Da ste u prilici da odete u penziju, da li bi prihvatili i zašto? Kako bi organizovali svoj život?
#1 Lili Pa
Napisano: 11.05.09, 17:21
Ovu poruku je izmenio Lili Pa: 11.05.09, 17:22
Napisano: 11.05.09, 22:12
Da bi imao više slobodnog vremena da bi išao na mesta koja želim da vidim. Nisam baš siguran u sve ovo što sam napisao ali mislim da bi prihvatio.!?!?
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
Napisano: 12.05.09, 09:37
Siguran sam da mi ne bi bilo dosadno jer i kad pomislim samo sta sve imam u planu da uradim, trebala bi mi citava vecnost.
Napisano: 12.05.09, 17:36
c)ima 3 unuka. Lakse mu je da ide na posao nego da cuva unuke iako bi imao lepu penziju. Ko razume -neka mi objasni!
2. Otac mog drugara, ostareli general, nece u penzuju i kaze:Bolje kakav bilo general neg kod zene redov!
3. Komsija prekoputa, pomocnik geometra, prosto se razboleo psihicki zbog odlaska u penziju. Vodili ga psihijatru.
Zakljucak:Nekim ljudima je posao postao deo licnosti i ne mogu da ga se odreknu, sav su zivot u to pretvorili. Zalosno.
Suprotno tome-ogroman broj ljudi rado odlazi u penziju iz sto razloga(sve lepsih i lepsih i korisnijih).
Napisano: 12.05.09, 19:50
što sama sebe obmotava.
Lebdeću u mestu,
a stizaću i nestajaću
u vremenu...
Napisano: 12.05.09, 20:00
shinen, on 20:50, 12. May 2009, said:
Zamisli samo koliko možeš da naslikaš slika i napišeš knjiga kada nemaš drugih obaveza.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
Napisano: 12.05.09, 20:13
Napisano: 12.05.09, 20:16
Plava Ptica, on 21:13, 12. May 2009, said:
A tu si ti Ptico mala, nema te nema pa odma na galamu.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
Napisano: 12.05.09, 20:18
shinen, on 20:50, 12. May 2009, said:
Takođe, ali kako si to lepo rekla "kad za to dođe vreme".
Da mi neko ponudi penziju u ovim godinama, bez obzira kolika bila, ne bih je prihvatila. Jednostavno volim ovaj posao, ali i obavezu svakodnevnog ustajanja, spremanja za posao, viđanja sa kolegama... Radujem se vikendima, odmorima, praznicima, ali i povratku na posao.
Napisano: 12.05.09, 20:20
Napisano: 12.05.09, 20:50
Napisano: 12.05.09, 21:03
Plava Ptica, on 21:20, 12. May 2009, said:
E samo galamiš, a zbog takvih kao ti ja sam pobegao u privatnike. A i u penziju ću čim pre.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
Napisano: 12.05.09, 21:13
Dušan, on 22:03, 12. May 2009, said:
Aha ako muljaš i kradeš, pa zaradiš pare da ne moraš da radiš
Napisano: 12.05.09, 21:17
Plava Ptica, on 22:13, 12. May 2009, said:
Kada bi imala prilike da me upoznaš skontala bi da ako me ne lupi loto nikada neću imati neku veliku lovu. Moja prednost, nad većinom, je što su moji prohtevi veoma mali tako da mi nije potrebna baš velika lova, mada mi ne bi smetala.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
Napisano: 12.05.09, 21:22
Dušan, on 22:17, 12. May 2009, said:
A ko je spomenuo veliku lovu?
Napisano: 12.05.09, 21:26
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
#17 Lili Pa
Napisano: 12.05.09, 21:55
Napisano: 12.05.09, 22:02
* Mirjana *, on 21:18, 12. May 2009, said:
Da, da da! Uvek smo skrivali(kolege i ja)koliko nam je drag posao koji radimo, samo iz jednog razloga:
da nam ne pocnu naplacivati zadovoljstvo posla kojeg radimo!
Pu, pu --ne otkrilo se!
Napisano: 12.05.09, 22:09
Ima mnogo stvari koje volim da radim i da se ne bavim ovim poslom sigurno bih slikala. Ne znam, sami morate da odvagate šta je prioritet.
A to šta će da piše... nije uopšte važno. Važno je da donesete ispravnu odluku... i pre svega mislite na svoje zdravlje.
Napisano: 14.05.09, 14:43
visokoskolske profesure. Pretesko je primala dobronamerne savete da se pomiri sa invaliditetom i da se posveti
perspektivnoj kceri i bolesnom suprugu kojima nega nije ni do sada nedostajala. Tesko je zamisliti koliko je tesko
odbaciti sav visedecenijski mukotrpni trud u jednom trenu. Svi oko nje su joj dobronamerno savetovali da se pomiri
sa cinjenicom i otpocne novi zivot. Uspela je!
Lili Pa, obavezno uzmite penziju, makar kolika bila!Drzava vam ne daje lako penziju, ne sumnjajte u to !
Iza te penzije stoje mudri zakonodavci, dobronamerni ljudi, koji su sa razumevanjem odvagali slicne, pa i vas slucaj!
Nema toga u svetu u svakoj drzavi, ma sta mi mislili o nasoj!(Mozda je to zaostatak socijalizma?)
Ako se Vi osecate dobro--utoliko bolje, uvek cete naci nacin da privredite, ma koliko to pasivno bilo.
Zapamtite, niste jedini sa tim problemom, moj otac je imao slican i brzo je shvatio da mu se daje "druga"prilika.
Pozdrav!