Safe driver - Agencija za razvoz pijanih vozača

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Sejf drajver je agencija za razvoz pijanih vozača. Šta mislite o ovom servisu i da li bi ste koristili njihove usluge?

#1 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07
  • Pol:ženski

Napisano: 22.01.09, 14:00

„Vi pijte, mi vozimo" - geslo je firme „Sejf drajver", čiji kuriri na rasklopivim motorčićima dođu na poziv, spakuju motor i mušteriju u njen auto i bezbedno je vrate kući

Noć. Ledena pokorica preti da porobi grad. Maskirana prilika nezaustavljivo grabi pustim ulicama prestonice. Poludeli su displeji promrzlih policijskih radara, očitavaju kosmičku brzinu: 42 kilometra na sat - Superboža je ponovo u akciji, na tragu alkoholnim isparenjima. Odnekud je neki pijanac zavapio u pomoć - Boža „kralj ponoći" još jedared stavlja glavu u torbu vadeći motorčić iz nje, vođen plemenitom misijom i navigacionim uređajem.

- Božidar Aličić, drago mi je - vau, upravo smo stisli ruku autentičnom superheroju i poživeli dovoljno dugo da pričamo o tome. Skida kacigu, videćemo mu i lice, bogovi su večeras izgleda milostivi prema nama.

- Dobro došli u „Sejf drajver" (siguran vozač), ja sam Slobodan Bulajić, mlada dama je Maja Vrbanović, a Božu, jednog od naša četiri vozača ste očigledno već upoznali - ulica Savska, negdašnja Slobodana Penezića Krcuna, lokal u prizemlju zgrade, sedište agencije s verovatno najneobičnijim opisom rada: razvoženje pijanih vozača kućama - i to njihovim kolima?!

- Upravo kao što geslo naše firme kaže: „Vi pijte, mi vozimo"! Po prijemu poziva, naš vozač odlazi motorčićem po mušteriju, pakuje rasklopivi skuter u specijalnu torbu, stavlja ga u gepek mušterijinih kola, seda za volan, pali navigacioni sistem, odvozi klijenta do željene adrese, parkira automobil, predaje vlasniku ključeve vozila, vadi skuter iz gepeka, seda na njega i vraća se ovde. To bi u najkraćem bilo to - upućuju nas Maja i Slobodan, suvlasnici „Sejf drajvera", u male tajne velike poslovne ideje, kakva njihova nesumnjivo jeste.

Prijatna klijentela

Međutim, koliko je kod nas zamisao pionirska, u mnogim evropskim metropolama zaživela je odavno, verovatno rođena u sticaju okolnosti kakav je i Slobodana naterao da se zamisli nad kletom sudbinom vozača bekrija.

- U kafani, a gde bi drugo?! Jedne od onih noći kada sam se po ko zna koji put zapitao: šta učiniti kako ne bi morao jedan iz društva večito da „ispašta" i da treznuje dok ostali lumpuju ne bi li ih kasnije razvezao kućama? E, tako smo posle silnih birokratskih peripetija, jer su ljudi mislili da se zezamo, registrovali firmu i pre nepunih mesec dana počeli da radimo. Ovo jeste još period uhodavanja, ali krenulo je sasvim dobro. Već se čulo za nas i već su vozači počeli da trube u pozdrav našim „sejf drajverima" na ulici. Ma, čak nas i policija pozdravlja paljenjem rotacije - resto teorije proizašle iz nevelike prakse kaže da: pozivi najčešće kreću oko sat posle ponoći, u proseku ima između četiri i šest „intervencija", klijenti su odreda savesni vozači koji su, iako pripiti, apsolutno svesni da nisu za volan i ne bi da izgube dozvole, mnogi od njih već su postali stalni pozivari s pravom na poseban popust, nije dosad bilo nikakvih problema s obzirom na specifičnost stanja mušterija, naprotiv, ljubazni su i zahvalni što neće morati sutra mamurni da se vraćaju ko zna gde po auto.

- Ma, ljudi su toliko korektni da zaista nemam reči! Verujte, kada stignem do kafane, sačeka me i mušterija i čitavo njeno društvo da me pozdrave i vide kako to pakujem motorčić u gepek. Jednostavno, nema razloga da budu neprijatni, pa mi smo ostvarenje njihovih snova - evo i našeg demaskiranog fantoma s početka, koji se siroma' pre neko veče, na minus XY, vraćao čak s Avale na neukrotivoj aždahi iz cegera.

- Ma, bilo je toliko hladno da mi je kaciga (ziftcrna) bila potpuno bela od mraza kada sam se vratio u agenciju. No, ne mari, što se nas tiče ako mušterija hoće da je odvezemo na more - tako će i biti! Naravno, neću se motorčićem vraćati odande, već će neko našim kolima ići paralelno sa mnom, ali najbitnije je da mušterija i njen automobil u svakom slučaju budu prevezeni tamo gde ona traži - more, skroman neki superheroj, mada, takve ih valjda i prave.

Stižu za pet minuta

Opa, evo i poziva, čekanje se isplatilo: Maja se javlja, Boža već namiče kacigu čekajući uputstva, Sloba otvara vrata. S druge strane žice čujemo kako zadebljali jezik pokušava da sastavi prezime slavnog izumitelja iz Smiljana - Tesla, uz pomoć prijatelja, očigledno.

- Do Novog Beograda, nema problema, čekaće vas naš vozač za pet minuta kraj vaših kola, metalik „tojota" tablica - Boža, munja nebeska, odmiče, odnosno ostavljamo dovoljno prostora da diskretno stignemo minut posle njega.

- Samo polako, nema žurbe - he, teško da bi ovaj i mogao da žuri sve i da mu ne kažeš, mislimo se nešto gledajući u čoveka koji je obgrlio bata Božu k'o da mu je brat rođeni.

- Samo vi sedite i uživajte dok ja ne spakujem skuter i krećemo - diskretno se pozdravljamo da ne prokažemo jedni druge i da „džoni vokerovom" sinu ne bude neprijatno.

Spakovao je motorin, udobno smestio gospodina na suvozačko mesto sa sve manuelnim ubacivanjem njegovih nogu u kola (nije bilo šanse da ga ubedi da sedne pozadi), vezao ga i - odoše.

Noć. Ledena pokorica još preti da porobi grad. Superboža u još jednoj misiji - žene uzdišu za njim, muškarci mu se dive, a saobraćajci kunu besno mašući blokovima neispunjenih kazni.

Cena
Mada smo mi izabrali noć zbog njene maliganske specifičnosti, agencija „Sejf drajver" radi 24 sata sedam dana u nedelji. Osim razvoženja pijanih vozača (549 dinara za vožnju do sedam kilometara, 759 za onu do 10 km i sve tako naviše), u opisu posla im je odvoženje mušterija do aerodroma i vraćanje kola do kuće, iznajmljivanje vozača za proslave onima koji su prvi put u gradu pa ne mogu da se snađu, odvoženje i vraćanje dece u školu i iz nje vašim kolima i još toliko toga što vam može pasti na pamet, a ima veze s volanom i razvoženjem.

Izvor:Press

Super je sto su to uveli kod nas.
Sta mislite o ovom servisu? Da li bi ste koristili njihove usluge?
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#2 Lillyn  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 338
  • Pridružio se: 11.10.07

Napisano: 22.01.09, 16:50

Sto da ne? Gledala sam na tv-u pre neki dan, decko je bas pricao o tome.. Simpaticno zvuci, trebalo bi da bude korisno mnogima.
"Since we cannot change reality, let us change the eyes which see reality"
0

#3 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 23.01.09, 21:11

Nema svako (kao moj suprug) ženu uz sebe - da ga vozi kući za DŽ.

Bez šale, odlična ideja! Pijani za volanom predstavljaju opasnost i za sebe i za druge učesnike u saobraćaju.
0

#4 Butterfly women  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 31
  • Pridružio se: 28.01.09

Napisano: 28.01.09, 14:40

Meni je ovo super stvar, hvala onom ko je osmislio :spiteful:
Ali...
ja bi tog pijanog vozaca dovela kuci, a onda gaprebila na ulaznim vratima hahahahaha :pioneer_smoke:
0

#5 Monsignor  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 55
  • Pridružio se: 19.02.09
  • Pol:muški

Napisano: 20.02.09, 16:09

Ha pa ima i onih koji tek kad su pijani voze kako treba. Hocu da kazem da onaj ko je pijan tesko moze da donese takvu odluku... ako me razumete.
0

#6 Pilence  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 581
  • Pridružio se: 23.10.08

Napisano: 23.02.09, 13:03

Ne verujem da ih je do sada zvao iko ko je zaista toliko pijan da ne moze da ubode kljuc u bravu, takvi su obicno drcni i sve oni mogu... (!)
Uostalom cene bas i nisu male, ja sigurno ne bih imala da priustim da mi voze dete u obdaniste.. Kad je jedna kraca tura 1000din.
Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio...
I shvatice, kad-tad, da ne zna sta je hlad...
0

#7 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07

Napisano: 23.02.09, 13:22

Mislim da nije ni predvidjeno da taj koji je mrtav zove, vec neko od njegovih prijatelja koji su u stanju i dovoljno pametni da mu ne dozvole da u takvom stanju sedne za volan.

A ni cene nisu previsoke, s obzirom da je prvobitna njihova delatnost voznja pijanih do kuce.
0

#8 Bjanka  Korisnik je online

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 23.02.09, 14:10

View PostDisko Nindza, on 13:22, 23. February 2009, said:

Mislim da nije ni predvidjeno da taj koji je mrtav zove, vec neko od njegovih prijatelja koji su u stanju i dovoljno pametni da mu ne dozvole da u takvom stanju sedne za volan.

A ni cene nisu previsoke, s obzirom da je prvobitna njihova delatnost voznja pijanih do kuce.

Sve je više saobraćajki sa tragičnim krajem, a uzrok alkoholisan vozač. Ideja je sjajna.
0

#9 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 06.12.09, 15:09

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 06.12.09, 15:10

Prica mi jedna prijateljica da su slavili neki susret generacije, ili razreda, ovih dana. Njen stari drugar se dobro napio i
ponudio njih nekoliko da razveze kucama. Oni odbise jer je popio, a on im objasni da postoji sluzba za pomoc pijanim
vozacima u vidu motocikliste koji dolazi(trezan)na poziv sa mobilnog.
Svi su bili iznenadjeni kada se za deset minuta pojavio mladic sa sklopljivim motociklom kojeg je stavio u gepek i
odvezao ih kolima.
Da li je ovo istina i kako se zove zvanicno ova sluzba? Ili je ovo bila bezvezno kazivanje zaludnih na pijaci?
Nije lose navesti i telefon-neko ce da prepise!

P. S. Ispalo je vlasnika placanje jeftinije nego taxi!
0

#10 redondo

• Grupa: Gost

Napisano: 06.12.09, 15:41

Ako postoji takav vid pomoći to je pun pogodak tog ko se setio toga. Samo, mi smo ti sujetan narod, čuj da mene mojim kolima neko vozi kući... kad će sujeta da se izbaci
ako da bog negde 2036 u kolovozu--hehehehe-- ;)
0

#11 ZoNi

Napisano: 06.12.09, 16:00

Postoji to sigurno, sećam se da sam gledao na TVu neki prilog o toj firmi ;) Kako se zovu, nemam pojma - nisam zapamtio, jer meni to nikada neće zatrebati ;)

U svakom slučaju, postoji i taxi...
0

#12 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 06.12.09, 16:29

View PostZoNi, on 16:00, 6. December 2009, said:

Postoji to sigurno, sećam se da sam gledao na TVu neki prilog o toj firmi ;) Kako se zovu, nemam pojma - nisam zapamtio, jer meni to nikada neće zatrebati ;)
U svakom slučaju, postoji i taxi...

Samo sto ne mozes da poneses svoj auto kuci taxijem!
0

#13 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 06.12.09, 19:31

Bila sam sigurna da sam o ovome već čitala na Aladinu. Pronašla sam temu u forumu Društvo...

Link ka sličnoj temi
0

#14 ZoNi

Napisano: 06.12.09, 19:39

http://www.safedriver.rs/
0

#15 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 07.12.09, 02:26

View Post* Mirjana *, on 19:31, 6. December 2009, said:

Bila sam sigurna da sam o ovome već čitala na Aladinu. Pronašla sam temu u forumu Društvo...
Link ka sličnoj temi

Super, Mirjana!
Otisao sam na link koji ste vi postavili i nasao post sa linkom www.safedriver.rs koji je ZoNi postavio
i tamo ima kontakt tel o64 i 065!
Sad treba neko od moderatora da prebaci ovo u temu iz januara.

Znaci, ono sto mi je prijateljica pricala-funkcionise stvarno!

Da li sam ja od retkih koji se raduju nekoj novini?
0

#16 Super novi bez imena  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 414
  • Pridružio se: 28.04.08

Napisano: 07.12.09, 17:21

ma to je u inostranstvu, ne ovde...
0

#17 Bjanka  Korisnik je online

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 10.12.09, 11:52

Biće sve više ovakvih agencija, a ja pozdravljam ideju. Novogodišnji praznici, slave, sve to retko prodje bez alkohola i saobraćajnih udesa sa tragičnim ishodom. Usluge koje pružaju agencije ovog tipa, nisu skupe koliko su korisne.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu