Sestra i brat Suzana i Vlada Petričević su 1986. godine osnovali grupu Bel Tempo inspirišući se istoimenom pozorišnom predstavom Bore Ćosića. Suzana je diplomirala glumu i postala član Narodnog pozorišta, a glumila je u predstavama Zvezdara teatra i Ateljea 212. Pevački debi imala je u Bajaginoj pesmi "Papaline" na albumu "Pozitivna geografija" (PGP RTB 1984). Vlada jezavršio Muzičku školu, odsek klavir, ali je paralelno učio i gitaru.
Na prvom albumu "Bel Tempo" objavljenom 1987. godine kompozicije su Vlade Petričevića (tekst za pesmu "Povedi me" je napisala Suzana), ali su uvrstili i obradu stare mađarske romanse "Zašto ne smem da te ljubim". Na snimanju ploče učestvovali su Nenad Stefanović Japanac (bas), Aleksandar Ralev (klavijature), Papa Nik (konge i bongosi) i članovi duvačke sekcije. Produkcija je poverena Vladimiru Rackoviću, svojevremeno lideru akustičarske grupe Odiseja. Nudeći sofisticirani pop sa jazz elementima, prvom pločom su postigli veći uspeh u Zagrebu nego u Beogradu, pa su u često nastupali u klubu Kulušić. Posle duže diskografske pauze, 1992. godine objavili su drugi album "Modesty" na kome se pored Vlade kao autor dela muzike i tekstova potpisuje i Suzana. LP je inspirisan strip junakinjom Modesti Blejz a na snimanju su učestovali Aleksandar Lokner (klavijature), Aleksandar Jelić (bas), Nenad Petrović (saksofon) i drugi.
Po objavljivanju te ploče grupa prestaje sa radom a Suzana je od 1993. godine nastupala u jazz klubu Tabu izvodeći standarde. Na tim redovnim subotnjim nastupima pratili su je Miša Blam, Miša Krstić, Miša Komnenić i Saša Radojčić. Vlada radi kao urednik na TV RTS.
Grupa Bel Tempo se pojavila na MESAM-u 1996. godine sa kompozicijom "Ljubomora".
Diskografija
Albumi
"Bel Tempo" (PGP RTB1987.)
"Modesty" (PGP RTB1992.)
Sestra i brat Suzana i Vlada Petričević su 1986. godine osnovali grupu Bel Tempo inspirisani istoimenom pozorišnom predstavom Bore Ćosića. Prvi album "Bel Tempo" objavili su 1987. godine.
Napisano: 04.08.09, 13:15
Sun is shining, the weather is sweet, yeah
Make you wanna move your dancing feet...
Make you wanna move your dancing feet...
#4 Mara
Napisano: 24.03.10, 13:57
Glumica - Bel Tempo
Zasto ne smem da te ljubim, zasto moram da se klonim tebe ja?
Zar ti ne znas i ne slutis, ti si uzrok ovih suza moga zla...
Dusu si mi namucio, sve si snove salomio srcu mom
Sad si sretan, a ja... mislila sam da me ljubis dusom svom.
Zasto ne das da te ljubim sad, usnama--kao glumica
Zasto ne das da te vodim sad, ocima
Glumica...
Svakog dana tuda setam, a ti zivis na tri sveta, veseo
Ne verujes da te ljubim, da imaju srca takve kao ja.
Sve si dao, nemoj kriti
Ona verna nece nikada biti
Zar ti ne znas i ne slutis, ti si uzrok ovih suza moga zla...
Dusu si mi namucio, sve si snove salomio srcu mom
Sad si sretan, a ja... mislila sam da me ljubis dusom svom.
Zasto ne das da te ljubim sad, usnama--kao glumica
Zasto ne das da te vodim sad, ocima
Glumica...
Svakog dana tuda setam, a ti zivis na tri sveta, veseo
Ne verujes da te ljubim, da imaju srca takve kao ja.
Sve si dao, nemoj kriti
Ona verna nece nikada biti