Thx unapred
Kako da namestte u Word - u da počne da vam prikazuje broj stranice od 3.
Napisano: 18.11.08, 16:13
Da li neko zna kako da namestim u word-u da pocne da mi prikazuje broj stranice od npr. 3. stranice i tako to. Ne zelim da mi pise na naslovnoj strani "page1"
.
Thx unapred
Thx unapred
#4 Snezana Nikolic
Napisano: 27.11.08, 18:57
Evo i ja da se priključim ovoj temi.
Pokušavam da uradim prelom teksta za neko moje pisanije, a u Wordu kod kuće nemam format A5. Da li treba da reinstaliram office?
I još jedno pitanje, ako neko zna, kako u Wordu da poravnam desnu marginu da bude pod konac kao u knjigama?
Hvala unapred.
Pokušavam da uradim prelom teksta za neko moje pisanije, a u Wordu kod kuće nemam format A5. Da li treba da reinstaliram office?
I još jedno pitanje, ako neko zna, kako u Wordu da poravnam desnu marginu da bude pod konac kao u knjigama?
Hvala unapred.
Napisano: 19.08.09, 18:45
Jos jedna stvar me zbunjuje nevidjeno, mislim nije toliko bitna ali me smara a to je Sadrzaj. Kad god ga napravim brojevi strana na kraju su mi neujednaceni bez obzira sto je sve na "justify". Da li postoji neka opcija za pravljenje sadrzaja koja omogucava da to lici na nesto.
Hvala unapred, Igor
Hvala unapred, Igor
Napisano: 02.09.09, 11:29
Sam ga pravim. Nemam pojma kako da ga namestim da sam izbacuje. Mada, imam word 2003 (gotivim ga nevidjeno), mozda on i nema tu opciju???
Napisano: 02.09.09, 21:09
Microsoft Office Word (2003)-Automatsko pravljenje sadrzaja
Napomena:
"naslov prvog" reda se odnosi na naslove tipa-1. Naslov;
"naslov drugog" reda se odnosi na naslove tipa-1.1. Naslov;
"naslov treceg" reda se odnosi na naslove tipa-1.1.1. Naslov
0. Potrebno je sve naslove iz vasheg texta (uslovno receno) formatirati na sledeci nacin:
1. Kliknite jednom u sredinu Vaseg naslova;
2. Format=»Stlyes and Formatting;
3. Na desnoj strani dobicete Heading 1, Heading 2, Heading 3 (mozda jos nesto, ali ova tri su najbitnija);

4. Kliknite na Heading 1 (ako je vas naslov prvog reda) i on ce biti formatiran;
5.potom nastavite dalje kroz text, trazite sve ostale naslove i ponavljajte tacke 1. i 4. u zavisnosti od toga da li su selektovani naslovi prvog, drugog ili treceg reda birajte i odgovarajuci heading;
Kada ste zavrsili sa kompletnim procesom predstavljenim u tackama 0-5, tj. tim pripremnim delom, mozete napraviti sadrzaj na sledeci nacin:
1. Insert=Reference=»Index and Tables;
2. Bicete na kartici Table of Contents (u slucaju da niste, predjite na nju);
3. Mozete se poigrati sa opcijama, posto je sada posao vec manje-vise resen, ali jedna od bitnijih stavki na koju treba obratiti paznju jeste Formats, koja ce Vam ponuditi neki od izgleda kako ce Vas sadrzaj izgledati i potom click na OK;

Naravno, treba napomenuti neke od prednosti ovakvog nacina izrade sadrzaja:
1. Ukoliko od samog pocetka Vaseg rada pocnete sa tackama 1-5 sam proces pravljenja sadrzaja na kraju je veoma lak, brz & jednostavan;
2. Ne morate stampati ceo dokument da bi ste posle kucali sadrzaj na osnovu prelistavanja dokumenta (veeeeeeliki problem prilikom dokumenta koji ima vise od 30-ak strana, da ne govorim o dokumentima od preko 100 stranica);
3. Ukoliko zavrsite dokument i formatirate sve naslove, ali bude potrebno da se izvrse prepravke na dokumentu i samim tim izbace ili dodaju neka poglavlja, prepravke (tj. update-ovanje sadrzaja da odgovara prepravljenoj verziji samog dokumenta) na samom sadrzaju se izvode veoma lako, tako sto se klikne desnim klikom na sadrzaj

i odabere Update Field.

PS. Biću iskrena... mrzelo me je da sama pišem objašnjenje, pa sam malo Google-ala. Izvor: DiskusijeNET
Napomena:
"naslov prvog" reda se odnosi na naslove tipa-1. Naslov;
"naslov drugog" reda se odnosi na naslove tipa-1.1. Naslov;
"naslov treceg" reda se odnosi na naslove tipa-1.1.1. Naslov
0. Potrebno je sve naslove iz vasheg texta (uslovno receno) formatirati na sledeci nacin:
1. Kliknite jednom u sredinu Vaseg naslova;
2. Format=»Stlyes and Formatting;
3. Na desnoj strani dobicete Heading 1, Heading 2, Heading 3 (mozda jos nesto, ali ova tri su najbitnija);
4. Kliknite na Heading 1 (ako je vas naslov prvog reda) i on ce biti formatiran;
5.potom nastavite dalje kroz text, trazite sve ostale naslove i ponavljajte tacke 1. i 4. u zavisnosti od toga da li su selektovani naslovi prvog, drugog ili treceg reda birajte i odgovarajuci heading;
Kada ste zavrsili sa kompletnim procesom predstavljenim u tackama 0-5, tj. tim pripremnim delom, mozete napraviti sadrzaj na sledeci nacin:
1. Insert=Reference=»Index and Tables;
2. Bicete na kartici Table of Contents (u slucaju da niste, predjite na nju);
3. Mozete se poigrati sa opcijama, posto je sada posao vec manje-vise resen, ali jedna od bitnijih stavki na koju treba obratiti paznju jeste Formats, koja ce Vam ponuditi neki od izgleda kako ce Vas sadrzaj izgledati i potom click na OK;
Naravno, treba napomenuti neke od prednosti ovakvog nacina izrade sadrzaja:
1. Ukoliko od samog pocetka Vaseg rada pocnete sa tackama 1-5 sam proces pravljenja sadrzaja na kraju je veoma lak, brz & jednostavan;
2. Ne morate stampati ceo dokument da bi ste posle kucali sadrzaj na osnovu prelistavanja dokumenta (veeeeeeliki problem prilikom dokumenta koji ima vise od 30-ak strana, da ne govorim o dokumentima od preko 100 stranica);
3. Ukoliko zavrsite dokument i formatirate sve naslove, ali bude potrebno da se izvrse prepravke na dokumentu i samim tim izbace ili dodaju neka poglavlja, prepravke (tj. update-ovanje sadrzaja da odgovara prepravljenoj verziji samog dokumenta) na samom sadrzaju se izvode veoma lako, tako sto se klikne desnim klikom na sadrzaj
i odabere Update Field.
PS. Biću iskrena... mrzelo me je da sama pišem objašnjenje, pa sam malo Google-ala. Izvor: DiskusijeNET
Napisano: 13.10.09, 12:13
Jos jedno malo pitanjce za tebe (znam da smaram
) a to je da li znas kako da u wordu kucam matematicke formule? Primeri su na slici. Znam da ubacujem simbole ali razlomci i ovi mali stepeni i slova iznad i ispod su ipak visa matematika za mene.
Hteo bih samo da kazem da nisam lenj nego sam samo na dial-up u tako da je guglovanje nocna mora. Samo dok sam usao na ovaj forum i postavio pitanje, trebalo mi je ravno 17 min?!?!
Hvala unapred
Hteo bih samo da kazem da nisam lenj nego sam samo na dial-up u tako da je guglovanje nocna mora. Samo dok sam usao na ovaj forum i postavio pitanje, trebalo mi je ravno 17 min?!?!
Hvala unapred
Napisano: 13.10.09, 13:15
За мале симболе како их ти зовеш користиш следећи поступак
испиши формулу нормалним фонтом којим пишеш
маркирај део који хоћеш да буде "изнад" или "испод"
кликни на Format
Font
маркирај superskript(subskript) зависи шта хоћеш
ОК
испиши формулу нормалним фонтом којим пишеш
маркирај део који хоћеш да буде "изнад" или "испод"
кликни на Format
Font
маркирај superskript(subskript) зависи шта хоћеш
ОК
Кад би људска глупост била свемирско гориво,
Земља би се свемиром кретала брзином мисли.
Земља би се свемиром кретала брзином мисли.