Ako se zadese na pustom ostrvu

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Šta bi ste radili da se zadesite na pustom ostrvu?

#1 moun

• Grupa: Gost

Napisano: 15.07.09, 22:57

dva Italijana i jedna Italijanka,
dva Francuza i jedna Francuskinja,
dva Nemca i jedna Nemica,
dva Grka i jedna Grkinja,
dva Engleza i jedna Engleskinja,
dva Srbina i jedna Srpkinja,
dva Eskima i jedna Laponka,
dva Japanca i jedna Japanka,
dva Kineza i jedna Kineskinja,
dva Hrvata i jedna Hrvatica,
dva Albanca i jedna Albanka,
dva Amerikanca i jedna Amerikanka,
dva Irca i jedna Irkinja
jedan Jevrejin i dve Jevrejke.

Mesec dana kasnije, na tom carobnom pustom ostrvu, usred nigde, izdogadjalo se stosta:

Jedan Italijan je ubio drugog Italijana zbog Italijanke.

Dva Francuza i Francuskinja su srecno ziveli zajedno u menage a trois.

Dva Nemca su se striktno pridrzavala nedeljnog rasporeda naizmenicnih poseta Nemici.

Dva Grka su se u medjuvremenu zblizila i pocela da spavaju zajedno, a Grkinja im je cistila i kuvala nadajuci se brodu iz Afrike ili Indije.

Dva Engleza su cekala treceg Engleza da ih predstavi dami.

Dva Srbina i Srpkinja su se odmah politicki angazovali. Njih troje su osnovali sedam politickih stranaka: dva Srbina i Srpkinja su osnovali Demokratsku stranku Srbije u egzilu, Srpkinja je osnovala Kolo srpskih sestara u egzilu, dva Srbina su osnovala Srpsku demokratsku stranku u egzilu, jedan Srbin i Srpkinja su osnovali Srpsku demokratsku stranku za medjunarodnu saradnju, drugi Srbin i Srpkinja su osnovali Demokratku partiju Srbije za medjunarodne odnose, jedan Srbin je osnovao Srpsku demokratsku stranku za prava coveka i drugi Srbin je osnovao Demokratsku partiju Srbije za zastitu ljudske sredine. Zbog danonocnih politickih obaveza nisu imali vremena za druge aktivnosti.

Dva Eskima su dobro osmotrila beskrajni okean i Laponku. Zatim su odlucili da otplivaju.

Dva Japanca su poslala faks u Tokio trazeci dalja uputstva. Cekajuci odgovor, u senci tresnje, Japanka se svakodnevno depilirala.

Dva Kineza su otvorila restoran/biljnu apoteku/diskont pica/samoposlugu/praonicu, i uspeli su naprave Kineskinji blizance, kako bi obezbedili neophodnu radnu snagu za njihovu prodavnicu.

Dva Hrvata i Hrvatica su se dali u osnivanje ustanova i institucija: Hrvatski povijesni institut, Hrvatska akademija za povijest Hrvata i Hrvatske u progonstvu, Hrvatski ured za prikupljanje znanstvenih istrazivanja o tisucgodisnjoj nazocnosti Hrvata u tim krajevima, Hrvatska akademija za znanstvenu povijest izvornog hrvatskog jezika u progonstvu, Hrvatska katedra za znanstveno proucavanje izvornog hrvatskog spisateljstva u progonstvu, Hrvatsko sveuciliste za znanstvenu arheologiju Hrvata i Hrvatske u progonstvu, Matica Hrvatske u progonstvu za odnose sa maticom Hrvatskom.

Albanka je nosila cetvorke. Albanci su u sumi osnovali kamp za vojne vezbe u cilju zastite od velikosrpske hegemonije. U pauzama su prikupljali materijal za Albansku enciklopediju o Albancima kroz vekove na pustim ostrvima.

Dva Amerikanca su isprva ozbiljno razmisljala o prednostima samoubistva, jer se Amerikanka neprekidno bavila svojim telom, izlagala pravu prirodu feminizma, sa osvrtom na tzv. ravnopravnost polova, prepricavala seanse kod svog psihoterapeuta, govorila o potrebi ispunjenja i ostvarenja, prisecala se svog poslednjeg decka koji je uvazavao njeno misljenje i koji se prema njoj ophodio lepse nego njih dvojica, o podeli kucnih poslova, posebno se osvrnula na odnos sa majkom koji je mnogo uznapredovao, dotakla je i poresku politiku, kao i vremenske prilike (englesko poreklo). Onda su momci osnovali obavestajnu sluzbu.

Dva Irca su otvorila podrum pica i pocela da piju viski od kokosa. Posto se od tada ne trezne, Englezima nije bilo tesko da ih ubede da su zapravo Irci podelili ostrvo na Severno i Juzno. Od muke i Irkinja je pocela da drinka.

Jedan Jevrejin i dve Jevrejke su sve ucinili da ispune Bozju zapovest: “Mnozite se i napunite zemlju.” Prvi dan Jevrejin je osnovao berzu, drugi dan banku, treci dan supermarket, cetvrti dan putnicku agenciju, peti dan filmski studio, sesti dan Jevrejsku konferenciju za zastitu Jevreja u rasejanju, sedmi dan je odmarao sa dve Jevrejke i razmisljao kako ce jednog dana, po povratku u ‘Obecanu zemlju’, dati prilog za sinagogu.
0

#2 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 577
  • Pridružio se: 18.07.09
  • Pol:muški

Napisano: 13.02.10, 03:59

Pa sve si rekla! Fale ti mozda neki sto prave brodove za krstarenje oko pustih ostrva i ajkule u parovima za klopanje onih pijanih sto ce da poispadaju. Elem svi ce da cugnu kad krenu sa pustog ostva tako da ce samo ajkule i brodovlasnici da profitiraju. Ajkule dobile dobru klopu sa dobrom kolicinom alkohola na bazi kokosa a brodovlasnici brdo para a voze poluprazan brod jer ovi ostali poispadali. Ne znam, gde su srbi u celoj prici ali je moguce da naprave neki savez sa hrvatima da bi se posle kvalitetno svadjali i ratovali jedino nemam semu za predsednika sto si i ti zaboravila. Postoji mogucnost da eskimi nisu otplivali vec da su ih mozda hrvati roknuli i isekli testerama pa bacili u neku rupu ali nisam siguran. Molim ta skokni do tamo pa mi javi da znam sta dalje da pisem jer mi polako ponestaje inspiracije

Stvarno mi je neprijatno ali sam osetio odgovornost da ja pocnem sa komentarima jer si odavno ovo postavila kao pitanje a niko nije nasao za shodno da bilo sta napise. Bruka. Ajde ljudi da razradimo temu i da se slatko smejemo do suza.
Veliki pozdrav i pamti pa vrati
0

#3 Violeta Stankovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 500
  • Pridružio se: 04.07.09
  • Pol:ženski

Napisano: 13.02.10, 15:45

Ja ne volim da budem sama nigde. Ali na pustom ostrvu s nekim u koga imam poverenja ili s drustvom kome takodje verujem[mozda se cak i zadesimo kolektivno ]zasto da ne?
Bez zmija, skorpiona i ajkula divota-milina
Nema fona, nema poslova, samo lepota prirode, more, okean...
0

#4 Karamut.stari  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 334
  • Pridružio se: 14.12.09

Napisano: 13.02.10, 17:56

View PostVioleta Stankovic, on 15:45, 13. February 2010, said:

Ja ne volim da budem sama nigde. Ali na pustom ostrvu s nekim u koga imam poverenja ili s drustvom kome takodje verujem[mozda se cak i zadesimo kolektivno ]zasto da ne?

ja da se zadesim nqa pustom ostrvu sa violetom koja bi imala poverenja u mene posle par godina morali bi da dođu sa većim čamcem za nas jer bi uvećali broj stanovnika na pustom ostrvu
0

#5 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1092
  • Pridružio se: 08.07.09

Napisano: 13.02.10, 22:51

Ako, ako dedino... bar da opravdas nasledje 'kuronja":girl_ :girl_haha:
0

#6 Karamut.stari  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 334
  • Pridružio se: 14.12.09

Napisano: 13.02.10, 23:44

View PostZara, on 22:51, 13. February 2010, said:

Ako, ako dedino... bar da opravdas nasledje 'kuronja":girl_ :girl_haha:

ne sumnjaj
tri komada kao apolon i dve boginje se zovu mladunčad moja
0

#7 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 14.02.10, 00:12

View PostKaramut.stari, on 23:44, 13. February 2010, said:

ne sumnjaj
tri komada kao apolon i dve boginje se zovu mladunčad moja

Masala! Ala ce Moun da se iznenadi kada bude videla da se tema nastavlja u pozitivnom smeru. Karamute da se Violeta ne uvredi nesto! Samo da vam kazem da ja moju biciklu zovem Violeta i da je rado jasem! Primetio sam da se otprilike istaekipa vrti oko ovih nasih pisanija. Verovatno uzivaju u svemu ovome sto se pise sto je i meni veoma drago. Mada mozda neki put malkice preteramo ali nismo zlonamerni. Nego nastavljajte temu sta bi sve bilo na pustom ostrvu (Karamut i Violeta su odvec zauzeti izradom posade za prekookeanski brod) kada bi se i neko drugi nasao na njemu. Ja cu ako dozvoljavate da budem ostrvsko - brodski stolar i u prilog saljem sliku za karamutova umorna jaja.
Veliki pozdrav

Attached Image: stolicica.jpg
0

#8 Decky  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2045
  • Pridružio se: 05.03.09

Napisano: 14.02.10, 00:34

Ovu poruku je izmenio Decky: 14.02.10, 01:40

View PostZara, on 22:51, 13. February 2010, said:

Ako, ako dedino... bar da opravdas nasledje 'kuronja":girl_ :clapping:

A ja mislio, on hvali samo dedu.

@ Violeta

Eto ti belaja :girl_haha: kad trazis extra prohteve na pustom ostrvu.
Svakoga dana u svakom trenutku sve vise napreduje
0

#9 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 14.02.10, 14:18

View PostDecky, on 0:34, 14. February 2010, said:

A ja mislio, on hvali samo dedu.

@ Violeta

Eto ti belaja :good: kad trazis extra prohteve na pustom ostrvu.

Ma jok, ne hvali. Geni su cudo brate! Pa se zene odma uvatile za Kuronju, sto li ne znam? Ja to nosim ceo zivot pa nista specijalno! Sto tolika fama oko toga? Ali nema veze, da smo mi zivi i zdravi!
Pozdrav tebi Decky a nisam odmah ukapirao ko je jer si promenio sliku, bila lepsa ona stara.
A sto se pustog ostrva tice ne bih da sirim mnogo pricu ali kad bi se nasao u takvoj situaciji sem potrage za hranom i pravljenja sklonista dobrijano bih se odmorio od svakodnevice, slatko iskupao u moru, lepo pocrneo, smrsao naravno pa da pitam onda zene sta bi rekle! Znam opet bi im Karamutov deda bio u glavi, ali to je vec proracunat rizik.

Pozz
0

#10 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1092
  • Pridružio se: 08.07.09

Napisano: 14.02.10, 18:36

Znaci bicikla ti se zove Violeta, teras kontru i jasis je ko omiljenu igracku. E sada si ga stvarno ugasio lepi Zoki, Violeta ima da te stavi u rernu sa sve noktima od 1milimetra :D

View PostVioleta Stankovic, on 22:45, 13. February 2010, said:

U koga da imas poverenja na pustom ostrvu?
Kuronju i brodskog stolara? :D
Lele sestro slatka, on biciklu zove Violeta zamisli kako bi tek zvao karamutov deda brod???
0

#11 Decky  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 14.02.10, 20:37

View PostZoran Jovanovic, on 14:18, 14. February 2010, said:

Pozdrav tebi Decky a nisam odmah ukapirao ko je jer si promenio sliku, bila lepsa ona stara.

Koja stara? Tenisercic ili nabudjeni Fiat Ducato.
Sad si me izneverio... ja bre u brdima na 2300m iznad mora, a tebi nije lepa moja slika iz Alpskih planina.
0

#12 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 14.02.10, 22:25

View PostDecky, on 20:37, 14. February 2010, said:

Koja stara? Tenisercic ili nabudjeni Fiat Ducato.
Sad si me izneverio... ja bre u brdima na 2300m iznad mora, a tebi nije lepa moja slika iz Alpskih planina.

Fiat Ducato. Taman sam se navikao kad ono nova. Nema veze ali nemoj cesto da menjas. Da nije malo ladno za motor u ovo doba godine? Da izvines al ne volim zimu nikako, vise sam za more.
0

#13 Violeta Stankovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 14.02.10, 23:03

View PostZara, on 18:36, 14. February 2010, said:

Znaci bicikla ti se zove Violeta, teras kontru i jasis je ko omiljenu igracku. E sada si ga stvarno ugasio lepi Zoki, Violeta ima da te stavi u rernu sa sve noktima od 1milimetra :friends:

U koga da imas poverenja na pustom ostrvu?
Kuronju i brodskog stolara? :ok:
Lele sestro slatka, on biciklu zove Violeta zamisli kako bi tek zvao karamutov deda brod???

u PRAVU SI:)
Moglo je da bude lepo ali se pojavio dedin naslednik, brodski stolar, bicikla i postalo je opasnoooo
0

#14 Decky  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 14.02.10, 23:10

View PostVioleta Stankovic, on 23:03, 14. February 2010, said:

Moglo je da bude lepo ali se pojavio dedin naslednik, brodski stolar, bicikla i postalo je opasnoooo

Gledajte, gledajte... kazem ja vama, bacis mamac i sacekas.

Mene se ne plasi :friends:
0

#15 Branko Lori  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5320
  • Pridružio se: 21.12.08

Napisano: 14.02.10, 23:12

Ovu poruku je izmenio Branko Lori: 14.02.10, 23:13

View PostVioleta Stankovic, on 23:03, 14. February 2010, said:

u PRAVU SI:)

Violeta! Izmlati sve ti to! :friends: Attached Image: calvin6.gif KLIK
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#16 Violeta Stankovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 14.02.10, 23:31

Ma necu! Slatki su. Jos cemo da otvorimo tamo i advokatsku kancelariju, preduzece za popravku i remont "montana"baysova a mogli bi da proizvodimo i kondome od palminog lisca da ne ostanu Tahicanke trudne:)
A1 sta kazes? Zafrknula sam i kara... dedu i unuka zajedno :friends:
0

#17 Decky  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 14.02.10, 23:41

Ovu poruku je izmenio Decky: 14.02.10, 23:42

View PostVioleta Stankovic, on 23:31, 14. February 2010, said:

Ma necu! Slatki su. Jos cemo da otvorimo tamo i advokatsku kancelariju, preduzece za popravku i remont "montana"baysova a mogli bi da proizvodimo i kondome od palminog lisca da ne ostanu Tahicanke trudne:)
A1 sta kazes? Zafrknula sam i kara... dedu i unuka zajedno :friends:

Gde unuk, nije unuk... vec deka unuk. Vidis da ga nema., Puni baterije, istrosio do podneva.
Mi mladji ce izdrzimo, da ce sve palme da ogole :ok:
0

#18 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 15.02.10, 00:37

View PostDecky, on 23:10, 14. February 2010, said:

Gledajte, gledajte... kazem ja vama, bacis mamac i sacekas.

Mene se ne plasi :yes:

Osecam da ti nesto spremas iz potaje samo ne znam sta?
Bio si u pravu za mamac!
Primile se ko saucesce, kazi! :yes:

E, sad cekamo Karamuta pa da vidimo kom opanci a kom obojci!
Ovde nedostaje i Lucifer ali mi se on nesto snebiva i ne znam sta mu je!?
0

#19 Decky  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 15.02.10, 00:51

View PostZoran Jovanovic, on 0:37, 15. February 2010, said:

Osecam da ti nesto spremas iz potaje samo ne znam sta?
Bio si u pravu za mamac!
Primile se ko saucesce, kazi! :yes:

E, sad cekamo Karamuta pa da vidimo kom opanci a kom obojci!
Ovde nedostaje i Lucifer ali mi se on nesto snebiva i ne znam sta mu je!?

Aaaa, pa on je ozbiljan mladic. A i nezna dobro da veze mamac. Ispasce nesto drugo :yes:
0

#20 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 15.02.10, 00:58

View PostDecky, on 0:51, 15. February 2010, said:

Aaaa, pa on je ozbiljan mladic. A i nezna dobro da veze mamac. Ispasce nesto drugo :yes:

Pa ima knjiga sa cvorevima za pocetnike! Ozbiljan? Drugom ti to.
Ja i dalje jasim moju Vikicu i ona se nikada na mene nije naljutila.
To sto pretendujem da budem brodski stolar mislim da i nije neka greska s'ozirom da mi je to zanimanje a koliko vidi jos cu se bijem da radim ono sto volim. To vise ne bi bilo pusto ostrvo vec nova Srbija negde ko zna gde.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu