Šta se neprimetno promenilo u našim običajima i našem stanovanju? Šta je praktičnije i lepše?
Napisano: 26.09.09, 14:32
Izgleda da smo i to "povukli " iz americkih filmova. Umesto zavesa vec se nasiroko pojavljuje stedljiva neonska zavesa--
ustvari neonske cevi na istom mestu gde bi bile okacene zavese. Svetli li svetli i sve se unutra lepo vidi ali niko ne haje.
Nema sta da krije?
U soliterima, gde su podovi ustvari plafoni donjeg stana, kao da je ugradjeno podno grejanje i mnogi odbacuju tepihe.
Mozda, dok su im novi parketi ili sto se lakse odrzava?
Sto bez stolnjaka, sa ponekom 'krpicom' dok se rucava! Da li iko vise ima vremena da pere stolnjake svakog dana
iako je sto s njima mnogo lepsi?
Mozda je sto impregniran poliesterskom smolom pa tekstuta drveta izgleda lepse nego stolnjak?
Mozda i ne treba stolnjak dok je sto nov?
Sta li se jos neprimetno promenilo u nasim obicajima i nasem stanovanju? Sto je prakticnije i lepse?
ustvari neonske cevi na istom mestu gde bi bile okacene zavese. Svetli li svetli i sve se unutra lepo vidi ali niko ne haje.
Nema sta da krije?
U soliterima, gde su podovi ustvari plafoni donjeg stana, kao da je ugradjeno podno grejanje i mnogi odbacuju tepihe.
Sto bez stolnjaka, sa ponekom 'krpicom' dok se rucava! Da li iko vise ima vremena da pere stolnjake svakog dana
Mozda je sto impregniran poliesterskom smolom pa tekstuta drveta izgleda lepse nego stolnjak?
Sta li se jos neprimetno promenilo u nasim obicajima i nasem stanovanju? Sto je prakticnije i lepse?
Napisano: 26.09.09, 15:42
Mislim da na nas nacin stanovanja najvise utice ekonomsko stanje.. Sto se tice zapadnog uticaja, nesumnjivo je da dobra reklama prodaje proizvod.. ako vec radimo zapadnjacki onda nam sledi i nacin zivota. Stojnjaci.. pa zavisi kakva je "kultura jela" negde se i dalje postuje porodicni rucak... no meni se cini da se to uglavnom zanemaruje i sve redje se porodice okupljaju na rucku.. Rasveta.. hm.. ja sam u jednoj prostoriji krenuo sa ubacivanjem neonske rasvete.. za sada imam 9 neonki.. od 21 i od 28 W.. jeftinije je nego da mi gori klasicna sijalica, zidrzljivije su.. sijalice menjam na svakih 2-3 meseca a posto imam jako visok plafon i zamenia sijalica je mukotrpna.. neonke su "strateski" rasporedjene na visini za koju mi nije neophodn nista vise od obicne stolice da bi zamenuo neispravnu neonku a da kucnem u drvo nije ni jedna do sada pregorela..
Idelano za moj klub, dobro je osvetljeno.. svetlo je zadovoljavajuce za farbanje i igranje.. tako da 180W potrosim za odlicno osvetljenu porstoriju do 30m2..luster jos nisam skinuo ali i to planiram..i naravno jos neonske rasvete.. parket cu uskoro da prekrijem laminatom.. lakse za ciscenje, brzo se postavlja, nije skup, jos ce biti toplije.. Zaboravio sam reci da zivim u kuci
#3 Lili Pa
Napisano: 26.09.09, 18:57
Sve je stvar afiniteta.
Živim u kući, imam i tepih i zavese i lustere sa dosta kristala, perlica i sijalica. Nameštaj je bele boje, a deo nameštaja je stilski, poteže za održavanje! Tepih beli, još teži za čišćenje!
Volim srebro al i oko njega ima posla!
Stolnjake i dalje stavljam na sto koji bi se odavno upropastio da ih nije bilo...
Sve je stvar pogleda na život. Neki žele praktično, lako za održavanje, a mazohisti kao ja uživaju u lepim i, po nekad, beskorisnim stvarima!
Uživam u konforu, šta ću!
Živim u kući, imam i tepih i zavese i lustere sa dosta kristala, perlica i sijalica. Nameštaj je bele boje, a deo nameštaja je stilski, poteže za održavanje! Tepih beli, još teži za čišćenje!
Stolnjake i dalje stavljam na sto koji bi se odavno upropastio da ih nije bilo...
Sve je stvar pogleda na život. Neki žele praktično, lako za održavanje, a mazohisti kao ja uživaju u lepim i, po nekad, beskorisnim stvarima!
Napisano: 27.09.09, 07:32
Lili Pa, on 19:57, 26. September 2009, said:
Sve je stvar afiniteta.
Lili sve sam boldovao jer te upravo tako i zamišljam... einsatz kartte, Mozart kugle, čajnici, bele čipkane rukavice, beli suncobran za šetnju i naravno-damski šešir!
...Eh,...da ne znam da sam Srbin - mislio bih da sam lud....
Napisano: 27.09.09, 18:59
Moj stan je takav da ne trpi ništa klasično, pa je tako i uređen. Neobičan je, duplex potkrovlje i inspirativan za sređivanje bez mnogo para... Praktična rešenja i malo kreativnosti. Uvek može nešto da se promeni... Funkcionalno i lepo i što više prostora, ne volim da udaram u stvari.
Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
#6 ZoNi
Napisano: 28.09.09, 12:59
Ovu poruku je izmenio ZoNi: 28.09.09, 13:14
prof. Cobra, on 15:32, 26. September 2009, said:
1. Umesto zavesa vec se nasiroko pojavljuje stedljiva neonska zavesa--
ustvari neonske cevi na istom mestu gde bi bile okacene zavese.
2. U soliterima, gde su podovi ustvari plafoni donjeg stana, kao da je ugradjeno podno grejanje i mnogi odbacuju tepihe.
3. Sto bez stolnjaka, sa ponekom 'krpicom' dok se rucava! Da li iko vise ima vremena da pere stolnjake svakog dana
ustvari neonske cevi na istom mestu gde bi bile okacene zavese.
2. U soliterima, gde su podovi ustvari plafoni donjeg stana, kao da je ugradjeno podno grejanje i mnogi odbacuju tepihe.
3. Sto bez stolnjaka, sa ponekom 'krpicom' dok se rucava! Da li iko vise ima vremena da pere stolnjake svakog dana
1.
2. Tepih? Šta ja znam, zbog lakoće održavanja volim samo one male tepihe, koji stoje npr. oko stočića i baš tamo gde se sedi, ne po celoj sobi. Inače, meni se sviđa da se vidi što veća površina sa parketom, laminatom ili brodskim podom.
3. Stolnjak? E, to nisam voleo ni dok sam bio baš mali. Što manje stolnjaka, to je lepše. Volim isključivo praktičan i potpuno jednostavan nameštaj - nikakvi "Lujevi" ne dolaze u obzir kod mene! Jasne linje, čisti oblici, nikakve "džidža-bidže"...
Napisano: 25.12.11, 17:34

POPULAR
U jednom stanu sam videla ovo: stočić u dnevnom boravku, zamenjen je nečim nalik na mermernu ploču (1, 4m x 1, 4m), visine 15cm. Skoro da je na podu. Na toj ploči, puno sveća i jedan ogroman tanjir sa 12-13 nekakvih kugli, raznih veličina (što staklenih, što keramičkih), bez ikakve upotrebne (i dekorativne) vrednosti. Da bi se dohvatila šoljica sa kafom, koju je domaćin, izvežbanim pokretom, spustio na sredinu ploče, potrebno je čučnuti pored (usput pocepati najlon čarapu o tepih napravljen od oštrog materijala,) i vešto provući ruku između dvadesetak upaljenih sveća, a pritom paziti da se ne razbije neka od onih nesrećnih kugli.
Napisano: 25.12.11, 17:50
Po opisu, liči mi na neki ritual.
Da li je domaćin 'sledbenik' (da ne kažem sektaš
Napisano: 25.12.11, 18:07
Ma, jok, Maro! Normalni ljudi, skroz.
Kažu mi, to je sad moderno. I časopise mi neke pokazivali. Stvarno, puni časopisi toga.
Kažu mi, to je sad moderno. I časopise mi neke pokazivali. Stvarno, puni časopisi toga.
Napisano: 28.12.11, 06:44
pod "moderno " može svašta da se proturi
ako ja razumem savremene pravce, težnja je da bude što manje stvari, da se lakše održava itd a prema opisu, to i meni kao i Mari, liči na neki ritual
ako ja razumem savremene pravce, težnja je da bude što manje stvari, da se lakše održava itd a prema opisu, to i meni kao i Mari, liči na neki ritual
Napisano: 08.01.12, 11:25
Klasicno, cak i starinski mi je uredjen stan, bez mnogo detalja. Dosta slika volim da imam i to je nesto na čemu insistiram.
Nerviraju me moderne tendencije, ali mogu biti ok.
Znaci kod mene je visok plafon, luster stari pre rata, slike, male niše u zidovima u kojima mi sada stoje novogodisnji ukrasi, ..
Može se naci i poneka skulputurica na stolu ili ormanu.
Bez puno detalja, ali i ti koji postoje moraju biti u funkciji estetike, ..kakve takve.
Nerviraju me moderne tendencije, ali mogu biti ok.
Znaci kod mene je visok plafon, luster stari pre rata, slike, male niše u zidovima u kojima mi sada stoje novogodisnji ukrasi, ..
Može se naci i poneka skulputurica na stolu ili ormanu.
Bez puno detalja, ali i ti koji postoje moraju biti u funkciji estetike, ..kakve takve.