Dilema o božijim namerama - Zašto je Bog dozvolio da Eva zgreši odnosno zašto je posadio drvo spoznanja u Raju pa je doveo u iskušenje Evu da počini greh?
Napisano: 02.02.09, 01:40
Napisano: 02.02.09, 08:30

POPULAR
se nije sviđala rimska vlast i i otimačina u Jerusalimu, pa je počeo svašta da
priča. Kako je ta njegova priča bila primamljiva siromašnima, a loša po vlast,
prvi su ga slavili, a drugi ubili. Ovi što su ga slavili, su počeli da prenose priču
o njemu sa kolena na koleno, a svako koleno je dodavalo neka velika paranormalna
dela i dobili smo mit o Isusu. To je što se tiče novog zaveta. Što se tiče starog
zaveta, to su isto tako priče koje u osnovi imaju istinite događaje, ali su im dodati
natprirodni delovi, kao što su priče i Mojsiju, koji otvara more da bi prošli njegovi
sunarodnici, pa priča o potopu... osim priče o Adamu i Evi, kao i o stvaranju sveta
za 7 dana. To su gluposti proizašle iz ljudskog neznanja i straha prema stvarima
koje nisu razumeli. Jedino što razlikuje priču o Adamu i Evi i priču o nastanku sveta
od priče da je Zemlja ravna ploča koju nosi kornjača koja pliva po svemiru, jeste u
tome što prve dve nisu lako oborive... ali to ne znači da ih nikad nećemo opovrgnuti,
a kad se to desi, jedva čekam da vidim reakciju crkvi... kako li će se iz toga izvući!
Znači, moj zaključak je da možda i postoji nešto što je stvorilo ovaj naš svemir,
nešto što je izvan naše mogućnosti poimanja, ali verovati da je to nešto, baš ono
u šta nas Biblija ubeđuje, je lakomisleno i naivno.
Napisano: 06.09.09, 19:41
Ovu poruku je izmenio Ivan Ninčić: 06.09.09, 19:42
Napisano: 06.09.09, 23:41
Ivan Ninčić, on 20:41, 6. September 2009, said:
Bog nije stvorio greh ali je stvorio to drvo "jabuke" znaci da je Raj nekog drugo autora delo
Covek je stvoren da zivi vecno? A sotona to nije dozvolio pa se Bog slozio..?! Znaci ili da sotona ima vise uticaja nego sto se zeli javno reci ili je ipak istina da je sotona samo opravdanje za kracnu stranu bozanske medalje.. pre bih poverovao da smo svi mi u nekoj epruveti tek velicine neke bakterije..
No sumnjam da ce neko ikada shvatiti da je tek mrav koji veruje da je njega naesto svevisnje dovelo na svet da bi on bio gospodar tog mravinjaka.. kako mravu objasniti sta je mobilni telefon.. ili cak nesto vrlo prosto kao sto je tocak
#5 Jelena Milanovic
Napisano: 10.09.09, 18:33
Nadalje vidimo kako su i zasto svi izigrali Bozije poverenje...
Napisano: 11.09.09, 23:21
Jelena Milanovic, on 19:33, 10. September 2009, said:
Nadalje vidimo kako su i zasto svi izigrali Bozije poverenje...
Divno, nisam znao da nam je Satana zapravo vise ponudio od Boga
#7 Jelena Milanovic
Napisano: 11.09.09, 23:32
Takeda, on 0:21, 12. September 2009, said:
ne tata reko ne diraj steker... al
oni mislili kolaci... da Bog je kriv sto stvorio nas debile da mu
zivce kidamo i u lice ga pljujemo...
Napisano: 12.09.09, 23:59
Jelena Milanovic, on 0:32, 12. September 2009, said:
oni mislili kolaci... da Bog je kriv sto stvorio nas debile da mu
zivce kidamo i u lice ga pljujemo...
Pa "steker=smrt" a "kolac=znanje" ZASTO JE ZNANJE ZABRANJENO U HRISCANSTVU? zar moram da sam dajem odgovor na vise nego ocigledno pitanje?
Sad ce neki veliki vernici reci da je jabuka bila prskana pesticidima, da je bila crvljiva, da svi koji veruju u "svetu knjigu ne moraju nista drugo ni da znaju, da se ne sme sumnjati u Bozije reci i dela isl..
#9 Jelena Milanovic
Napisano: 13.09.09, 07:52
Takeda, on 0:59, 13. September 2009, said:
Sad ce neki veliki vernici reci da je jabuka bila prskana pesticidima, da je bila crvljiva, da svi koji veruju u "svetu knjigu ne moraju nista drugo ni da znaju, da se ne sme sumnjati u Bozije reci i dela isl..
Ne necu reci bar ne ja, ja sam pobornik znanja i protivnik
'svetih tajni' i verujem da je Biblija pismo od Boga, i da kao sto dobri roditelj nebi sifrovao pismo koje ostajvlja deci tako ni Bog to nebi
uradio. Dao nam je zivot i kakav da je ja sam mu zahvalna. A Bog je imao puno pravo da zadrzi nesto za sebe. Eva je radila na svoju ruku i poslusala 'onog sto laze' jer je poverovala da on govori 'pravu istinu'. Zamisli da ti das drugu stan i da mu sve stavis na raspolaganje i kazes da samo komp ne dira a onda vidis da je i njega dirao.
Zar nebi bio ljut zbog njegove nezahvalnosti?
Napisano: 13.09.09, 14:01
Napisano: 15.09.09, 15:31
Napisano: 20.09.09, 01:31
Perla Bierk, on 1:12, 20. September 2009, said:
a sad ozbiljno...
Verovati u Boga znaci verovati u pricu o Bogu koju nam prica neko.. Da bi poverovao u to moram verovati tome koji mi to prica.. Ako njemu ne verujem onda ne mogu da verujem ni u Boga. A ljudima pa i svestnicim je tesko verovati..evo i zasto.
ako kazuju istinu da smo svi u grehu rodjeni onda ispada da su i oni gresni jer su ljudi.. tako da kao ljudi imaju svoje slabosti nastranosti, bolesti i sve i svasta.. i kako da verujem nekom coveku jos koji mi govori da je COVEK i da je sklon grehu jer je covek.. time on zapravo govori.. ja lazem ali samo ti meni veruj.. No da sad kazemo ovako.. recimo da su vernici u pravu.. po tome ja kao i oni zasluzujem ljubav Boziju jer osim toga sto "nisam verovao ljudima pa ni svestenicima jer su ljudi" i niej toliko veliki greh.. Ljubav koju bog ima za sve nas.. doci ce i do mog srca.. u svakom slucaju ja cu se vrlo prijatno iznanaditi.. a sad da kazemo da vernici nisu u pravu.. na kraju kad umrem. ja se nemam cemu iznanaditi.. to sam i ocekivao sto sam dobio.. znaci opet sam u prednosti... naravno nisam ja ateista zbog ovakvih razmisljanja.. ali sta mogu kad mi prica koju proturaju veernici ne pije vodu