Slike u stanu

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Ko Vam je izabrao (poklonio) slike koje su Vam po zidovima? Da li biste ih zamenili drugačijim (lepšim, nedostižnim, preskupim, boljim...)?

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 29.10.08, 23:49

I pregrst pitanja:

1. Ko vam je izabrao(poklonio)slike koje su vam po zidovima?

2. Da li biste ih zamenili drugacijim(lepsim, nedostiznim, preskupim, boljim...)?

3. Sta je sada moderno imati u dnevnoj, decjoj, trpezariji etc.?

4. Da li ste neke slike nasledili(i da li vam nesto znace)? Starinski sat?

5. Kako vam sa svim tim izgleda Vas stan? Da li je stan Vasa slika?

Dosta pitanja!

Usput se setih slika u dedinoj i bakinoj kuci(slika vencanja i zadenutih slicica u uglovima rama, slike sveca). Zaboravih goblene i tapiserije.
Setih se roditeljske kuce sa reprodukcijama Gogenovih havajki.

Do vidjenja, vidimo se, dragi nevidljivi prijatelji.
0

#2 Paul Dyek  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 3
  • Pridružio se: 29.10.08

Napisano: 30.10.08, 00:08

(1), (2) Slike su nesto sto ce uvek da te podseca na osobu koja ti ih je poklonila. Tako da ako je u pitanju apstrakcija, mogu da stoje na zidu sve dok ti ne odlucis da promenis enterijer stana, boju garniture i sl.
3. U dnevnoj sobi sto manje kicha, neka elegantnija garnitura, neki mali tepih, nizi stol i naravno razlicite boje zidova.
4. Sat, koji i dalje stoji na zidu.
5. Kad se sve lepo slozi, posto imam dosta starih stvari, izabrao sam neki etno/moderni stil, stan izgleda bogato, iako to nije. Naravno da je slika!

Pozz
0

#3 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 30.10.08, 09:28

Nemam ni jednu sliku. Imam par uramljenih fotografija koje sam sama radia i drage su mi.
Nesto srebrnine stecene udajom, tek da podsete kako smo nekad bili gospoda i sluzili slatko i vodu, a ne Coca colu.
0

#4 Ole Gunnar

Napisano: 30.10.08, 11:37

O da... Kuca u kojoj moji roditelji stanuju je zaista prepuna slika. Majka se vec nekih petnaestak godina amaterski bavi slikanjem (uglavnom ulja na platnu) tako da su svi zidovi prepuni. Ja sam u BG odneo jednu mrtvu prirode koja zbog prirode mog nomadskog nacina zivota nije bas zgodan prtljag. Volim kad kod nekoga u kuci vidim na zidu sliku, ikonu, stari sat, lepo uramljenu fotografiju, goblen, poster... bilo sta. Jezim se od golih zidova.
0

#5 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 30.10.08, 11:53

Ovu poruku je izmenio Lidija Vuksanović: 30.10.08, 11:54

Odrasla sam u porodici u kojoj su zidovi uvek bili puni umetničkih slika.
Volim da vidim lepu sliku na zidu.
U trpezariji pored slika imam i zidni sat. U sobi u kojoj spavam imam više slika i svaka mi je vredna i draga na poseban nači.
Uglavnom su to uspomene za koje sam dosta i emotivno vezana.
U vitrini imam uramljenje dve fotografije, na jednoj smo Tanja i ja kada je ona imala oko 6 meseci, a na drugoj je njena fotografije.
Polako sam počela da uređujem i Tanjinu sobu pa ću izbor slika i postera za istu prepustiti Tanji. Neka je uredi po svojoj želji i ukusu.
Lidija
0

#6 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 30.10.08, 14:51

Mom ukusu je tesko ugoditi, zato moji prijatelji i znaju da slike ne treba da mi kupuju. Imam tri slike u kuci koje obozavam. Njihova vrednost za mene je ogromna, ne zato sto su od poznatih autora vec zato sto se na njima vide neka moja vidjenja i osecanja.
Imam i dosta uramljenih fotografija, moje porodice i sa nekih putovanja... lepe uspomene...
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#7 moun

Napisano: 10.04.09, 11:53

Slike obozavam koliko i knjige. U svakoj sobi ih imam.
Jednu, koju najvise volim, slikao je moj deda 1961., a ostale su recimo: grafike mog brata (danas zivi u Americi) iz1986-7., zatim crnacke grafike iz Lusake, kao i desetak ulja na platnu. Od svega najvise volim dve ikone (rad mog brata).
Nije cudo kada se zna da mi je brat i Bajo Lukovic, poznati slikar svetkog renomea. To je onaj covek koji je otkrio da je Mona Liza - Da Vincijev autoportret.
Od svojih predaka u stanu ponosno cuvam mnoge stvari:preslicu (dedin rad), 2 cupa, testiju, przun za kafu...

, , Ko nezna odakle dolazi,
nezna ni kuda ide... ''
0

#8 Plava Ptica  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2710
  • Pridružio se: 06.02.09

Napisano: 10.04.09, 12:01

Od sveja što sam u životu naslikala imam samo moje četiri ikone. Imam tačno u glavi koju sliku gde planiram da okačim... samo još da nađem vremena i inspiracije.
Ne volim da bilo čega ima previše u prostoru, tako i slika. Prava slika na pravom mestu.
Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
0

#9 Poglavica  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 111
  • Pridružio se: 12.02.09

Napisano: 28.04.09, 14:45

Na zidovima imam crno-bele fotografije vecih formata, licno sam ih radio. Zato su mi tako i drage. U Beogradu u stanu imam divnih slika koje su nasledjene, sve sam ih voleo kao klinac i danas se obradujem kada ih vidim. Imamo i nekih antikviteta: jedan stari sat u drvetu (ne znam ni ja iz koje je godine) koji stoji na polici, i jos nekih zanimljivih sitnicica.
0

#10 Lili Pa

Napisano: 30.05.09, 17:02

Ovu poruku je izmenio Lili Pa: 30.05.09, 17:16

Slike uz nameštaj i ostale stvari daju dušu prostiru. One takođe govore i o vlasniku. Imam dosta svojih slika koje je moja mama uramila da ih sačuva od propadanja. Još više sam poklonila.
U svojoj kući imam samo dve okačene slike.(ostale su prislonjene uz zid i čekaju svoje mesto, koje ne znam kad će naći!)Jedna -koju sam uradila za svog supruga, i druga koja je okačena iznad klavira i posebno mi je draga. Rađena je u tehnici Asanblaž.
U kući mojih roditelja ima dosta slika, a ja najviše volim one koje je radila moja majka.
Slike nas raduju, podsećaju, oplemenjuju, one su uspomene, vrednost koja nema cenu.(osim ukoliko se ne radi o nekoj vrsti biznisa)
Slike koje volim nikad ne bih otuđila. One su deo prostora koji volim i u kome uživam.

Attached Image: Fotografija_0123.jpg
0

#11 EdiD

Napisano: 30.05.09, 23:03

Slike u stanu su duhovni(i duševni) odraz onoga ko obitava u tom prostoru One nisu samo ukras na zidu,
one su i ukras duha dotične osobe. Te slike kazuju i oslikavaju više od mnogih izgovorenih riječi.
Sasvim je irelevantno dali su to slike etabliranih umjetnika, reprodukcije ili možda fotografije dragih osoba
i trenutaka.
0

#12 TanjaZr007  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1038
  • Pridružio se: 26.02.09

Napisano: 31.05.09, 17:51

Imam nekoliko svojih fotografija ali i jedno 6 koje sam ja uradila, umetnicka dusa.
Imam i par jos nekih ali nista posebno
Feniks se uvek dize iz pepela
0

#13 analjilja

Napisano: 07.06.09, 15:00

Stan bez slika!? Ne mogu da zamislim, to bi bilo kao da me neko kaznio. :girl_cray2: Vecinu sam sama kupila.
0

#14 Mara

Napisano: 29.08.10, 13:59

Nemam baš mnogo slika, ali sam vezana nekim uspomenama za njih.
Od istog auora imam ulje na platnu i ulje na dasci, to mi je u jednoj sobi.
U dnevnom boravku imam dva akvarela poznatog beogradskog akademskog slikara, na drugom zidu imam pastel, poklon od brata i jedan papirus adekvatno uramljen.
Imam, to mi je posebno drago, portete dece i supruga, radjene sa fotografije u akvarel tehnici. Uradjene su pre više godina, radio ih je moj kolega koji je studirao Bogosloviju u Rimu i tamo je stekao adekvatno znanje iz slikarstva. Uz nadarenost i inspiraciju radio je prelepe slike, tehnika kojom je radio je izbor naručioca slike.

Kao što je već pisano u prethodnim postovima, slike oplemenjuju prostor, bude uspomene podesećajući nas na neko prošlo vreme.
Fotografije držim u albumima i kutijama B). Imam uramljene dve fotografije, jedna je fotogtrafija mog supruga, druga fotogorfajia naše dece. Format je malo veći od uobičajenog i stoje mi na stolu gde najviše boravim.
Sličice dece i supruga nosim uvek sa sobom (u novčaniku).
0

#15 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 17.09.10, 01:01

Sad ste me naterali da se zamislim... imam nekoliko slika... i nijednu normalnu sto bi rekao moj stari... he, he... Inace pod normalnim on podrazumeva prirodu, neko zelenilo, nebo, reku... ili bar kakvo govece, konja i tako... :-)

Imam jednu koju je moja majka jednom davno kupila... seoska neka ulica, kao da je Van Gogh slikao... mnogo mracno i istripovano, jednu mrtvu prirodu koju mi je sestra poklonila... jednu najludju, jako apstraktnu(koju sam ja kupio)... vise poster nego slika... mnogo mi se svidela pa sam morao da je kupim,
I eto tako..bez bilo kakvog stila... u mom stilu.
I'm always looking for the sun...
0

#16 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 17.09.10, 14:48

Interesantno je da ljudi, koji toliko vole more ili planinu ili šumu, teško odlučuju da kupe neki takav foto-tapet ili sliku sa takvom temom.
Uopšte je interesantno da samo poneki ljudi imaju jasnu koncepciju uredjenja svog prostora po tom pitanju.

Često smo svedoci raznoraznih koještarija po zidovima, pa se desi da nam izgleda sasvim neobično ono vreme kad su po zidovima visile grupne i pojedinačne fotografije najbližih članova porodice.

Skoro da čovek poželi da udje u takvu kuću u kojoj su slike unuka na sve strane umesto kojekakvih mazarija!
0

#17 gerda jovancic  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Pridružio se: 10.01.08

Napisano: 21.09.10, 09:49

Dogodilo se da imam na zidu jedna fotografia koju sam poru4ila kao poklon za drugi 4ovek, a je ostala kod mene.tako me fascinirala kad sam je videla, a posle sam mislila kako 4e ona da prihvati moi ukus, za6to, kako i t.d..nakon svega je ona dobila neverovatna pra6umska ikebana, a ku4u u kojoi zivim umetni4ka fotografija.
0

#18 eko  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Pridružio se: 23.10.11

Napisano: 23.10.11, 23:54

Ovu poruku je izmenio eko: 12.11.11, 22:44

• Attached Image: U05.jpg
Stikeri za zidove i nalepnice za zidove su zanimliv način da se ukrase zidovi. Ovaj način dekoracije enterijera je dosta popularan u Sloveniji, Hrvatskoj kao i u Bosni i Hercegovini a sve je popualrniji i kod nas i to pod nazivom ZIDNI TATU. Stiker ili nalepnica za zid se prave od samolepljive folije debljine manje od 1mm tako da kada je zalepite izgleda kao da je naslikano a ne zalepljeno.
0

#19 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1585
  • Pridružio se: 04.08.10

Napisano: 24.10.11, 20:37

Imam dosta slika u stanu. Otac ih je birao.
Kod mene u sobi su slike koje sam ja birao.
Nema odgovora, svidele su mi se.
0

#20 Brin  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3112
  • Pridružio se: 27.09.11

Napisano: 04.01.12, 22:21

Imam ih dosta. Ne bih mogla da zamislim prazne zidove.
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu