Otvoren je šoping centar Ušće. U šoping centar Ušće je uloženo 150 miliona evra, a na površini od 130.000 m2 nalazi se 150 prodavnica, bioskop, kuglana, igraonica i restorani.
Napisano: 09.04.09, 12:31
Ovu poruku je izmenio Jaca: 09.04.09, 13:12
U šoping centar Ušće je uloženo 150 miliona evra, a na površini od 130.000 kvadratnih metara nalazi se 150 prodavnica, bioskop, kuglana, igraonica i restorani. “Činjenica da je sve rasprodato u smislu prostora je veoma dobar signal. Treba videti ekonomiju u dinamici stvari, treba poželeti uspeh svima koji nešto pokreću. Dobro je da ovaj šoping mol uspe”, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić otvarajući šoping centar Ušće.
Sigurno se pitate šta ovaj tržni centar pruža, a što već nema u Delta Sitiju, na primer? Pre svega, bliži je centru grada, a kada je lepo vreme možete se i prošetati – potrebno je samo da prepešačite Brankov most. U centar vode tri pešačka ulaza iz Bulevara Nikole Tesle, Bulevara Mihaila Pupina, i od Ušća.
Zatim, tu su neke, za Srbiju, nove robne marke: J. Lo, Glou, Attrativi, Guess Jeans, Koton, Marrela, Roy Robson, Lollipops... U prodavnicama XYZ moći ćete da kupite modele iz najnovijih kolekcija modnih kuća Armani Jeans, Just Cavalli, Cerruti, D&G, Zehna, Exte, Boss...
Ono što ovaj tržni centra odvaja od sličnih u gradu su i prodavnice obuće - ima ih zaista dosta: Graffiti, Stiefelkonig, Brown Shoes, Nursace... kao i dobra ponuda garderobe, obuće i opreme za decu.
Evo nekih od brendova:
SALSA - Portugalski brend sa muškom i ženskom kolekcijom džinsa. Tu su i majice, kaiševi, marame, kačketi, nakit i torbice. Ne očekujte povoljne cene; farmerke sa puš-ap efektom koštaju 8.000 dinara. Pronašli smo najjeftinije komade za vas.
STIEFELKONIG
Austrijska firma, prodaje obuću nekoliko različitih brendova, uključujući i svoj. Tu su Iman, Rebel love, Miss divine, Just Paris, Urban district, Alec Kampinsky, Calvin Klein. Od dečije obuće u prodaji su modeli Skechers, Geox i drugi, a od patika možete kupiti modele Puma i Nike. Na fotografijama su modeli koji imaju najpovoljnije cene.
LOLLIPOPS
Mlade urbane žene obožavaju francuski brend Lollipops. To su torbe, cipele, kaiševi, šeširi, nakit, privesci, putne torbe, futrole za I-pod zanimljivog dizajna, sa pregršt detalja. Svaki model se radi u samo nekoliko primeraka, da bi se izbegla uniformisanost, pa su zbog toga cene iznad proseka za naše uslove. Na primer, jedan privezak za ključeve košta oko 2.200, cipele od 7.660, a torbe od 9.000 dinara.
KOTON
Napravljen po uzoru na Zaru i slične brendove, turski Koton je pravo osveženje za naše tržište. Modele Koton nose kako devojke koje vole ležeran stil, tako i poslovne žene. Cene su za naše uslove povoljne, a modeli su veoma kvalitetni.
Jeste li bili?
Kako vam se cini?
Napisano: 09.04.09, 12:57
Druga stvar, tržni centri su normalna pojava u svim svetskim gradovima i imate ih na stotine, čak su i rangirani po nivou cena. Svako može za svoj džep da nađe ono što hoće. Dosta sam putovala i nisam primetile da se iko zaleće da kupi Armanija, Kavalija isl., već se čekaju rasprodaje.
Mango, Zara i još neke prodavnice su na Zapadu prodavnic srednje klasirane i provereno jeftinije nego kod nas.
Eh ali gde bi se naš lažni snobizam ispraznio ako ne na skupim krpicama...
SOS marketi i ekskluzivni tržni centri? Patetično.
Napisano: 09.04.09, 23:18
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 09.04.09, 23:21
1. Npr cela privreda neke zemlje proizvodi milion artikala, od toga za siroku potrosnju jedva otpada 10%i od toga se u
soping molu moze videti samo delic.
2.Ko je video jedan soping mol video je sve. Sve je to isto samo se razlicito sareni. Posto sam svaki dan u tom kraju
prosao sam stoput i nisam svratio. Hocu, jedamput("da obredim")
3.Za mlade ljude, za taj kraj--to je nesto novo i lepo.Tako treba i da bude. Kraj price.
E, da ---a usput mogu nesto i da kupe!
Napisano: 09.04.09, 23:59
Još jedna tužna šarena laža za nas željne i nikad zadovoljene Srbe je otvorena! Pa izvolte kitite se krpicama sa tzv. firmom (mož''' misliti kao da ne mogu obući i nešto obično bez etikete ili sašiveno) i trošite krvavo zarađeni novac uz pomoć plastičnih kartica, ja neću-hvala lepo.
što sama sebe obmotava.
Lebdeću u mestu,
a stizaću i nestajaću
u vremenu...
#6 Nikolić
Napisano: 10.04.09, 17:29
Ovo je još jedna skalamerija za povećavanje deficita u prezaduženom deficitu.
Nije loše imati ovaj tržni centar ali nije to mesto za šoping prosečnog građanina.
A za turiste sa zapada to i nije neka atrakcija s obzirom da takvih imaju na stotine.
Mislim da je jednom prilikom Đelić dobro rekao: Treba imati CocaCola u izlogu
ali i domaći sok u špajzu!
#7 moun
Napisano: 18.04.09, 22:37
UVEK I U SVEMU NAJ!!!
Pitanje za sve nas:, , Koliko Srbin uopste ima sivih mozdanih vijuga ''?
Napisano: 18.04.09, 22:53
Obozavam radnje u nekadasnjem Bulevaru Revolucije. Dan danas znam da prosetam od Pravnog fakulteta pa sve do Djeram pijace.
Bas ima smek { i to sa sve ulicnim prodavcima }
Napisano: 23.04.09, 13:07
Napisano: 23.04.09, 14:37
Napisano: 26.04.09, 09:05
Lično imam averziu prema njima i obožavam male prodavnice iz 70-ih i 80-ih, u kojima sam pazario u Trstu. Ni tada nikada nisam ulazio u čuveni Upin, kao ni u nemačke robne kuće, kada sam bivao u toj zemlji. Velike trgovine su mi nekako bez duše. Ali očigledno i Svet ide tim pravcem razvoja pa sam digao ruke. Narod jede ono što mu se servira i ubedi sebe da je nešto lepo, iako je npr, stvar ukusa i mora kod raznih ljudi da bude različiti utisak. Jendostavno, navikli smo da blejimo u gomili.
Ipak, na kraju moram reći da je takav jedan tržni centar jako bitan za Srbiju, pošto su svi trgovinski objekti i mnogi ugostiteljski pretvoreni u banke i organizacije koje prodaju maglu. Šta znate, možda će mo kod čika Miška biti prinuđeni i hleb da kupujemo da bi se prehranili. Čekajte samo da agenti stranih banaka bace oko na naše pekarice.
Napisano: 04.06.09, 10:36
Dok Holidej, on 10:05, 26. April 2009, said:
Lično imam averziu prema njima i obožavam male prodavnice iz 70-ih i 80-ih, u kojima sam pazario u Trstu. Ni tada nikada nisam ulazio u čuveni Upin, kao ni u nemačke robne kuće, kada sam bivao u toj zemlji. Velike trgovine su mi nekako bez duše. Ali očigledno i Svet ide tim pravcem razvoja pa sam digao ruke. Narod jede ono što mu se servira i ubedi sebe da je nešto lepo, iako je npr, stvar ukusa i mora kod raznih ljudi da bude različiti utisak. Jendostavno, navikli smo da blejimo u gomili.
Ipak, na kraju moram reći da je takav jedan tržni centar jako bitan za Srbiju, pošto su svi trgovinski objekti i mnogi ugostiteljski pretvoreni u banke i organizacije koje prodaju maglu. Šta znate, možda će mo kod čika Miška biti prinuđeni i hleb da kupujemo da bi se prehranili. Čekajte samo da agenti stranih banaka bace oko na naše pekarice.
Volim novo... volim da se moj grad širi... da ima sve što krasi metropolu...
Volim da kupujem... i dosta kupujem, ali još nisam išla ni u Delta sity, ni Ušće!!! Neka averzija, šta li je???
Napisano: 04.06.09, 12:22
Ovu poruku je izmenio Lillyn: 04.06.09, 12:22
Ali svidja mi se, sve na jednom mestu, cene od prosecnih do onih do astronomskih, ali tamo se i ne zalazi. Svasta mozes da nadjes.