Kako se video klip koji je sa fotoaparata prebačen na kompjuter, šalje mailom?
Napisano: 14.06.09, 15:43
Imam snimak sa fotoaparata koji sam prebacila na komp, ali sada ne mogu nikako da ga posaljem na odredjeni mail. Da li neko zna sta dalje da radim?
Napisano: 14.06.09, 16:48
Najjednostavnije: zakačiš video klip za mail u obliku Attachment-a (isto kao fotografiju).
Napisano: 14.06.09, 18:48
Stvar je u tome sto ovaj klip ima 22MB... bas sam se namucila da ga posaljem i uspela sam ali "putovao" je sat vremena... To sto Mirjana kaze zakaci ga na mejl... Pa on se sam ubaci tamo gde mu je mesto..nego u tom momentu kada sam imala problema nikako nije hteo da ode... Inace sam ga slala na Meil Recipient..i to mi je bila jedina opcija kada kliknem na video... Bilo bi super da moze da se salje sa Window Media Plejerom..ali on nema tu opciju... Hvala Vam oboma na trudu..pa ako se setite jos neke vajijante brzog slanja javite mi.
Napisano: 14.06.09, 20:04
Sneska Grujic, on 19:48, 14. June 2009, said:
Stvar je u tome sto ovaj klip ima 22MB... bas sam se namucila da ga posaljem i uspela sam ali "putovao" je sat vremena...
Sama si rekla u čemu je problem, toliko velik Attachment ni ne može da se pošalje brzo. Sve zavisi od brzine tvog neta (Upload). Tu pomoći nema...
Napisano: 15.06.09, 17:33
Sneska Grujic, on 16:43, 14. June 2009, said:
Imam snimak sa fotoaparata koji sam prebacila na komp, ali sada ne mogu nikako da ga posaljem na odredjeni mail. Da li neko zna sta dalje da radim?
Bilo šta odnosno bilo koji fajl pa i takvi snimci bez obzira na veličinu možeš slati preko Skype - a, u suštini Skype je P2P (peer to peer)
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
Napisano: 25.07.09, 15:56
ili jos bolje mozes ga upoloadovati na rapidshare i poslati link onome kome treba taj snimak pa nek ga skine kad ima vremena.
Napisano: 18.08.09, 19:15
Ili, spakuj taj klip u splitovani.rar. Evo kako:
1. desni klik na klip pa Add to Archive
2. kada se otvori prozor Archive name and Parameters, pogledaj dva ispadajuća menija u donjem levom uglu.
3. U prvom ispadajućem meniju (Compression Method) odaberi Store.
4. U donjem ispadajućem meniju (Split to volumes) napiši 15000000 (15 i 6 nula).
5. Klikni na OK i sačekaj da se fajlovi upakuju u arhivu
Posle ćeš dobiti dva.rar fajla, jedan oko 14-15 megabajta, drugi oko 7-8 megabajta veličine. Sad možeš da prikačiš (attach) prvi.rar za prvi mejl pa da pošalješ. Posle toga šalji drugu arhivu drugim mejlom. Onaj ko bude primio te.rarove može na normalan način da ih otpakuje, kao i svaku drugu arhivu.
Naravno, za ovo ti je potreban WinRAR program, ali pretpostavljam da ga već skoro svi imaju u svojim sistemima. I onaj ko treba da primi taj fajl takođe mora da ima WinRAR da bi ga raspakovao (mada može i preko Total Commander-a da se raspakuje, ali to je već teže).
I jedan savet: izbegavaj slanje Attachment-a preko.hotmail domena, pošto je jako loš za Attach-ovanje. Bolje je da šalješ sa mejl adrese koju imaš na.gmail ili.yahoo domenu.
1. desni klik na klip pa Add to Archive
2. kada se otvori prozor Archive name and Parameters, pogledaj dva ispadajuća menija u donjem levom uglu.
3. U prvom ispadajućem meniju (Compression Method) odaberi Store.
4. U donjem ispadajućem meniju (Split to volumes) napiši 15000000 (15 i 6 nula).
5. Klikni na OK i sačekaj da se fajlovi upakuju u arhivu
Posle ćeš dobiti dva.rar fajla, jedan oko 14-15 megabajta, drugi oko 7-8 megabajta veličine. Sad možeš da prikačiš (attach) prvi.rar za prvi mejl pa da pošalješ. Posle toga šalji drugu arhivu drugim mejlom. Onaj ko bude primio te.rarove može na normalan način da ih otpakuje, kao i svaku drugu arhivu.
Naravno, za ovo ti je potreban WinRAR program, ali pretpostavljam da ga već skoro svi imaju u svojim sistemima. I onaj ko treba da primi taj fajl takođe mora da ima WinRAR da bi ga raspakovao (mada može i preko Total Commander-a da se raspakuje, ali to je već teže).
I jedan savet: izbegavaj slanje Attachment-a preko.hotmail domena, pošto je jako loš za Attach-ovanje. Bolje je da šalješ sa mejl adrese koju imaš na.gmail ili.yahoo domenu.
[url="http://um-caruje.blogspot.com"][/url]
Napisano: 18.08.09, 21:00
Hvala, LaraC. Samouka sam, uglavnom, i uvek mi je drago kada nešto novo, a korisno naučim.
Napisano: 19.08.09, 03:19
Ovu poruku je izmenio LaraC: 19.08.09, 04:21
* Mirjana *, on 22:00, 18. August 2009, said:
Hvala, LaraC. Samouka sam, uglavnom, i uvek mi je drago kada nešto novo, a korisno naučim.
Nema na čemu... Ali ima jedan malecki problem... U uputstvu za splitovanje.rar arhive navela sam parametar (15 sa 6 nula) koji se odnose na video klip Sneške Grujić. Taj parametar je beskoristan u drugim situacijama. Rar arhive se uglavnom splituju za upload na RapidShare ili MegaUpload i tome slično (recimo, film od 700 MB splituješ u 7 arhiva od po 100 MB). Vrlo retko se splituju manji fajlovi, kao što je Sneškin video klip.
[url="http://um-caruje.blogspot.com"][/url]