Kako delite TV sa porodicom?A kompjuter?

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Na koji način delite TV i kompjuter sa porodicom?

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 03.12.08, 23:18

Tajna sloge je mozda u odgovoru na tako jednostavno pitanje.

Mozda se tu kriju i neke druge tajne, na primer?

Hvala bogu, sad je cena tv-a mnogo dostupnija. U nekim kucama je u svim sobama.

Ali za komp je drugacije? :girl_smile:
0

#2 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07
  • Pol:ženski

Napisano: 04.12.08, 08:28

Nismo još dostigli ideal "svako svoje", ali blizu smo.
Nas četvoro tri TV-a i dva kompa. Snalazimo se nekako... :girl_smile:

Nekada su se čitave porodice okupljale oko jednog crno-belog televizora sa jednim, eventualno dva kanala. Danas svako u svoju sobu. Porodična idila!!!
0

#3 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 04.12.08, 14:01

Jednostavno se dogovorim sa Tanjom koja šta gleda i kad koja koristi kompjuter. Kod nas dve je sve stvar dogovora.
Lidija
0

#4 Forest Gymp  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 22
  • Pridružio se: 04.11.08

Napisano: 04.12.08, 18:50

Nikako, rat u kuci non-stop. TV sam kupio jos jedan, ali oko kompjutera stvari idu tesko. Po nekoliko dana ne dodjem na red.
...i tako sam otisao da trcim...
0

#5 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5323
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 06.12.08, 17:05

Svako svoje, mir u kući. Kada je TV program u pitanju, muž i ja imamo slična interesovanja, lepše je gledati u dvoje. Za kompjutere se ne otimamo, svako svoje.
0

#6 ivko555  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 648
  • Pridružio se: 13.11.08

Napisano: 06.12.08, 21:33

Kada su na TV-u crtani, onda se gledaju crtani i samo crtani, pa ja onda isljucim osigurač na 15 minuta da se ohladi i TV i deca. Na moju žalost kada je na TV-u liga sampiona onda je to opšta kuknjava u kući jer to samo ja gledam. E po neki film možemo i zajedno da gledamo. Na žalost po pitanju kompjutera situacija je vrlo loša: Kad moja žena ode na svet biljaka.com, njenih 120 minuta su njoj uvek 20 minuta kao da neke podzemne sile deluju na njen mozak i prosto ne mozeš da je odlepiš od kompjutera-inače to je forum 10 puta veći od ovog našeg (ali i ne kvalitetniji) pa zamislite koliko se tamo dnevno iznese raznih tema i diskusija rekla-kazala (vrlo retko rekao-kazao). Kome god crkne neko muškatlo neka ga slika aparatom i pošalje na ovaj sajt, dobićete desetine protivrečnih mišljenja kako da ga vratite iz mrtvih i da vam cveta i sledeće godine !!!   Pošto od skoro imam dva kompjutera nadam se nešto boljoj situaciji po pitanju kompjutera naročito po pitanju TV-a preko interneta, možda će to rešiti neke od ovih zavrzlama u mojoj kući, mada...
1.Ko izgubi dobitak, dobija gubitak!!!
2. Pare nisu problem. Para nema!
0

#7 Snezana Nikolic  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 17
  • Pridružio se: 28.11.08

Napisano: 07.12.08, 18:28

Neplanirano imam dva TV u kući. Ispostavilo se da je sada još gore no sa jednim. Tri žene u kući. Jedna 80 godina druga 45 treća 23, užas!!!
Baka gleda španske serije, ćerka neke svoje američke, ponekad odgledamo film zajedno. Sa bakom odgledam tenis. Što znači da se bar ponekad uklopim sa njihovim interesom. Pink je redovan u večernjim satima na jednom mestu, a na drugom Fox crime ili neki sličan. Ja imam svoju seriju a to je Bingo. Onda se obično posvadjamo. Volim Histori ili Agape ali se ne vezujem za termine, nego kad "ubodem" ili kad mi je dostupno. Što se tiče računara, uglavnom ga ja koristim. Ćera slabo, ali se polako navikava. Kad god želi da ga koristi ja ustajem i prepuštam joj stolicu, jer bih više volela da surfuje po internetu no da gleda TV.
Ekrani, ekrani, ekrani, ekrani... Što je mnogo mnogo je.
Jeste li pomislili koliko priprema hrane zbližava ukućane i daje jednu toplinu u domu. Pored ekrana čutimo, ignorišemo, puštamo samo vlastite misli da nam zaokupljuju mozak. Svako nešto gricka sebi u krilu i bavi se samim sobom. Postajemo egoisti, asocijalni, tužni, deprimirani, stres čuvamo za sebe, sve nam smeta. Ljudi kuvajte zajedno a ne gledajte filmove zajedno. Probajte za promenu nedelju dana. Meni to sa tri žene u kući teško plazi za rukom. Ali mislim da vi koji imate muške u kući možete lakše sprovesti to u delo.
Srećno
0

#8 delfin  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 267
  • Pridružio se: 06.12.08

Napisano: 07.12.08, 21:29

posto nas je za sada samo dvoje u kuci, a imamo jedan TV i jedan komp pravimo kompromis-moj komp njegov TV i obrnuto.
0

#9 Forest Gymp  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 22
  • Pridružio se: 04.11.08

Napisano: 09.12.08, 10:20

View PostSnezana Nikolic, on 18:28, 7. December 2008, said:

Jeste li pomislili koliko priprema hrane zbližava ukućane i daje jednu toplinu u domu. Pored ekrana čutimo, ignorišemo, puštamo samo vlastite misli da nam zaokupljuju mozak. Svako nešto gricka sebi u krilu i bavi se samim sobom. Postajemo egoisti, asocijalni, tužni, deprimirani, stres čuvamo za sebe, sve nam smeta. Ljudi kuvajte zajedno a ne gledajte filmove zajedno. Probajte za promenu nedelju dana. Meni to sa tri žene u kući teško plazi za rukom. Ali mislim da vi koji imate muške u kući možete lakše sprovesti to u delo.
Srećno

Nemoj Sneki ovakve ideje da poturas preko interneta... jos mi samo fali da kuvam kad dodjem kuci. Posle klope ide i pranje sudova i t. d. i t.d. Za ovo udaljavanje jednih od drugih si potpuno u pravu, ali za ovu zajednicku pripremu... nemoj molim te. Vozdra!
...i tako sam otisao da trcim...
0

#10 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 10.12.08, 12:14

Ja ne gledam TV, osim kada se dogovorimo da pogledamo neki film. Zato i nemam tv u svojoj sobi.
Imamo 2 kompa u kuci, jedan je moj, drugi dele moji roditelji :( i svi su srecni
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#11 Snezana1909  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 269
  • Pridružio se: 21.10.08

Napisano: 10.12.08, 20:40

ne delim o jer ga ja negledam..moja igracka je ova kutijica..e da to mora da se deli bilo bi frka
plava orhideja
0

#12 Серафим  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 781
  • Pridružio se: 08.11.08

Napisano: 10.12.08, 21:51

Sasvim prost a to izgleda ovako, prvo oni gledaju a ja čekam a posle ja čekam a oni gledaju i to je to ;)
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
0

#13 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2407
  • Pridružio se: 25.07.08

Napisano: 10.12.08, 22:01

View PostSerafin, on 21:51, 10. December 2008, said:

Sasvim prost a to izgleda ovako, prvo oni gledaju a ja čekam a posle ja čekam a oni gledaju i to je to ;)

Otprilike tako. Stim što tv ipak imamo 2 pa se nekako dogovorimo. Ako sve bude kako treba na proleće stiže laptop pa opušteno.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#14 Mara

• Grupa: Gost

Napisano: 23.10.09, 18:18

Nemam tih problema, TV ne gledam, a i kada bih gledala, imamo TV u dve prostorije, računar je samo moj, ne diraju moj, ne diram njihov, što se tiče podela, lako smo rešli :clapping:.
0

#15 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 23.10.09, 19:44

Pa s' obzirom da se komp jos zove i PC... a PC znaci Personal Computer... sta da kazem, he, he, he :scratch_one-s_head:
I'm always looking for the sun...
0

#16 Branko Lori  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5320
  • Pridružio se: 21.12.08

Napisano: 23.10.09, 19:51

Nemamo tih problema imamo 3 TV-a.

Ja ne gledam ni jedan, ali zato vodimo borbu oko kompa.

P. S. Menjam TV za bilo kakav komp!

Šifra: Magla za maglu.
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#17 Lili Pa

Napisano: 23.10.09, 22:57

Ovu poruku je izmenio Lili Pa: 23.10.09, 22:59

Sama kod kuće, pa se širim ko jutro bundeva!! :girl_haha:
Ćera kad je kući, retko gleda tv, a i mene ne zanima preterano. Mada ima emisija na kanalu Travel&living koje ne propuštam.
Namerno imam jedan tv, da bi više vremena provodile zajedno, gledale po nešto i komentarisale.. Da ima u svojoj sobi, ko zna kad bi izašla!! Ovako ga retko i gleda u poslednje vreme.
Svaka ima svoj l.top, pa se i tu ne otimamo. Ma, milina jedna!!
0

#18 Karamut.stari

Napisano: 24.10.09, 12:05

View PostSerafin, on 22:51, 10. December 2008, said:

Sasvim prost a to izgleda ovako, prvo oni gledaju a ja čekam a posle ja čekam a oni gledaju i to je to :girl_haha:

i kad one gledaju ja opet čekam
0

#19 Snežana

Napisano: 26.10.09, 10:41

Za mir u kući obavezno svaki svoj televizor.

Kućni kompjuter je isključivo detetov. Nama dvoma je sasvim dovoljno druženja sa komp. na poslu. Za hitne slučajeve imamo LT.
0

#20 Brin  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3249
  • Pridružio se: 27.09.11

Napisano: 23.12.11, 23:38

Svako ima svoje. Tri TV-a, tri kompjutera. I pored toga, ono dvoje najviše vole da se vrzmaju oko mog kompa. Stalno nešto zaviruju, čudno im je što uveče ne gledam TV, nego sam na nekom forumu... Nema čovek nigde mira!
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu