Policija... milicija, panduri, kerovi...

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Šta Vi mislite o pandurima i pandurkama koji štite građane, red i zakon???

#1 Lara Croft  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Root Admin
  • Poruka: 241
  • Pridružio se: 18.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 02.10.07, 14:33

Evo bas juce sedim u kancelariji i gledam na ulicu (prometnu!), desio se sudar, negde oko 14h... :good:
Uznemireni "vozaci" (naravno da su bili muskarci :good:!) su izasli iz svojih automobila i nervozno vrteli mobilne telefone.
Pretpostavljam da je jedan od tih poziva bio upucen i policiji.

Posle nekog vremena, prosla su jedna kola policije, ali su produzila dalje... vrlo brzo, jos jedna (sa upaljenim rotacijama), ni oni se nisu ni zaustavili...

Tek negde oko 16:15 vidim da je cika u plavom poceo da vrsi uvidjaj (ako se to tako moze nazvati) i napravio potpuni haos u saobracaju...

Zakljucak: kada ti trebaju - cekas minimum 2 sata, a kada zelis da ih zaobidjes - nema sanse da ih promasis! :dumb:

Sta vi mislite o pandurima i pandurkama koji stite gradjane, red i zakon???

Govori tiho i nosi psa sa sobom.
0

#2 Shonetow  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 20
  • Pridružio se: 20.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 02.10.07, 16:59

Hahahahhahahahh :good::dumb: "Skačem na haubi"

A šta reći?

Bolje da je pitanje: Kakvi trebaju da budu da bi ih vecina poštovala?
0

#3 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 05.10.07, 10:52

Ma seljacine nepismene Muka mi je kad ih vidim...
0

#4 Drbob

• Grupa: Gost

Napisano: 05.10.07, 22:09

Ima i dobrih, kada se napravi kolaps u Beogradu, znaj sigurno da saobraćajci regulišu saobraćaj. :suicide2:
0

#5 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 13.10.07, 14:35

stvarno ne znam da li je neko imao pozitivno iskustvo sa njima, ponasaju se gore od zivotinja, a toliko su i pismeni

Ovaj prica Tarzan-srpski!!!
0

#6 dusala  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 267
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 18.10.07, 16:12

Oni su sada najgori zive samo kao i uvek za politicare i prave su prodane duse, kad samo pomislim da je moja starija cerka htela da upise policijsku akademiju MUKA me Hvata
oni ne stite narod vec ga biju bez razloga...
oni lopove, kriminalce, olos, (stite) jer su to i sami, gde se boze dede ova ISTINA I PRAVDA U SRBIJI :) :suicide2: :heart: :heart: :heart:
Srecnica
0

#7 Drbob

Napisano: 22.10.07, 01:45

Није баш тако, будите мало нежнији према њима. :girl_cray2:
0

#8 dusala  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 267
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 23.10.07, 12:23

View PostDrbob, on 2:45, 22. October 2007, said:

Није баш тако, будите мало нежнији према њима. :)

Veruj mi to uopste ne zasluzuju, pa prebise coveka i njegovog sina u Ks... skoro na mrtvo, a ljudi nisu ni krivi... coveka znam od detinjstva taj ni mrava ne bih zgazio a kamo li ruznu rec rekao, ili nekom drsko odgovorio...
Pa i slucaj gde sin ubi oca pred njima a oni ne mrdnuse...
Pa i kad god neko strajkuje oni se stvore do zuba naoruzani i spremni da biju...
E sad kriminalce ne smeju da pipnu... (e lepo je da imaju i oni strah od nekog i da im pokazu da nisu ni bog ni batina)...
Pa kako da ih gledamo neznije... Lepo ljudi kazu s milicijom posla nemaj... :)
Srecnica
0

#9 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 26.11.07, 22:46

More im nije ni do kolena!

(Mada, znam i par finih...)
0

#10 Milvul  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 22
  • Pridružio se: 26.12.07

Napisano: 28.12.07, 11:05

Dragi moji, polocija i ne treba da bude jako pametna, oni treba da budu jaki i da ne pitaju puno. Zamislite da imate umne ljude koji puno zapitkuju!!! Šta bi onda vodeći ljudi u policiji radili! Ovako oni su obrazovani i potkovani da drapaju velike pare, a ovi obični prašinari samo da jure nas smrtnike da ne pričamo puno ili ne daj Bože, da ne vežemo pojas ili nam crkne sijalica a pritom si upao u 100 rupa na putu pa je čudo da je far još na mestu! Najisplativiji posao u Srbiji, onaj čije dete hoće na policijsku akademiju, puštajte bre, tu ima para kao u Holivudu.
0

#11 sanjac

Napisano: 28.12.07, 11:29

Stoje sa radarom kod moje zgrade, saobracajna.
Zaustavljaju penzose u jugicima, besne masine samo tutnje.
Sa bebom u kolicima dodjem i kazem "Lepo je sto kontrolisete brzinu, a jel kontrolsiete i ovu nekulturu vozikanja kolima po parku, da ne smemo da pustimo decu da se igraju?" Majmun kaze, mi tu nista ne mozemo. Taman da urliknem pa ko moze, kad na pola m od njega i nas dve udje dzip u park, jos mu se vozac javlja... Placi Srbijo...
0

#12 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 11.08.08, 23:32

• Attached Image: v106084p0.jpg

Citat

Konjička policija počela je danas posle podne da patrolira Knez Mihajlovom ulicom i Kalemegdanom.

Policajci na službenim konjima patroliraće svakog dana centrom grada u periodu od 17 do 18.30 časova, dok će od 21. avgusta biti uvedene smene i od 21 sat do ponoći.
Policijski savetnik Dragan Novković rekao je novinarima u Knez Mihajlovoj ulici da su konjičke patrole od 30. maja prisutne u još nekoliko gradskih reona - na Ušću, u novobeogradskim blokovima, Košutnjaku i Adi Ciganliji.

"Nalazimo se ovde u funkciji bezbednosti građana. Kretaćemo se duž Knez Mihajlove ulice, zadržavaćemo se i družiti sa građanima, odgovarati na njihova pitanja... Pre svega, biće nam drago da se družimo sa najmlađima", rekao je Novković.

Na službenim konjima, koji nose fluorescentno žute trake, sedeli su policajac i policajka koji će se u letnjem periodu starati o bezbednosti građana. Konje, potkovane gumenim potkovicama, prate dva policijska službenika u civilu i radnik iz štale konjièke policije koji će se, između ostalog, starati o higijeni. Novković je naveo da konjička policija neće patrolirati duž Knez Mihajlove ulice i Kalemegdana samo za vreme kiše i drugih vremenskih nepogoda. U tom delu Beograda trebalo bi da se zadrži do kraja septembra.
Konjička policija već 61 godinu radi na teritoriji Beograda, a njena ovlašćenja su ista kao i ovlašćenja svakog drugog pozornika, naveo je Novković.

Budibogsnama.

Em što mislim da je maltretiranje konja da budu u gradu,
em što mislim da su panduri ludi što misle da su kanadski mountaineer-i pa će kao nekoga da uhapse na klizavoj kaldrmi,
em što kerovi ne rade svoj posao kako treba na drugim mestima, a ovamo šminkaju svoju reputaciju,
em šta ima da rade konji u sred Knez Mihailove... (!?!?!?!)

Šta vi mislite?
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#13 Angel (not realy)  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 14
  • Pridružio se: 09.08.08

Napisano: 12.08.08, 00:54

Danas sam se shetala gradom i videla sam 4 konja(2 konja, 2 pandura)!!! Sigurna sam da ce navijachi uskoro nabiti baklje konjima u guzicu!!! :D
0

#14 sanjac

Napisano: 12.08.08, 08:32

Sta rade konji u sred Knez Mihailove? Setaju i razgledaju, isto kao i do sada.
Zivo me zanima kad se konj pokaki na sred Kneza, ko ce to i kad da pocisti.
0

#15 Drbob

Napisano: 12.08.08, 11:10

View Postsanjac, on 9:32, 12. August 2008, said:

Sta rade konji u sred Knez Mihailove? Setaju i razgledaju, isto kao i do sada.
Zivo me zanima kad se konj pokaki na sred Kneza, ko ce to i kad da pocisti.

xaxaxaxaxaxa dobro pitanje.
0

#16 Sijera  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 192
  • Pridružio se: 10.08.08

Napisano: 12.08.08, 18:33

Mi zaista teško prihvatamo promene... Ako se praksa patroliranja na konjima pokazala ok u drugim, isto tako velikim gradovima, zašto to ne bi prolazilo kod nas? I ljudi, mislim da nije u redu policajce nazivati kerovima... Kad zagusti kome se obraćamo?
Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego momentima koji nam oduzimaju dah...
0

#17 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 15.08.08, 00:10

View PostSijera, on 19:33, 12. August 2008, said:

Mi zaista teško prihvatamo promene... Ako se praksa patroliranja na konjima pokazala ok u drugim, isto tako velikim gradovima, zašto to ne bi prolazilo kod nas? I ljudi, mislim da nije u redu policajce nazivati kerovima... Kad zagusti kome se obraćamo?

1. U kojim gradovima? I da li u glavnoj (jedinoj) ulici ima konja?
U Central Parku u NY - ok. To je kao kod nas na Adi. Ali ih nikad nisam video na Rodeo Drajvu na Beverly Hilsu.

2. Kad zagusti njih nema. A kad ti ne trebaju onda su tu.
Obe varijante su se dokazale u bezbroj slučajeva.

Uostalom da li je iko ikada imao pozitivno iskustvo sa "narodnom milicijom"?
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#18 Neidentifikovani  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 299
  • Pridružio se: 26.08.08

Napisano: 26.10.08, 09:26

" Prema navodima iz dopisa Policijskog sindikata Srbije, policajci su u noći između petka i subote ostali u stanici „zbog iscrpljenosti, premora i stresa“, jer su na poslu premašili broj radnih sati koje zakon dozvoljava. Oni su zahtevali da se poštuje Zakon o policiji, odnosno dozvoljen broj radnih sati, da im se isplate zaostale naknade za putne troškove i topli obrok, kao i da se protiv onih koji su učestvovali u organizaciji ovog protesta ne pokreću disciplinski postupci.
– Suština problema je nezadovoljstvo mojih kolega radnim vremenom. Rade bez odmora iz smene u smenu i radni dan im traje po 18 sati. Poslednji slobodan dan imali su polovinom prošle nedelje."

Shta vi mislite da li zasluzhuju sve ovo trazheno. Da li je to razlog za njih da se i dalje ponashaju kao za vreme 90-tih, biju ljude po ulicama bez razloga i da misle da imaju moc da rade shta hoce. Da li oni uopshte vrede i koliko vrede da bi se nadali u njih, i da li su uvek tu kada nam zatrebaju?
Da li izgleda da oni gledaju samo svoje probleme, da li samo hoce pare i zashto uopshte rade taj posao?? vashe mishljenje...
0

#19 oblachar

Napisano: 26.10.08, 11:14

Mislim da se policija promenila od devedesetih, biju i sad ljude po ulici ali kad su devedesete u pitanju situacija je bila mnogo gora.
Od policije se trazi da radi svoj posao maksimalno, ujedno je uvek na tapetu za prozivku, a ima policijskih stanica u Srbiji kojima recimo opstina placa benzin.
Mnoge policijske stanice nemaju ni osnovne uslove za rad. Podrzavam policiju u ovom sluchaju, treba isplatiti svakoga kome se duguju dnevnice i slichno a Drzava treba i da ulozi u policiju. Masa ljudi u toj sluzbi je ratovala devedesetih i na Kosovu, dobro sve ovo sad izdrzavaju... da sam na njihovom mestu odavno bi puko u svakom smislu...
0

#20 Snezana1909  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 269
  • Pridružio se: 21.10.08

Napisano: 26.10.08, 16:46

u najgorem secanju mi je pandur sa mog polaganja voznje... na kraju sam mislila da cu ga udariti...
volela bih da ga nikad vise ne sretnem..em pandur..em crnogorac..em seljacina na kvadrat... :)
plava orhideja
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu