Zemljotres - Haiti

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Zemljotres na Haitiju jačine sedam stepeni Rihterove skale - delo majke prirode ili delo SAD-a koji su svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema doveli do zemljotresa.

#1 Satana Varganja  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 500
  • Pridružio se: 27.11.09
  • Pol:muški

Napisano: 23.01.10, 19:27

Venecuelanska televizija ViVe objavila je, citirajući navodni izvještaj ruske mornarice, saopštenje za javnost u kojem se navodi da su potres jačine sedam stepeni na Haitiju uzrokovale SAD svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema.

Ti eksperimenti, navodi se dalje, takođe bi mogli prouzrokovati "anomalije u vremenskim prilikama, pa tako i poplave, suše i uragane".
Na veb stranici TV stanice stoji i da je američki program HAARP, istraživanje atmosfere na Aljasci (čest predmet teorija zavere) takođe kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, a mogao bi biti i za 7, 8 stepeni jak potres u Kini koji je 2008. odneo 90 000 života.
Na veb stranici državne TV kuće istaknuto je i to da je kataklizma na Haitiju samo priprema za mnogo veću "igru" - Iran, javlja "Foks Njuz". Krajnji cilj ovih "testnih napada" na Haiti, tvrdi TV ViVe, je plan "uništenja Irana kroz niz potresa predviđenih da obore vladajući islamski režim."
Iako je priča o ovoj temi kasnije sklonjena sa venecuelanske veb stranice, ostala je zabeležena na "Guglu".
Članak je objavljen samo nekoliko dana nakon što je predsednik Venecuele Ugo Čavez lično optužio SAD za iskorištavanje situacije nakon zemljotresa da "napadnu i vojno okupiraju Haiti".
U zemljotresu koji je 12. januara registrovan u Port-o-Prensu poginulo je najmanje 75 000 ljudi u ovoj zemlji, najsiromašnijoj na američkom kontinetu.
0

#2 Rocky Marciano  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1630
  • Pridružio se: 22.08.09

Napisano: 23.01.10, 20:07

.. Satana dobra ti je tema.. Čitao sam o tome ranije da će oružije novije generacije uticati na prirodu i vremenske prilike iznad područija napada... takozvano humano oružije. Mislim da to ima veza sa onim čuvenim Teslinim zracima, o tome se dosta pisalo ali nigde nisu pronađeni konkretni dokazi, a Američka vlada već godinama ćuti o tome, odnosno šta je otkriveno u Teslinoj dokumentaciji, koji je bio čovek daleko ispred svog vremena.
Možda još jedan dokaz ide u prilog o tome što se govori je i taj što u Dominikanskoj Republici koja deli ostrvo sa Haitijem nije načinjena nikakva šteta.
Dominikanska Republika je već decenijama unazad veran saveznik Amerike... slučajnost ili ne!?
0

#3 Аntievolucionista  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1156
  • Pridružio se: 02.07.09

Napisano: 23.01.10, 23:22

Шта друго рећи осим туга, јад, биједа па још и природне катастрофе на њих. Док на другој страни гламур, холивуд, расипништво, придавање значаја глупостима попут "ко је кога оставио" "ко је шта обукао или обукла" "ко се с ким вјенчао" "ко је кога преварио" итд. Умјесто да се помогне овим несрећницима на Хаитију и не само њима него гладнима у цијелом свијету којих сваки дан умре око 40.000. Али најважније је да се гледа црвени тепих по којем звијезде иду и снима их стотине репортера, ето таква је стварност. Апсурди владају свијетом. Богати сахрањују псе и мачке у златне гробнице, купују им златне огрлице, дају паре на којекакве глупости, а боље би било да помогну овима. Ето као сада ће помоћи. Па треба увијек, а не само када се деси ово и прије су биједно живјели. Него опет помажу да би себи популарност повећали јер им је само то битно и на сваки начин хоће да је остваре.
0

#4 Branko Lori  Korisnik je online

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5401
  • Pridružio se: 21.12.08

Napisano: 23.01.10, 23:46

Nije mi jasna jedna stvar? Jenki stižu do Avganistana za par sati, a do Haitija  da dopreme pomoć trebalo im je 4 dana??? :fool:

Ili "Tvrde pazar "  ili su čekali 2.potres???
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#5 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 24.01.10, 01:29

View PostАntievolucionista, on 23:22, 23. January 2010, said:

Шта друго рећи осим туга, јад, биједа па још и природне катастрофе на њих. Док на другој страни гламур, холивуд, расипништво, придавање значаја глупостима попут "ко је кога оставио" "ко је шта обукао или обукла" "ко се с ким вјенчао" "ко је кога преварио" итд. Умјесто да се помогне овим несрећницима на Хаитију и не само њима него гладнима у цијелом свијету којих сваки дан умре око 40.000. Али најважније је да се гледа црвени тепих по којем звијезде иду и снима их стотине репортера, ето таква је стварност. Апсурди владају свијетом. Богати сахрањују псе и мачке у златне гробнице, купују им златне огрлице, дају паре на којекакве глупости, а боље би било да помогну овима. Ето као сада ће помоћи. Па треба увијек, а не само када се деси ово и прије су биједно живјели. Него опет помажу да би себи популарност повећали јер им је само то битно и на сваки начин хоће да је остваре.

E da... tako je to...
I'm always looking for the sun...
0

#6 Satana Varganja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 24.01.10, 11:58

View PostАntievolucionista, on 23:22, 23. January 2010, said:

ne bih ni odgovorio na temu, ali posto sam je postavio, privukao me ovaj post...
oduvek od nastanka sveta je bilo inih koji imaju i onih koji nemaju... u pecinama se veoma dobro znalo ko spava pored vatre a ko pored ulaza na hladnom, ko jede batak a ko glodje siju... i tako do danasnjih dana...
nazalosti to je ko je sta, ko je gde i ko je koga, najvise citaju oni koji to nisu i ne rade to, ... i ko cita zutu stampu za koga se pravi, zna se
eto moram priznati da je zalosno da se umire zbog gladi, ali to nije problem pojedinaca koji imaju, vec celog drustva, a njima je najlakse sejati seme, pa i zivotinja brine o onome sta donese na svet
svako radi sa svojm novcem sta zeli, eto i ja imam kucnog ljubimca i onog trenutka kada sam ga nabavio ja sam mu se posvetio, jede jagnjetinu i junetinu (sol, kapak, ribic), granulice, ima bundicu, cipelice, dzempere, kabanicu, redovnu higijenu zuba, trenerku, svog veterinara i frizera... jednostavno mu pruzam maksimum
izgleda da ako neke jede kiseo kupus a neko meso treba da se udruze i naprave sarmu... to ja necu doziveti
0

#7 Аntievolucionista  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1156
  • Pridružio se: 02.07.09

Napisano: 24.01.10, 14:05

Па ја нисам рекао да је од сада. Знам да је увијек тако било. Али ово што сам искуцао тако је и то је то. Умјесто да се помогне сиромашнима и овима на Хаитију и свугдје, придаје се значај глупостима, расипа се безвезе новац на свакакве не потребне ствари. То је нажалост тако.
0

#8 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 24.01.10, 14:24

Meni je palo u oci:
1. da se Kubanci zale da njihovu pomoc u stotinama lekara i ostalog medicinskog osoblja
niko ne spominje iako su tamo dosli prvi
2.da se Rusi zale da ameri ne daju blagovremene dozvole za sletanje ruske pomoci.
3.sta ce tamo americka vojska? Da brani vojnu bazu od siromasnih i gladnih da im ne uzmu hranu.

Imam ja predlog: da se svi haicani lepo razidju po svetu i ostave amerima da tamo grade baze pa nek ih
drma zemljotres do mile volje, a mi cemo da im pomazemo?
0

#9 Satana Varganja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 24.01.10, 15:30

I oni, prema čijoj proceni, neuporedivo manje zvoni za uzbunu, upozoravaju da planetu čeka trusno doba. Na udaru bi, među prvima, mogli da budu Istanbul i Teheran. Zapad Evrope možda izbegne pomeranje tla, ali ga, po svoj prilici, neće mimoići poplave, za koje je prvi „viđen“ - Pariz!

Francuskoj prestonici, stručnjaci prognoziraju ponavljanje vodene stihije s početka prošlog veka. Zato Luj Iber, administrator zadužen za parisku oblast u francuskom ministarstvu ekologije i održivog razvoja, kaže:
- Možemo reći da smo gotovo sigurni da će biti novih, velikih poplava, samo ne znamo tačno kada.
Istanbulu preti opasnost od pritiska između tektonskih ploča, koje se dodiruju u njegovoj blizini, a to su anadolijska i evroazijska. Usled akumulacije tih tenzija, od 1939. godine, tlo se tamo sukcesivno pomera; poslednji udar izazvao je zemljotres u Izmitu, avgusta 1999. godine. U tom razornom pomeranju tla, poginulo je 18.000 ljudi.
- Lanac potresa vodi zapadno od Izmita, to jest, južno od Istanbula, što znači da turskoj prestonici preti ekstremna opasnost - kaže Tobijas Hergert, geofizičar u Centru za kontrolu seizmičkih katastrofa i smanjenje rizika u nemačkom gradu Karlsrueu. - Rizik po Istanbul dramatično se uvećava ako bi se sav nakupljeni pritisak između ploča, „izlio“ u jednom jedinom, džinovskom zemljotresu.
Za utehu, naučnici smatraju verovatnijim da će biti više, uslovno rečeno, manjih potresa u zapadnoj Anadoliji. Ipak, njihova jačina neće, tvrde stručnjaci, biti manja, a mogla bi i da pređe sedam
stepeni Merkalijeve skale! Linija spajanja ploča, nalazi se samo 20 kilometara od Istanbula. Gradske vlasti, zato, uveliko sprovode plan za slučaj nužde.
Drugo područje kome, u skorije vreme, prete razorni potresi, je zapadni deo ostrva Sumatra u Indoneziji. Slično kao u slučaju Haitija, ovde se, na granici između indijske i azijske ploče, tokom dva veka, skupila velika količina tektonske energije.
- Najlakše je to razumeti, ako se zamisli zategnuti luk - kaže geolog Džon Mekloski. - Tokom vekova, usled taloženja energije, prvobitno ravne ploče se savijaju, odnosno, deformišu. Naglo oslobađanje energije za samo nekoliko sekundi, izaziva snažan zemljotres. Ukoliko se pri tome savija i dno okeana, nastaje i cunami.
Posebna nevolja je to što, u svim trusnim područjima, bez izuzetka, konkretni potresi ne mogu precizno da se predvide. Širom planete ima nebrojeno tektonski osetljivih regiona, ali nauka ne može da predvidi u koji će zemljina utroba najpre udariti.

POPLAVA “NA BIS“
PRE sto godina, reka Sena, izlila se iz korita i preplavila pariske bulevare vodom i muljem. Na hiljade ljudi moralo je da napusti domove, u kojima, mesecima potom, nije bilo struje. U znak sećanja, u Galeriji Biblioteka, otvorena je izložba fotografija dokumenata, koji svedoče o posledicama vodene stihije. Na njima se mogu videti Marsova polja pod vodom, Parižani, kako u barkama prolaze pored crkve Notrdam, i dostava hrane „zatočenim“ sugrađanima. Crni scenario mogao bi da se ponovi, ali - sa desetostruko težim posledicama.
0

#10 Goc 1972  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 314
  • Pridružio se: 22.12.09

Napisano: 24.01.10, 16:38

View Postprof. Cobra, on 14:24, 24. January 2010, said:

Meni je palo u oci:
1. da se Kubanci zale da njihovu pomoc u stotinama lekara i ostalog medicinskog osoblja
niko ne spominje iako su tamo dosli prvi
2.da se Rusi zale da ameri ne daju blagovremene dozvole za sletanje ruske pomoci.
3.sta ce tamo americka vojska? Da brani vojnu bazu od siromasnih i gladnih da im ne uzmu hranu.

Imam ja predlog: da se svi haicani lepo razidju po svetu i ostave amerima da tamo grade baze pa nek ih
drma zemljotres do mile volje, a mi cemo da im pomazemo?

mene to uopste ne cudi, ... cak sto vise... !!!
Верујем у једнога Господа Бога ИСУСА ХРИСТА !!

КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
0

#11 Rocky Marciano  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1630
  • Pridružio se: 22.08.09

Napisano: 24.01.10, 18:37

View PostSatana Varganja, on 19:27, 23. January 2010, said:

Venecuelanska televizija ViVe objavila je, citirajući navodni izvještaj ruske mornarice, saopštenje za javnost u kojem se navodi da su potres jačine sedam stepeni na Haitiju uzrokovale SAD svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema.

Ti eksperimenti, navodi se dalje, takođe bi mogli prouzrokovati "anomalije u vremenskim prilikama, pa tako i poplave, suše i uragane".
Na veb stranici TV stanice stoji i da je američki program HAARP, istraživanje atmosfere na Aljasci (čest predmet teorija zavere) takođe kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, a mogao bi biti i za 7, 8 stepeni jak potres u Kini koji je 2008. odneo 90 000 života.
Na veb stranici državne TV kuće istaknuto je i to da je kataklizma na Haitiju samo priprema za mnogo veću "igru" - Iran, javlja "Foks Njuz". Krajnji cilj ovih "testnih napada" na Haiti, tvrdi TV ViVe, je plan "uništenja Irana kroz niz potresa predviđenih da obore vladajući islamski režim."
Iako je priča o ovoj temi kasnije sklonjena sa venecuelanske veb stranice, ostala je zabeležena na "Guglu".
Članak je objavljen samo nekoliko dana nakon što je predsednik Venecuele Ugo Čavez lično optužio SAD za iskorištavanje situacije nakon zemljotresa da "napadnu i vojno okupiraju Haiti".
U zemljotresu koji je 12. januara registrovan u Port-o-Prensu poginulo je najmanje 75 000 ljudi u ovoj zemlji, najsiromašnijoj na američkom kontinetu.

Prirodna nepogoda ili Ne!? Prosudite sami...

http://209.85.229.13...=cache:COuMB... r&ct=clnk&gl=rs
0

#12 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 25.01.10, 13:33

Jako mi je zao bilo kada sam gledala na Cnn-u te jadne ljude i pitala sam se zasto uvek udari na sirotinju? Strasno zaista, ne mogu da komentarisem nista drugo sem nesrece koja je zadesila taj narod.
0

#13 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07

Napisano: 27.01.10, 13:09

Sad citam nesto, potpuno mi je neverovatno da su zivog coveka nasli pod rusevinama posle 14 dana. Sta li je u njegovoj glavi bilo svo to vreme?!?!

...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#14 Plava Ptica  Korisnik je online

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2893
  • Pridružio se: 06.02.09

Napisano: 27.01.10, 14:12

Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 27.01.10, 14:15

Amerikanci su spremni na sve. Sigurna sam da se radi o zloupotrebi Teslinog znanja.

Sada Haiti, sutra neko drugo mesto?
Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
0

#15 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 27.01.10, 14:21

Ne znam sta da mislim Haiti i Dominikanska republika su jedno ostrvo podeljeno na 2 dela. Haiti je jako siromasan, kriminal cveta, cesti zemljotresi itd a Dominikanska republika cista suprotnost...
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#16 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 28.01.10, 09:20

Petnaest dana posle zemljotresa, u ruševina Port o Prensa pronadjena preživela devojčica. Život je čudo!
0

#17 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 28.01.10, 10:50

Jezivo.
Ukoliko mozete i zelite da pomognete gladnoj deci sa Haitija:

http://www.unicef.rs...cu-haitija.html
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#18 Flavio Briatore

• Grupa: Gost

Napisano: 28.01.10, 11:59

View PostJaca, on 10:50, 28. January 2010, said:

Jezivo.
Ukoliko mozete i zelite da pomognete gladnoj deci sa Haitija:

http://www.unicef.rs...cu-haitija.html

Prvi put posle trinaest godina sam uplatio dobrovoljni prilog na slovenačkom Unicef-u - za Haiti, iz jednog jedinog razloga jer nikog ne poznajem lično da bi moj prilog odneo na Haiti kao što to radim za Kosovo!

View PostJaca, on 14:21, 27. January 2010, said:

Ne znam sta da mislim Haiti i Dominikanska republika su jedno ostrvo podeljeno na 2 dela. Haiti je jako siromasan, kriminal cveta, cesti zemljotresi itd a Dominikanska republika cista suprotnost...

I ja isto... !

View PostPlava Ptica, on 14:12, 27. January 2010, said:

Amerikanci su spremni na sve.Sigurna sam da se radi o zloupotrebi Teslinog znanja.

Sada Haiti, sutra neko drugo mesto?

Ja nisam siguran, ubedi i mene!

View PostBranko Lori, on 23:46, 23. January 2010, said:

Nije mi jasna jedna stvar? Jenki stižu do Avganistana za par sati, a do Haitija da dopreme pomoć trebalo im je 4 dana??? :lazy:

Ili "Tvrde pazar " ili su čekali 2.potres???

Možda se varam, ali mislim da ne! Ameri su od 2001 u šoku i ne znaju gde im je glava! Ni svoje licemerje ne znaju više tako dobro da prikrivaju kao što su to nekada radali... ! Toliku galamu su napravili da su sa SMS porukama skupili ne znam koliko love, i to dođe oko 2, 5 dolara po glavi, Kanađani su skupili 12.5 dolara po glavi i ništa se ne hvale! Upravo sam dobio mail iz Kanade pa sam i to saznao... !

View PostSatana Varganja, on 19:27, 23. January 2010, said:

Venecuelanska televizija ViVe objavila je, citirajući navodni izvještaj ruske mornarice,

Šta znači ovo navodni? Ja već nekoliko dana pratim sajtove pred. Republike, pred. Vlade i ministarstva odbrane Rusije i na tim sajtovima i o tome nije napisana ni jedna jedina reč... !
0

#19 MaraMax  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 28
  • Pridružio se: 30.10.09

Napisano: 28.01.10, 17:36

Svaka cast tinejdzerki koja ja prezivela 2 nedelje.
0

#20 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 09.02.10, 14:25

Ovu poruku je izmenio Mr.Black: 09.02.10, 14:27

Posle četiri nedelje od razornog zemljotresa na Haitiju, spasilačke ekipe su pronašle živog mladića ispod ruševina zgrade u glavnom gradu Port-O-Prensu, javio je danas BBC.

Dvadesetosmogodišnji Evan Munci pronadjen je pod ruševinama prodavnice, gde je u vreme razornog potresa prodavao pirinač, rekao je njegov rođak predstavnicima Univerzitetske klinike u Majamiju, u koju je mladić smešten.
"Mladić je ozbiljno dehidrirao i neuhranjen, ali bez ozbiljnih povreda", saopštili su lekari sa klinike na koju je dovezen, prenela je američka televizijska mreža CNN.
"On je neuhranjen. Nije imao ništa (da pojede) već izvesno vreme. Ima otvorene zagnojene rane na oba tabana", potvrdio je dr Majk Koneli iz klinike u Majmiju.
Mladić je pronađen dok je rašćišćavan trgovački centar u glavnom gradu Haitija.
Vlasti Haitija zvanično su obustavili potragu za preživelima 23. januara, mada je i posle toga pronađeno nekoliko preživelih.
U razornom zemljotresu 12. januara poginulo je više od 200.000 ljudi, dok je 1, 5 miliona Haićana ostalo bez krova nad glavom.

0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu