- 1
- 2
Kritike na račun operativnog sistema Linux. Da li ste imali prilike da se upoznate sa Linux-om i ako ste imali iznestite kritike - pozitivne i negativne.
Napisano: 16.01.09, 00:54
Ovu poruku je izmenio ShinobiWan Kenobi: 16.01.09, 14:58
Ako jeste imali LNX iznestite kritike-pozitivne i negativne
Napisano: 16.01.09, 10:55
Pa sve u svemu veoma jednostavan i prost operativni sistem..koji i treba da ostane tako!
Napisano: 16.01.09, 14:56
Napisano: 16.01.09, 22:38
Zanima me koliko se Linux vizuelno razlikuje od Windowsa, uporedite ih (estetski).
Napisano: 16.01.09, 22:45
Ako te mrzi evo par stvari:vizuelno je neuporedivo bolji od windowsa, cak i od Viste. Pregrst ne samo lepih vec i korisnih desktop efekata plus sto je neuporedivo stabilniji od windowsa. Primera radi, na desktop racunaru imam i Win i Lin, win mi zakucava svaki dan i restartuje se, a Linux vec par meseci radi bez problema. Drugo, nema virusa za Linux, ili su stvarno retki, pa je sistem i sigurniji, a korisnik Win tesko da moze da hackuje u linux jer Win koristi NTFS sistem a Linux EXT3 tako da linux prepoznaje Win particije a Windows ne prepoznaje Linux particije. Jedina stvar je sto je slabija podrska za drivere i treba ti net stalno.
Sve u svemu Linux 10: 0 Winows
Napisano: 16.01.09, 23:25
Gledala sam klip, ali nije to to, dok ga ne vidim uživo.
Jednom sam nekog pitala da li bi mogli da rade uporedo na računaru, rečeno mi je da ne mogu. Eto kod tebe rade.
Znači da nađem boljeg stručnjaka, pa mi možda i instalira...
Napisano: 17.01.09, 10:22
Moze i windows i linux. Ako te interesuje pisacu ti na PM kako
Napisano: 18.01.09, 19:25
Prvo moras da imas neki program za particioniranje diska da bi ostavila prostor za Linux (Partition magic ili slicno).
Kada nadjes program, sacuvas sve podatke sa D particije, formatiras ga i od njega napravis 2 particije, jednu za windows a drugu za Linux, Za linux ti ne treba vise od 10 Gb, Tu particiju ostavis praznom (neiskoriscenom).
Kad si napravila particiju za linux, treba ti neki od Linux operativnih sistema. Mozes skinuti sa neta ISO sliku bilo koje disstribucije (savetujem Ubumtu 8.10 ili mandrivu 2008) i onda narezati, ali ne kao data nego narezati iso sliku. Kad to narezes, restartujes racunar, ubacis narezani disk Linuxa, on ti izbaci da ga instaliras ili da ga probas.
Kad odaberes instalaciju, pitacete da particioniras neiskoriscen prostor na hard disku. Izaberes manual, i trebaju ti tri particije:
-prvu EXT3 mount point / (otprilike 4 Gb)
-drugu EXT3 mount point /home (4 Gb)
-treca swap (2 Gb)
kad zavrsis sa tim i krenes sa instalacijom lako je, samo pratis uputstva
Napisano: 19.01.09, 23:06
U svakom slučaju, HVALA!
Napisano: 19.04.10, 18:04
Napisano: 13.01.11, 22:48
Linux koristim godinama, nisam imao nikakvih problema (ako ne racunam konfigurisanje DialUp modema pre 10 godina
Koristim ga prvenstveno za programiranje, administraciju, server i po malo za dizajn. Igrice ne igram (tome sluzi Windows).
Novajlijama bih preporucio Ubuntu, naravno. Jednostavan je, point-and-click fazon. Sve je (u vecini slucajeva) automatski konfigurisano, tako da se korisniku ne ostavlja previse mesta za eksperimentisanje sa samim sistemom.
Ja koristim ArchLinux - koga zanima o cemu je rec, moze da baci pogled na sajt i wiki
Srdacan pozdrav!
Nikola
Napisano: 03.02.11, 10:16
Ovu poruku je izmenio klodovik: 03.02.11, 10:17

POPULAR
- prvo i najvažnije trenutno (sve kreće od džepa) - besplatan je
- stabilnost u radu
- lakoća održavanja sistema
- x programa koji su potpuno besplatni, naravno ima i komercijalnih aplikacija, ali o tome možda kasnije.
- velika fleksibilnost, tj. prilagodljivost krajnjem korisniku, može da se podesi po želji...
- grafičko okruženje, uostalom evo jedan mali klip koji sam snimio sa verzijom 9.10 KK.
Napisano: 11.02.11, 22:29
Ovu poruku je izmenio dr.strong: 11.02.11, 22:31

POPULAR
Godinama koristim Linux i... sve najbolje o njemu mogu reci. Za tih par godina koriscenja nikada nisam vrsio reinstalaciju. sve je OK
inace na HDD-u imam i WIN, tako da se moze startovati i sa linuxa, a i sa win-a. Interface se moze prilagoditi svacijem ukusu, a sto se tice programa... ima ih za sve i svasta i svi su besplatni. samo reci hvale o linux-u
OPEN SOURCE
Napisano: 13.03.11, 01:00
Uglavnom mnogo bolje radi od win xp.
Napisano: 15.03.11, 12:07
Napisano: 15.03.11, 20:33
Da li postoji alternativa za Adobe Audition i Propellerhead Reason na Linuxu? To je ono što me je uvek primoravalo da se držim Windowsa. Isto tako, Atijevi drajveri nikada nisu bili ljuc'ki podržani, no.. to će biti prevaziđeno, maltene izjednačeno uskoro sa Winom, nadam se. Što se tiče težine podešavanja hardvera, itd. A tada kada se to desi, vrlo verovatno da će Ubuntu da dobije cenu i postati komercijalan. Što ne bi bilo dobro.
Napisano: 16.03.11, 08:48
Napisano: 17.03.11, 10:28
Ovu poruku je izmenio zend: 17.03.11, 10:29
Citat
Reci mi neke probleme za koje ti znas!
I za koji DIST?
Napisano: 17.03.11, 12:08
- 1
- 2