Biblija jasno govori da praktikovanje i verovanje u astrologiju tj. horoskope nailazi na tešku osudu kod Boga. Da li više verujete astrologiji ili bibliji?
Napisano: 27.12.09, 13:05
"Neka se ne nađe u tebe... ni vračar, ni koji gata po zvezdama... Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini."
U knjizi Proroka Isaije 47:13-14: čitamo:
"Neka ustaju sad i nek te spasu ti koji nebo znaju i zvezde gledaju, koji po novom mesecu proriču sve što ima da te snađe! Gle oni su kao slama, oganj ih proždire!"
Drugo upozorenje čitamo u proroku Jeremiji 10:2:
"Ovako govori Gospod: Ne idite putem naroda i od znaka nebeskih ne plašite se, jer se od njih narodi (bezbožnici) plaše."
Knjiga Danilova (2:27-28) opisuje događaj kada je Danilo sa svojim prijateljima dao pravo tumačenje carevog sna i njegove budućnosti, a astrolozi to nisu uspeli. Danilo je imao odgovor zato jer mu ga je Bog otkrio.
Bog jedini ima uvid u budućnost i ljudsku sudbinu. Biblija jasno govori da praktikovanje i verovanje u astrologiju - horoskope nailazi na tešku osudu kod Boga. Jer horoskopima se pokušava razumeti i otkriti budućnost na okultni način, a ne kroz Bogom pisano i inspirisano Sveto Pismo - Bibliju. Bog je stavio pred svakog čoveka sposobnost i odgovornost, koji će životni put izabrati. Astrologija jeste fatalistička - tvrdi da je sve unapred određeno. Zbog toga verovanje u horoskop može biti katastrofalno, jer sledeći savete horoskopa ljudi mogu sebi uništiti život.
Celokupni tekstOVDE
Napisano: 28.12.09, 14:43
хахахаха, ... када би се човек по томе водио, никада неби умро, заплакао, разочарао се, ... РАЗБОЛЕО
идиотизам, ...
хороскоп само служи као разбрибрига и ако неко слепо верује некоме ко каже да ће данас добити на лоту
заслужује да изгуби и кућу и имање
хахаха...
КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
Napisano: 28.12.09, 23:53
Ne treba mešati Bog-a i bibliju jer to nije isto.
Kad sve saberem, oduzmem se.
#5 ZoNi
Napisano: 29.12.09, 02:08
Napisano: 29.12.09, 02:41
Napisano: 29.12.09, 06:27
Napisano: 29.12.09, 16:45
Baptista, on 6:27, 29. December 2009, said:
Careful what you wish
Ne mogu da ti odgovorim sta bibjija misli o tome, jer ne razmisljam tako... Rekao sam ti sta ja mislim o tome, a za bibliju koliko ja znam / ne odobrava nista osim onoga sto pise u bibliji i kaze da je sve osim Boga bespotrebno na neki nacin... tako ni horoskop ne podrzava...
Napisano: 29.12.09, 19:52
Lucifer, on 16:45, 29. December 2009, said:
Ne mogu da ti odgovorim sta bibjija misli o tome, jer ne razmisljam tako... Rekao sam ti sta ja mislim o tome, a za bibliju koliko ja znam / ne odobrava nista osim onoga sto pise u bibliji i kaze da je sve osim Boga bespotrebno na neki nacin... tako ni horoskop ne podrzava...
Da, jasno, ma ovo sam otvorio zato sto mnogi "zvezdari' i slicno, sebe nazivaju jako duhovnim vernicima, ali Biblija jasno kaze da oni nisu vernici, ma koliko oni to naglasavali, i da je to sto cine, greh.
Napisano: 29.12.09, 22:43
Napisano: 10.01.10, 21:47
Napisano: 04.04.10, 20:39
Аntievolucionista, on 22:47, 10. January 2010, said:
Sa ovim se slažem ništa što je iz domena okultizma ili astrologije... nije od Gospoda Boga već od demona
Napisano: 08.04.10, 01:38
Ovu poruku je izmenio Lucifer: 08.04.10, 01:40
Аntievolucionista, on 22:47, 10. January 2010, said:
Ne bi bilo lose da prestanes sa pljuvanjem pagana, posebno starih slovena od kojih si nastao i od kojih je pravoslavna vera uzela gomilu stvari kao sto je pecenica za Bozic(zrtva), ili badnjak... ili Sveti Ilija (Perun), Sveti Vid (Svetovid) i jos mnogo njih... kao i slavljenje slave tj postovanje odredjenih svetaca... kicenje grancicama Vrbe za Vrbicu i jos dosta toga...
Dovoljno je sto smo pljunuli jednom na nesto nase i progonili sopstvene pretke i nazivali ih bezboznicima. Kad odstranis koren - onda si tikva bez korena! A to nije dobro... malo je sto smo prihvatili Jevrejskog boga i okrenuli ledja nasim Bogovima, sad bi hteo da nista od njih ne ostane? Zbog cega? Zar se ne mogu pomenuti vise ni kao deo kulture i nekog nasledja? Mnogo mrznje provejava kroz tvoje postove za jednog Hriscanina.
Napisano: 12.04.10, 15:09
ne govori li tvoj nick-name i suvise o tome koliki si vernik.
Nemislis da je suvisno onda o bilo cemu govoriti i kritikovati.
Mislim, svoje misljenje o bilo cemu moze da ima svako... , ali...
Napisano: 12.04.10, 20:55
bolo, on 16:09, 12. April 2010, said:
ne govori li tvoj nick-name i suvise o tome koliki si vernik.
Nemislis da je suvisno onda o bilo cemu govoriti i kritikovati.
Mislim, svoje misljenje o bilo cemu moze da ima svako... , ali...
Mesaj se slobodno, ovo je forum... i sluzi za to da svako kaze ono sto ima...
Ne razumem te najbolje sta si hteo da mi kazes. moj nick govori o tome koliko ljudi gledaju u nick a ne u ono sto pise u postu... ili bolje receno - kolika je netrpeljivost bilo koga ko drugacije misli, iako ne radi nista lose. nick sam stavio iz sasvim drugih, jako bezazlenih i komicnih razloga, ali je ispalo sasvim drugacije, no nema veze... nisam znao da ce nick biti tako kritikovan i da je to toliko ozbiljno...
Nisam vernik, to je tacno, ja to nikad nisam krio. Ne znam sad da li ti mislis da ako nisam vernik da nemam prava da pricam o veri? Malo bolje procitaj, nisam rekao nista sto nije tacno, i nijednog vernika nisam uvredio. Drugo je sto se vi nadjete uvredjeni zbog toga sto se ja ne slazem sa vama i ne delim vase misljenje..to je problem vas vernika, nije do mene prijatelju.
Ne mislim da je suvisno da govorim o bilo cemu pa i religiji.
Bilo bi dobro da mi napises sta sam ja na ovj temi konkretno lose napisao... kad mi vec trazis da cutim, onda mi napisi bar zbog cega...
Jel' ima nesto lose u mom pisanju? Jel' ugrozava nekoga? Jel' vredja nekoga? Jel' osporava vama da verujete? Jel' teram ljude da bidu pagani i da se odreknu Hrista?
Ne druze, nista od toga... samo zelim da ono sto je bilo pre hriscanstva ne padne u zaborav jer nema razloga... niko sigurno vise nece verovati u Boga Groma, Munja, Vatre, Suma, Proleca i slicno... niti ja verujem u njih, mislim da je to skroz besmisleno i neosnovano.. Ajd' da kazem da ako bi morao da verujemu nesto da bi pre izabrao Hriscanstvo nego paganizam, mada mi ni jedno ni drugo ne treba sa te strane posmatrano...
Sve sto govorim govorim zbog toga sto je glupo uciti grcku i rimsku mitologiju i pongde se moze cuti nesto o nordijskoj..a nase slovenske nema nigde...
Ne znam zasto to vama vernicima smeta, Grcima ne smeta, oni su pravoslavni i ponosni na svoju istoriju i kulturu. Koliko se samo neki dive njihovim pricama, pripovetkama, starim bogovima, hramovima, i uopste celoj njihovoj mitologiji... a za svoju jedva znaju da je ikada postojala.
Rekoh i gore vec da je i u nase pravoslavlje ubaceno jako puno toga od ranije... pa mi se nekako cini da ako odbacim paganizam da sam odbacio i jedan deo pravoslavlja...
Ja ne mogu sad da ti dokazem... ali cu ti reci pa ti veruj ako hoces...
Ako bi se desilo da neka druga religija zameni pravoslavlje i ti drugi vernici ne zele vise da cuju za pravoslavlje i za Hrista i Svetog Savu... ja bi onda pricao i o paganizmu i o Hriscanstvu isto i branio oba... Jer kako vec rekoh bez toga smo tikva bez korena... a u tu novu religiju ne bi verovao, kao ni u ove dve.
Steta sto u svemu i svacemu vidite zlu nameru.
Napisano: 13.04.10, 06:30
Kao sto si i sam rekao, forum je ovo...
... a jedini problem i lezi u tome sto nisi vernik, ali to je Tvoj izbor i to ti niko nemoze osporiti, jer koliko vidim i nedas da to uradi i onda je tojedino i samo tvoj problem, jer da? Netrebam se mesati. To sam u prethodnom postu i napisao. Mozes misliti sta hoces i verovati u sta god...
Napisano: 16.02.11, 18:06
Astrologija je štivo za razonodu.
Bilbija je sveto pismo, meni ne predstavlja ništa.
Religija je đavolji proizvod.
Bog je nešto sasvim deseto...
Napisano: 27.05.11, 12:43