Lusteri su van mode : plafonjere?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li su zbilja lusteri demode ili je to hir pojedinca?

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 11.11.09, 14:04

Udjem u stan koji su moji prijatelji opremili posle selidbe i vidim-nigde lustera. Kazu-to je demode!
Bogte, pomislim, pa jedan luster moze da osvetli i do 700 W, a u plafonjeru ne smes da stavis ni 3 sijalice od 100W.
0

#2 ZoNi

• Grupa: Gost

Napisano: 11.11.09, 14:39

Ovu poruku je izmenio ZoNi: 11.11.09, 14:41

Meni se ne sviđaju lusteri. Volim izrazito jednostavne i praktične stvari, što uključuje i sve vrste svetiljki. Znači, dizajn mora da bude jednostavan, linije da budu prave, bez nekih šara i "džidža-bidža".

A to da u luster možeš da staviš sijalice od 700W ---- aaaaa, pa to ko neka grejalica! :) Po mom mišljenju, za prosečnu dnevnu sobu dovoljno je oko 100W (npr. jedna ili dve plafonjere sa po dve štedljive sijalice od 20W i eventualno dve lampe sa sijalicama od 15-20W). Čak i da se ne koriste štedljive sijalice, onda bih stavio npr. 2-3 sijalice od po 75W i dve lampe sa po 60W.

Inače, ja baš sad opremam stan - neće biti ni jednog lustera (bar ne onih klasičnih) :sarcastic_hand:
0

#3 Alisa  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 76
  • Pridružio se: 08.11.09
  • Pol:ženski

Napisano: 11.11.09, 15:01

Lusteri su polako počeli da izlaze iz mode kada su se plafoni spustili... ne mogu da zamislim nijedno mesto u stanu gde bih mogla da okačim luster, a da ga u prolazu ne zveknem glavom. :)

Inače, nije sve u snazi... ja baš volim da je sve dobro osvetljeno, ali kada bi htela da to postignem klasičnim sijalicama, mislim da bih se spržila, posebno leti :heart: Zato koristim fluorescentne sijalice (u narodu poznate kao "neonke") ili kompakt-fluorescentne (tzv. štedljive) sijalice gde god mogu, a obične sijalice samo za atmosferu. :sarcastic_hand:
I know who I was when I got up this morning, but I think I must have been changed several times since then.
0

#4 Branko Lori  Korisnik je online

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5398
  • Pridružio se: 21.12.08

Napisano: 11.11.09, 15:05

View Postprof. Cobra, on 14:04, 11. November 2009, said:

Udjem u stan koji su moji prijatelji opremili posle selidbe i vidim-nigde lustera. Kazu-to je demode!
Bogte, pomislim, pa jedan luster moze da osvetli i do 700 W, a u plafonjeru ne smes da stavis ni 3 sijalice od 100W.

Lusteri su uvek u modi, normalno treba ih uskladiti sa visinom plafona i ambijentom.  Attached Image: foto4_016.jpg

Radio sam stan gde je postavljen luster u kupatilu. Izgleda fantastično!
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#5 ZoNi

Napisano: 11.11.09, 15:05

View PostAlisa, on 15:01, 11. November 2009, said:

a obične sijalice samo za atmosferu. :sarcastic_hand:

Ja za atmosferu koristim azot, kiseonik, argon, malo ugljen-dioksida, vodene pare i drugih gasova :)
0

#6 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 11.11.09, 20:10

Nekada je muka zuva namestiti luster... pogotovo ako je tezak. a palfonjeru rasporedis na tri srafa i namestis za 15 min. Ili neke laganije lustere, sto kaze Zoni, prostije...
Video sam one najobicnije sa jednim grlom i abazurom kao prevrnut tanjir... takvi su mi OK. uostalom ja to pitam zenu, ona izabere tako da nemam problema oko biranja...
I'm always looking for the sun...
0

#7 ZoNi

Napisano: 11.11.09, 22:10

View PostLucifer, on 20:10, 11. November 2009, said:

ja to pitam zenu, ona izabere tako da nemam problema oko biranja...

Mudra odluka :clapping:
0

#8 Lili Pa

Napisano: 11.11.09, 22:45

Lusteri su odraz stila, karaktera, maštovitosti itd osoba u čijem prostoru se nalaze. Ne mogu biti staromodni već pogrešno uklopljeni u sveopšti enterijer.
Ovo su neki od mojih lustera, a par njih sam sama pravila (crni) i još ih nisam sasvim završila. Falili su pojedini elementi koje sam dobrim delom uspela da pronađem. Još samo da zasučem rukave i popnem se na merdevine!

Attached Image: Fotografija_0136.jpg Attached Image: Fotografija_0138.jpg Attached Image: Fotografija_0139.jpg

Nikad se uz stil koji je meni dopadljiv ne bi uklopile plafonjere ili reflektorke.
0

#9 ZoNi

Napisano: 11.11.09, 22:58

Ovu poruku je izmenio ZoNi: 11.11.09, 23:00

Jedino mi se taj treći pomalo sviđa, ona prva dva, bez uvrede, ne bih uzeo ni da su poklon :clapping:

Naročito mi se ne dopada onaj gipsani (ili kakav je već) dodatak na plafonu oko srednjeg lustera...
0

#10 Lili Pa

Napisano: 11.11.09, 23:23

View PostZoNi, on 22:58, 11. November 2009, said:

Jedino mi se taj treći pomalo sviđa, ona prva dva, bez uvrede, ne bih uzeo ni da su poklon :clapping:

Naročito mi se ne dopada onaj gipsani (ili kakav je već) dodatak na plafonu oko srednjeg lustera...

Zoni, i ti i ja znamo da su nam razmišljanja, a bome i ukus, dijametralno suprotni.
Ne ljutim se, o ukusima se ne raspravlja! Sve drugo što bih stavila, u moj prostor, bilo bi krajnje neprimereno.
0

#11 Branko Lori  Korisnik je online

• IX - Tesserarius

Napisano: 11.11.09, 23:36

View PostLili Pa, on 22:45, 11. November 2009, said:

Lusteri su odraz stila, karaktera, maštovitosti itd osoba u čijem prostoru se nalaze. Ne mogu biti staromodni već pogrešno uklopljeni u sveopšti enterijer.
Ovo su neki od mojih lustera, a par njih sam sama pravila (crni) i još ih nisam sasvim završila. Falili su pojedini elementi koje sam dobrim delom uspela da pronađem. Još samo da zasučem rukave i popnem se na merdevine!

Prilog Fotografija_0136.jpg Prilog Fotografija_0138.jpg Prilog Fotografija_0139.jpg

Nikad se uz stil koji je meni dopadljiv ne bi uklopile plafonjere ili reflektorke.

Bravo Lili, sa stilom!(Prefinjeno) Attached Image: foto_047.jpg Još jedna slika o pravilnom lociranju lustera i ako su niski plafoni.

Manite Zoneta, on je plaćen da provocira.
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#12 Mara

Napisano: 11.11.09, 23:37

Ne volim lustere, volim jednostavne linije, efektno osvetljenje, što manje kitnjatish detalja, linije što je moguće ravnije.
Moji plafoni su specifični, gipsane ploče postavljene na nosećim gredama, sve podeljeno na kvadrate drvenim letvama, plafon beo, drvo tamno,
na gredama su jednostavni inox nosači (lusteri) i halogene svetiljke, samo u jednoj sobi imam luster(silom prilika).
0

#13 Branko Lori  Korisnik je online

• IX - Tesserarius

Napisano: 11.11.09, 23:47

Ovu poruku je izmenio Branko Lori: 11.11.09, 23:58

View PostMara, on 23:37, 11. November 2009, said:

Ne volim lustere, volim jednostavne linije, efektno osvetljenje, što manje kitnjatish detalja, linije što je moguće ravnije.
Moji plafoni su specifični, gipsane ploče postavljene na nosećim gredama, sve podeljeno na kvadrate drvenim letvama, plafon beo, drvo tamno,
na gredama su jednostavni inox nosači (lusteri) i halogene svetiljke, samo u jednoj sobi imam luster(silom prilika).

Maro! predpostavljam, to su takozvani " Amstrong" ili " Hinter-daglas" plafoni.

Oni se uglavnom rade radi halogene rasvete i markiranja instalacija ili predhodnog plafona.

Evo nešto slično nadam se po Vašem ukusu.Attached Image: foto4_040.jpg
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#14 Mara

Napisano: 11.11.09, 23:53

Ovu poruku je izmenio Mara: 11.11.09, 23:56

Branko, nisam znala kako se zovu, tada kada smo pravili, to nije niko radio, mi smo bili "čudni" :D, eto, trebalo je dosta vremena da rpodje i saznanje da smo u trendu :girl_haha:. Pomalo se šalim, bliže je istini, naravno, ideja je naša bila..

Da, deo slike(ovaj deo sa kvadratima) je kao naše tavanice, samo što je nama komplet tavanica tako uradjena.
Branko, hvala Vam.
0

#15 Alisa  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 76
  • Pridružio se: 08.11.09

Napisano: 12.11.09, 00:49

• Attached Image: 01_Giuko_3_amb_1_._cromo.jpg
  • Attached Image: 01_FIT_S_gr.jpg
  • Attached Image: Ingo_Maurer___luster_sa_porukicama___slika_1.jpg
  • Attached Image: MuranoDue___viseca_svetiljhka_Ether_150___slika.jpg

View PostBranko Lori, on 15:05, 11. November 2009, said:

Lusteri su uvek u modi, normalno treba ih uskladiti sa visinom plafona i ambijentom.

Oni lusteri se super uklapaju u ambijent, ali takvi ambijenti se sve manje viđaju. Čini mi se da savremenom načinu života više odgovaraju jednostavniji lusteri. Meni se npr. sviđaju ovakvi:
Prilog 01_Giuko... _._cromo.jpg Prilog 01_FIT_S_gr.jpg Prilog MuranoDu... ___slika.jpg Prilog Ingo_Mau... _slika_1.jpg

View PostLucifer, on 20:10, 11. November 2009, said:

... uostalom ja to pitam zenu, ona izabere tako da nemam problema oko biranja...

Tako i treba! Koliko sam te razumela, ona bi kod vas brisala prašinu sa lustera, pa onda nek sama bira šta joj je lakše za čišćenje! :girl_haha:
I know who I was when I got up this morning, but I think I must have been changed several times since then.
0

#16 ZoNi

Napisano: 12.11.09, 00:55

View PostBranko Lori, on 23:47, 11. November 2009, said:

Evo nešto slično nadam se po Vašem ukusu.Prilog foto4_040.jpg

Da li ću dobiti svoju platu, kao provokator, ako kažem da mi se ovo BAŠ dopada? :D

View PostAlisa, on 0:49, 12. November 2009, said:

Profi! :girl_haha: Mi lajk...
0

#17 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 12.11.09, 01:14

View PostAlisa, on 0:49, 12. November 2009, said:

Tako i treba! Koliko sam te razumela, ona bi kod vas brisala prašinu sa lustera, pa onda nek sama bira šta joj je lakše za čišćenje! :D

Tacno tako! Potpuna demokratija. :girl_haha:
I'm always looking for the sun...
0

#18 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07

Napisano: 12.11.09, 10:32

Ne volim lustere, ja sam vise za moderne refletorke, podne lampe...
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#19 Brin  Korisnik je online

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3272
  • Pridružio se: 27.09.11

Napisano: 10.01.12, 21:33

Ovu poruku je izmenio Dete Brin: 10.01.12, 21:34

Videla sam stanove koji, kao rasvetu, imaju mnoštvo nekakvih okruglih sijaličica, usađenih u plafon, sa mogućnošću da rotiraju (kao u kafiću). Ne dopada mi se previše, ali kako su plafoni u stanovima sve niži, valjda mu to dođe kao neko praktično rešenje.
U mojoj kući, visina plafona je 3, 4m. Te nekakve plafonjerice bi bile, u najmanju ruku, smešne na toj visini.
Priznajem samo lustere! Volim one od kovanog gvožđa, mesinga, kristala i.. naravno, porculana.
Ovo je po mom ukusu:
Attached Image: schoener-klassischer-kronleuchter-foto-bild-54742876.jpgAttached Image: zwiebelmuster-porzellan-kronleuchter-kronleuchter-6-armig-zwiebelmuster.jpgAttached Image: Porzellan_Kronleuchter3.JPGAttached Image: Porzellan_Kronleuchter2.JPGAttached Image: Porzellan_Kronleuchter.jpg
0

#20 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10

Napisano: 13.01.12, 21:25

Ovu poruku je izmenio Nenad 1977: 13.01.12, 21:25

obozavam stare lustere i sve sto je antikvitet, ...
ok su mi i nove lampe, ali stare su mi ekstra, ...
ovakav je moj luster u stanu
Posted Image
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu