- 1
- 2
Da li imate strah od braka?
Napisano: 29.10.08, 01:25
americki filmovi zaludjuju okolinu.
Da ne bi bilo nejasno, treba pojasniti da li neko zaista veruje da prosecni americki smokljan ima pomenute"ornamente" i to:
-bogatog tatu
-kucu sa bazenom plus super-naj auto
-advokatsko/lekarsko/senatorsku platu
-da je lep, plav, visok, mrsav i bez bubuljica
-superinteligentan
-i samo nju voli iznad svega.
2. Da li znate, dragi moji drugari, da devojke i ne sanjaju da su neki muskarci nesigurni i stidljivi, bas kao i one same.?
3. Da li znate da se pojam braka ne ubraja ni u sta slicno osim u cudesa na ovom svetu.?
Savet:Ne obazirite se na sve to i budite malo "neozbiljni".
Ima li neko bolji savet, da cujemo!
#2 sanjac
Napisano: 29.10.08, 10:33
Kad prihvatis sebe, partnera, znas koliko mozete zajedno i ne lozis se na filmove sa hepiendom, nadjes zadovoljstvo u poklonjenoj sitnici jer ne ocekujes previse... sve moze kad se dvoje sloze. Ne kazem da je uvek lako, da nema problema, da je sve savrseno, daleko od toga.. ali zivi se, deca rastu a ja mastam o splavu sa sobicom i veelikom terasom... kad to ostvarimo, profesore, prepoznacete ga po Eminoj pesmi i dobrim vibracijama, dobrodosli!
Napisano: 29.10.08, 12:17
#4 Mara
Napisano: 23.01.10, 13:13
Citat
3. Da li znate da se pojam braka ne ubraja ni u sta slicno osim u cudesa na ovom svetu.?
Prof. Cobra, ne mislim da devojke teže američkom idealu braka, i svim nabrojanim po tačkama. Mislim da, ipak, mnogo više ljudi ljudi veruje u ljubav, nego što se pretpostavljava. I u Srbiji, ovakvoj kakva je, imate tatninih sinova, okruženim sjajem, vilama sa bazenima, dobrim autima, tatinim uticajem, novcem...
Devojka kojoj je samo to cilj, bez obzira na osećanje, je obična sponzoruša.
Ljubav nema forumulu, mada je hemija sastavljena od formula, ali kod ljubavi je to izuzetak. Prava ljubav ne primećuje bubuljice, ne traži vožnju skupim kolima, letovanja i zimovanja.
Ne bih rekla da su mladi "prepadnuti od braka", treba imati elementarne uslove za početak braka, što je u Srbiji sve teže i teže. Mladi nemaju posao, ako rade, to su plate od 15-20, 000 dinara, što, morate priznati, nije dovoljno ni za komunalije.
Ipak, mislim da prava ljubav sve pobeđuje, mladi su hrabri, smeli, razmišljaju srcem, i to je dobro. Kasnije, u nekim zrelijim godinama, kada počinje mozak da nadvladava srce, sve gubi svoju čar.
Profesore, objasnite nam kako se "pojam braka" ubraja u čudesa na ovom svetu?
Da sam mlađa, veoma bih se uplašila ovom Vašom izjavom, sem ako niste mislili na Čudesa kao nešto posebno i lepo.
Napisano: 23.01.10, 13:26
Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 23.01.10, 13:26
prof. Cobra, on 1:25, 29. October 2008, said:
Ne znam zašto je američki model dat kao primer.
2. Da znamo. To je tako prirodno i ljudsko da nijedna strana ne očekuje od druge nište više od ljudskosti.
3. Ne znam. Za mene brak nije čudo već prirodna zajednica muškrca i žene.
Napisano: 23.01.10, 14:55
Mara, on 13:13, 23. January 2010, said:
Da sam mlađa, veoma bih se uplašila ovom Vašom izjavom, sem ako niste mislili na Čudesa kao nešto posebno i lepo.
Da pokušam da objasnim:Brak nije samo jedno jedinstveno čudo -vec je sastavljeno od toliko neverovatnih
svojstava(posebnih i lepih i ružnih)da ih je bez debele knjige teško samo nabrojati.
1. Hajde nesto najmanje bitno: zar nije čudo slucajnost da bas u toliko ljudi nadjete njega/nju(neznanca)
ko će vam biti bliži, intimniji, draži... nego svi oni sa kojima ste u porodici decenijama ziveli.
2. Da ćete se, kroz vreme, toliko udaljiti od najrodjenijih i toliko približiti neznancu/neznanki,
ostvarujuci s njim/s njom najneobicnije i najneverovatnije čudo stvaranja -poroda!
3. Da uprostim: da vam neko u vasoj 15oj godini prikaže unapred film vašeg bračnog života--ne biste li se
zapitali koja je to nepoznata osoba pored vas, na filmu?
4. Žao mi je sto ne mogu ukratko da dočaram najvece čudo-osecanje da ste pronasli drugu polovinu sebe.
To je ono čudo koje ne dozive svi podjednako, a to čudo mnogi, ne nalazeći pravu reč-- pokusavaju da nazovu: ljubav!
Napisano: 23.01.10, 15:07
#8 Mara
Napisano: 23.01.10, 15:25
Ovu poruku je izmenio Mara: 23.01.10, 15:26
Citat
svojstava(posebnih i lepih i ružnih)da ih je bez debele knjige teško samo nabrojati.
Naravno, brak se sastoji od lepih i ružnih događaja. Brak je spoj dve osobe koje se vole, dolaze iz razičitih porodica, sa različitim navikma, potrebno je da se prilagode, naviknu jedno na drugo, jer brak nije kao večernji izlazak da se prikažemo u najboljem izdanju, nije nam uvek baš sve potaman, ali ono što nam smeta kod nekog drugog, ne primećujemo kod osobe koju volimo. naravno da svaki brak, osrednji ili dobar, može da ostavi roman iza sebe.
Citat
ko će vam biti bliži, intimniji, draži... nego svi oni sa kojima ste u porodici decenijama ziveli.
Ne razumem ovo, da je drugačije, bio bi incest
Profesore, ljubavi ima više vrsta, ovde mešate ljubav prema patneru i ljubav prema roditeljima, ako sam dobro shvatila. mora li biti jena ljubav na štetu druge, ili ima mesta za obe?
Citat
ostvarujuci s njim/s njom najneobicnije i najneverovatnije čudo stvaranja -poroda!
Pobogu, ne razumem ni ovo. Naravno, paartner (pišem o normalnom braku) u svakom slučaju uvek bliži od sve rodbine. Šta je u tome čudno? Kada je brak u pitanju, to više nije neznanac, to je čovek ili žena koji se voli, koji je zaslužio naše poverenje, nikako neznanac.
Citat
zapitali koja je to nepoznata osoba pored vas, na filmu?
Da zapitala bih se, posebno u 15. godini, zapitala bih se i u 45, godini i u 75. godini. Filmove gledam, dok traje film imamo emociju i nikako ne bih mogla zamisliti nekoga sa filma, ili bilo kakve imaginacije da mi bude partner. Kada se dogodi susret, ljubav, tada...
Profesore, izvinite, ne bih zadirala pitanjima u vašu intimu, ali me zanima, Da li ste nekada voleli?
Citat
To je ono čudo koje ne dozive svi podjednako,
Ne dožive svi podjedanko, neko doživi delimično, neko ponekad, neko više puta, neko nikad, neko zaista nadje svoju drugu polovinu sa kojom se spoji za sva vremena.
Emociju ne pokušavajte dočarati, pokušajte da je doživite, čak ni tada je ne možete opisati.
Citat
Već sam vas pitala vezano za Ljubav. Profesore, ljubav se uvek piše velikm slovom Lj
Napisano: 04.04.10, 13:37
Napisano: 23.07.10, 07:15
Postoje i oni drugi (sve se ovo odnosi i na zene), koji imaju gde i koji solidno zaradjuju, ali ne zele da remete svoj konfor i zivotne navike.
Kad od ukupnog broja muskaraca stasalih za brak oduzmemo ove dve grupe dobijemo veliki broj neozenjenih.
Napisano: 23.07.10, 12:02
Napisano: 24.07.10, 01:02
Baptista, on 16:04, 23. July 2010, said:
Pa... na neki nacin i jesam... Mada trebace joj dobar lanac i okovi malo veci cini mi se
A sto su od tebe digli ruke? Nemoj tako, ni to ne valja...
Znas, posto ja to volim tako da radim... kada dignu od mene ruke. ja onda uradim ono sto su hteli... He, he... to mi je merak neki... Probaj i ti tako, videces da je dobra stvar...
Samo, nadji neki posao od 12 sati... da imas gde da budes, posto ti se nece ici kuci nakon nekog vremena u braku. Saceka te kesa sa smecem, ili spisak za radnju... najgore je pijaca, to je bez premca!!! Kad mislis da si sve to zavrsio i mislis da bi smeo malo da sednes da pogledas nesto na TV - u... He, he, he... naljuti se jer hoces da sedis a ona mora da radi nesto... Kad je zoves da sedne sa tobom - nece jer je kuca u haosu i ne moze da sedi u takvom svinjcu (to mu onda dodje da si ti svinja valjda)... a ako je pitas da joj pomognes - onda ti odbrusi da nema sta da joj pomazes jer ne znas ti to!!! I tako... mnogo dobra stvar, moras da probas.
Ej, ima nesto sto je dobro, ali to cu da ti kazem na pp
Napisano: 25.07.10, 11:31
Lucifer, on 2:02, 24. July 2010, said:
A sto su od tebe digli ruke? Nemoj tako, ni to ne valja...
Znas, posto ja to volim tako da radim... kada dignu od mene ruke. ja onda uradim ono sto su hteli... He, he... to mi je merak neki... Probaj i ti tako, videces da je dobra stvar...
Samo, nadji neki posao od 12 sati... da imas gde da budes, posto ti se nece ici kuci nakon nekog vremena u braku. Saceka te kesa sa smecem, ili spisak za radnju... najgore je pijaca, to je bez premca!!! Kad mislis da si sve to zavrsio i mislis da bi smeo malo da sednes da pogledas nesto na TV - u... He, he, he... naljuti se jer hoces da sedis a ona mora da radi nesto... Kad je zoves da sedne sa tobom - nece jer je kuca u haosu i ne moze da sedi u takvom svinjcu (to mu onda dodje da si ti svinja valjda)... a ako je pitas da joj pomognes - onda ti odbrusi da nema sta da joj pomazes jer ne znas ti to!!! I tako... mnogo dobra stvar, moras da probas.
Ej, ima nesto sto je dobro, ali to cu da ti kazem na pp
Pa, eto, sada imam 29 god., moj otac se do 26. vec tri puta zenio, doduse prve dve su brzo pobegle
Ukratko, vec spremam sebe za takvu mogucnost, ipak je to racionalno.
Napisano: 14.10.10, 14:14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja o braku ne bih govorio nista osim ovog iznad sto je LUCIFER napisao... Samo ga se ne plasim, ovo mi je treci pa valjda zbog toga...
#16 Mara
Napisano: 14.10.10, 14:33
Vladica, on 14.10.10, 14:14, said:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja o braku ne bih govorio nista osim ovog iznad sto je LUCIFER napisao... Samo ga se ne plasim, ovo mi je treci pa valjda zbog toga...
Čestitam
Napisano: 18.10.10, 06:01
Mara, on 14.10.10, 14:33, said:
Ma da ''ispekao'' sam ali mozak... Ja sam za ono bolje dobar razvod nego los brak...
Lusio 1, on 14.10.10, 19:48, said:
Kako mislis ''mnogo''? Zezas se ili si ozbiljan? Ne znam kako da ti odgovorim, u sali ili kao ''(ne) strucno lice''...
Napisano: 20.10.10, 23:41
Ovu poruku je izmenio joga_bonito: 20.10.10, 23:41
prof. Cobra, on 29.10.08, 01:25, said:
americki filmovi zaludjuju okolinu.
Da ne bi bilo nejasno, treba pojasniti da li neko zaista veruje da prosecni americki smokljan ima pomenute"ornamente" i to:
-bogatog tatu
-kucu sa bazenom plus super-naj auto
-advokatsko/lekarsko/senatorsku platu
-da je lep, plav, visok, mrsav i bez bubuljica
-superinteligentan
-i samo nju voli iznad svega.
2. Da li znate, dragi moji drugari, da devojke i ne sanjaju da su neki muskarci nesigurni i stidljivi, bas kao i one same.?
Profesore ovo nema nikakvog smisla sto si nabrojao.. Ja sam se ozenio pre tri meseca..
Napisano: 25.08.11, 23:18
- 1
- 2