Suva kosa - ostecena mini - valom

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Kako lečiti kosu oštećenu od mini vala?

#1 wiktorija  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 23.12.09
  • Pol:ženski

Napisano: 23.12.09, 09:45

postovani moji, dali neko ima neki recept za jako ostecenu kosu od mini-vala? :punish:
0

#2 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 23.12.09, 15:57

Ja bih rekao... makaze i sisanje.
0

#3 Tamara Tasha Banja Luka  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 277
  • Pridružio se: 03.08.09

Napisano: 07.03.10, 14:09

Cao..:D Imam recept..kosu prati iskljucivo samponima za suhu kosu i stavljati regenerator od istog proizvodjaca sampona... ako koristite drugi regenerator koji se razlikuje od sampona dolazi do hemijskih reakcija tacnije stvaranje peruti... i barem jednom sedmicno pred svako pranje stavljati masku za kosu koja se drzi 10-tak do 15-tak minuta i potom isprati je malo hladnijemo vodom... posto vruca tj.mlaka voda pogorsava kosu... hladna voda oporavlja suhu kosu..:)Eto to barem ja znam... i da ako ne stavljate masku ona stavite pivo na kosu koje se drzi isto minuta koliko i maska jer pivo takodje oporavlja suhu kosu dajuci joj vlaznost elasticnost i B vitamin... :)Sretno!
0

#4 iizuzetan  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 05.04.11
  • Pol:muški

Napisano: 05.04.11, 12:24

Ovu poruku je izmenio iizuzetan: 05.04.11, 12:25

Jeste tema stara ali je uvek aktuelna. Moj savet je da promenite sampon i da koristite one blage bebi sampone. Verovali ili ne dok sam ja koristio sampone kosa mi je opadala ali od kad sam krenuo da kosu perem obicnim sapunom i ne onim tecnim vec onim u komadu vise mi kosa nije opadala. Evo vec par godina perem tako kosu i ni milimetar mi vise kosa nije opala. Ovi samponi u "grudvama" ali domaci se prave sa jako malo sode i hemikalija jer proizvodjac zeli da postigne sto manju potrosnju materjala kako bi proizvod kostao sto manje. Iz tog razloga su oni jako blagi i lose peru. Lose peru jeste ali ja prvo jednom nasapunjam kosu malo trljam pa onda sve isperem vodom pa posle opet nasapunjam i opet isperem i na kraju jos jednom nasapunjam i opet isperem, znaci tri puta i onda je kosa ok isprana. Pri tome moram napomenuti da ispiranje nije samo ispiranje dok se ne skine sapunica vec je ispiranje mnogo duzi proces i traje gotovo 10 minuta, i pri tome iako nema sapunice vi ipak trljate kosu i mlaz vode je jak.
0

#5 Boginja  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 1009
  • Pridružio se: 08.01.11

Napisano: 05.04.11, 21:10

Maslinovo ulje pre pranja kose... dobro natopiti kosu i drzati dugo... neki blag regenerator...
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja

!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
0

#6 Kitty  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 172
  • Pridružio se: 06.02.11

Napisano: 05.04.11, 22:12

Maslinovo manje više.. ono je dobro za kožu.
Ricinusovo ulje za oštećenu kosu je - melem. Kupi u apoteci jednu bočicu, i to baš traži za kosu, mislim da je oko 100 dinara... Jako je teško ulje, teško se i sapira, gusto je, ali vredi koristiti ga. Od korena do dna maži kosu ovim uljem pre svakog pranja jedno mesec dana, pa ćeš sama videti rezultate :)
Regeneriše oštećenu kosu, brže ti raste kosa od njega, a dobro je i za rast i ojačanje trepavica... isto tako i za nokte.
Takođe, bademovo, ricinusovo, ružino i maslinovo ulje isto možeš nabaviti u apoteci, pomešaj ih u jednu bočicu, nanesi par sati pre pranja, kosa će ti biti divna...
Jedina mana je što sve ovo zahteva disciplinu. Pa ako ne koristiš ulja kako treba, teško da će biti rezultata.
By the time you read this, you've already read it.
0

#7 cvecka  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 03.04.11

Napisano: 13.04.11, 18:23

Ima losion Vilina kosa. Ja sam ga koristila zbog seboreje, a uopste je dobar za probleme sa kosom. Nisam imala mnogo seboreje, ali su te odvratne bele naslage kao rukom odnesene. I kosa mi se bas oporavila od njega i pocela brze da raste.
Probaj, nesto mislim ako je meni ocistio seboreju, sigurno ce i tebi da pomogne. Seboreja je mnogo veci problem i pre te Viline kose svasta sam probala, a nista nije imalo efekta.
0

#8 Ekolog  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 226
  • Pridružio se: 13.08.11

Napisano: 04.10.11, 10:30

Evo jednog recepta koji mi je moja frizerka dala i koji je super.
Kosu prati bebi šamponom (npr. KOSILI) sa dodatkom pantenolovog rastvora. Pantenolov rastvor možeš kupiti u apoteci.
Nakon pranja kosu tretirati maskom (i to nekom običnom, ne skupom maskom, npr. Genera, ili Stil maske za kosu) u koju treba dodati pantenolov rastvor i ricinusovo ulje. To treba 2 puta nedeljno držati na kosi po 45 min. Ako imaš to vreme nedeljno, probaj ovo obavezno, ne može da ti škodi. Neke jake hemikalije bi ti mogle pogoršati stanje kože glave, a i same kose.

Pantenol je inače super, u svim oblicima, imaš ga i kao kremu i mast.
Ja kremu koristim već godinama, jako je dobar za lice, i sve osetljive delove kože.
''Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you.''
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu