Poskupljenje telefona

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Poskupljuje pretplate za telefonski priključak. Poskupeće za 2, 6 puta na 230 dinara sa porezom na dodatu vrednost, a cene razgovora poskupeće naredne godine.

#1 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Grupa: Član
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 31.10.08, 15:15

Citat

Beograd -- Pretplata za telefonski priključak od sutra će poskupeti za 2, 6 puta na 230 dinara sa porezom na dodatu vrednost, a cene razgovora poskupeće naredne godine.

"Cene u fiksnoj telefoniji nisu se menjale tri godine i niže su do deset puta od cena u regionu, a telefoniranje će i nakon poskupljenja biti jeftinije nego u susednim zemljama", navedeno je u saopštenju Telekoma.

Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) je 14. oktobra dala odobrenje Telekomu da od novembra poveća cenu pretplate na 195 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Dosadašnja cena bila je 74, 75 dinara bez PDV-a, odnosno 88, 2 dinara sa PDV-om.

Ratel je Telekomu odobrio i da od 1. decembra udvostruči cenu telefonskog impulsa na 60, 74 pare, ali je Vlada Srbije u okviru mera za podsticanje privrede preporučila Telekomu da cenu razgovora povećava postepeno od 1. januara 2009. godine.

Cene za poslovne korisnike i građane sada su izjednačene, a stručne službe Ratela procenile su da će se, kada poskupi i pretplata i impulsi, mesečni računu građana povećati za oko 45 odsto, dok će poslovni korisnici telefon plaćati 20 odsto manje nego do sada.

Po sadašnjim cenama, minut razgovora u lokalu u jakom saobraćaju, od 7.00 do 15.00 i od 17.00 do 21.00 košta 35, 4 para sa PDV-om, dok u slabom saobraćaju od 21.00 do 7.00 i od 15.00 do 17.00 košta 17, 9 para sa PDV-om.

U međumesnom saobraćaju cena je 1, 79 dinara u jakom saobraćaju, a pozivi ka mobilnim telefonima koštaju oko deset dinara po minutu, a cene u slabom saobraćaju su dva puta niže.

Šta mislite o novim cenama?

Zanima me da li će ikada da se postavi pitanje usklađenosti mesečnih primanja građana sa cenama?
Lidija
0

#2 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 31.10.08, 15:49

Nemam nista protiv, ionako ne koristim fixni tel, samo mobilni. A tu postoji konkurencija, za promenu od nase fiksne telefonije, pa cik budi skup!
0

#3 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 31.10.08, 17:23

Ni ja ne pricam toliko telefonom, ali bas zbog toga me nervira poskupljenje. Sto ja da placam pretplatu 200 din kada skoro tel i ne podizem?
0

#4 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2406
  • Pridružio se: 25.07.08
  • Pol:muški

Napisano: 31.10.08, 17:45

Ništa to nije neobično kada nema konkurencije.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#5 Ole Gunnar

Napisano: 31.10.08, 19:20

Iako ne koristim puno fiksni, iznerviran sam kao i svaki put kad podignu cene necega, a onda nas ubedjuju da smo super prosli i da je sve dzabe i mnogo jeftinije nego u belom svetu. Pa nismo u je..enom belom svetu.
Zivim za dan kad ce neki ministar reci: "Od sutra je struja jevtinija 40%" ili "Resili smo da spustimo cene grejanja za 25%" ili "Od sutra ce u prodavnicama cena hleba biti niza za trecinu" ili "Od ponedeljka stupa na snagu zakon o ukidanju poreza na... " ili bilo sta a da nije povecanje, poskupljenje ili sl. Plate i penzije se uvecavaju, ali stopom koja ne moze ni inflaciju da prati... Al' ajde... Bice bolje...
0

#6 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 03.11.08, 12:58

@Ole Gunnar
Mislim da bi smo skoro svi voleli da čujemo da će nešto u ovoj zemlji da pojeftini, ali mislim da je to jako teško...
Lidija
0

#7 sanjac

Napisano: 03.11.08, 13:01

Ovu poruku je izmenio sanjac: 03.11.08, 13:04

A sto je problem odjaviti fiksni broj, ako je skupo platiti 200 dinara pretplate?
Ako je luksuz, znaci bez toga se moze. Za razliku od struje i vode...

Jedino sto moze da pojeftini je radna snaga u Beogradu, talasi onih sto hoce da rade u Bg za malo para (i da stanuju ovde, studiraju, i ne pitaju sta kosta je rne zive od tih plata vec od njiva u rodnom kraju) jako lepo snizavaju mnoge kriterijume, pa i cenu rada. Eto to je pojeftinilo jos pe 15 godina i nikako da se unormali.
0

#8 boca  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 304
  • Pridružio se: 13.08.08

Napisano: 03.11.08, 13:39

slobodna zemlja, slobodno trziste... borba za opstanak, pa ko prezivi pricace
0

#9 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 03.11.08, 13:42

Inače je najavljeno i poskupljenje struje početkom 2009. godine...
Lidija
0

#10 sanjac

Napisano: 03.11.08, 13:45

View PostLidija Vuksanović, on 13:42, 3. November 2008, said:

Inače je najavljeno i poskupljenje struje početkom 2009. godine...

... a poskupele i tikvice... sto sve zajedno ima veze sa temom i poskupljenjem telefona :cry:
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu