Masine za ves

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Koju marku Veš mašine bi ste preporučili?

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 27.11.08, 16:38

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 27.11.08, 16:43

Koliko god puta sam poslusao drugare da ne kupim nesto od firme koja je njih ojadila
toliko puta sam cuo za dobre firme i njihove proizvode i--hvala im.

Ako na forumu nisu dozvoljena reklamiranja, mozda su dozvoljene antireklame.

Npr.u isto vreme smo drugar i ja kupili ves masine;on Candy, a ja Gorenje.

On vec 8 god nije imao nikakav servis, a ja nisam zamenio samo motor i kazan, a sve
ostalo jesam i to redom:programator, nivostat(3x), pumpu za vodu, komandnu dugmad 7x
bravicu na vratima 4x, creva, gumu na vratima 2x. Sacuvaj boze!

Kakvo iskustvo imate sa Candy-com, jer bih na nju tipovao?

Imate li i vi neko "antireklamno iskustvo"?
0

#2 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 27.11.08, 16:53

Ovu poruku je izmenio Mr.Black: 27.11.08, 16:58

Koliko sam upucen Gorenje ne valja nista, bukvalno.
Sticajem okolnosti sam se bas dosta raspitivao jer sam kupovao neku belu tehniku, ono sto znam sigurno da valja je Bosch, Indesit, Electrolux i Whirlpool.

Za Candy sam cuo da su nekada pravili ok stvari, ali da su sada potpuni uzas.
0

#3 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07
  • Pol:ženski

Napisano: 27.11.08, 19:38

Gorenje "živi" od stare slave (bar na našem, istočnom tržištu). Ali sve je jasnije da to nije više ni blizu onoga što su nekada radili. Uostalom, nekada se bela tehnika pravila da traje i traje i traje, bar jedno 20 godina. Danas, kada se skoro ne isplati ni popravljati, nego koristiti po sistemu "baci i kupi novo", kvalitet je žešći. (Koliko para, toliko muzike!)
Čak se ni u poznate svetske marke ne možemo pouzdati. Nije isti kvalitet proizvoda za istok, kao za zapad...

Poučena ovakvim pričama, početkom 2005. godine, kada mi je hitno zatrebala nova veš mašina - kupila sam najjeftiniju (tada na nekoj akciji) i rekla "Nek traje koliko traje"... Eno je upravo radi, ne mislim da ću je skoro menjati, a majstora nije ni videla (do sada). Dakle, kupila sam neki "budzašto" Beko.
0

#4 Iwan  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 42
  • Pridružio se: 01.11.08

Napisano: 28.11.08, 00:01

Znam, neki ce reci... Ovaj opet pametuje!izvinjavam se ali moram! Na pocetku da vam postavim pitanje. Da ste vi proizvodjac i da proizvodite ves masine koje ce trajati 100 god. Dal bi vam se isplatilo? Pa ljudi su skontali da trebaju da snize kvalitet da bi dobili kvantitet! Sto je logicno, tu logiku je i Gorenje skontalo! Drugo... Postoje klase ves masina koje podrazumevaju neke stvari..da ne nabrajam! Ali vaze za sve tipove ves masina i brendova. Bilo za Gorenje, Bosch ili... ! U fabrici se ne prave stvari po principu ovo cemo za Srbiju, ovo za Nemacku, ovo za Nigeriju, sever, istok, zapad ili jug... Sve se prave po projektu! Ali se kao i u vasoj rerni desavaju se greske, pa kolac ne bude onako kako bi vi zeleli. Naravno taj kolac necete sluziti gostima vec cete staviti sa strane i ko bude hteo uzece! Pa tako i oni to rade! Pa masine koje su bez greske svrstavaju u A klasu i prodaju po jednoj ceni, koja je mnogo veca. Pa tako i za B klasu sa malom greskom i sve do onih koji se vracaju na reciklazu i ponovnu proizvodnju... Posto je nas standard takav kakav jeste preplavile su masine s'greskama (B, C, D..)Jer su jeftinije i za nas dzep prihvatljivije! Naravno, posto i samo kod nas u zemlji ima, da uvoznici i prodavci pretvore te masine u prvoklasne bez pardona i kontrole... to je sasvim trece. A nosi dodatne posledice! Cinjenica je da kod nekih vodecih proizvodjaca to se redje desava, imaju strozije kriterijume za klase. Pa je i manje skarta. Ali njihova cena je prilicna prilikom nabavke pa se ne isplati da spustaju cenu... logicno! Tako da koju god masinu kupili dobro obratite paznju i predhodno se posavetujte koja je prosla test i odvojte malo vise para..jer u ovim slucajevima kvalitet prati cenu i neuzdajte se u izuzetke poput... mene je sasvim dobro sluzila i nije se kvarila. Ps. Dobro je znati i postovati uputstva za koriscenje... Obratiti na kolicinu, tj tezinu vesa, broja pranja itd. I da se nasalim... koristite Calgonit (Mislim da se tako zove)Jer ga preporucuju sve vodeci proizvodjaci ves masina:-))))
0

#5 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 28.11.08, 09:55

Pre izvesnog vremena uzela sam LG veš mašinu i zaista sam zadovoljna kvalitetom. Tako da je preporučujem, nisu nešto mnogo skupe, a dosta su kvalitetne.
Lidija
0

#6 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 10.12.08, 11:23

Moj glas ide za Bosch.
Profesore za sta ste se Vi odlucili?
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#7 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 10.12.08, 14:49

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 10.12.08, 14:50

Majstor mi je rekao da jos malo sacekam sa kupovinom. Ja sam bio za Candy, ideja o Lg i Bosch me dovela u dilemu. Pardon-trilemu.
0

#8 EdiD

• Grupa: Gost

Napisano: 09.06.09, 21:33

Ovu poruku je izmenio EdiD: 09.06.09, 21:35

View PostJaca, on 12:23, 10. December 2008, said:

Moj glas ide za Bosch.
Profesore za sta ste se Vi odlucili?

Dugi niz godina svi kućanski aparati u mom domaćinstvu su Bosh
(sve osimTV). Funkcioniraju dugi niz godina besprijekorno Investirati u njih je isplativo.
Vešmašinu Bosh imam 19 godina.
0

#9 Catwoman  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 453
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 10.06.09, 10:30

Electrolux je moj izbor

Cena=kvalitet
0

#10 Plava Trava Zaborava

Napisano: 06.09.09, 16:59

LG preporučujem, moderan dizajn, specijalni programi, displej, senzori umjesto dugmadi, energetske klase A, bubanj za 7 kg veša, centrifuga 1000 obrtaja.
0

#11 EdiD

Napisano: 06.09.09, 21:11

Daleko najbolja vešmašina na svijetu i najskuplja "Miele"
0

#12 Sasa Djordjevic  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 11.11.09

Napisano: 11.11.09, 16:45

Potrebni su mi hitno delovi za ves masinu VENUS WC1042 i to sledeci, prednja polutka, guma za vrata i protiv teg
0

#13 Daca Aleksic  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 25.11.09

Napisano: 25.11.09, 12:14

View PostMr. Black, on 16:53, 27. November 2008, said:

Koliko sam upucen Gorenje ne valja nista, bukvalno.
Sticajem okolnosti sam se bas dosta raspitivao jer sam kupovao neku belu tehniku, ono sto znam sigurno da valja je Bosch, Indesit, Electrolux i Whirlpool.

Za Candy sam cuo da su nekada pravili ok stvari, ali da su sada potpuni uzas.

Sve je to lepo prijatelju a gde ces da nadjes delove kad se pokvari. A servis dao bog mnogo jeftin 30evra za dobar dan, ipak GORENJE je bar zahvalna za popravku
0

#14 Gadra  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 14
  • Pridružio se: 25.01.09

Napisano: 11.12.09, 21:42

Koja je veš mašina dobra?
Po meni onog proizvođača koji daje najdužu garanciju.
Marka je relativna stvar, a garancija realnost.
0

#15 Зоран  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 27
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 16.12.09, 09:09

Нема универзалног критеријума квалитета производа.
Некоме одговара добро организован сервис, некоме мала почетна цена производа, куповина на кредит...
Сам квалитет уређаја, је сличан, јер тржиште намеће стандарде. Делови се производе по целом Свету и нема комплетно склопљене машине од делова једног произвођача.
Мој критеријум избора је био, да када у којој се окреће бубањ буде од нерђајућег материјала, "РОСТФРАЈА". Не од емајлираног лима, или пластике...
Други критеријум је, технички неисправна машина отписана у сервису, јер нису могли отклонити квар. Тако сам за 80 евра, сопствен превоз, без гарантног рока, набавио машину која ради беспрекорно... Није био никакав недостатак, него вишак. У одводном цреву из каде, ка филтеру ја била заглављена мала поцепана чарапа.
0

#16 J.Antic  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 711
  • Pridružio se: 02.11.08

Napisano: 16.12.09, 11:01

Postoje ovde verovatno kvalifikovaniji od mene, ali... Mašini što se ne desi od kvarova u prve dve god. korišćenja-neće ni u narednih tri! 5 god. garancije je marketinški trik.
...Eh,...da ne znam da sam Srbin - mislio bih da sam lud....
0

#17 Microfan  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 8
  • Pridružio se: 20.03.10

Napisano: 16.04.10, 10:49

Ovu poruku je izmenio Microfan: 16.04.10, 10:51

Koju biste mi ves masinu preporucili BEKO ili GORENJE? Dvoumim se izmedju ove dve marke, pa bih voleo da cujem vase misljenje.
0

#18 ognjeni_zmaj  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 18.11.09

Napisano: 18.09.10, 22:37

View PostMicrofan, on 16.04.10, 10:49, said:

Koju biste mi ves masinu preporucili BEKO ili GORENJE? Dvoumim se izmedju ove dve marke, pa bih voleo da cujem vase misljenje.

Prednost Beka nad Gorenjem je u jednoj maloj konstrukcijskoj grešci koju su napravili Slovenci (a možda je to namerna fabrička greška-greška sa zadnjom namerom). Radi se o zameni ležajeva na bubnju. Kod Beka se vrlo lako skida prednja stranica mašine sa sve vratima i ima se mašina kao na dlanu a Slovenci su tu istu prednju stranu zavariliiii!!! Samim tim zamena ležajeva podrazumeva demontažu i ponovnu montažu cele mašine što je pet puta duži i skuplji postupak.
0

#19 Brka79  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 05.09.11

Napisano: 05.09.11, 13:05

Zavisi koliko ste novca spremni da izdvojite. Ako ste spremi da za ves masinu izdvojite 1500 e i vise, onda izbor sigurno pada na Mile. Ako zelite vrhunsku masinu za 400 - 500 e onda izbor pada na nekog Italijanskog proizvodjaca Indesit ili Hotpoint Ariston. Odnos cene i kvaliteta im je fantastican. Pozdrav,
0

#20 Phoenix  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 237
  • Pridružio se: 31.01.11

Napisano: 05.09.11, 15:55

Ovu poruku je izmenio Phoenix: 05.09.11, 15:56

Neki Samsung sa keramičkim grejačem i dijamantskim oblikom u bubnju, npr. WF8500NMW8 (model od 5kg), ja sam koristio jedan u Slovačkoj, sada po jedan u Beogradu i Crnoj Gori, a ima i moj ujak jednu, sve četiri su fenomenalne, nećete pogrešiti sa Samsungom! :good:
Carpe diem
My YouTube Channel
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu