Grupa je prvi nastup imala 29. novembra 1979. godine u zemunskoj hali Pinki na punk maskenbalu, kada su nastupali sa četiri pevača.. Vremenom su se ustalili u postavi: pevač Đorđe Dragojlović, gitarista Časlav Stanković, klavijaturista Aleksandar Rodić, basista Srdan Đurić i bubnjar Milan Bubalo.
Kontinuirani rad započinju septembra 1982. godine, a sledećeg leta u junu objavljuju mini LP sa hitovima "Možda možda" i "Šizika". Debi album "Muzika za mlade" u produkciji Slobodana Markovića 1984 godine donosi slušane pesme "Moja devojka" i "Ne, nisam tvoj heroj" (obrada "Yesterday Hero" iz repertoara Bay City Rollers). Grupa zatim učestvuje na splitskom festivalu i pesme "Ja sam mornar" i "Voli me" ostaju zabeležene na ploči "Split 84" (PGP RTB 1984.). Sledeći LP "Striptiz" donosi im slušanu "Blago morskih dubina", ali ostatak materijala brzo tone u zaborav.
Godine 1986. grupa je prekinula rad, a Dragojlović je bez većih ambicija pokrenuo solo karijeru pod imenom Super Đoka. Dve godine kasnije članovi grupe odlaze u Italiju gde sviraju u noćnim klubovima i kaba- reima. Vraćaju se u zemlju 1989., godine i prestaju da se bave muzikom.
Đorđe Dragojlović obnavlja grupu 1995. godine sa novim članovima: basista Rade
Bulatović, gitarista Dragutin Jakovljević (Galija), klavijaturista lgor i bubnjar Zoran Obradović Ćera (ex Piloti). Na povratničkom albumu ponovo snimaju stare pesme "Blago morskih dubina" i "Kraj". Tu su i obrade: "Lola" Đorđa Novkovića i grupe Pro arte, "Empty Franne" Ina i Kejla (Eno i Cale) i "Cantaloop" Henkoka (Hancock). Đorde je gostovao na ploči grupe Ruž "Kao nekad" (ZAM 1995.) u obradi pesme "Šizika".
Diskografija
Albumi
"Sizika" / "Devojka iz svemira"/"Možda mož"da" / (PGP RTB 1983. mini LP)
"Muzika za mlade" (PGP RTB 1984.)
"Striptiz" (PGP RTB 1985.)
"Laki pingvini stereo" (PGP RTS 1985.)
Grupa Laki Pingvini je prvi nastup imala 29. novembra 1979. godine u zemunskoj hali Pinki na punk maskenbalu, kada su nastupali sa četiri pevača.. Kontinuirani rad započinju septembra 1982. godine.
Napisano: 04.08.09, 14:26
Sun is shining, the weather is sweet, yeah
Make you wanna move your dancing feet...
Make you wanna move your dancing feet...
Napisano: 14.09.09, 13:48
E gde ste se njih setili? Odavno ih nisam cula
Feniks se uvek dize iz pepela
Napisano: 14.09.09, 13:51
TanjaZr007, on 14:48, 14. September 2009, said:
E gde ste se njih setili? Odavno ih nisam cula
Evo još nekih pesama!
Lidija