Klizna vrata na autu (Peugeot 107)

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Francuzi su u novi Peugeot 107 ubacili klizna vrata. Oni jedini imaju hrabrosti da ubace neko sasvim neobično rešenje.

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 16.05.09, 09:59

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 16.05.09, 10:03

U istom danu videh na pezou 107 klizna vrata(model sa 3 vrata) kao i na Krajzlerovom dzipu Grand Voyager
(drugi par vrata).
Jos pre vise od desetak godina, nekoliko mojih drugara, zaljubljenika u auto tehniku,
diskutovalo je o modernim resenjima i "predvideli "su klizna vrata.

Ja sam cesto zastupao misljenje da Francuzi jedini imaju hrabrosti da ubace neko sasvim neobicno resenje.

Primera koliko hoces:prvi su uveli najmekse hidraulicno ogibljenje, sasvim neobicne karoserije(nekadasnja "ajkula",
spacek, dijana sa kontra zadnjim staklima, mali reno sa sasvim neobicnom rucicom menjaca, mali pezo sa klinastim remenom
alternatora koji se "savija "pod uglom od 90 stepeni(kao iza coska), rucna kocnica pod volanom na gs-sitroenu i
sijaset "blesavih"tehnickih detalja.

Uostalom, malo je poznato da je francuska raketa Arijana iznela"sasvim tiho", bez velike reklame, za razliku od Amera,
gomilu telekomunikacionih satelita iz fr. Gvajane.

Mozda ce ovaj novitet zaziveti i postati svakodnevna stvar? Je li dosadasnjm vratima odzvonilo?
0

#2 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 16.05.09, 13:59

Prakticnija su. U gradu gde ima manjak prostora za parking, pa nema bojazni od udatanja vratima pri izlasku.

Sa druge strane, na Top Gear-u kada su analizirali 107-icu klizna vrata su bila ocenjena kao dobra u teoriji, ali losa u praksi jer ne "klizu" dovoljno unazad i spora je automatika koja ih otvara.
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#3 Sarcevic Boris  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 17.10.09

Napisano: 17.10.09, 17:38

View PostRiziko, on 13:59, 16. May 2009, said:

Prakticnija su. U gradu gde ima manjak prostora za parking, pa nema bojazni od udatanja vratima pri izlasku.

Sa druge strane, na Top Gear-u kada su analizirali 107-icu klizna vrata su bila ocenjena kao dobra u teoriji, ali losa u praksi jer ne "klizu" dovoljno unazad i spora je automatika koja ih otvara.               htio sam pitati znate li koje ulje za motor   se koristi za pezo 107?

0

#4 Planiranje Pola  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 110
  • Pridružio se: 27.10.09

Napisano: 30.10.09, 14:53

Kako misliš koje ulje?

Marku ili model?

Koji motor ima?

najbolje ti lepo pitaj to uvoznika, ili u ovlašćenom servisu.

Ovako možeš može neko da ti kaže da sipaš i maslinovo ulje, , ,

Sretao sam se sa kliznim vratima jedino na Partneru, ili Doblu, ali nisam nešto oduševljen...
Teško se pomeraju, i vrlo lako mogu da ostanu otvorena.

Na 107 koliko sam video ima neki drugi mehanizam..
dok na 1007 ili koji beše broj sa dve 0, elektro motor otvara i zatvara vrata, ali spooooorrrrrooooooo.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu