- 1
- 2
Romsko nehigijensko naselje koje se nalazi ispod mosta Gazela je nakon više od 15 godina raseljeno. Zašto je gradskim vlastima trebalo 15 godina da ih rasele odatle?
Napisano: 02.09.09, 09:26
Procena je da će se raščišćavanje nastaviti narednih dana, budući da je ukupna količina otpada ogromna i iznosi od 300.000 do 500.000 tona. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" svakodnevno hemijski čisti teren. Saradnja sa saobraćajnom policijom je veoma dobra - rekao je za Beoinfo Darko Glavaš iz Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima.
Sva gradska komunalna preduzeća rade u dve smene, a veliki doprinos uspešnom raseljavanju ovog nehigijenskog naselja dali su, između ostalih, i gradski sekretarijati za inspekcijske poslove, socijalnu i dečju zaštitu. Ispod „Gazele", s novobeogradske strane, uklonjeno oko dvesta improvizovanih stambenih objekata od kartona i sličnih materijala, a sa strane Savskog venca 50.
Za preseljenje stanara improvizovanog naselja juče je korišćeno 16 autobusa GSP „Beograd" i devet vozila „Laste", kao i 45 kamiona. Za uklanjanje otpada upotrebljena su tri velika rolkipera nosivosti 27 kubika, četiri vučna voza, tri kran dizalice nosivosti do 50 tona, sedam utovarivača, četiri buldožera, šest pomoćnih mašina. Na licu mesta našlo se i pet cisterni, četiri vozila „ZOO higijene", ekipe Elektrodistribucije, tri vozila Hitne pomoći i vatrogasni kamion.
Zasto je dopusteno toliko dugo da se to leglo zaraze siri???
Nije mi jasno zasto im je trebalo 15 godina da ih rasele odatle???
#3 Snežana
Napisano: 02.09.09, 09:53
Jadni ljudi?
Znači ako odlučim da živim u BG mogu da razapnem šator npr. kod Vuka i da čekam da mi država reši stambeno pitanje!
Hvala bogu da su raščistili to ruglo i rak ranu Beograda!
Ima ih još ne samo u BG već i po drugim gradovima. Sada kada su našli princip ne bi trebalo da stanu.
Napisano: 02.09.09, 10:04
Napisano: 02.09.09, 11:47
Naizgled smešno ali jako nezgodno pitanje i problem...
#6 Jelena Milanovic
Napisano: 02.09.09, 13:13
Snežana, on 9:53, 2. September 2009, said:
Jadni ljudi?
Znači ako odlučim da živim u BG mogu da razapnem šator npr. kod Vuka i da čekam da mi država reši stambeno pitanje!
Ima ih još ne samo u BG već i po drugim gradovima. Sada kada su našli princip ne bi trebalo da stanu.
Strasno je to sto ljudi postaju problem samo zato sto postoje i sto pokusawaju da preziwe!
Narawno da razumem i ljude koji godinama posteno rade al i dalje ziwe kao potstanari da im nije basx prawo...
Ali ocigledna i grozna je cinjenica da ostali ljudi smatraju rome nizom wrstom ljudi! Koliko je to strazno osetila sam na swojoj kozi prosxle godine kad sam se wratila s mora crnja od cigana i moje deriste koje je tad imalo 3, 5g bilo je skroz crno... xe
Da bi jedna baba s jednom nogom u grobu dobacila opasku stojeci pored moje glawe (kad su mi ustali u autobusu) -majku im cigansku, kote se ko pacowi, ni osnownu sxkolu ne zawrsxe a da ix ne pip retjitju oplode, da bog da pocrkali, tim smrdljiwcima ustaju a ja da stojim!
Wi to meni gospodjo?-kulturno pitah
da tebi-bez imalo stida
Werujte htela sam je izmlatit, ali nisam ustah joj s klincem...
Narawno oni s malo boljim widom su skocili u moju odbranu da nisam ciganka...
Na swe to sam dodala samo:
Pa nisam sreca moja da nisam ciganka, jer sad widim kolika je njihowa nesreca i koliko je strasno kad ti neko proklinje dete na rodjene oci samo zato sto si cigan, kao da si to izabrao biti, swi bi hteli biti kulturni fini bogati beli ljudi... al
nisu swi imali srecu da se rode takwi...
Stwarno su nesrecni! Ziweli su tu u tim kutijama 15g bez wode, kanalizacije i struje, swaka im cast!
Ja ne bi mogla! Stwarno je wan
swake pameti zamisliti ziwot u tim uslowima sa decom-pogotowo zimi... I stwarno su za swaku pohwalu ti ljudi koji su nastawili
da se bore za sebe i swoju decu i u takwoj beznadeznoj situaciji...
Napisano: 02.09.09, 14:31
Ja vam kazem da na radna mesta predsednika grada i drzave treba birati inzenjere bilo koje struke jer su oni navikli
da nesto moraju da naprave i urade sto mora da funkcionise.Ajd', razumem da nam trebaju pravnici ali oni nisu navikli da
vide na Suncu uradjen posao. Svako traba da radi sta zna! Da se to i vidi!
Napisano: 02.09.09, 16:26
Ovu poruku je izmenio Lusio 1: 02.09.09, 16:26
Jelena kroz ceo tvoj post provejava zabrinutost i saosecanje za jednu po tvom misljenju marginalizovanu grupu. Medjutim situacija nije bas takva;
-Ispod Gazele ne zive porodice vise od petnaest godina, vec tu uglavnom dodju iz provincije i stacionirani su dok "rade" po Beogradu,
-polozaj Roma je pre svega uslovljen njihovim prevelikim natalitetom, malo je onih koji mogu izdrzavati petoro dece i u mnogo bogatijim zemljama;
pr. Irske dok nije resila natalitet bukvalno su gladovali.
-Natalitet roma je i problem drzave i ona ne bi smela da ga podstice. Najveci deo njihovog radno sposobnog stanovnostva su korisnici socijalne pomoci i istovremeno ne placaju nikakve komunalne usluge.
Ostalo stanovnistvo je dvostruko kaznjeno dobijaju nizi kvalitet a istovremeno skuplje komunalne usluge.
Inace dve porodice iz naselja ispod Gazele vratile su se i u nas grad, drzava im je za resenje stambenog problema dala po 4000 eura, pare su podigli i gotovo sam siguran da ce se ponovo vratiti u Beograd.
#10 Jelena Milanovic
Napisano: 02.09.09, 17:39
hwala na informacijama i da totalno si u prawu!
Jesu paraziti na neki nacin (jedu i ziwe na racun domacina a nista ne daju)...
Ali opet globalna mrznja i netrpeljiwost su ocigledni...
S obzirom da poticem iz srpske patriocke porodice cija loza je puna ratnih heroja i boraca za slobodu... dobila sam dobru poku kako i zasto mrzeti rome, muslimane (i ako mi je otac muslian koga nikad nisam upoznala), hrwate i ostale...
Posto nisu uspeli u tome redowno su me tukli kad bi me wideli s nekim romomcetom ili izbeglicom da se igram
kriweci za to moju poganu muslimansku krw...
Mislim da je jako strasno uciti decu rasnoj mrznji, a to je u srbiji jako zastupljeno!
Mislim da ljude treba podeliti na dobre i lose a ne po rasama i tako
ucim swoje dete... a losih ljudi parazita, kradljiwaca, narkomana
ima u swakom narodu pa i srpskom...
Napisano: 02.09.09, 17:52
Snežana, on 10:53, 2. September 2009, said:
Jadni ljudi?
Snezo evo dacu ti ja dvoriste pa razapni sator
Daj boze da svi imamo krov nad glavom
Napisano: 02.09.09, 17:53
prof. Cobra, on 15:31, 2. September 2009, said:
Ja vam kazem da na radna mesta predsednika grada i drzave treba birati inzenjere bilo koje struke jer su oni navikli
da nesto moraju da naprave i urade sto mora da funkcionise.Ajd', razumem da nam trebaju pravnici ali oni nisu navikli da
vide na Suncu uradjen posao. Svako traba da radi sta zna! Da se to i vidi!
onako u prolazu, da li je potrebno da uvek pola teksta boldirate ili podvlacite?
smatram da nisu gradjani ovog grada u ravnopravnom polozaju, veci deo radi i privredjuje, placa dopronose, takse, takse na takse i tako do penzije bez ikakve sanse da rese svoje stambeno pitanje, prosveta, policija, zdravstvo i jos jos dosta drugih,
a neko eto od kartona u stan i nadam se da nece opet vaditi parket da podloze peci, treba im dati sa grejanjem naravno uz uslov da opet nikom nista ne placaju, stanarinu, elektricnu energiju, jer ce to razumese opet platiti oni koji sve placaju
Napisano: 02.09.09, 18:02
Napisano: 02.09.09, 19:18
Stvarno je bilo jedno veliko ruglo i sramota za grad!
Napisano: 03.09.09, 08:37
Ne znam da li ste procitali, ali veliki broj porodica cak nije ni imalo prebivaliste u Beogradu - vec su se tu naselili da bi mogli da prose.
Strasno!
Napisano: 06.09.09, 21:38
Napisano: 06.09.09, 22:00
Razumenka, on 22:38, 6. September 2009, said:
Ma opet ce biti prosirenja soba limovima i kartonima. Bas me zanima prvi snimak
naselja posle godinu dana. Samo da ne prodaju kontejnere nekom preduzimljivom.
Napisano: 07.09.09, 18:51
Ovu poruku je izmenio Razumenka: 07.09.09, 18:52
prof. Cobra, on 23:00, 6. September 2009, said:
naselja posle godinu dana. Samo da ne prodaju kontejnere nekom preduzimljivom.
prof. Cobra/bojim se da si u pravu. Vuk dlaku menja al ćud nikada.
Napisano: 15.09.09, 21:58
- 1
- 2