- 1
- 2
Koliko tajnih zločina postoji na lokalitetima Merkale, Račak, Žuta kuća!??? Da li moramo da ćutimo da bi smo bili primljeni u evropsku uniju???
Napisano: 22.12.09, 15:03
Napisano: 22.12.09, 15:06
a to znaci da ovaj narod treba da shvati da su Siptari samo pioni... Kosovo su nam uzele pre svega SAD i njihov satelit EU. tako da je to nas pravi neprijatelj... Posto mi hocemo u zajednicu sa nasim neprijateljima, onda cemo morati da cutimo o zlocinima koji su na pravili nad nama...
POZ
Napisano: 22.12.09, 15:31
Istina o Račku, Markalama, Srebrenici, Sijekovcu i još mnogo mesta gde je stradalo mnogo ljudi pa bili oni Srbi ili žrtve koje su pripisane Srbima izaći će na videlo.
Da li su Srbi u ovim ratovima zarobili i jedno dete i odveli na svoju stranu i držali dve godine a da ni crveni krst nije znao za njega.
Dete iz Republike Srpske odvedeno (8 god)u Rijeku i nađeno posle dve godine.
Odvedeno iz porodične kuće.
Monstruma ima svugde ali nađite mi jedan primer ovakvog zla.
Šta su doživeli Srbi u Sarajevu pod kontrolom muslimana to će izlaziti na videlo decenijama.
Zašto su pobijeni Romi pre ulaska u Hrvatsku kod Broda.
Koliko su granata ispalili na Srpske gradove i koliko je pobijeno dece u Doboju Šamcu i ostalim srpskim gradovima.
Da li je Stana kriva bila što je kao i druga deca poželela da izađe na ulicu i da li je postala legitimna meta muslimanskim bojovnicima.
Da li je opravdano da se srpske žrtve zovu kolateralna šteta alo bre u pamet se Srbi.
Žalosno je kad licemeri pozivaju na nekakvo otcepljenje Srpske.
Ima nas koji smo se borili za Srpsku puškom a danas se borimo svakim slovom i svakim gestom na svakom mestu.
Srpska i Srbija će biti jedna država i mi smo u Srpskoj jedini koji želimo da se srpske teritotije spoje u jednu državu sa jednim glavnim gradom i jednim predsednikom i da imamo jednu himnu.
Ali naučili smo nešto iz istorije od muslimana --nije važno vreme važan je cilj.
Napisano: 22.12.09, 15:42
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 22.12.09, 15:43
Karamut.stari, on 15:31, 22. December 2009, said:
U svemu se slazem s tobom od reci do reci, Karamute stari!
Samo se nadam da necemo doziveti u toj celoj Srbiji da ce biti autonomasa iz Republike Srpske koji ce traziti
svoj statut, svoj glavni grad, svoj parlament i akademiju nauka i svoju himnu.
Neki mi djavolko kazuje da ce bas tako biti!
Napisano: 22.12.09, 15:52
prof. Cobra, on 15:42, 22. December 2009, said:
Samo se nadam da necemo doziveti u toj celoj Srbiji da ce biti autonomasa iz Republike Srpske koji ce traziti
Sumnja u takvo što iz mog ugla gledanja je neosnovana.
Mi sve to imamo i spremni smo da se ujedinimo i da vremenom zamenimo sve jedinstvom.
A reakcije iz Srpske na dešavanja u Srbiji su jasna kao i pogledi na ujedinjenje.
Mi Srbiju vidimo kao majku samo da se ne ogrešite o nas neka bude vaša briga.
Doživio sam i kad ste nas smatrali braćom i kad ste nas gledali kao idiote.
Ali zajedno ćemo se bolje dogovarati jer mi stojimo prilično čvrsto na nogama i vidim da sve češće odnos političara je ravnopravan bez onog ružnog koje se moglo nekad primetiti u odnosima političara sa obe strane Drine.
Ko razume dobro je ko ne razume opet je dobro.
#6 redondo
Napisano: 25.12.09, 04:06
Napisano: 26.12.09, 19:29
prof. Cobra, on 15:42, 22. December 2009, said:
izvinuces me brate, ali veruj da vise srba ima ovde sa ove strane Drine neko tamo kod vas u matici,
ja kada dodjem u BG mene pokusavaju zvati bosancem, a ja sam s borio protiv istih, ...
ja koji sam izbegao iz ZG, gde su me hteli likvidirati samo sto sam branio (recima) srpsku stvar
i da mene MOJI srbi, sada krste i pokrstavaju u nekakvog bosanca, ... !!!
veruj da smo mi sa ovu stranu Drine izuzetno zahvalni na svoj pomoci majke Srbije, ali isto tako smo svesni
da nas ne volite bas nesto i da vise strahujete od nas nego od siptara, madjara, rumuna i ko zna kojih drugih
TO ISTO TAKO BOLI
u cemu je problem SRBA kroz vekove, ... ko ce biti glavni je**c, a ko primac (izvinite na izrazu)
dal' se jednom mozemo sloziti, mnoziti, kako je i Gospod rekao,
kako bi jednom vec doslo do sve srpskog pomirenja
srbi vojnici aust-ugari vs. otomanski srbi vojnici
partizani vs. cetnici
danasnji za vs. protiv KOSOVA
oni iz RS vs. oni iz Srbije
ALOOOO< BRE, ... mi smo svi ISTI, i samo kao takvi necemo da nestanemo!!
shvatite!
danas pokusavaju da osnuju u HR, pravoslavne hrvate i novu hr. pravoslavnu crkvu
u Crnoj Gori isto tako crnogorsku
70-80' god pravili makedonsku PC, ... pa ljudi jel nam nije dosta PODELA
na leve i desne
na one gore i dole
na lepe i ruzne
na pametne i...
D O S T A!!!
КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
Napisano: 26.12.09, 19:43
Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 26.12.09, 19:51
glumac, on 15:03, 22. December 2009, said:
Ne moramo da ćutimo ali i to što pišemo ne utiče ni na šta. Sebrenica. Merkale, Račak... DOSTA.
Pitam se za kakvom istinom tragate i šta sa njom želite da postignete?
Poklušala sam da pročitam... i smučilo mi se. Kada će vama što pišete?
@Goc 1972 nema ništa pogrdno u tome što te zovu Bosancem. Da li je izraz Kosovar pogrdan? E mene nekada tako zovu iako živim ovde jako dugo, pa se ne vređam.
Srbi smo ali se razlikujemo po mnogo čemu. Sasvim normalno i prirodno.
Napisano: 27.12.09, 01:17
Plava Ptica, on 19:43, 26. December 2009, said:
Ma, ja sam prvi saglasan da je DOSTA ! Ali, kao u onoj narodnoj: Pustio bih ja njega ali nece on mene!
Sto god da pogledam od susednih politickih programa koji me samo informativno interesuju kada ce nasi susedi
bataliti vise dolivanje ulja na vatru mrznje protiv Srba.
Tamo su jos uvek na vlasti Ratna Rukovodstva:Mesic, Silajdzic itd... NjIMA NIJE DOSTA!
Oni svoj narod 'napumpavaju'!
Ja sam, leto pred pojavu Tudjmana u Hrvatskoj jeo sladoled 'Njofra' i cudio se o kom se to Franji radi.
A.oni su izmedju sebe -sve potajno u narodu-masovno spremali i svi znali potajno za Tudjmana.
Ko god misli da ce ovde biti mira koji zavisi od Srba-neka mu se nada.
Ko god misli da ce ovde biti rata koji od muslimana i hrvata zavisi-neka mu se nada!
Gledajmo u buducnost-ona nam se ne smeje vec -kezi!
Izvinjenje Svima kojima je Dosta! Daj boze da i ostalima bude dosta-da zivimo kao ljudi!
#11 ZoNi
Napisano: 27.12.09, 01:21
U intervjuu za “Blic“, Vukčević je kazao da je tužilastvo u istrazi o trgovini organima došlo do imena osoba koje su bile u "žutoj kući" na severu Albanije za vreme hirurških intervencija nad otetim ljudima.
"Sa nekima od njih smo već razgovarali ali kod potencijalnih svedoka postoji veliki strah od osvete. Većini njih porodice su u bukvalnom smislu postale taoci onih koji su spremni na sve da bi zataškali svoje kriminalno delovanje", rekao je Vukčević.
Vukčević je naveo da je tužilaštvo došlo do "kredibilnih" ljudi koji su spremni da pomognu u istrazi kao i do saznanja da su organi prodavani i na "zapadu i na istoku. U Turskoj, Saudijskoj Arabiji... ".
On je rekao da postoje indicije da je, osim Srba i nealbanaca sa Kosova i Metohije, u "žutoj kući" bilo i nekoliko ruskih državljana kao i troje ljudi iz Češke.
Dalje: http://www.b92.net/i...index.php?yy... 6&nav_id=400634
Napisano: 27.12.09, 13:11
Plava Ptica, on 19:43, 26. December 2009, said:
Pitam se za kakvom istinom tragate i šta sa njom želite da postignete?
Poklušala sam da pročitam... i smučilo mi se. Kada će vama što pišete?
@Goc 1972 nema ništa pogrdno u tome što te zovu Bosancem. Da li je izraz Kosovar pogrdan? E mene nekada tako zovu iako živim ovde jako dugo, pa se ne vređam.
Srbi smo ali se razlikujemo po mnogo čemu. Sasvim normalno i prirodno.
Plava Ptico zašto Vas boli kad se piše istina o žutoj kući Račku i ostalim stratištima gde je istina stradala.
Želim da moja braća zaluđena Srbi shvate istinu.
Kako se tek smuči nama kad Vi reagujete pozitivno na laž a ovako grubo na istinu.
A istinu poznajem na mnogo mesta sam sudionik a Vaša istina je CNN i B 92
A zašto nije pogrdno nekoga zvati bosanac.
Prvo muslimani su svojim svojatanjem bosne napravili da bosanac i musliman imaju znak jednakosti
A nisam musliman
Drugo ni ja ni Goc ne živimo u Bosni.
Mi živimo u BiH a to nije bosna.
Trećeprostor gde živimo nije ni bio bosna posle još mnogo godina posle okupacije turske
I dalje moji su na ovaj prostor doselili pre 160 godina iz Crmničke nahije i ja nisam musliman da neznam brojati više kolena unazad a da ne dođem u čudnu situaciju.
Goc je malo više realan a bolje bi bilo da ima malo više diplomatije jer Plava Ptico vi i slični vama realne srbi kroz postove na ovom forumu pravite divljacima i po vama svi drugi pišaju kolonjsku vodu a mi pijemo krv.
Zar nemožete progledati ni posle zadnjih dešavanja oko žute kuće a ima indicija da se takvo nešto slično dogodilo i u ratu kod nas.
Ali o tom dok više činjenica izađe na videlo
Napisano: 27.12.09, 14:23
Karamut.stari, on 13:11, 27. December 2009, said:
dragi moj brate, ja jedino i zelim da budem realan, i da sagledam sve aspekte nekog problema, ... drugacije ne umem da zivim
Nisam ja politicar koji menja misljenje i boju dresa kako vetar duva... i to je sve
a dragoj nasoj sestri mogu samo poruciti, da ako ne zelis da znas kako je neko stradao od ruke tudjina
onda se nemozes pozivati ni na to da sudis svome rodu!!
to sto smo zadnjih 100 godina totalno apaticni prema srpskim zrtvama, ostavlja prostor nasim krvnicima i njihovim potomcima
da i sutra nekad ucine isto
pitam ja vas dali cete drugacije da gledate na stvar kada (nedaj Boze), sutra vase dete zavrsi u nekoj zutoj kuci,
u necijem logoru, da ga nadjete medju 100 leseva... itd...
mnogo je takvih i danas... i svi oni zavredjuju barem da se sazna, kako su im deca, braca, sestre, ocevi i majke
izgubili zivote, ...
jer ako im oduzmes tu istinu, onda veruj mi, njihov zivot i nema vise smisla!
zato DOSTA, .. ce biti kada se svi zlocini obelodane i procusuiraju
te kada SVI shvate da je zivot i jednog coveka bez obzira na veru, pre dragocen, da ga se baci u zaborav!
toliko i hvala!
ZoNi, on 20:22, 26. December 2009, said:
po tome brate sto 99% srba u RS (a ima nas 1 400.000), obozava Srbiju i srpski narod, dali bi i pola zivota
kada bi docekali ujedinjenje sa maticom
a u srbiji ima barem 20% srba koji bi prodali i gace da se dodvore zapadu (dokaz ti je skupstina i pojedine stranke)
, da ne spominjem muslimane, turke, siptare, madjare, hrvate i dr... njihova ljubav prema srbiji je opste poznata
e iz toga izvlacim zakljucak dragi moj brate, da su veci srbi (barem u procentu) u RS
nego oni u Srbiji
nemoj me krivo razumeti, ne podcenjujem nikoga, to je moje misljenje!
КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
Napisano: 27.12.09, 15:25
Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 27.12.09, 15:20
Karamut.stari, on 13:11, 27. December 2009, said:
Želim da moja braća zaluđena Srbi shvate istinu.
Kako se tek smuči nama kad Vi reagujete pozitivno na laž a ovako grubo na istinu.
A istinu poznajem na mnogo mesta sam sudionik a Vaša istina je CNN i B 92
Ali o tom dok više činjenica izađe na videlo
Karamute ne izvrćite moje reči.Ako znate istinu napišite je ma kakva ona bila.
Koja je to istina? To očekujem od vas koji ste bili tamo. Dali znate nešto što mi ne znamo?
Ja mogu i pisala sam dosta o Kosovu... sve što sam pouzdano znala. Što ne znam ne pišem. Deo moje porodice se još bori za opstanak na Šar planini. Koliko će izdržati ne znam. Jako im je teško. Moj rodni grad nema ni jednog živog Srbina. Šta ja da kažem odakla sam? Nezavisnog Kosova?
Pišite malo više o životu u Republici Srpskoj, o problemima koje imate. I ta istina me zanima.
A o istoriji ne morate. Znam je. Srbi iz BIH su za mene bili i biće sinonim dobrote i jednostavnosti.
Goc 1972, on 14:23, 27. December 2009, said:
onda se nemozes pozivati ni na to da sudis svome rodu!!
zato DOSTA, .. ce biti kada se svi zlocini obelodane i procusuiraju
te kada SVI shvate da je zivot i jednog coveka bez obzira na veru, pre dragocen, da ga se baci u zaborav!
toliko i hvala!
Znam to mnogo bolje nego što možeš da zamisliš.
Napisano: 27.12.09, 17:46
Goc 1972, on 14:23, 27. December 2009, said:
kada bi docekali ujedinjenje sa maticom
a u srbiji ima barem 20% srba koji bi prodali i gace da se dodvore zapadu (dokaz ti je skupstina i pojedine stranke)
, da ne spominjem muslimane, turke, siptare, madjare, hrvate i dr... njihova ljubav prema srbiji je opste poznata
e iz toga izvlacim zakljucak dragi moj brate, da su veci srbi (barem u procentu) u RS
nego oni u Srbiji
nemoj me krivo razumeti, ne podcenjujem nikoga, to je moje misljenje!
I MOJE BRATE!!! Živim za dan kada će GSP da otvori gradsku liniju Beograd- RS.
2/3. života sam proveo po terenu bivše Ygoslavije, Evropi i Aziji i odgovorno tvrdim da najveći Srbi žive u RS.oj i Krajini.
ZoNi, on 17:23, 27. December 2009, said:
Ok, ja tvoje mišljenje smatram sitno profiterskim , pa se opet spuštam na taj nivo da diskutujem sa tobom. Što samo dokazuje veči procenat demokratije kod nas Srba!
#17 ZoNi
Napisano: 27.12.09, 17:58
Napisano: 27.12.09, 18:05
ZoNi, on 17:58, 27. December 2009, said:
Znaš, ti , ZoNi , znaš, ...
Ko li te plaća i ko te " Zatrovao toliko "
Bez obzira, " Odvališ poneki put i neku dobru ", a i da te nije ne bi imao sa kime da se prepirem!!!???
Mora da postajem mazohista
Napisano: 27.12.09, 19:26
Napisano: 27.12.09, 19:32
tamo su ubijali većinom srbe otete iz svojih domova i prodavali organe po belom svetu i za te pare plaćali lobiste da otcepe kosovo i metohiju
znam da ima onih koji žele da skrenu temu ali slaba im rabota istina je jača od šake eura koju dobiju
- 1
- 2