Zanima me, bas, 1. Ko ima predstavu na kolikoj je nadmorskoj visini npr Novi Beograd?
2. Na kojoj je nadmorskoj visini bilo dno Panonskog mora(nadmorska visina Novog Sada?)kad je uspelo da otece
u Crno more.
3. Koliko to treba Jadran i Crno more da narastu da poplave Beograd i Novi Sad.("globalno otopljavanje")
4.Da li sam ja npr u Rio de Zaneiru na 25.spratu hotela pored mora ustvari na nadmorskoj visini Beograda?
5. Koliko je izvor Dunava (na Schwarzwald-u) "uzbrdo"(uzvodno) od Bgd(NSada)?
Ko to moze da zna?
Kako da saznate kolika je nadmorska visina nekog grada, mesta... ?
Napisano: 30.04.09, 11:37
Zar ne postoji formula za izracunavanje nadmorske visine na osnovu atmosferskog pritiska?
Znam da je Beograd (centar) na nadmorskoj visini od 116, 75 m.
Znam da je Beograd (centar) na nadmorskoj visini od 116, 75 m.
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
Napisano: 30.04.09, 21:07
"Dno Panonskog mora" oko Zrenjanina je na visini od prosečnih 82 m. Visoko...
Napisano: 30.04.09, 22:47
Hvala, Mirjana, najlepse! Ceprkam nesto po secanju:Da li ja to videh neke podmorske arheoloske nalaze u muzeju
u Petrovaradinskoj tvrdjavi ili sam to izmesao sa ugljenisanim ostacima nekog camca kojeg videh u Zemaljskom muzeju
u Sarajevu. A i u 5kazanju Bore Otica (na RtV) nesto nisam zapamtio da su u podrucju Vojvodine seljaci pronalazili
podmorske nalaze. Mozda su to vredni paori po stoput zemlju prevrnuli.Je li to Fruska Gora bila ostrvo ili nije, ko to zna.
Pozdrav!
u Petrovaradinskoj tvrdjavi ili sam to izmesao sa ugljenisanim ostacima nekog camca kojeg videh u Zemaljskom muzeju
u Sarajevu. A i u 5kazanju Bore Otica (na RtV) nesto nisam zapamtio da su u podrucju Vojvodine seljaci pronalazili
podmorske nalaze. Mozda su to vredni paori po stoput zemlju prevrnuli.Je li to Fruska Gora bila ostrvo ili nije, ko to zna.
Pozdrav!
Napisano: 12.03.10, 23:44
Nadmorska visina ušća Save u Dunav je ~ 71 m pri srednjem vodostaju. Novi Sad je oko 3 m viši.
Konjarnik je na oko 175 m, tako da će Istočne kapije i pilon mosta na Adi biti otprilike na istoj NV.
Niš odnosno Medijana je 200 m NV, ali nikada nećete čuti Nišliju da kaže idem dole u Beograd.
Konjarnik je na oko 175 m, tako da će Istočne kapije i pilon mosta na Adi biti otprilike na istoj NV.
Niš odnosno Medijana je 200 m NV, ali nikada nećete čuti Nišliju da kaže idem dole u Beograd.