Nikola Kavaja

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Nikola Kavaja je 79. godine u Njujorku oteo avion boing 707 sa planom da ga sruši na zgradu Ušća tada SFRJ komunističkog centra. Plan my je bio da ubije Josipa Broza Tita.

#1 Neidentifikovani  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 299
  • Pridružio se: 26.08.08
  • Pol:muški

Napisano: 13.11.08, 12:56

Nikola Kavaja je 79 god u Njujorku oteo avion boing 707 sa planom da ga srushi na zgradu ushca tada SFRJ komunistichkog centra. Plan my je bio da ubije Josipa Broza Tita. Pre toga radio je za CIA kao hit man. Postavljao je bombe po SFRJ ambasadama u San Franciscku, Njujorku, Kanadi i u Evrpoi. Otishao je u zatvor 79 kao terorista i ostao je tamo do 1997 gde se vraca u Srbiju i osniva organizaciju OBRAZ. Neki ljudi ga zovu borcem za Srbiju a neki mu se protive i nazivaju ga teroristom. Shta vi mislite>
0

#2 oblachar

• Grupa: Gost

Napisano: 13.11.08, 15:03

Ovu poruku je izmenio oblachar: 13.11.08, 17:24

View PostKristijan Nedakovic, on 12:56, 13. November 2008, said:

Nikola Kavaja je 79 god u Njujorku oteo avion boing 707 sa planom da ga srushi na zgradu ushca tada SFRJ komunistichkog centra. Plan my je bio da ubije Josipa Broza Tita. Pre toga radio je za CIA kao hit man. Postavljao je bombe po SFRJ ambasadama u San Franciscku, Njujorku, Kanadi i u Evrpoi. Otishao je u zatvor 79 kao terorista i ostao je tamo do 1997 gde se vraca u Srbiju i osniva organizaciju OBRAZ. Neki ljudi ga zovu borcem za Srbiju a neki mu se protive i nazivaju ga teroristom. Shta vi mislite>

Koliko ja znam "Obraz" nema nikakve veze sa Nikolom Kavajom. "Obraz" je osnovao Nebojsa Krstic (1964-2001), po obrazovanju teolog i sociolog.
Izmedjuostalog, on je bio i jedan od osnivaca drustva "Svebor" koje se bavi negovanjem srpske borilacke tradicije. Umro je 2001 godine pod jos uvek nerasvetljenim okolnostima.
Sto se tice Nikole Kavaje, on je umro 10novembra ove godine u svom stanu u Beogradu u 76. godini zivota.
Bio je jedan od osnivaca organizacije SOPO (srpski oslobodilacki pokret otadzbine). i upravo je ta organizacija svojevremeno izvrsila bombaske napade na jugoslovenske ambasade u SAD-u i Kanadi.
Pa je samim tim ocigledno zasto Kavaju mnogi nazivaju teroristom. Ja sam imao priliku da ga upoznam, na mene je ostavio utisak zagonetne licnosti, o svojoj proslosti nije hteo da govori, tu temu smo preskocili. U poslednjih par meseci, pogotovo pred poslednje izbore, Nikola Kavaja se cesto kretao u drustvu celnika SPO-a...
0

#3 Neidentifikovani  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 299
  • Pridružio se: 26.08.08
  • Pol:muški

Napisano: 13.11.08, 19:36

Ovu poruku je izmenio Kristijan Nedakovic: 13.11.08, 19:42

Chisto sam na brzinu napisao njegovu proshlost, nisam ulazio u detalje ali hvala na "obaveshtenju", lekcija o njemu npr. ko je i shta je mi nije potrebna. Veruj mi... , pitanje je kratko i jasno... a da je bio veoma zagonetna lichnost to je tachno
0

#4 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1910
  • Pridružio se: 16.08.08
  • Pol:ženski

Napisano: 14.11.08, 08:53

Attached Image: kavaja.jpgDva rodjena brata su mu bila uhapsena i poslata u logor na Goli Otok. Tada on zvanicno pristupa antikomunistickom pokretu.
Nikola(Kavaja)Raslavcevic je poslednji put bio uhapsen 1.aprila 2003.god tokom istrage za atentat na Zorana Djindjica.
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu