Alen Islamović

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Biografija i diskografija Alena Islamovića

#1 Crazy Baldhead  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 342
  • Pridružio se: 20.02.08
  • Pol:muški

Napisano: 04.08.09, 14:24

Alen Islamović je početkom karijere svirao bas u grupi Divlje jagode a zatim dobija ulogu glavnog pevača. Godine 1986. prelazi u Bijelo dugme gde kao pevač zamenjuje Mladena Vojičića Tifu. Sa njima snima ploče "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo"
(Kamarad - Diskoton 1986.), živu "Mramor, kamen i željezo" (Kamarad - Diskoton 1987.) i "Ćiribiribela" (Kamarad - Diskoton 1988.). Novosadska grupa Griva je na albumu "Što te tata pušta samu" (PGP RTB 1988.) snimila tri njegove pesme.

lz Bijelog dugmeta je otišao marta 1989. godine i započeo solo karijeru, Svoje scensko pojavljivanje zasnovao je na nastupima na matricu po diskotekama, gde je pevao hitove Divljih jagoda, Bijelog dugmeta i Riblje čorbe. Za LP "Haj, nek se čuje, haj, nek se zna" sam je pisao materijal, a ploču je odsvirao, producirao i aranžirao Nikša Bratoš.

Drugu ploču "Gdje je moj rodeni brat" objavljuje za zagrebački Euroton, dok je
izdanje za Evropu potpisala švajcarska firma Mam Zatim u Nemačkoj objavljuje ploče
"Bauštelac", "Opet meni djon" i koncertnu koja je snimana na nastupima u Sloveniji,
Hrvatskoj, Nemačkoj, Austriji i drugim zemljama. Veći deo žive ploče čine pesme iz
repertoara Bijelog dugmeta.

Diskografija

Albumi
"Haj, nek se čuje, haj, nek se zna" (Jugoton 1990.)
"Gdje je moj rođeni brat" (Euroton 1992.)
"Bauštelac" (Nimfa sound 1993.)
"Opet meni djon" (Nimfa sound 1994.)
"Live Eurotour 95-96" (Tera 1996. koncertni)
Sun is shining, the weather is sweet, yeah
Make you wanna move your dancing feet...
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu