- 1
- 2
Kakav je Vaš stav o kupovini šanirane robe? Da li kupujete takvu robu?
#1 Snežana
Napisano: 28.05.09, 05:20
Kakav je Vaš stav o tome?
Da li kupujete takvu robu?
Napisano: 28.05.09, 08:54
Napisano: 28.05.09, 09:10
Radije ću tu kupiti nešto nego na drugom mestu gde su cene daleko veće!
#5 Snežana
Napisano: 28.05.09, 09:17
Lidija Vuksanović, on 10:10, 28. May 2009, said:
Radije ću tu kupiti nešto nego na drugom mestu gde su cene daleko veće!
Više me je zanimalo vaše mišljenje sa moralne tačke gledišta.
Znate ono "OTETO JE PROKLETO"
Da li se krivica završava sa lopovom ili je na neki način lopov i onaj koji lopovu pomaže time što kupuje takvu robu?
#6 Lili Pa
Napisano: 28.05.09, 09:29
Ovu poruku je izmenio Lili Pa: 28.05.09, 09:30
Znate onaj vic:
Izneo Ciga kradenu bundu na pijacu. Došli lopovi i maznuli je. Kuka Ciga, plače..
Dolazi mu pajaš i pita:"Vidim, prodao si bundu! Pošto??"
"Po nabavnoj ceni!"
Napisano: 28.05.09, 09:51
Snežana, on 10:17, 28. May 2009, said:
Da li se krivica završava sa lopovom ili je na neki način lopov i onaj koji lopovu pomaže time što kupuje takvu robu?
Ja nisam ukrao, posteno sam platio.
Sta mislis da su vlasnici svih butika postenjacine i da ne kradu? Pa oni kradu i od nas, tako sto nas dernjaju za neke stvari koje ne vrede toliko.
Kupio bih od sanera sve sto mi se dopada, osim tehnike, jer ne moze da mi da garanciju a i cuo sam od ljudi da su iali losa iskustva, recimo sa laptopovima.
#8 Snežana
Napisano: 28.05.09, 11:09
Mr. Black, on 10:51, 28. May 2009, said:
Sta mislis da su vlasnici svih butika postenjacine i da ne kradu? Pa oni kradu i od nas, tako sto nas dernjaju za neke stvari koje ne vrede toliko.
Kupio bih od sanera sve sto mi se dopada, osim tehnike, jer ne moze da mi da garanciju a i cuo sam od ljudi da su iali losa iskustva, recimo sa laptopovima.
E meni se ova tema stvarno neda. Već sam se sa jednim "virtuelnim prijateljem" igrala gluvih telefona na ovu temu. Ni u jednom momentu nisam ni pomislila a komoli napisala da si ti nešto ukrao. Bolje da podvijem rep i da bežim dok je vreme.
Napisano: 28.05.09, 11:16
Pa ako je ovako jasnije nisam OTEO, tako da za mene ne moze da bude prokleto
Lopov ce prodati svakako, ako ne meni onda nekom drugom.
Napisano: 28.05.09, 11:23
oni takodje prodaju buticima pa se te stvari mogu i tamo kupiti po
paprenim cenama, a kupila to ja ili ne kupice neko drugi.
Mada iskreno ne patim od markiranih stvari i nemam potrebu za takvim stvarima,
cak mislim da vecina tih stvari osim sto ima marku nema kvalitet, cast izuzecima.
Meni je uvek bilo bitno da se meni svidi bez obzira na cenu ili marku
Napisano: 28.05.09, 11:38
#13 Lili Pa
Napisano: 28.05.09, 13:11
Ako se skupo plati jeftino, to onda znači da ono više nije SKUPO već JEFTINO(čitaj, skroz izgubilo na značaju)
Ako je neko zaplakao(FIGURATIVNO!) što su ga pokrali, a ja treba da se radujem što sam "dobro prošla", koji je zaključak?(premise, konkluzija itd...)
Latini bi rekli:
"Malum alienum ne feseris tuum gaudium" iliti:"Od tuđeg zla ne stvaraj sebi veselje"
Oprostite na mojoj iskrenosti. Nikog ne kritikujem, svako za sebe odgovara. Samo se pitam da li se "krijemo "iza opravdanja umesto da pošteno razmislimo.
#14 EdiD
Napisano: 28.05.09, 14:48
1. Moralna, kupovati ili ne kupovati ukradeno, odnosno nelegalno znaći
robu za koju nije plačena carina, porez, eventualno prirez itd.a iz tih
sredstava se financira zajednička potrošnja(budžet)škole, socijala itd.
2. Ta roba je garantirano krivotvorina najgora moguća falšeta vrlo često
opasna po zdravlje sa posljedicama opasnim po život, parfemi, kreme
razni odjevni (sintetski) predmeti., razni tehnički uređaji itd.
Moj savjet vam je klonite se takve robe. Bolje manje a sigurnije.
Napisano: 28.05.09, 16:07
1. Pazi sad, sta novo moze da donese igra recima:OTETO JE PROKLETO -JE OTETO(Sto bi znacilo da je tajkun oteo od raje,
napravio robu na grbaci radnika, zacepio cenu, otimao od svih i na kraju mu je oteto. Kao u srpskoj pripovetkiKradja i prekradja
zvona. Igrajte se dalje -produzujuci niz"oteto-prokleto"nailazicete na sve novija znacenja o sudbini prekradje.
2. Lili Pa veli:Cuculius non facis monachum, a naš narod bi rekao:"Odelo ne čini čoveka". Doslovni prevod sa latinskog je
interesantan:Kukuljica(kapuljaca) ne cini coveka monahom. Ovo je za sladokusce, ostalima -pardon!
pozz
#16 Lili Pa
Napisano: 29.05.09, 11:51
Znala sam da znate!! Nije forum samo da se pravimo "pametni"već i nešto da naučimo!(namerno nisam dala prevod. Eto malo rebusa, a nema da se kupi kod "šanera" za male pare!)
#17 Snežana
Napisano: 29.05.09, 12:05
Lili Pa, on 12:51, 29. May 2009, said:
Znala sam da znate!! Nije forum samo da se pravimo "pametni"već i nešto da naučimo!(namerno nisam dala prevod. Eto malo rebusa, a nema da se kupi kod "šanera" za male pare!)
Nauči se svašta ovde, ima zanimljivih stvari za čitanje - ali majko sveta ima ovde (na forumu) i takvih gluposti...
Napisano: 29.05.09, 12:17
Napisano: 29.05.09, 12:45
Lili Pa, on 13:29, 29. May 2009, said:
Jedino ako me neko odavde ne prijavi...
- 1
- 2