Šta vi možete da uradite za našu državu? To važi za normalno društvo kojem svako treba i želi da doprinese, jer svi zajedno napreduju...
Napisano: 21.03.09, 17:17
To vazi za normalno drusvo kojem svako treba i zeli da doprinese, jer svi zajedno napreduju...
Ali ovde, za poslednjih 30tak godina ja samo cujem DAJ, DAJ...
Daj za porez - a mi trosimo kako nam se cefne
Daj godinu dana zivota za vojsku - budalastina
Daj zivot, ruku ili nogu - da bi se igrali rata
Daj zajam za Srbiju ili brze pruge- da bi se Karici i Miskovici bogatili
Daj za doplatnu markicu za vaterpolo reprezentaciju - da bi se oni tako sibali i svadjali
Daj za zdravstvo - ali kad ti nesto treba plati za operaciju
Daj, Daj...
a sta dobijamo zauzvrat?
Nista.
Kada bi bili stranci u rodjenoj zemlji mislim da bi bolje prolazili.
Napisano: 21.03.09, 17:44
otudjenje naroda od drzave (i obratno). Drzava se dozivljava kao organ prinude i nezajazljivac.
Jedini zakljucak koji sam ja izvukao je da kad to krene onda tu nema ni naroda ni drzave.
(Ma nece biti bas tako-vec cujem sebe u neverici)
#3 moun
Napisano: 21.03.09, 19:44
Kao i strancu, toliko. Cak ni kada sam kao donator kostane srzi stekla to zalosno zakonsko pravo da budem oslobodjena participacije za lekove, lecenja, mogucih operacija i slicno, NIKADA nisam uspela da ga ostvarim! Sta da kazu ratni invalidi ili porodice poginulih... To ima i svojih prednosti: naucila sam da za ostvarenje svakog, , zakonom propisanog prava", moram da se borim pesnicom.!
Napisano: 21.03.09, 22:29
prof. Cobra, on 17:44, 21. March 2009, said:
otudjenje naroda od drzave (i obratno). Drzava se dozivljava kao organ prinude i nezajazljivac.
Jedini zakljucak koji sam ja izvukao je da kad to krene onda tu nema ni naroda ni drzave.
(Ma nece biti bas tako-vec cujem sebe u neverici)
Profesore! Nema neverice, Ovde se drzava vec odavno otudjula od naroda. Zastranili su totalno na vlasti i od vlasti. Nasi politicari misle da smo mi tu radi njih.
Napisano: 21.03.09, 22:50
Redovno mi pišu kazne u GSP u, nevaljala sam šta ću... a toliko su dobri da mi kaznu pošalju kući i nikada je ne naplate.
Obračunali su mi fantastičnu zatezni kamatu za info stan..nisam redovno plaćala, opet nevaljala. Nije mi jasna formula za tu kamatu, ali znaju oni. Što da se ja sekiram.
Šalju mi redovno uplatnice za TV pretplatu. Ne plaćam je, opet sam nevaljala... a oni ništa. Još me nisu tužili.
I tako... dobra je ona. Jel jeste? Jeste.
Napisano: 23.03.09, 11:09
i nemojte tako, kakva god bila ova nasa drzava danas i u proslosti uvek su od nje koristi imali nasi gradjani. pogledajte malo u tu evropu i svet- ko je i gde delio stanove i oni se posle otkupljivali za male pare? ko je i gde mogao da na cekove kupuje nemestaj, gradjevinski materijal i jos kojesta a da ti cekovi nikad ne budu naplaceni ili naplaceni nesto smesno jer je iznos pojela inflacija? ko je i gde mogao da letuje i zimuje za male pare, na rate? ko je i gde mogao da ide godinama na posao a ne radi nista i prima platu, cak da sa radnog mesta obavlja privatne poslove, i naravno da nosi kuci sve sto mu treba ili mu se dopadne? ko i gde u svetu moze da duguje za struju, infostan, porez i jos mnogo sto sta a da nije ostao bez imovine usled prinudne naplate ili zavrsio u zatvoru? i ko ce nabrojati sta sve jos...
#7 Lili Pa
Napisano: 29.06.09, 17:13
Ovu poruku je izmenio Lili Pa: 29.06.09, 17:50
-Nismo DOBILI stan od države, te ga nismo ni otkupili za male pare
-NISAM dobila posao, već sam kao k... n otišla u drugi grad, "trbuhom za kruhom"(posle sam se opametila pa sam se vratila u rodni grad da mi "dođoši"kroje politiku!)
-NISAM se besplatno školovala. I srednju i fakultet sam završila o SVOM trošku!
-Uvek sam savesno radila, nije bilo:"Plata ide, a ja ležim!"
Sad na bolovanju, čekam da se socijalno smiluje da mi uplati bednu, umanjenu platu.
Pokušavam da uzmem neki bedni kredit, a sa mojom akademskom platom ne mogu da dobijem više od 27-28000eu. Tim parama ne može da se kupi ni sojenica na drvetu na lidu u Zemunu!!(o Adi, nema ni govora)A da vratim preko 50 000eu!!
Da se ne borim kao lav, bila bih podstanar!
I šta je meni država dala, a zaradila sam!! NIŠTA!!
Šta da rade ljudi koji nisu u stanju da se bore? Bolesni, stari, hendikepirani, manje okretni i promućurni...
... Ima primedbi koliko hoćeš! Ima ona narodna:
"Pošten se čovek politikom ne bavi!" (da ne citiram i onu drugu izreku...)
Da nije tako, pa da se uključim u politiku!!!
I vraćam se na početak:
Ako se sama ne izborim, mogu da pasem travu zelenu! Ako je za frak potrebno tri generacije, već davno sam trebala da ga nosim!
Napisano: 27.07.09, 11:40
Pitam se postoji li iko (sem ovih nasih mafijasa i lopova) za koga je drzava nesto ucinila
Napisano: 30.07.09, 17:47
Nekom majka nekom maceha!
Napisano: 30.07.09, 17:52
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
Napisano: 31.07.09, 14:51
Napisano: 01.08.09, 12:03
Napisano: 02.08.09, 22:29
Goran Radovanovic, on 14:02, 30. July 2009, said:
Genije! Pa to i krimosi imaju! De si otiso leba ti a da su te docekali ko coveka? Cak i u arapskim zemljama nas gledaju ko krave muzare a za zapad necu da pricam. U pravu su pojedini koji kazu da im ne treba nista, al nek me puste napolje ko coveka!
Napisano: 12.09.09, 09:35
Napisano: 12.09.09, 13:30
Goran Radovanovic, on 14:02, 30. July 2009, said:
E, moj brate, i ti mislis da je to mala stvar! Moj je otac ziveo u vreme kad za 18 godisnjaka(a i starije) nije bilo shanse da
pomenu inostranstvo i moralo se prijaviti miliciji svako pismo iz inostranstva (koje je i inace bilo otvarano). Pozdrav!