- 1
- 2
Koliko ishrana i okolina utiče na Vaš život? Koliko uopšte znate o nutricionističkoj izbalansiranoj ishrani?
Napisano: 02.08.09, 21:11

POPULAR
Da li ste se ikada zapitali koliko ishrana i okolina utiče na Vaš život? Koliko uopšte znate o nutricionističkoj izbalansiranoj ishrani? Da li znate da su naše misli merljive? Da postoje 4 vrste frekvencija koje odašiljemo i koje nam život znače? Da li znate da postoji mnogo lepši život od onoga što samo vidite i dodirujete? Da li znate da Vaša podsvest kreira Vaš život? Da se Vaše misli, bile one negativne ili pozitivne, uvek, ali baš uvek manifestuju?
Koliko Vas sve ovo smara ili intrigira? Koliko verujete u sve navedeno?
Baš me zanima koliko će Vas imati volje i želje da odgovori na ovu postavljenu temu, jer uviđam da Vas sve više zanimaju one loše stvari koje nam se dešavaju, nego dobre. Uviđam da sve više i više ima onih lažnih patriota, koji samo čekaju trenutak kada će pobeći iz zemlje u beli svet, a bez problema će razbiti glavu svakom građaninu Srbije koji nije njegov istomišljenik (ovde nabrojte šta god hoćete).
Ne osuđujem Vas, niti Vas žalim, već iskreno i od srca želim da promenimo svest u Srbiji, ZAJEDNO, i da dokažemo sebi da postoji bolje i lepše sutra, pa čak i pored tolike naduvane svetske krize, koju nam samo još više otežavaju kradljivci snova, ljudi koji nemaju sutra, ljudi koji se bude i ležu sa mišlju kako da još više zatruju ljude oko sebe, pričom o životu bez budućnosti. Nemojte im se suprotstavljati već im uputite osmeh. Verujte da ih to više boli, nego što bi trebalo da im prija.
ŽIVOT JE ONOLIKO LEP, KOLIKO GA OSEĆATE UNUTAR SEBE! B)
Napisano: 03.08.09, 01:52
koje se dogadjaju u celom svetu. Kakva mi je to vest da je, recimo, u nekoj dalekoj zemlji voz ispao iz sina.
Zar u toj nasoj zemlji nema nista lepo i napredno da se dogadja.
Evo, postovani NEO, mozes (posto je tvoja ideja) da otvoris temu-Sta ste lepo saznali (culi) da se desilo kod nas i u svetu.
Da mozemo da otvorimo komp i poradujemo se onako kao na temi o vicevima koji nas uvek razvesele.
Pozdrav
P. S. Sto se tice ishrane i uticaja na nas zivot-najbolji su primer nasi gastarbajteri kad se vrate na nasu domacu hranu!
Napisano: 12.09.09, 10:17

POPULAR
Neo, on 22:11, 2. August 2009, said:
Da li ste se ikada zapitali koliko ishrana i okolina utiče na Vaš život? Koliko uopšte znate o nutricionističkoj izbalansiranoj ishrani? Da li znate da su naše misli merljive? Da postoje 4 vrste frekvencija koje odašiljemo i koje nam život znače? Da li znate da postoji mnogo lepši život od onoga što samo vidite i dodirujete? Da li znate da Vaša podsvest kreira Vaš život? Da se Vaše misli, bile one negativne ili pozitivne, uvek, ali baš uvek manifestuju?
Baš me zanima koliko će Vas imati volje i želje da odgovori na ovu postavljenu temu, jer uviđam da Vas sve više zanimaju one loše stvari koje nam se dešavaju, nego dobre. Uviđam da sve više i više ima onih lažnih patriota, koji samo čekaju trenutak kada će pobeći iz zemlje u beli svet, a bez problema će razbiti glavu svakom građaninu Srbije koji nije njegov istomišljenik (ovde nabrojte šta god hoćete).
Ne osuđujem Vas, niti Vas žalim, već iskreno i od srca želim da promenimo svest u Srbiji, ZAJEDNO, i da dokažemo sebi da postoji bolje i lepše sutra, pa čak i pored tolike naduvane svetske krize, koju nam samo još više otežavaju kradljivci snova, ljudi koji nemaju sutra, ljudi koji se bude i ležu sa mišlju kako da još više zatruju ljude oko sebe, pričom o životu bez budućnosti. Nemojte im se suprotstavljati već im uputite osmeh. Verujte da ih to više boli, nego što bi trebalo da im prija.
Pozdrav Neo!
Izgleda da si i ti čitao Lazareva..
Potpuno se slažem sa tobom! Bilo bi mnogo bolje kad bi bilo više naših istomišljenika i kada bi se svako trudio da promeni sebe, a ne samo one oko sebe.
Svet bi bio neuporedivo lepši...
Napisano: 03.02.11, 14:37
Meditacija je i zvanichno nauchno dokazana kao veoma efikasna metoda za otklanjanje stresa, americhki nauchnici su izveli experiment koji je trajao 8 nedelja i u njemu je uchestvovala grupa ljudi koja je 8 nedelja dnevno meditirala u proseku 27 minuta i grupu koja nije. Kod ispitanika koji su meditirali snimci supokazali vecu gustinu u delovima mozga povezanim s pamcenjem, samosveshcu isaosecanjem, kao i manju gustinu u delu mozga povezanim sa stresom. Do takvihpromena nije doshlo kod ispitanika koji nisu uchestvovali u programu meditacije. Shto znachi da meditacijom mozemo lechiti neke psiho-fizichke bolesti... Kroz svet borilachkih veshtina stalno se pominju meditacije, energija ki-a (chi-a) i sl termini... voleo bih da vam barem malo priblizim to...
ukoliko ste zainteresovani da pochnete da meditirate, a ne znate kako ostavicu vam par tekstova i preporuka u narednom periodu...
Ako neko ima iskustva u ovoj oblasti dobro doshao je da podeli iskustva i znanja...
Napisano: 29.07.11, 22:12
Shakty Gawain je zena koja je lepo sastavila zapadnu i istocnu praksu u toj sferi. Jedna od mojih omiljenih knjiga je Kreativna vizuelizacija kao i njena druga knjiga koja se zasniva uglavnom na meditaciji i promeni svog mikrokosmosa u korist samog sebe., Ziveti u svetlosti. Ni malo teske knjige, opustajuce su i zaista delotvorne.. koriste u vise namena, za postizanje pozitivnog cilja kao i za postizanje napretka u pogledu samoga sebe. Jedno vreme sam se bavila malo ekstremnijim oblicima meditacije... jedan od njih zahteva slusanje sata i pokusaja da se njegovi otkucaji zaustave, tada je uzasan pritisak na srce jer se i sami otkucaju srca uskladjuju sa otkucajem sata.. bla bla... Nije za preporuku da iko pokusava.. bila sam mlada i luda i sada se ne bh usudila. Postoje odredjene vrste meditacija kojom zena moze odloziti menzis... ni sama vise ne znam sta sam citala.. ali definitivno mi je Shakty pojasnila neke stvari kojih se vec godinama drzim...
Jedna od pocetnih meditacija zasniva se na imaginarnom pravljenju prostora u kom ce te meditirati...
Uvek predstoji lagano udisanje i izdisanje uz propratne misli, pri izdisaju zamisljate da se oslobadjate svih stresova, bolesti, da sve negativno odlazi negde odakle vas ne moze dotaci a udisanje je praceno vizuelizacijom da poput sundjera, vase celo telo upija zivotnu energiju, zdravlje, ljubav, mir, uspeh.. afirmativne misli tipa: Sada u ovom trenutku gradim savrsen svet za sebe... moji odnosi sa tom i tom osobom su sve bolji i bolji... bla bla.. samo pozitivne afirmacije naravno...
Kada se napravi to imaginarno mesto u kom bi se smestili u toku meditacije mozete i poceti sa meditiranjem, u tu vrstu meditacije ukljuceno je i vase unutrasnje bice, sa kojim su mnogi izgubili kontakt. Podstice se rad intuicije i postavljanje pitanja na koja ce u odredjenom roku dobiti odgovor kroz neke stvari, zaista je tako...
Eto.. ukratko... preporucujem da oni koji su zainteresovani potraze shkty i njene knjige, knjizice su male i prilicno neugledne ali ono sto imaju izmedju tih korica za mene je neprocenjivo.
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 27.08.11, 21:19

POPULAR
- Kažu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu... radi kalijuma.
Takođe i narandžu zbog vitamina C. I obavezno popiti jednu šolju zelenog čaja (bez šećera za prevenciju dijabetesa) kao i za smanjenje masnoće u krvi...
Svakoga dana moramo popiti dve litre vode (da, i posle je ispiškiti, što udvostručuje vreme koje smo do sada provodili u WC-u).
Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje niko ne zna šta su tačno, ali ako se ne opskrbiš s barem milion i po tih bakterija, videt ćeš vraga.
Svakoga dana jedan aspirin za prevenciju infarkta i jedna čaša crnog vina, također protiv infarkta. I jednu čašu belog, za nervni sistem? I jednu čašu piva... ne mogu se setiti za šta? Ako ih popiješ odjednom, međutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, neć[font="Comic Sans MS"]eš ni primetiti.[/font]
[font="Comic Sans MS"]Svakoga dana treba jesti balasne materije. Puno, puno, gomilu balastnih materija, dok ne iskakiš g***o veli[/font]č[font="Comic Sans MS"]ine ovala.[/font]
[font="Comic Sans MS"]Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smeš zaboraviti [/font]ž[font="Comic Sans MS"]vakati svaki zalogaj 42 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati... [/font]
[font="Comic Sans MS"]E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i posle jabuke, posle bioaktiva, posle banana, posle balasnih materija i tako sve dok imaš zube u ustima. S tim da ne zaboraviš zubni konac, masa[/font]ž[font="Comic Sans MS"]u desni i ispiranje vodicom za usta. Bilo bi dobro urediti kupatilo, mo[/font]ž[font="Comic Sans MS"]da staviti unutra CD player ili TV, jer s obzirom na vodu, balastne materije i zube, provest [/font]ć[font="Comic Sans MS"]eš puno, puno vremena unutra.[/font]
[font="Comic Sans MS"]Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gu[/font]ž[font="Comic Sans MS"]va u saobraćaju. Prema statistikama, TV se gleda prose[/font]č[font="Comic Sans MS"]no 3 sata dnevno. Sada se to više ne mo[/font]ž[font="Comic Sans MS"]e, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savet: nakon 15 min kreni natrag jer ako ne, pola sata postaje ceo sat).[/font]
[font="Comic Sans MS"]Treba negovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih odr[/font]ž[font="Comic Sans MS"]avati svakodnevno. Pretpostavljam i kada ideš na put?[/font]
[font="Comic Sans MS"]Izme[/font]đ[font="Comic Sans MS"]u ostalog, moraš ostati informisan, i [/font]č[font="Comic Sans MS"]itati barem dvoje dnevnih i nekoliko sedmičnih novina, da bi imao kriti[/font]č[font="Comic Sans MS"]ki stav... [/font]
[font="Comic Sans MS"]Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena. Da ne govorimo o tantri[/font]č[font="Comic Sans MS"]kom seksu.[/font]
[font="Comic Sans MS"]Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-su[/font]đ[font="Comic Sans MS"]a-veša, da ne govorimo o tome što sve treba ako imaš ku[/font]ć[font="Comic Sans MS"]nog ljubimca ili decu... [/font]
[font="Comic Sans MS"]Ra[/font]č[font="Comic Sans MS"]unica ka[/font]ž[font="Comic Sans MS"]e da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogu[/font]ć[font="Comic Sans MS"]nost koja se name[/font]ć[font="Comic Sans MS"]e je raditi nekoliko stvari istovremeno:[/font]
[font="Comic Sans MS"]Npr: tuširaj se hladnom vodom i dr[/font]ž[font="Comic Sans MS"]i usta otvorena... tako [/font]ć[font="Comic Sans MS"]eš popiti 2 litre vode. Dok izlaziš iz kupatila sa [/font]č[font="Comic Sans MS"]etkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj (tantri[/font]č[font="Comic Sans MS"]ki) s partnerom koji istovremeno gleda TV i [/font]č[font="Comic Sans MS"]ita novine dok ti pereš pod.[/font]
[font="Comic Sans MS"]Ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu! Popij vino (nakon razgovora s rodbinom [/font]ć[font="Comic Sans MS"]e ti trebati). Aaaaajjj![/font]
[font="Comic Sans MS"]No, ako ti je ostalo dve slobodne minute, pošalji ovu poruku svojim prijateljima (koje treba pazit kao biljke) dok jedeš kašiku meda, koja je vrlo korisna.[/font]
[font="Comic Sans MS"]Sada te pozdravljam, jer izme[/font]đ[font="Comic Sans MS"]u jabuke, jogurta, crnog vina, prve litre vode i tre[/font]ć[font="Comic Sans MS"]eg obroka s dnevnom dozom balasnih materija, ne znam više što trebam, ali[/font][font="Comic Sans MS"]moram hitno u WC.
Napisano: 27.08.11, 22:19
Napisano: 27.08.11, 22:27
Zara, on 27.08.11, 22:19, said:
Slušaj svoje srce i telo.
Sami će ti reći šta im treba! Sve ostalo je "Komercijala "
Napisano: 28.08.11, 15:14
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 28.08.11, 15:15
Al, šta ću kad meni poneke stvari idu ''na ganglije'', pa umesto da se razveselim ja odmah promenim tv
kanal kad neki preozbiljno počnu da savetuju takve trivijalnosti kao sve ono što je Branko Lori duhovito naveo,
kao da je u tome poenta.
I, gle čuda, starica od 75 godina odjedanput je u 75 godini počela da jede kivi radi C vitamina i decidno,
gotovo ljutito, tvrdi da ona bez jednog kivija dnevno ne bi mogla dalje živeti.
I, što kaže Šojić-glavno je da ne šteti, a ako ne šteti -onda je korisno.
Samo imam jednu povremenu dilemu: kako nam se narod ne lepi i na malo pametnije stvari? Ko čeka dočeka?
Imam i jednu notornu dilemu: kako nam se narod lako navuče na kojekakve nekorisne stvari?
Ipak u narodu imamo mahere za šišanje ovaca?
Eto, tako meditiram, a sad odoh da nešto prezalogajim!
Pozz
Napisano: 01.09.11, 19:17
Ovu poruku je izmenio Flavio van Beethoven: 01.09.11, 19:18
Odgovor: Mi koristimo reč meditacija, ali u suštini, koji god sistem da sledimo, mi ne praktikujemo meditaciju, već se samo pripremamo za nju. Meditacija predstavlja svesnost jastva, ne svesnost meditanta ili procesa meditacije. Svesnost objekta meditacije, meditanta i procesa meditacije treba transcendirati i tada se meditacija dešava spontano!
Pitanje: Koji je značaj karma joge na stazi meditacije?
Odgovor: Karma joga je osnov spiritualnog života. Bez karma joge, meditacija ili bilo koja druga spiritualna praksa, vodi čoveka u tamu!
Swami Satyananda Saraswati
youtube.com/watch?v=0hBWGZm99og&feature=related
youtube.com/watch?v=74Zjwg797So&feature=related
Napisano: 02.09.11, 16:31
konkretno objasnio -šta je to meditacija. Šta to ja npr treba da radim, tj kako da meditiram?
Možda ja svakodnevno toliko meditiram da je, valjda, to razlog što nemam vremena za meditiranja ili
očekujem da je to nešto drugo.
Doživljaj jastva(samog sebe)kroz udubljivanje u ono što trenutno jesam, radeći svesno ono što radim?
Da li je to sve tako zamršeno ili oni što objašnjavaju ne umeju da prenesu? Jer i njima to nije jasno?
Drži me ubeđenje da je neznanje majka nejasnosti!
Please, samo ne bogtepitakznakako prevedeni indijski citati...
Napisano: 07.09.11, 17:33
prof. Cobra, on 02.09.11, 16:31, said:
Please, samo ne bogtepitakznakako prevedeni indijski citati...
Je l' je ovo upućeno meni, ili mi se to samo "čini"?
Napisano: 07.09.11, 18:13
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 07.09.11, 18:16
Flavio van Beethoven, on 07.09.11, 17:33, said:
Ih, da je sve samo do Flavia-sve bi bilo lako. Ustvari, upućno je svima onima kojima ni poznavanje
sopstvenog jezika nije dovoljno da razjasne svet oko sebe, pa se pokrivaju neveštim, nepotpunim ili defektnim
prevodima-posebno stvari koje same po sebi nisu ni na drugi pogled jasne.
Primer: Izreka ''Izuzetak potvrđuje pravilo'' je loš prevod misli koja kazuje da se'' Izuzetkom proverava pravilo'' tj odbacuje da važi za sve! A, mi, zbog lošeg prevoda shvatamo da izuzetak
još doprinosi tačnosti pravila!
U Fizičku hemiju je kćer Pavla Savića uvukla loš prevod Hajzenbergove naučne činjenice o Neodredljivosti,
a kod nas je to prevedeno kao stav o Neodređenosti.Radi se, sasvim kratko, da se samo jedno od dva stanja (položej i brzina)
može odrediti tj ne mogu istovremeno odrediti zbog uticaja opreme i vrste eksperimenta.
itd, itd...
Napisano: 08.09.11, 12:02
prof. Cobra, on 02.09.11, 16:31, said:
Možda ja svakodnevno toliko meditiram da je, valjda, to razlog što nemam vremena za meditiranja ili
očekujem da je to nešto drugo.
Doživljaj jastva(samog sebe)kroz udubljivanje u ono što trenutno jesam, radeći svesno ono što radim?
Iskreno, ni meni nikada nije bilo jasno šta je to meditacija u praksi, a naslušao sam se bezbroj priča o tome. Sećam se nekog predavanja na prvoj godini fakulteta kada je jedan moj profesor govorio o meditaciji kao “ mišljenju o misli-mišljenju o mišljenju”, a kontemplaciju je definisao kao “ misaono posmatranje”. To je on govorio iz filozofskog ugla tako da ako se shvati ovako, onda sam ja često i meditirao i kontemplirao, a da možda to nisam tako zvao.
To je jedan od onih pojmova koji imaju široku (zlo)upotrebu pa sam pojam postaje kompromitovan, kao na primer pojam Identiteta.
Napisano: 08.09.11, 15:03
Verujem da ce jednom doci dobi kad cu uvesti sebe u izbalansiranu ishranu.
Sto se tice meditacije... sve je to lepo... ali mi danas radimo toliko mnogo, da ne mogu da se lazem da sam ikad probala.
Da, cutim nekad s prijateljima pored reke, ali i tada mi misli lete ili ka onome sto me ceka ili momentu srece koji delim s nekim.
Sama sebi da se posvetim nisam, nemam vremena i... tesko da ce se to ikad promeniti na zalost.
Napisano: 08.09.11, 15:35
Paramhansa Swami Maheshwarananda
Napisano: 08.09.11, 16:12
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 08.09.11, 16:18
profani bili nesposobni da prenesu njihovo znanje, a opet, drugi toliko talentovani da su bili zaslužni da
čitave generacije opredele za niz divnih zanimanja.
Danas sam stigao do faze da kad utvrdim da nečije objašnjavanje meni nije jasno-razložno predpostavim
da ni drugima oko mene nije na isti način jasno, i finovaspitano se pridružim Finovaspitanima prećutkujući
nesposobnost izlagača jer on nije kriv što mu odboganijedato da uspešno vrši svoju misiju.
Ova opštenarodna finoća ponekad je nekima stimulativ da još nesuzdržanije šire svoje neznanje.
Uzgred, ako znamo šta je software, hardware, onda priupitavam šta je wetware?(u sajberpank slengu)
1. P. S. Ko pomisli da se ovo gore na njega odnosi -u prednosti je bar za jedan poen pred drugima i...
još ima nade za njega!
2. P. S. Odoh posle ove meditacije koja je iznedrila gornje pisanije da se zdravo ishranim jednim pilećim karabatakom, pošto mi je ceo prethodni obrok od 6 velikih nektarina otišao na mix kontemplacije i meditacije!
Napisano: 19.09.11, 23:57
Neo, on 02.08.09, 21:11, said:
Na nas zivot utice nasa priroda... genetika... i okolina.
Zdrava hrana... da naravno da se treba hraniti zdravo... ali nije to neka garancija da ces se osecati bolje i ziveti duze.
Izbalansirana nutricionisticka ishrana? Ja bi to prijatelju zamenio sa prostom, jednostavnom i zdravo gajenom seljackom hranom.
Cini mi se da je prva stvar ono u coveku, to sto ti zoves nasim mislima... podsvest... odnosno pokusati biti zadovoljan sa sobom i onim sto imas a ne da kukas stalno za onim sto nemas... jer uvek ce se naci nesto sto zelis a ne mozes da imas. ali, koliko mi se cini - tu je genetika broj 1. Ili si takav, ili nisi.
Ipak, mnogi bi ovde bili zadovoljniji kada bi ziveli u normalnom okruzenju i normalnoj drzavi. Podsvest kreira zivot, ali je cinjenica da bi moja (i podsvest mnogih ljudi) sasvim drugacije kreirala moj zivot da sam rodjen u Svedskoj... ili u Afganistanu.
Sve u svemu - dobro je ovo sto pises i pozitivno... ali ne mozes zatvoriti oci pred ovakvom realnosti. Jel' ti palo na pamet da umesto da se ucaurimo u svoju podsvest, da probamo da napravimo nesto sa ovom drzavom, ali realno... a ne u svojoj podsvesti. Ne mogu da ignorisem realnost, vise volim da je menjam koliko mogu. Cim se realnost promeni, nestace i ljudi koji pricaju o zivotu bez buducnosti.
A ovim kradljivcima snova... tj onima koji su odgovorni za ovo ovde ne treba uputiti osmeh, nego nesto drugo... pogodi sta?:-)
Napisano: 20.09.11, 16:39
Lucifer, on 19.09.11, 23:57, said:
A ovim kradljivcima snova... tj onima koji su odgovorni za ovo ovde ne treba uputiti osmeh, nego nesto drugo... pogodi sta?:-)
Tako je!
Meni je palo na pamet da je zbilja potrebna jedna debela meditacija koja bi uspela da celoj Srbiji, kao Indiji,
nametne da joj krave izbacuju excrete po celoj državi, umesto silnih političara koji meditiraju umesto da nešto
konkretno urade, i umesto silnog naroda kojem se silno nezaposlenom nude rešenja u meditaciji.
Selo gori, a baba bi da meditira!
P. S. Moli se postavljač teme da ne shvati ništa lično!
Napisano: 30.09.11, 14:11
Kako dolazite do te zdrave hrane? Gde se uzgaja, kakvo je zemljište, čime se navodnjava..? Padne li nekad kap neke posebne, čiste kiše na te zdrave biljke? Koliko ste sigurni u to da vam je prodavac dao zdravu hranu koja to zaista i jeste? Po čemu razlikujete zdravo od nezdravog? Do juče je nešto bilo zdravo, a danas ga neki nutricionista proglasi nezdravim. Onda mi to prestanemo da jedemo, da bi se za par godina utvrdilo da smo grešili i lišavali se nečeg za džabe. Čisto pomodarstvo. Evo, u Japanu se ljudi hrane najzdravije. Koliki im je životni vek u odnosu na ostatak sveta?
Jedem to što moram, što nije previše skupo, a opet je raznovrsno. Meditiram ponekad.. nije to tako jednostavno... suština je da na negativne misli reagujete ravnodušno. Nekad mi uspe, nekad ne.
- 1
- 2