- 1
- 2
Bonton, da li ste čitali, da li ga primenjujete i u kojim situacijama?
Napisano: 23.10.07, 12:27
Drbob, on 4:44, 21. October 2007, said:
Za mene "lepa rec i gvozdena vrata otvara" je uvek samo sto ljudi stvarno ne znaju sta je to...
Uvek sam za bon-ton... ali ima ljudi koji ne znaju ni za to...
Napisano: 23.10.07, 14:17
Naravno, ima dosta toga sto je ok.
Napisano: 23.10.07, 19:11
Disko Nindza, on 15:17, 23. October 2007, said:
Naravno, ima dosta toga sto je ok.
Disko Nindza nazalost u danasnjem totalnom raspadu morala ljudi koji se ponasaju uljudno i koji paze na bonton, takve retke osobe su postali freakovi ili srpski da se izrazim neobicni i cudni.
Ali ko sam ja da osudjujem novi svet koji pociva na potrosackom drustvu i koji vise nema neke norme lepog ponasanja i pristojnosti.
Medjutim jednom ce doci i tome kraj samo je pitanje kad i kolko ce jos generacija biti pod uticajem novog svetskog poredka.
DrBobe i dusala vama svaka cast a ja uvek volim vise da lepom recju i dobrim delima da doprinesem ovom drustvu
Pozdrav svima
Napisano: 24.10.07, 22:05
Prema bon-tonu, osoba koja kine, vi treba da joj kazete: "Ah. pa Vi kinuste!"
I sad hocete da mi kazete da neko to koristi?!?!?
Napisano: 26.11.07, 22:54
(Mozemo u skole da uvedemo Bonton kao obaveznu lektiru za citanje, ali to ne znaci da ce nam deca samim tim postati finija i kulturnija.)
Napisano: 28.11.07, 10:38
"ah, pa vi kinuste" je bilo vazece u vreme po-Cire i pop-Spire... A odgovor je bio "hvala sto ste primetili".
savremeni bon-ton definise pristojno ponasanje u eri mobilnih telefona, interneta, 24-orocasovnog radnog dana i brze razmene informacija.
i uvek je lepo lepo se ponasati!!!
Ja do skora nisam znala da je navisi oblik poslovne elegancije tzv "white tie", koji obavezuje sve pozvane muskarce da budu u belim frakovima, sa belom leptir-masnom i bisernim dugmicima na kosulji... Ali, covek se uci dok je ziv!
To je jedno od pravila poslovnog bon-tona, da se ne desi da na formalnu veceru dodjete u lanenim pantalonama (sto je uradila jedna gospodja iz moje bivse firme), pa je izgledala kao cudo medju vecernjim haljinama.
Napisano: 05.02.08, 22:07
BlueButterfly, on 22:54, 26. November 2007, said:
(Mozemo u skole da uvedemo Bonton kao obaveznu lektiru za citanje, ali to ne znaci da ce nam deca samim tim postati finija i kulturnija.)
Apsolutno se slažem. Džaba nam čitanje bilo koje knjig ako nam osnove bontona nisu usađene u glavu.
Gazaphuli, on 10:38, 28. November 2007, said:
"ah, pa vi kinuste" je bilo vazece u vreme po-Cire i pop-Spire... A odgovor je bio "hvala sto ste primetili".
savremeni bon-ton definise pristojno ponasanje u eri mobilnih telefona, interneta, 24-orocasovnog radnog dana i brze razmene informacija.
i uvek je lepo lepo se ponasati!!!
Ja do skora nisam znala da je navisi oblik poslovne elegancije tzv "white tie", koji obavezuje sve pozvane muskarce da budu u belim frakovima, sa belom leptir-masnom i bisernim dugmicima na kosulji... Ali, covek se uci dok je ziv!
To je jedno od pravila poslovnog bon-tona, da se ne desi da na formalnu veceru dodjete u lanenim pantalonama (sto je uradila jedna gospodja iz moje bivse firme), pa je izgledala kao cudo medju vecernjim haljinama.
Mudro zboriš Gazaphuli. Kao što se sve u ovom svijetu prilagođava novim životnim uslovima tako se mijenja i bonton.
Što se tiče samog bontona, kao klinac sam imao neku malu knjigicu o bontonu (mislim da je baš i bila napravljena za djecu). Od tada nisam dolazio u kontakt sa njom. Takođe sam jedno vrijeme pokušao da ne izgovorim ni jednu psovku i moram da priznam, na svu moju sramotu, da nikad nisam izdržao više od jednog dana. I to nikad svjesno. Izleti i prije nego što pomislim na nju. Kao što rekoh, on my everlasting shame.
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net
"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."
#13 Voytsche
Napisano: 05.02.08, 22:31
(kada iznad sahte bez poklopca stavis kaput kako bi dama presla preko njega)hehhehe
Bice jos ali sutra.
Napisano: 08.02.08, 16:34
Napisano: 22.03.08, 16:40
#16 Drbob
Napisano: 31.05.08, 00:37
Počnite sa četiri važne reči u svakoj prilici i neprilici:izvolite, molim, hvala, oprostite, i već posle nekoliko dana ubraćete plodove lepog ophođenja.
"Spojiti uljudnost s ponosom, pravo je majstorstvo"-Šopenhauer
Napisano: 02.06.08, 09:32
Na žalost mnogi ne znaju ni dobar dan da kažu, a kamoli da poštuju "Bonton". Ko zna da li su ikad čuli za njega!
Ne bi bilo loše uvesti u škole "Bonton" kao predmet. B)
#18 Drbob
Napisano: 02.06.08, 10:43
#19 Drbob
Napisano: 23.06.08, 18:04
1. Nikada ne zaboravite da se sa druge strane žice nalazi obično ljudsko biće kao i vi, a ne neka bezlična kompjuterska skalamerija.
2. Pridržavajte se istih standardnih pravila ponašanja koja sledite i u svakodnevnom životu.
3. Trudite se da nađete svoje posebno mesto u cyber prostoru.
4. Imajte na umu da svaka vaša poruka nekome oduzima vreme.
5. Trudite se da se drugima predstavite u najboljem svetlu.
6. Ako imate neko posebno iskustvo ili znanje, podelite ga sa ostalima jer i vama može da zatreba pomoć
#20 sanjac
Napisano: 25.06.08, 10:39
Drbob, on 19:04, 23. June 2008, said:
1. Nikada ne zaboravite da se sa druge strane žice nalazi obično ljudsko biće kao i vi, a ne neka bezlična kompjuterska skalamerija.
2. Pridržavajte se istih standardnih pravila ponašanja koja sledite i u svakodnevnom životu.
3. Trudite se da nađete svoje posebno mesto u cyber prostoru.
4. Imajte na umu da svaka vaša poruka nekome oduzima vreme.
5. Trudite se da se drugima predstavite u najboljem svetlu.
6. Ako imate neko posebno iskustvo ili znanje, podelite ga sa ostalima jer i vama može da zatreba pomoć
U skladu sa ovim pod 4. Drbobe najljubaznije molim da se tako i ponasate. Nemam nista protiv Vas ali copy/paste postovi su potpuno kontra ovog gore napisanog. Lepo je pozvati se na ovo pod 6. ali u par recenica, ne par stotina recenica.
- 1
- 2