Pomoć pri instalaciji operativnog sistema Windows XP SP - 3.
Napisano: 27.06.09, 22:24
zamolio bih nekoga ko bi mogao da mi pomogne u instalaciji operativnog sistema Windows XP SP-3. Ja sam pokusao i uspeo da ga instaliram u particiji "D" tako da sam neko vreme imao dva op.sistema XP SP-2 u particiji "C" i XP SP-3 u particiji "D" tako da prilikom ukljucivanja komp. mogao sam da biram koji cu od njih da koristim, posto sam dosao do zakljucka da XP sp-3 dobro radi odlucio sam da samo njega koristim. Posto sam SP-3 hteo da instaliram u particiji "C" a imao sam ga narezanog na CD-u izbrisao sam ga iz part. "D" i to tako sto sam part. "D" formatirao. Medjutim prilikom ukljucivanja komp. i dalje mi daje opciju da biram dva O. S??? Onda sam pokusao da reinstaliram "C" particiju i ubacim SP-3 medjutim to mi nije uspelo iako sam u BIOS-u podesio "first boot device-CD rom" zatim sam pokusao nadogradnju SP-2 sa SP-3 medjutim izbacuje mi poruku da to nije moguce jer nesto fali (ne znam sta) i sada mi prilikom ukljucivanja komp. daje opciju da biram izmedju tri operatvna sistema iako komp. radi na OS XP sp-2. Ne znam o cemu se radi, moze li neko da mi pomogne i da mi kaze koja verzija XP SP-3 je najbolja za koriscenje???
Napisano: 27.06.09, 23:04
Ovu poruku je izmenio * Mirjana *: 27.06.09, 23:06
Ostaviću da na pitanje odgovori neko stručniji. Jedino bih htela da nepomenem da su mene nekad prvo naučili da se programi ne brišu nego se deinstaliraju (Uninstall). Čak im se ni tada ne uništava svaki trag, ali je ipak bolje od brisanja.
Što se tiče SP2 i SP3, to sam odradila bez problema, na particiju C koja je pre toga formatirana (u toku instaliranja).
Što se tiče SP2 i SP3, to sam odradila bez problema, na particiju C koja je pre toga formatirana (u toku instaliranja).
Napisano: 28.06.09, 17:44
Dragisa Andjelkovic, on 23:24, 27. June 2009, said:
zamolio bih nekoga ko bi mogao da mi pomogne u instalaciji operativnog sistema Windows XP SP-3. Ja sam pokusao i uspeo da ga instaliram u particiji "D" tako da sam neko vreme imao dva op.sistema XP SP-2 u particiji "C" i XP SP-3 u particiji "D" tako da prilikom ukljucivanja komp. mogao sam da biram koji cu od njih da koristim, posto sam dosao do zakljucka da XP sp-3 dobro radi odlucio sam da samo njega koristim. Posto sam SP-3 hteo da instaliram u particiji "C" a imao sam ga narezanog na CD-u izbrisao sam ga iz part. "D" i to tako sto sam part. "D" formatirao. Medjutim prilikom ukljucivanja komp. i dalje mi daje opciju da biram dva O. S??? Onda sam pokusao da reinstaliram "C" particiju i ubacim SP-3 medjutim to mi nije uspelo iako sam u BIOS-u podesio "first boot device-CD rom" zatim sam pokusao nadogradnju SP-2 sa SP-3 medjutim izbacuje mi poruku da to nije moguce jer nesto fali (ne znam sta) i sada mi prilikom ukljucivanja komp. daje opciju da biram izmedju tri operatvna sistema iako komp. radi na OS XP sp-2. Ne znam o cemu se radi, moze li neko da mi pomogne i da mi kaze koja verzija XP SP-3 je najbolja za koriscenje??? 
Prvo skini original SP3 sa Microsoftovog sajta evo ti link pa skini XP-SP3
SP3 se nadograđuje na SP2 i nikako nemože da se instalira na posebnoj particiji što znači da si skinuo neku modifikovanu verziju.
E što se tiče ovog
Dragisa Andjelkovic, on 23:24, 27. June 2009, said:
Medjutim prilikom ukljucivanja komp. i dalje mi daje opciju da biram dva O. S???
To možeš da podesiš na sledeći način.
Ukoliko ima te instalirano više operativnih sistema, znate da sistem prilikom podizanja pita koji OS želite da startujete. Nakon upotrebe više operativnih sistema čovek se vremenom prikloni samo jednom sistemu pa se krene sa reinstalacijom, formatiranjem računara i ponovnim stavljanjem samo jednog sistema. Međutim Windows sačuva informacije o predhodnim operativnim sistemima, pa će prilikom podizanja ponuditi opciju za izbor sistema sobzirom da imate samo jedan beskorisno je postojanje takvog menija. Da bi smo rešili ovaj problem imamo dve mogućnosti:
- Da se formatira ona particija na kojoj je bio predhodni sistem.
- 1. Desni klik na My Computer , zatim odabrati Properties.
2. Nađi jezičak Advanced i pod njim opciju Startup and Recovery, pa potom Settings.
3. U padajućem meniju odabrati Windows koji koristimo i koji je aktuelan.
4. Deštiklirati opciju Time to display list of operatng system.
kliknuti na OK i zatvoriti sve prozore i restartovati računar i Windows bi trebao da se podigne bez ikakvih pitanja
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје