S kim ne govorite?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li Vam se desilo da sa nekim sklopite trajni mir naprosto prestankom ikakve komunikacije?

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 09.12.09, 01:51

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 09.12.09, 01:52

Neverovatno, kod nas u soliteru, kad god se neko krupno pitanje zgrade resava- po nekoliko parova stanara se tako zucno
izsvadja da svakom prilikom trajno bar jedan par stanara ne govori medjusobno.

Desilo se potom nesto izvrsno-svi su, osim nas nekoliko nezainteresovanih, bili posvadjani da je nekoliko godina bio
fini mir.
Nas nekoliko neutralaca smo morali prenositi misljenje jedne strane drugoj u sasvim razblazenoj formi -i sve je
odlicno teklo.
Ali je proslo vreme, zaboravile se svadje i nastao je novi turnus nesporazuma.

Otkrilo se da su u skoro svakoj seoskoj ulici najblize komsije posvadjane ali se druze s onima daljima od njih.

Da li se i vama desilo da sa nekim sklopite trajni mir naprosto prestankom ikakve komunikacije?

Prostije: S kim ne govorite?
0

#2 Mara

• Grupa: Gost

Napisano: 09.12.09, 10:00

U mojoj zgradi, gde zivim vise od dvadeset godina, ljudi su razliciti, nismo se birali po interesovanjima, sklonostima, obrazovanju, navikama, karakterima, kao u svakoj ulici, svakoj zgradi, svakom selu, zivot nas je "sastavio".. Ljudi su se druzili, pili jutarnje kafe, "utrcavali" jedni kod drugih da podele "vesti". Moja porodica i ja smo uvek bili "o svom poslu", sa svima fino, ni sa kim intimno. U pocetku su me zvali na kafe, zastajkivali da me priupitaju za decu, za ovo, za ono. na sve sam odgovarala najkrace moguce, uopsteno, ljubazno. Timovi su se menjali, druzenja prestajala, nestajala, ja sam sa svima ostala na istoj talasnoj duzini kao i prvog dana. Ni danas ne znam ko je ciji muz, znam da je iz zgrade, ali ne znam iz kojeg je stana. Nemam ni zelje, ni potrebe da znam detalje. Slicno sam se ponasala i na poslu, u kraju gde nam je vikendica. Tako se ponasam i na forumu.
Imam svoj svet, ne dozvoljavam da ga remeti bilo sta, ne guram prste gde im mesto nije, odlicno funkcionisem. ne trpim, ne moraju da me trpe, nemam razloga da ne govorim, nemam potrebe da previse govorim.
Uvek sam smatrala, smatracu tako dok sam ziva, da je veliki dar od Boga ako mozemo leci i mirno spavati bez opterecenja sto je ovo ovako ili ono onako, sto ovaj ima ovo, onaj ono, a ja eto, nemam. Covek se, jednostavno, rodi sa nekom pakosti u sebi koja mu ne dozvoljava da uziva u svom miru, ili je bezazlen, opet, takav se rodi, i ostaje cist kao dete do kraja zivota. Ne mogu da se setim sa kim ne govorim, ako ih ima, uopste, ali ima ljudi koje volim, koje manje volim i koje nikako ne volim.
0

#3 mirmar  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 529
  • Pridružio se: 23.11.09
  • Pol:ženski

Napisano: 09.12.09, 18:17

Ne postoji osoba sa kojom ne govorim. Prestanak druzenja, posecivanja, da, ali kad se sretnemo, pozdravimo se nekad i popricamo.

Volim ljude sa slicnim pogledima na zivot. I sve one, koji moje dragoceno vreme uzimaju da bi se stalno zalili, kritikovali, ogovarali, ne zelim u svojoj blizini. Naravno, ukoliko to mogu da izbegnem.

Postoje osobe koje cim udju u prostoriju, ostavljaju trag negativnog. Oni nisu krivi sto su takvi, jer nisu u stanju da sagledaju posledice svojih negativnih misli i ruznih reci. Samim tim ne zele ni da se menjaju. Pa, ako je njima tako dobro u redu, ali ja ne zelim u tome da ucestvujem.

Zavisi i kakav ton neko koristi dok prica. Jedna ista stvar moze biti saopstena na lep i tih nacin, ali i sa povisenim tonom osobe, koja se trudi da bude autoritet, koja ce vas prekinuti u pola recenice da slucajno ne bi zaboravila da, po njemu, kaze nesto, sto ce jos vise naglasiti njegovu "pamet". Takve osobe smatram duhovno neobrazovanim.

Ali, svi smo razliciti.
0

#4 redondo

Napisano: 12.12.09, 18:15

ne govorim sa onima koji su ostali u ubeđenju da su oni u pravu, što u stvarnom što u virtualnom životu. Ne mislim da su u pravu ali neželim da prvi pokrenem razgovor jer koliko je za njih istina njihova toliko i ja stojim iza svojih stavova. Dosad sam većinom bio u pravu a gde sam grešio prvi sam pružao ruku i izvinio sam se.
0

#5 Plava Ptica  Korisnik je online

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2893
  • Pridružio se: 06.02.09

Napisano: 12.12.09, 19:37

View Postredondo, on 18:15, 12. December 2009, said:

ne govorim sa onima koji su ostali u ubeđenju da su oni u pravu, što u stvarnom što u virtualnom životu. Ne mislim da su u pravu ali neželim da prvi pokrenem razgovor jer koliko je za njih istina njihova toliko i ja stojim iza svojih stavova. Dosad sam većinom bio u pravu a gde sam grešio prvi sam pružao ruku i izvinio sam se.

Lave istina je relativna stvar. Ponos je u redu ali ako preteraš pretvara se u nešto drugo.
Prijateljski ispružena ruka sa moje strane te čeka, da li ćeš je prihvatiti to je ipak tvoja odluka.
Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
0

#6 mirmar  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 12.12.09, 19:51

View PostPlava Ptica, on 19:37, 12. December 2009, said:

Lave istina je relativna stvar. Ponos je u redu ali ako preteraš pretvara se u nešto drugo.
Prijateljski ispružena ruka sa moje strane te čeka, da li ćeš je prihvatiti to je ipak tvoja odluka.

O, Boze, da li postoji neko ko ti ne bi pruzio ruku?
0

#7 Plava Ptica  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 12.12.09, 22:21

View Postmirmar, on 19:51, 12. December 2009, said:

O, Boze, da li postoji neko ko ti ne bi pruzio ruku?

@mirmar sigurno da postoji, kao što ni ja ne pružam ruku prijateljstva svakome.

Koliko smo objektivni da sudimo jedni o drugima?

U realnom životu ne postoji niko sa kime ne govorim.

Postoje osobe koje su svesno pokušale da mi naude i jedino što mogu je da se držim dalje od njih, osveta nije deo mene... ali njima sigurno ne bih pružila ruku prijateljstva. Da li sa njima govorim skoro da je nebitno... Srećom jako je malo takvih.

Bogatstvo su dobri ljudi oko mene, ono što mi pružaju i što im pružam.
0

#8 mirmar  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 13.12.09, 00:08

Plava ptico, mozda sam trebala jos nesto da dodam da bih bila jasnija. Dakle, kad se nekome tako lepo obratis, zasto ti ne bi pruzio ruku. Ovo je vise bilo odusevljenje tvojim postupkom u tom momentu, nego opaska na racun onih koji to ne bi ucinili.

Naravno, da se ruka pomirenja ne pruza svima. Neki je ne pruzaju nikad.

Ja, takodje ne pruzam ruku pomirenja nikome, jer prethodno ne stvaram situaciju koja ce me dovesti u priliku da pruzam ruku pomirenja. Trudim se da stojim iza svojih postupaka i tada precutno sebe podrzavam. Bez povisenog tona, bez mrkog pogleda... Kazem da se trudim, pa recimo da me vise tudja misljenja koja su zajedljivog i svadljivog karaktera, ne doticu.
0

#9 Plava Ptica  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 13.12.09, 00:22

mirmar shvatila sam, ne brini. Repliku sam iskoristila da bih se osvrnula na svoj život.

Previdela si jedino da Lavu ne pružam ruku pomirenja jer svađe nije bilo između mene i njega.

Čudan je ovaj virtuelni svet nekada komplikovaniji od realnog, a ipak tako sličan njemu.

Ne bih da off ujem, pisala sam o tome dosta na adekvatnim temama.
0

#10 mirmar  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 13.12.09, 00:33

Dobro Plava Ptico, razumem te! Od skora sam na Forumu i tvoji postovi se izdvajaju, a posto si i sada aktivna, nisam stigla da procitam tvoja ranija pisanja. Laku noc!
0

#11 redondo

Napisano: 13.12.09, 14:40

• Attached Image: Love.gif
na pruženu ruku samo ovim mogu da uzvratim...
0

#12 Plava Ptica  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 13.12.09, 14:58

• Attached Image: 1818_rukovanje_ruke.jpg
Hvala Lave.
0

#13 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 13.12.09, 15:08

Ovu poruku je izmenio Bjanka: 13.12.09, 15:11

Štaaa, vi nisam znala da ste bili u svadji!!! :girl_haha: ;)
Moj skromni doprinos miru
0

#14 Mara

Napisano: 13.12.09, 15:10

Mislila sam da se tema odnosi na realni život, tako sam je shvatila i pisala u temi, obzirom da vidim ovde neka izmirenja, svaka čast, napisaću i ja svoje virtuelno vidjenje situacije.
Mislim da nema nikoga na forumu sa kim ne govorim, nema razloga za to, iznosim svoje stavove bez prozivanja i vredjanja, učestvujem uvek u istim Forumima i podforumima, tu sam da se opustim i da se družim, srodne duše ili ljude istih interesovanja susrećem u mojim omiljenim temama, mislim da imamo korektan odnos i saradnju. PP poruke veoma retko koristim, smatram ih nepotrebnim jer sve se može iskazati postovima, Dosta je nikova, ne poznajem sve, neke prvi put vidim, mada su na forumu stari čllanovi, što ukazuje da nemamo ista interesovanja.
Ne smatram forumskim neprijateljem nekoga ko ima stav različit od mene, to je pravo svih nas. Iznesem jasno i javno šta mi se ne dopada, takođe nemam zadršku da napišem kada me nešto oduševi. Dakle, mislim da nema niko sa kim ne govorim, ali ima ko mi je blzak i ko mi je manje blizak, opet, sve zavisi od interesovanja i tema u kojima se (ne) susrećemo.
0

#15 Plava Ptica  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 13.12.09, 15:25

Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 13.12.09, 15:26

Maro cenim tvoj stav, iznela si ga već mnogo puta.

U ovom slučaju radi se o prijateljski pruženoj ruci ne o svađi i pomirenju između Lava i mene.

Realan život je i vreme koje provodimo ovde.
0

#16 J.Antic  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 711
  • Pridružio se: 02.11.08

Napisano: 13.12.09, 19:06

Pomirenja su mnogo lepa stvar... Attached Image: girls_making_out_3373.gif... :scratch_one-s_head:
...Eh,...da ne znam da sam Srbin - mislio bih da sam lud....
0

#17 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2407
  • Pridružio se: 25.07.08

Napisano: 13.12.09, 19:17

Ja ne govorim sa mnogima, ali bi predugo bilo da navodim pojedinačno.

P. S. Nadam se da ću kada ih upoznam imati priliku da pričam sa njima. :scratch_one-s_head: :) :).)
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#18 čibukarda

Napisano: 13.12.09, 21:46