Sa desktopa je nestala korpa za otpatke. Kako da bude vraćena na isto mesto?
Napisano: 25.06.09, 19:48
sa desktopa mi je nestala korpa za otpatke zna li ko kako da je vratim na svoje mesto
Napisano: 26.06.09, 17:08
Ovu poruku je izmenio Super Moderator: 26.06.09, 18:51
Dragisa Andjelkovic, on 20:48, 25. June 2009, said:
sa desktopa mi je nestala korpa za otpatke zna li ko kako da je vratim na svoje mesto
Pozdrav i dobro došao
Prvo dali ti je štiklirano "Show Desktop Icons" ako nije, štikliraj, to se radi tako što na radnoj površini desni klik i u meniju idi na Arrange Icons By pa zatim idi na Show Desktop Icons i to štikliraj.
A ako jeste štiklirano onda imaš dve mogućnosti:
1. Skini “ Tweak UI “ for Windows XP možeš ga skinuti na Microsoftovom sajtu klikni na link dole i malo potraži na toj strani nalazi se na desnoj strani među ostalim aplikacijama je i ova.
Microsoft site
Kada ga skineš i pokreneš klikni na Desktop i tu će ti se pojaviti Desktop ikonice i one koje su vidljive na Desktopu biće štiklirane ti tu štikliraj Recycle Bin pa zatim Apply i OK. Ako se ne pojavi odmah onda restartuj računar i on bi trebao biti tu.
2. Ako želiš to da odradiš ručno onda pokreni registar bazu, registar baza se pokreće tako što klikneš na- "start " meni i tu klikneš na "run " u "run " ukucaš regedit i zatim OK i pronađi sledeću putanju
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\
Na NameSpace desni klik zatim levi klik na New i u tom meniju idi na Key i tu iskopiraj ovo
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
, na desnoj strani registar baze idi na string gde piše (Default) desnim klikom na njega idi na modify i tu ukucaj sledeće: Recycle Bin i to je to i nakon prvog bacanja ili brisanja automatski će se pojaviti kanta ili pak restartuj računar.
I to bi bilo to pozdrav
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
Napisano: 25.07.09, 15:13
Ovu poruku je izmenio Severian: 25.07.09, 15:15

POPULAR
ili mozes da kliknes start-search, ukucas recycle u pretragu, nadjes ga i prevuces ikonicu na desktop.prosto.
Napisano: 15.06.10, 07:33

POPULAR
Desni klik na ekran, pa ides na properties. Imas gore tab Desktop, pritisni ga. Poslje idi na dugme Customize Desktop. I idi na restore default. Restartuj komp.
www.bgdracunari.com