Reklame dokle više?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li Vas iritiraju reklame koje se previše puta ponavljaju?

#1 Slučajni prolaznik  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 264
  • Pridružio se: 14.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 30.09.07, 14:07

Da li Vas iritiraju reklame koje se previše puta ponavljaju?
Npr za mobilnu telefoniju, uloške, loto ili banke.

Da li reklame koje se beskonačno ponavljaju ipak imaju uticaj na Vas i pored toga što vam smetaju
ili namerno bojkotujete proizvode koji su Vam idu na nerve?
Da li je sve na ovom svetu slučajno? Ili...
0

#2 Drbob

• Grupa: Gost

Napisano: 30.09.07, 20:37

MTS nezna šta će sa parama tako da pere pare kroz reklame, ali reklame u suštini moraju da postoje, od čega bi živele RTV stanice?
0

#3 Bjuti  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 122
  • Pridružio se: 12.09.07

Napisano: 30.09.07, 21:42

Нафтна индустрија Србије, ЕПС и остала државна монополска предузећа преко реклама перу паре.

Зашто би се ЕПС рекламирао? Као могу да купим струју од неког другог?
0

#4 Mr. No  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 01.10.07, 07:31

• Attached Image: Maxi.jpg
Ja bojkotujem sve proizvode Delte.
Ako mogu da biram, a uvek postoji konkurencija, koristim usluge kod drugih firmi.

Fight the power!
0

#5 Bjuti  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 02.10.07, 13:12

Лепо је то.. ал' прво се распитај шта Делта све увози и забезекнућеш се кад будеш видео да су шансе мале. Од козметике, спортске опреме, хране до аутомобила...
0

#6 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564

Napisano: 07.10.07, 17:10

Uzasne su reklame, mislim da mi najvise idu na zivce te za prasak za ves, uloske, mobilne telefonije...
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#7 Lady Luck  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 89
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 09.10.07, 09:28

• Attached Image: fc1.jpg
Ovo je tek početak, daleko smo još od potrošačkog društva.

Fight Club citiat:
"What are we then?
... Consumers?
Right. We are consumers. We're the bi-products of a lifestyle obsession. "

Treba da uđeš u igru: da imaš l.k., pasoš, da ti vade bris iz... , ugrade bio-čip ako može, da ideš u vojsku, na posao, radiš da bi kupovao Deltine proizvode, da gledaš Velikog Brata, stoku u skupštini...
I da ne misliš svojom glavom - to je zabranjeno.

Treba nama revolucija svakih 10tak godina, pa lopove na vešala i za 50tak godima bi se sredilo ovo društvo...

Iskreno bi volela da počne neka vrsta pobune protiv sistema...
0

#8 dusala  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 267
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 23.10.07, 14:14

Reklame su mi mnogo dosadne i na TV i u novinama, jer stvajno znaju da preteraju...
inace nemam nista protiv ako je reklama lepa i kratka...
i najvise me nervira reklame kad se daje film u toku trajanja filma...
Pa ne zive bas TV od reklama, uzimaju oni nama pare kroz pretplatu a ubise nas reklamama... :)
Srecnica
0

#9 Drbob

Napisano: 24.10.07, 10:58

Ne uzimaju svi novac od pretplate, tako da ostali, ako nemaju sponzore iz inostranstva, isključivo žive od reklama. Možemo da govorimo o kvalitetu tih reklama i o dužini emitovanja, to je već nešto drugo...
0

#10 *J*  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 1136
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 31.10.07, 22:03

Volim saljive, zanimljive, smesne i pre svega kratke i jasne reklame, ali neke su toliko dosadne, cak i debilne - strasno!!!
0

#11 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 02.11.07, 21:31

Moj recept: cim krene spica za reklame, ja daljinski u ruke. ;)
Za tih 10-ak minuta presaltam kanale (kablovska) i informisem se o programu, a mozda se i zadrzim na necem zanimljivijem od onog sto sam gledala.
0

#12 Slučajni prolaznik  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 264

Napisano: 03.11.07, 00:48

Monopolisti (Telekom i dr.) peru pare, to je svakom jasno (osim onima koji treba da to kontrolišu)
Ostali se bore za kupce tj nas.

Ja se lično trudim da bojkotujem proizvode koji me iritiraju beskonačnim ponavljanjem.

Ali nisu velike firme glupe. Ne bacaju oni pare.
Narod se pali na reklame i to je dokazano. Beskonačnim ponavljanjem npr. Jelen Pivo reklame - povećava prodaju.
Narod takođe veruje u loto (iako niko nije video pobednika) i nagradne igre iako su glavne nagrade (stanovi i sl.) namešteni.

Jedino što ostaje je da prebacite kanal čim počnu reklame, a to većinaljudi i radi.
Da li je sve na ovom svetu slučajno? Ili...
0

#13 Marria  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 806
  • Pridružio se: 25.01.08

Napisano: 28.01.08, 22:58

Pošto moraju da postoje, trebalo bi da budu kratke i jasne. A ne kao što se to danas radi, blokiraju TV program, traju do u beskonačnost, iste se ponavljaju po sto puta, ... A o sadržaju i kvalitetu pojedinih reklama ne vredi ni raspravljati (gde li samo njihovi autori dobijaju inspiraciju?)
Sve to može da ima, a verovatno i da ima kontraefekat.
0

#14 sanjac

Napisano: 29.01.08, 11:56

Domace reklame i blokovi od 12 minuta-odlicno da se namesti krevet, ili tushira, peru zubi...
Reklame na stranim kanalima su mi cak simpaticne, uradjene visokobudzetski, za pravu ciljnu grupu, kratko i jasno.
Vise volim da gledam reklame nego izbornu kampanju. DVD je moj osnovni izbor.
0

#15 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 06.10.08, 14:48

Najviše me nerviraju kad ih puste za vreme nekog filma i traju nekih 20-ak min.
Odvratne i agresivne su mi one za prašak za veš, a naročito za "Merix".
Lidija
0

#16 Ole Gunnar

Napisano: 08.10.08, 13:42

Reklame na nasim kanalima su uzasne i ne podnosim ih. Trebala bi da postoji neka komisija koja bi cenzurisala odvratne i debilne reklame koje stetno uticu na zdravlje gledalaca (time sto ih dovode na ivicu nervnog sloma).
Ima i dobrih reklama, ali da bi se one videle treba platiti kartu i otici na "Noc reklamozdera". To su pravi mali filmovi, umetnicke forme, sa jasnim smislom i jako lepom formom, cesto veoma duhovite. Toga na nasim TV kanalima nema.

Evo sta mi se desilo pre nekoliko godina:
Prica je neverovatna i da mi sestra nije bila svedok i sam bih se zapitao da li je sve u redu sa mnom... Cekali smo da na Pinku pocnu Simpsonovi u nekom terminu oko 13-14-15h, ne znam tacno, ali to je bilo neko tako vreme... I sad lepo prodje ona spica, Simpsonovi posedase na kauc i krece blok reklama. To je bilo normalno, nikad se nije ni desilo da pocne bez reklama. Ja lepo do WC-a, pa do kuihinje, naspem sok, donesem nesto za grickanje, isprebacujemo kanale, vec 10 minuta proslo - trebalo bi da pocnu. Prodje jos pet minuta. Nista. Desavalo se da reklame traju i 15 minuta, ali retko. Prolazi 20. minut od kada mi sedimo pred TV-om. Posle jos 5 minuta nervoznog iscekivanja reklame se zavrsavaju i na nase zaprepascenje pocinje TV-shop. Mi odmah na teletekst - nikakav TV-shop se ne pominje, sudeci po njima mi upravo gledamo Simpsonove. Posle TV-shopa, usledio je kratak blok reklama, a onda naravno vesti. Treba li da naglasim da na kraju tu epizodu nismo ni odgledali, jer je idioti nisu ni pustili!!! 'Ladno su zaboravili da je puste, jer su sve vreme vrteli glupave reklame - uzas!
0

#17 sanjac

Napisano: 08.10.08, 13:52

GLupave reklame donose pare TV stanicama. Velike pare.
Cilj im je da su sto duze, ako su uz to i glupe, who cares... pare su u kasi.
Samo ne znam ko kupuje Duel jorgovan... citala sam negde na netu da su neke kompanije placale zesce penale sto su reklamirale nemoguce, tipa kreme koja pegla bore brze nego sto je to izvodljivo, i za maskaru sa kojom trepavice izgledaju onako kako samo program za pravljenje animacije ume da napravi...
0

#18 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 08.10.08, 14:04

View PostOle Gunnar, on 14:42, 8. October 2008, said:

Evo sta mi se desilo pre nekoliko godina:
Prica je neverovatna i da mi sestra nije bila svedok i sam bih se zapitao da li je sve u redu sa mnom... Cekali smo da na Pinku pocnu Simpsonovi u nekom terminu oko 13-14-15h, ne znam tacno, ali to je bilo neko tako vreme... I sad lepo prodje ona spica, Simpsonovi posedase na kauc i krece blok reklama. To je bilo normalno, nikad se nije ni desilo da pocne bez reklama. Ja lepo do WC-a, pa do kuihinje, naspem sok, donesem nesto za grickanje, isprebacujemo kanale, vec 10 minuta proslo - trebalo bi da pocnu. Prodje jos pet minuta. Nista. Desavalo se da reklame traju i 15 minuta, ali retko. Prolazi 20. minut od kada mi sedimo pred TV-om. Posle jos 5 minuta nervoznog iscekivanja reklame se zavrsavaju i na nase zaprepascenje pocinje TV-shop. Mi odmah na teletekst - nikakav TV-shop se ne pominje, sudeci po njima mi upravo gledamo Simpsonove. Posle TV-shopa, usledio je kratak blok reklama, a onda naravno vesti. Treba li da naglasim da na kraju tu epizodu nismo ni odgledali, jer je idioti nisu ni pustili!!! 'Ladno su zaboravili da je puste, jer su sve vreme vrteli glupave reklame - uzas!

Nije se to desilo samo jednom na čuvenom "Pinku". Jedno vreme im je u najavi programa pisalo jedno, a puštali su drugo.
No oni su rekorderi u puštanju reklama, a naročito za vreme dobrih filmova.
Lidija
0

#19 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564

Napisano: 08.10.08, 14:07

E pa zbog toga cim vidim da je film na pinku, odustajem od gledanja.
Vise puta sam se zeznuo i zaspao na pola reklama i naravno zaboravio i sta sam poceo da gledam.
Ima drugih kanala a i filmova na DVD-u.
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#20 sanjac

Napisano: 08.10.08, 14:40

Naravno da je Pink rekorder po broju i vremenu trajanja reklama.
Gleda ih 90% Srbije i okolnih zemalja a reklame su ciste pare.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu