- 1
- 2
Da li je humano uspavljivati pse?
#1 Jelena Milanovic
Napisano: 13.09.09, 00:56
Volim zivotinje ali opet je tu cinjenica da su neke i opasne!
Doneta je odluka da se psi ne uspavljuju, i oni opasni bivaju samo zatvoreni. Sinteri bukvalno i ne rade 2 meseca nisu primili platu, a i glupo im je da mlate praznu slamu jer i psa koga uhvate vakcinisu, cipuju i puste... mesta za pse u azilima nema, uslovi u njima su katastrofalni. A da bi pas bio smesten u takav mora nekog izujedat, ujed se registruje na infektivnoj i dolazi zoohigijena da ukloni tog psa. Agresivnih pasa je sve vise, kao i preplasenih ljudi. Govore da grade azil ali nema sanse da u njega stanu 7000 pasa!
Problem postoji, resenja nema, sta raditi?
Da nepominjem da ti psi treba nesto da jedu...
Moja humana ideja je bila da se stari bolesni i agresivni psi uspavaju, da bi ovi fini imali sanse...
Da se sprovede plan sterilizacije i usvajanja i drzi pod kontrolom stenjenje rasnih pasa...
Takodje i da za svakog psa koji ostane na ulici postoji grupa gradjana koja hoce da preuzme odgovornost da ga hrani i obezbedi vodu i koja je duzna da prijavi svaki vid agresije kod tog psa...
Sta vi mislite o svemu?
#2 Mara
Napisano: 15.09.09, 14:31
Ovu poruku je izmenio Mara: 15.09.09, 14:33
Ideja koji si iznela je zaista za pohvalui i humana, mada mislim da je to samo "slovo na papru", od toga nece biti nista iz vise razloga.
Sterilizacija pasa je intervencija koja staje nekoliko hiljada dinara, plus kontrole i antibiotici, sto je, moras priznati, i za vlasnika obaveza i izdatak, a kako obezbediti sredstava za veliki broj pasa lutalica?
Ova Tvoja ideja o brizi gradjana, je zaista dobra, ali danas vise ne brine covek o coveku, a covek o psu lutalici je samo za mastare poput Tebe i mene
Sto se tice Azila za pse, zam mesto gde se "na sva zvona" procalo o Azilu, sto se ispostavilao da je samo sabirni centar za pohvatane pasa lutalice, u Azilu im se ubrizgava injekcija za uspavljivanje, od brige i nege je ostalo veliko NISTA!
Napisano: 02.02.11, 12:45
Ubijen pas se ne budi.
Za uspavljivanje sam samo pod uslovom da je zivotinja smrtno bolesna i da joj prete muke u bolovima i mucenje.
Sto se agresivnih pasa tice, agresivni su nasom krivicom jer im se toliko " lepih" stvari desava od ljudi.
Ovo je zemlja Srbija u kojoj nema resenja, nema nade ni buducnosti, pa tako ce tesko zaziveti bilo sta vezano za humano sklanjanje zivotinja sa ulice. Ostaju samo pojedinci da se bore za dobrobit tih nesretnih stvorova.
U srbiji postoji nekoliko privatnih azila a sve ostalo sto je u sluzbi drzave, to su sinteraji (kazamati za pse i macke).
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 19.11.11, 20:26
Nas pas, vucjak, zenka, je imala tumor koji nije mogao da se operise, i trpela je jake bolove. Moja mama je odlucila da je najhumanije da je uspavamo. Ja sam tad bila jako mala i nisam to razumela, ali mi je sada potpuno jasno koliko je to humano prema bolesnoj zivotinji.
Napisano: 07.12.11, 13:13
Ovu poruku je izmenio Boginja: 07.12.11, 13:18
http://youtu.be/6ZSWu52P5ZM
ne mogu da izbacim regularno, nemam pojma sto ali eto ga link, jako je lep video za kampanju u cilju zastite pasa.
Napisano: 07.12.11, 13:36

POPULAR
За њихово првобитно настајање смо лично ми криви који уместо да поведемо рачуна о својим " љубимцима " када хормони или Мајка Природа се пробуди, него допустимо што је природно па избацимо на улицу, да не гледамо, снаћи ће се. Колико сам се таквих случајева наслушала, а за неколико и присуствовала када људи само избаце штенце из кола са речима " неко ће их већ узети ".
Хуманије ми је да моја женка проведе то време када нисам кући да пазим на њу у гаражи (са водом и храном) него да је оставим у дворишту па шта буде, а сви знамо шта ће да буде.
Зашто су агресивне луталице? Гладне су и мучене од рођења. Погледајте шта раде клинци када се враћају из школе имитирајући понашање својих старијих.
Како сам информисана, пре не знам колико година је био јако велик проблем у Турској са луталицама и влада се досетила решења које ни мало није било једноставно за спровести и " нехумано " али је чак донело и економску профит. Попаковали су их све и продали Кини.
Од тада до сада се слабо виде луталице, готово да их уопште нема. Ове којих има су дошле од кога? Од нас из " хуманих земаља " јер опет доводимо своје " љубимце " са нама, а њихове младе избацујемо на улицу. Опет радимо исто, а нажалост неко други без права гласа плаћа цену наше и само наше немарности.
Агресивне врсте су законски забрањене у Турској (само за пит булове знам 100 % да су као раса у тој забрани, да не причам напамет), не могу се продати или купити нови млади док већ постојећи су под строгим надзором.
Међутим, верујем у оно да пас само осликава нас саме, па самим тиме ме више брину агресивни власници тих паса него сама животиња.
Napisano: 07.12.11, 16:40
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 07.12.11, 16:41
alanya, on 07.12.11, 13:36, said:
U kojoj to zemlji jedu pseće meso?
Napisano: 07.12.11, 16:52
Ovu poruku je izmenio alanya: 07.12.11, 16:53

POPULAR
Ако лаже емисија коју сам гледала, лажем и ја.
Napisano: 07.12.11, 21:27
Boginja, on 07.12.11, 13:13, said:
ne mogu da izbacim regularno, nemam pojma sto ali eto ga link, jako je lep video za kampanju u cilju zastite pasa.
Ма хоће, не радиш праву ствар односно ниси хтела да се потрудиш мало.
Napisano: 07.12.11, 22:41
prof. Cobra, on 07.12.11, 16:40, said:
Profesore... profesore... u kini se jede psece meso, deru se i psi i macke za sve ove jeftinije varijanti ukrasa na jaknicama, igrackama... ne samo da jedu pse vec ih i uzgajaju samo radi mesa, neke rase su pravljene specijalno za ishranu. I kina nije jedina zemlja u kojoj se krka meso od najvernijeg covekovog prijatelja. U vijetnamu je psece meso specijalitet...
Серафим, on 07.12.11, 21:27, said:
Ма хоће, не радиш праву ствар односно ниси хтела да се потрудиш мало.
ma more sve sam cake isprobala ali izgleda nije bio moj momenat
Napisano: 11.12.11, 08:26
Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 11.12.11, 08:27
Jelena Milanovic, on 13.09.09, 00:56, said:
Da se sprovede plan sterilizacije i usvajanja i drzi pod kontrolom stenjenje rasnih pasa...
Takodje i da za svakog psa koji ostane na ulici postoji grupa gradjana koja hoce da preuzme odgovornost da ga hrani i obezbedi vodu i koja je duzna da prijavi svaki vid agresije kod tog psa...
Sta vi mislite o svemu?
1. Otkad se to psi dele na fine i ostale?
2. Plan sterilizacije pasa lutalica postoji i sprovodi se, barem u Beogradu
3. U mom delu grada, nije nikada bilo problema sa agresivnim lutalicama, jer ih nema! Veliki broj ljubitelja i vlasnika pasa, vodi računa o lutalicama, hranimo ih, vodimo kod veterinara kada je potrebno, zimi ih uvodimo u podrume da prenoće, pravimo "skloništa" itd.
Ako našoj lutalici ponudite kiflu, recimo, neće je ni omirisati, previše su razmažene
Mara, on 15.09.09, 14:31, said:
Ova Tvoja ideja o brizi gradjana, je zaista dobra, ali danas vise ne brine covek o coveku, a covek o psu lutalici je samo za mastare poput Tebe i mene
Izgleda da smo moje komšije i ja veliki izuzetak!
Old pictures that I'll always see
Time just fades the pages In my book of memories..."
Napisano: 11.12.11, 09:15
Napisano: 11.12.11, 13:14
Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 11.12.11, 13:16
alanya, on 11.12.11, 09:15, said:
Besplatna sterilizacija je samo za one pse koje oni uhvate. Ako vi odvedete neku lutalicu, morate da platite, jer ne možete da im dokažete da je lutalica.
Napisano: 16.12.11, 12:11
ovaj link je o Pozegi o uzasnom kazamatu u kom sam imala prilike nekoliko puta da budem... e tu se psi zaista uspavljuju, na koje sve nacine samo ona gamad sto rade tu znaju... tu je pobijeno ko zna koliko holjada stenica, mirnih pasa, trudnih kuja, ...
Napisano: 16.12.11, 18:13
implozivni pad broja jedinki, prouzrokovan surovom borbom za opstanak.
Ako se ne dozvoli uspavljivanje -logika nas navodi da predpostavimo da je sudbina prekobrojnih pasa još surovija.
Neka neko bude decidan: radi li se ovde o manjem zlu po pse ?
P. S.
Niko mi još nije objasnio kako to u Indiji broj krava nije veći od broja stanovnika !
Napisano: 16.12.11, 21:10
prof. Cobra, on 16.12.11, 18:13, said:
Niko mi još nije objasnio kako to u Indiji broj krava nije veći od broja stanovnika !
Čovek je najgora i najzlobnija "životinja" na planeti koja je ikada postojala.
Data mu je mogućnost da se razmnožava bezbroj puta ali mu je takođe data mogućnost da
razmišlja i sudi pa je zato svaki ljudski postupak kontrolisan i ima efekat bumeranga.
Sve što je čovek ikada uradio ili pomislio mu se vraća proporcionalno kroz život,
ako je jedan nedovoljan to će nastavlja i prebacuje na druga kolena.
Neki to zovu sudbina, neki maler a drugi prokletstvo..
.. u svakom slučaju nije moguće ostati dužan univerzumu.
Ako krava može da živi 20 godina a prosečno 10..
... dok čovek prelazi stotku a "pravi" (pogotovo u siromašnijim krajevima)
bezbroj dece, eto i odgovora.
Kad "šaka" malih i jadnih šipaca mogu da povećaju brojno stanje na
planeti šta misliš šta tek može da uradi velika i mnogobrojnija INDIJA?
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 16.12.11, 22:37
prof. Cobra, on 16.12.11, 18:13, said:
SLD, on 16.12.11, 21:10, said:
... dok čovek prelazi stotku a "pravi" (pogotovo u siromašnijim krajevima)
bezbroj dece, eto i odgovora.
Poštovani SLD, pošto je tema o uspavljivanju pasa, podvlačim činjenice:
1. Da je plodnost pasa neverovatno velika prema plodnosti ljudi pa time otpada i teoretska mogućnost udomljvanja
svih pasa
2. Da surovi biološki uslovi mogu da desetkuju i one preostale koji nekako u prvo vreme prežive.
3.Da je uspavljivanje pasa manje surovo nego prepuštanje pasa zloj sudbini ako se već ne mogu svi udomiti.
P. S. Pod pretpostavkom da se istog dana rodi par teladi i par dece-prva plodnost krave i bika bude bar 15 godina pre
prve plodnosti ljudskog para ;i uz malo matematike se lako može pokazati da lančana reakcija geometrijske
progresije ide u korist većeg broja krava od ljudi.
E, pošto ni pored tog računa nisam siguran ima li još nekih faktora, koje izvesno znaju poljoprivredni stručnjaci,
ostajem pri pitanju citiranom i podvučenom na samom početku posta.
P. P. S. Ako nekoga ne mrzi, a zna, neka nam kaže koliko teoretski može jedan par pasa okotiti za 15 godina!
Napisano: 16.12.11, 22:42
prof. Cobra, on 16.12.11, 22:37, said:
Moja Maša je prva rodjena u leglu od 10 boksera!
Napisano: 18.05.12, 19:50
Ona se ne seća tačno šta se desilo, da li od šoka, ili šta znam.Uglavnom, otišla je da mu stavi čepić u zadnjicu, jer nije mogao da kaki, imao je nekih problema zadnjih 2-3 dana.Ona se seća samo da se onesvestila načas, ali ne da li je to bilo pre ili posle napada.Dakle, moguće je da ju je prvo uhvatila nesvestica, i pala na njega, a on je mali, pa je reagovao odbrambeno, ili šta znam...Uglavnom, ujeo ju je za usnu, otkinuo parčence mesa, i za ruku.Sama povreda nije toliko strašna, ali je moja majka preplašena, što je razumljivo.
Razmišljam se da ga uzmem iz azila, i odnesem negde u prirodu, šumu, otkud znam.Inače je bio jako pitom, izuzev što nije dozvoljavao da ga udariš(iako to nismo praktikovali), čak ni malo da ga šljepneš da izađe iz kuće.Znao bi da se okrene da zareži.On je inače običan ker, oko 10 kg težak, dakle, malecak.
Ok, ako ima neko neki savet, slušam...Hvala.
Napisano: 18.05.12, 20:27

POPULAR
Pre svega, iskreno, žao mi je tvoje majke.
Uz malo interesovanja i truda ovo se nikada ne bi desilo!
Po tvome tekstu vidim da nisi upućen i ne razumeš pse,
to nije ništa loše samo što bi trebalo raditi na tome,
jer nismo mi ljudi jedini na svetu i ne ravna se
univerzum naspram nas.
Pas nema besnilo jer ono odavno ne postoji,
a samo čovek bez srca može dozvoliti da ga uspavaju.
Nemoj to dopustiti.
Pustiti ga u šumu je još gori čin, pogotovo psa od 10 kg
- takvi zavise isključivo od nas i neće mu biti spasa,
samo ćeš mu produžiti agoniju. Ako tako misliš skrati
mu muke muški, i drži to u sebi (pratiće te celoga života).
Moj savet je da ga uzmeš i daš drugoj odgaivačnici ili
postaviš oglase okolo (na net-u) za usvajanje ako već
nemaš nekog prijatelja koji bi ga primio.
Čovek greši pa mu se oprašta, i to je u redu!
Pas ne zna, on samo oseća i razlikuje se od nas,
nije mu moguće suditi, jer oni su čiste duše!
Šta god da je uradio ti si kriv za to i ne smeš ga kriviti.
Možeš samo sebe edukovati da se više ne dogodi.
Kad sve saberem, oduzmem se.
- 1
- 2