Da li Vam se desilo da sa nekim sklopite trajni mir naprosto prestankom ikakve komunikacije?
Napisano: 09.12.09, 01:51
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 09.12.09, 01:52
izsvadja da svakom prilikom trajno bar jedan par stanara ne govori medjusobno.
Desilo se potom nesto izvrsno-svi su, osim nas nekoliko nezainteresovanih, bili posvadjani da je nekoliko godina bio
fini mir.
Nas nekoliko neutralaca smo morali prenositi misljenje jedne strane drugoj u sasvim razblazenoj formi -i sve je
odlicno teklo.
Ali je proslo vreme, zaboravile se svadje i nastao je novi turnus nesporazuma.
Otkrilo se da su u skoro svakoj seoskoj ulici najblize komsije posvadjane ali se druze s onima daljima od njih.
Da li se i vama desilo da sa nekim sklopite trajni mir naprosto prestankom ikakve komunikacije?
Prostije: S kim ne govorite?
#2 Mara
Napisano: 09.12.09, 10:00
Imam svoj svet, ne dozvoljavam da ga remeti bilo sta, ne guram prste gde im mesto nije, odlicno funkcionisem. ne trpim, ne moraju da me trpe, nemam razloga da ne govorim, nemam potrebe da previse govorim.
Uvek sam smatrala, smatracu tako dok sam ziva, da je veliki dar od Boga ako mozemo leci i mirno spavati bez opterecenja sto je ovo ovako ili ono onako, sto ovaj ima ovo, onaj ono, a ja eto, nemam. Covek se, jednostavno, rodi sa nekom pakosti u sebi koja mu ne dozvoljava da uziva u svom miru, ili je bezazlen, opet, takav se rodi, i ostaje cist kao dete do kraja zivota. Ne mogu da se setim sa kim ne govorim, ako ih ima, uopste, ali ima ljudi koje volim, koje manje volim i koje nikako ne volim.
Napisano: 09.12.09, 18:17
Volim ljude sa slicnim pogledima na zivot. I sve one, koji moje dragoceno vreme uzimaju da bi se stalno zalili, kritikovali, ogovarali, ne zelim u svojoj blizini. Naravno, ukoliko to mogu da izbegnem.
Postoje osobe koje cim udju u prostoriju, ostavljaju trag negativnog. Oni nisu krivi sto su takvi, jer nisu u stanju da sagledaju posledice svojih negativnih misli i ruznih reci. Samim tim ne zele ni da se menjaju. Pa, ako je njima tako dobro u redu, ali ja ne zelim u tome da ucestvujem.
Zavisi i kakav ton neko koristi dok prica. Jedna ista stvar moze biti saopstena na lep i tih nacin, ali i sa povisenim tonom osobe, koja se trudi da bude autoritet, koja ce vas prekinuti u pola recenice da slucajno ne bi zaboravila da, po njemu, kaze nesto, sto ce jos vise naglasiti njegovu "pamet". Takve osobe smatram duhovno neobrazovanim.
Ali, svi smo razliciti.
#4 redondo
Napisano: 12.12.09, 18:15
Napisano: 12.12.09, 19:37
redondo, on 18:15, 12. December 2009, said:
Lave istina je relativna stvar. Ponos je u redu ali ako preteraš pretvara se u nešto drugo.
Prijateljski ispružena ruka sa moje strane te čeka, da li ćeš je prihvatiti to je ipak tvoja odluka.
Napisano: 12.12.09, 22:21
mirmar, on 19:51, 12. December 2009, said:
@mirmar sigurno da postoji, kao što ni ja ne pružam ruku prijateljstva svakome.
Koliko smo objektivni da sudimo jedni o drugima?
U realnom životu ne postoji niko sa kime ne govorim.
Postoje osobe koje su svesno pokušale da mi naude i jedino što mogu je da se držim dalje od njih, osveta nije deo mene... ali njima sigurno ne bih pružila ruku prijateljstva. Da li sa njima govorim skoro da je nebitno... Srećom jako je malo takvih.
Bogatstvo su dobri ljudi oko mene, ono što mi pružaju i što im pružam.
Napisano: 13.12.09, 00:08
Naravno, da se ruka pomirenja ne pruza svima. Neki je ne pruzaju nikad.
Ja, takodje ne pruzam ruku pomirenja nikome, jer prethodno ne stvaram situaciju koja ce me dovesti u priliku da pruzam ruku pomirenja. Trudim se da stojim iza svojih postupaka i tada precutno sebe podrzavam. Bez povisenog tona, bez mrkog pogleda... Kazem da se trudim, pa recimo da me vise tudja misljenja koja su zajedljivog i svadljivog karaktera, ne doticu.
Napisano: 13.12.09, 00:22
Previdela si jedino da Lavu ne pružam ruku pomirenja jer svađe nije bilo između mene i njega.
Čudan je ovaj virtuelni svet nekada komplikovaniji od realnog, a ipak tako sličan njemu.
Ne bih da off ujem, pisala sam o tome dosta na adekvatnim temama.
Napisano: 13.12.09, 00:33
Napisano: 13.12.09, 15:08
Ovu poruku je izmenio Bjanka: 13.12.09, 15:11
Moj skromni doprinos miru
#14 Mara
Napisano: 13.12.09, 15:10
Mislim da nema nikoga na forumu sa kim ne govorim, nema razloga za to, iznosim svoje stavove bez prozivanja i vredjanja, učestvujem uvek u istim Forumima i podforumima, tu sam da se opustim i da se družim, srodne duše ili ljude istih interesovanja susrećem u mojim omiljenim temama, mislim da imamo korektan odnos i saradnju. PP poruke veoma retko koristim, smatram ih nepotrebnim jer sve se može iskazati postovima, Dosta je nikova, ne poznajem sve, neke prvi put vidim, mada su na forumu stari čllanovi, što ukazuje da nemamo ista interesovanja.
Ne smatram forumskim neprijateljem nekoga ko ima stav različit od mene, to je pravo svih nas. Iznesem jasno i javno šta mi se ne dopada, takođe nemam zadršku da napišem kada me nešto oduševi. Dakle, mislim da nema niko sa kim ne govorim, ali ima ko mi je blzak i ko mi je manje blizak, opet, sve zavisi od interesovanja i tema u kojima se (ne) susrećemo.
Napisano: 13.12.09, 15:25
Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 13.12.09, 15:26
U ovom slučaju radi se o prijateljski pruženoj ruci ne o svađi i pomirenju između Lava i mene.
Realan život je i vreme koje provodimo ovde.
Napisano: 13.12.09, 19:17
P. S. Nadam se da ću kada ih upoznam imati priliku da pričam sa njima.
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.