Koji je razlog što se sve više mladih devojaka i maloletnica okreće prostituciji. Da li je problem u porodici, društvu... ?
Napisano: 13.06.09, 20:19
SVAKA DEVOJKA POSEBNA TARIFA
Ranije je radila kao konobarica u Crnoj Gori, a ovo privremeno “zanimanje” shvata kao posao zabavljačice. Pre posla voli da je klijenti izvedu u neki restoran. Pri kraju večere, diskretno zatraži pozjamicu od 50 evra, uz obećanje da će pare vratiti. Nekada, a možda ni tada. Posle večere, sa pozajmicom u džepu, završi u krevetu sa klijentom… Zvanično, svoje telo nije prodala, ali jutro je dočeka sa novih 50 evra u vidu “pozajmiice”.
Brineta Slađana, sa svojih 29 leta, prinuđena je da se bavi prodajom ljubavi. Dete je ravedenih roditelja, živi od malena sa bakom. Nema dosta para a, eto, voli izlaske. Lepa je i nosi se po poslednjoj modi, a na sebi ima najmanje kilogram zlata! Klijenti, koji su se s njom “družili” u krevetu, vele da je Slađana dosta hladna i ne opušta se dok ne popije par viskija. Kako je ostavljena od oba razvedena roditelja, po pravilu, voli stariju klijantelu a naplaćuje već standradnih 50 evra za sat vremena. Sama tvrdi da se dominantno oseća sa starijim muškarcima a smatra da mlađi nemaju ni iskustva, niti novca, ali i da su više zahtevniji.
Njena prijateljica po krevetu, Nena, dosta je starija. Udata je i ima odraslog sina i kćerku. Suprug joj je često odsutan, tako i da ne sanja da mu se supruga bavi dodatnim aktivnostima. Nije skupa, a specijalista je sa dvojicu ali i za oralna zadovoljstva klijenata. Cena - 25 evra.
Tatjana (23), pak, nije baš toliko lepa ali je itekako zgodna, jer za njenim telom klijenti prosto žude. Ima trogodišnju kćerkicu, a sa suprugom žive kao podstanari. Njen muž zna za njene pustolovine sa drugim muškarcima, ali je puno i ne pita. Bitno je da imaju para da plate kiriju, da jedu i da očuvaju dete.
Naravno, ima i devojaka za svačiji ukus, pre svega sa niskom cenom… Violeta sa 38 godina ima najnižu tarifu. Jednu seansu, na primer, naplaćuje samo 10 evra, dužina druženja sat vremena. Pa, ko koliko izdrži. Ako to radi sa dvojicom istovremeno, cena je 25 evra. Violeta, inače, živi sama, razvedena je i bez dece. Zaposlena je u jednoj niškoj privatnoj firmi sa platom od tek 250 evra. Samo stan, međutim, mora da plati 100 evra.
I Sunčica (35) je itekako povoljna - naplaćuje takođe 10 evra po satu... Suprug je terenski radnik i često je odsutan. Ima malog sina, nije nigde zaposlena, pa mora da se snalazi. Radi na poziv preko mobilnog. Ugovori se mesto “sudara”, naravno i cena pre toga…
Interesantna je i Dušica, koja ima “tek” 19 godina, zato što radi po sistemu “daj koliko daš”. Prihvata sve klijente ali ne i dogovor oko cene. Jednostavno ode u krevet i, kako mogi tvrde, pošteno odradi “posao”, čak i ono što klijenti i ne očekuju. Međutim, posle toga kaže da joj se plati koliko sami muškarci misle da je zaslužila. Po pravilu, “baci” joj se po 25 evra... Ovi mlađi, pre svega studenti, procenjuju njeno angažovanje sa 10 evra... Dušica svaku cenu prihvrata, bez komentara. A desilo se da je nedavno jedan stariji muškarac, verovatno oduševljen neplaniranom a ipak odrađenom orlanom uslugom, Dušici platio 100 evra. Naravno, ona i to prihvata.
DUGI PRSTI...
A gde ima preprodaje ljubavi ima i nezaobilanih pokušaja prevare kilijenata, i to na hiljadu i jedan način. Naravno, nisu sve “dame” iz kreveta spremne i na takav način dodatne zarade, ali je evidentno da su mnogi muškarci željni seksa sa strane bar u Nišu imali ovakva loša iskustva.
Jedna od niških “biznismenki”, posrednica u prodaju ljubavi, svojevremeno je nekim mladim Grcima naplatila dve usluge i poslala im u stan samo jednu mladu ženu, jer su druge devojke bile zauzete. Međutim, posle izvesnog vremena pozvao je jedan od ove dvojice klijenata i istakao da poslata žena neće da spava sa obojicom.
- Posavetovala sam mu da doplati 20 dolara i da će sve biti u redu. Naravno, ova žena prihvati seansu sa obojicom, a posle toga ode kod nekih prijatelja i pohvali se kako je za sat vremena odradila dvojicu Grka i kako je videla, dok su izvlačili novac za doplatu, da im je fijoka puna deviza i drahmi - objašnjava ova Nišlijka, koja se bavi izdavanjem devojaka već nekoliko godina. - Onda ti njeni prijatelji, očigledno “pametnjakovići” sutradan zazvone na vrata stana ovih Grka i predstave se kao policajci i kažu im da moraju da im pretresu gajbu zato što su iznajmljivali prostitutke.
Grčki studenti, onako zbunjeni, pustili su ove “inspektore” u stan, a oni naravno pokupe devize, mobilne aparate i još neke sitnice. Preplašeni studenti iz Grčke su ceo dan bili u šoku, kada su konstatovali da su opljačkani, ali su se ipak obratili advokatima i cela situacija je došla i do policajaca, ali pravih. Posrednica u poslu se jedva izvukla, navodni inspektori su završili u zatvoru, a prodavačica ljubavi je prebegla u Makedoniju.
Nekrunisana kraljica divljih javnih kuća u Nišu do pre deset godina godine bila je Mirjana R. (38), iz obližljeg sela, koja je 2000. godine uhapšena zbog sumnje da je podvodila maloletnice. U istražnom postupku, koji se vodio u niškom Okružnom sudu, Mirjana je priznala zašto je pristupila primeni najstarijeg zanata na svetu u gradu na Nišavi.
U gotovo srceparajućem nastupu ponovila je priču, već prezentiranu operativcima policije posle hapšenja, kako je gotovo bila primorana da organizuje “prodaju ljubavi”. Mirjana se vajkala da je pokušala pošteno da zaradi novac radom sa svojom privatnom firmom za trgovinu, ali i da joj posao očigledno nije išao pa je i preduzeće otišlo u stečaj. Zato je morala, kako je istakla u istrazi, da započne “posao” koji je i znala, odnosno da se baci na organizovanje divlje prostiticije po Nišu, jer je “zainteresovanih klijenata bilo na kilo”.
SVI ZADOVOLJNI, ALI...
- Moj muž, inače alkoholičar, nije vodio računa o našoj deci, pa sam brigu o njima morala sama da povedem. Ne znam zašto sam uhapšena jer sam registrovala zvanično agenciju za poslovnu pratnju i bračno posredovalje i započela posao kojim se mnogi bave - istakla je u istražnom postupku Mirjana. - Pa vidite samo koliko ima tih agencija po Beogradu i šta se sve radi a niko do sada nije uhapšen niti je odgovarao zbog toga. Ove “moje” devojke nisam na silu primoravala da idu u krevet sa muškarcima za novac… Sve je bilo dobrovoljno i svi su bili zadovoljni, pre svega klijenti. Zašto je to nekom zasmetalo?
Mirjana R. je svoju agenciju za poslovnu pratnju i bračno posredovanje reklamirala i na lokalnom radiju u Nišu, a kontakt je bio moguć samo preko njenog mobilnog telefona. Kada je radio oglas počeo da postiže efekte, Mirjana je angažovala nekoliko “pomoćnica”, maloletnica, i iznajmila više stanova u različitim delovima Niša. Njeno sedište je bilo u stanu u centru grada, u tadašnjoj Ulici Stanka Paunovića, dok je za klinke angažovane iz okoline Niša propisala i stroga pravila ponašalja u ovom poslu. Morale su da budu u modnom trendu, izazovno obučene i našminkane, dok su sa mušterijama mogle da se viđaju samo u “ljubavnim gnezdima” - u iznajmljenim stanovima.
“Prodavačicama ljubavi” Mirjana nije dozvoljavala da sa klijentima, i pored njihovih želja, pre seansi popiju koje piće u nekom kafiću i pojavljuju na drugim javnim mestima u gradu. Priznala je i da je posao cvetao do te mere da je sebi mogla da priušti do nekoliko hiljada maraka, koje su u krevetu zaradile maoletnice, potroši na provode i garderobu. Znala je, kada je trebalo, da i sama "uskoči" u posao jer joj je pravilo da kijenti moraju da budu zadovoljni.
Neke maloletnice, koje je Mirjana angažovala, na saslušanju u niškoj policiji, priznale su da su sa njom udružile dobrovoljno, ali i da su kasnije i same angažovale svoje drugarice kako bi i one zaradile koju marku.
Deo ovog teksta preuzet sa:
http://www.crnahroni...zin/prodavac... iski-nacin.html
Napisano: 14.06.09, 15:57
navodi na duboko razmišljanje...
što sama sebe obmotava.
Lebdeću u mestu,
a stizaću i nestajaću
u vremenu...
Napisano: 14.06.09, 23:39
Ovu poruku je izmenio Lusio 1: 14.06.09, 23:43
Lakse ce do musterije doci devojke izmedju 20-30 nego starije.
Legalizacijom prostitucije lakse bi se drustvo izborilo sa onim najgorim, a to je podvodjenje maloletnica.
Napisano: 15.06.09, 10:16
Napisano: 15.06.09, 19:26
Lidija Vuksanović, on 10:16, 15. June 2009, said:
i... Gde su TU socijalne službe i ostale institucije-koje treba ovim da se bave?
što sama sebe obmotava.
Lebdeću u mestu,
a stizaću i nestajaću
u vremenu...
Napisano: 15.06.09, 22:44
Bez šale, svi se prave ludi i okreću glavu kao da ih se to ne tiče!
Sramota!
Napisano: 15.06.09, 22:51
Napisano: 15.06.09, 22:57
što sama sebe obmotava.
Lebdeću u mestu,
a stizaću i nestajaću
u vremenu...
Napisano: 15.06.09, 23:48
Napisano: 15.06.09, 23:51
Koliko žena ili devojaka to rade na silu?! I niko ne odgovra i ne preduzima ništa po tom pitanju!
Napisano: 15.06.09, 23:57
mozda je to savremeni naziv, tema je bas crnjak, izvinjavam se ali tako mislim
Napisano: 16.06.09, 00:01
Bokiboy, on 23:57, 15. June 2009, said:
mozda je to savremeni naziv, tema je bas crnjak, izvinjavam se ali tako mislim
Jeste, ali je i surova stvarnost! Tuga... Kakve samo one priče imaju... ?
što sama sebe obmotava.
Lebdeću u mestu,
a stizaću i nestajaću
u vremenu...
Napisano: 16.06.09, 00:58
Napisano: 17.06.09, 23:48
Napisano: 19.06.09, 11:16
SIPLOM, on 0:48, 18. June 2009, said:
Slazem se, ali sta sa onima koje drugacije razmisljaju, mlada sam, lepa i zasto to da ne iskoristim dok mogu i debelo naplatim/tj prodam svoje telo sto skupje mogu jedino ostaje pitanje posledica tj oziljka u dusi koji trajno ostaju u secanju i nemogu se ukloniti
Napisano: 19.06.09, 12:35
Kako sa tim mogu normalno da zive? Sokirale su me iskreno i ove mizerne cene koje se pominju...
Vaspitavana sam tako, da me nije sramota da radim ni jedan posten posao... pa ako treba i cistila bih po kucama... a ovo mi je stvarno jadno.
Verovatno da dosta toga ide iz kuce i zavisi od kucnog vaspitanja.
Napisano: 20.06.09, 13:35
Catwoman, on 13:35, 19. June 2009, said:
Kako sa tim mogu normalno da zive? Sokirale su me iskreno i ove mizerne cene koje se pominju...
Vaspitavana sam tako, da me nije sramota da radim ni jedan posten posao... pa ako treba i cistila bih po kucama... a ovo mi je stvarno jadno.
Verovatno da dosta toga ide iz kuce i zavisi od kucnog vaspitanja.
Svako normalan se to pita? Ali kad naidjes na neki, pod navodnicima odgovor, moje licno misljenje da i same misle da cilj opravdava sredstvo, odnosno ne razmisljaju u suprotnom smeru a to je da izgovor ne opravdava dolazak do cilja. Naime zalosno je to u svakom pogledu.
A takvo misljenj, kakvo ti zastupas odnosno vidjenje stvari kakve bi trebale da budu, veruj mi da su u danasnjem vremenu prava retkost i gotovo za nas muskarce da naidju na takvu osobu ravno, pa ja mislim dbitku na loto. Izvini na ovakvu vrstu komplimenta ali zaista sam takvog misljenja, jer na zalost je tako.
Napisano: 20.06.09, 13:47
1. Jasno mi je da se to radi zbog love, lenjosti i labavog karaktera.
2. Nije mi jasno kako mogu da izdrze bilo kakav kontakta sa masnim, prljavim, smrdljivim, polupijanim tipovima.
Probajte da sebe stavite u takvu situaciju da imate "priliku"da "budete"sa tako masnom, smrdljivom i prljavom
zenskom osobom. Pobegli biste glavom bez obzira.
Znam zasto-ja te devojke izistinski sazaljevam jer se stavljam u situaciju npr muskog prostituisanja sa
predebelim babuskerama. Ni za zivu glavu, ni za kakvu lovu! Bljak! Kako mogu?
Napisano: 20.06.09, 14:27
Lidija Vuksanović, on 1:58, 16. June 2009, said:
Pa i da je tako, a ja licno mislim da nije, dali si malo razmislila o kakvim se uglavnom to devojkama radi. Nemojmo da smo deca "cuj kidnapovane" budimo realni doslo je cudno vreme tj.svaka bi ugledajuci se na raznorazne bolesne poruke sa ove bolesne televizije, citajuci kojekakve casopise o nekakvom lagodnom zivotu, gledajuci VBrata, i da ne nabrajam sta sve ne utice na njihovu psihu nije ni cudo sto rade to sto rade ne bi li i one postigle, snobovske visine lagodnog zivota trazeci preko hleba pogacu. Primera koliko volis.