Medicinski radnici i etika

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Imaju li nerad i nesavestan rad opravdanje?

#1 Ninna  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 48
  • Pridružio se: 29.08.08
  • Pol:ženski

Napisano: 25.10.08, 17:39

Jedan od predmeta koji se trebao nauciti i poloziti kao u toku srednjoskolskog tako i u toku fakultetskog obrazovanja je - etika.
Cak vise, ljekari su bili duzni i zakletvu na tu temu poloziti.
Doslo je vrijeme da polozeno primijene u praksi... KVRC!... Kvar na transferu nauceno - primijenjeno.
Pacijenti se zale, bolesnici kukaju, nadlezna ministarstva ne komentarisu a glavni akteri (ljekari, medicinski tehnicari, vise sestre, glavne sestre, laboranti i ostali pripadnici navedene svite) svoj nerad pravdaju - malim platama.
Imaju li nerad i nesavjestan rad opravdanje?
0

#2 jezzena  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 3
  • Pridružio se: 25.10.08

Napisano: 25.10.08, 18:06

kao medicinski radnik moram da ti odgovorim samo u svoje ime, , , , , , , , , , istina je da je u nasoj drzavi Srbiji sve naopako pa samom tim i zdravstvo... kao sto narod kaze riba ne smrdi od glave nago od repa... :rofl: govorim ti iz svog iskustva jer vec 7 god radim u neonatalnoj intezivnoj nezi nerad i nesvavesan rad nikako nemaju opravdanje... u ime kuce iz koje dolazim a pogotovu mislim na moje odelenje gde dolaze bebe iz cele Srbije i Republike Srpske da nije tako... to naravno mogu da potvrde samo oni kojima su deca lezala kod nas da nikad niko nije imao negativno iskustva takvog tipa... da se radi neprekidno nema kafenisanja, sestre nemaju svoju sobu pored beba su 24h... lekari takodje... e sad naravno da nije svuda tako nazalost... podjem od sebe jer sama zamrzim svoju struku bas onda kada meni zatreba neka zdravstvena usluga... u domu zdravlja cekam ko debil po 2h a ljudi samo paradirajeu bez nekog efektivnopg rada... isto je tako i sa vecinom ustanova... e pa midlim da je resenje da se reformise zdavsvo i da se napravi bitna razlika izmedju domova zdravlja i univerzitetskih klinika a sto se plata tice da one jesu ispod svakog nivoa ali ko je izabrao da se bavi ovim poslom tako nesto ne moze i ne sme da bude izgovor za nerad...
0

#3 Ninna  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 48
  • Pridružio se: 29.08.08

Napisano: 25.10.08, 18:22

ali ko je izabrao da se bavi ovim poslom tako nesto ne moze i ne sme da bude izgovor za nerad...
[/quote]
Upravo tako!
Naravno, postoje izuzeci ali, globalno, zdravstveni sistem i zainteresiranost za rad je ispod svakog nivoa. Mozda je rjesenje da se svi placaju po ucinku a ne po sistemu "fiksnih plata".
0

#4 Snezana1909  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 269
  • Pridružio se: 21.10.08

Napisano: 26.10.08, 11:47

kod nas je izgleda postalo pravilo da pomenutoj doticnoj ekipi..lekara.med.sestra i ostalih iz branse moras pokazati zube da bi se malo razmrdali i pomogli za sta su i placeni
na kartonu moje starije cerke pise "neuroticna mama"jer sam uletela u ordinaciju i pobacala sve po njoj..dokrtorka koja je tad lecila NIJE htela da mi napise uput za proveru urino kulture... (tad nije bilo privatnih labo)naravno snasla sam se i uradila e kad je stigao nalaz koji je bio katastrofa... nije joj bilo dobro...

ali moram da pohvalim jednog coveka..pravog, velikog i postenog i dobrog drDusan Opacic... hvala mu do neba..
sve sto je lepo i sto je dobro mu zelim
plava orhideja
0

#5 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 28.10.08, 13:58

Nemaju... Imam dosta lošeg iskustva sa lekarima (ne kažem da nemam i dobrih iskustava, no ona loša su brojnija).
Nikad neću zaboraviti kad sam se porodila kako su mi tri dana govorili kako će mi sad doneti bebu. Tek taj treći dan kad sam definitivno pukla doktorka mi je prišla i rekla kako mi se ćerka nagutala plodove vode, kako prima infuzije kalcijuma i kako ne znaju da li će preživeti. Tih 9 dana u bolnici u Narodnom frontu nikad neću zaboraviti!
A da ne pričamo o tome daj mi toliko para da bih te bolje lečio/lečila... Izvinjavam se svim zdravstvenim radnicima koji su ok i rad svoj posao kako treba, ali ima takvih lešinara koji žive na račun tuđe nesreće da je to samo za priču!
Lidija
0

#6 jezzena  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 3
  • Pridružio se: 25.10.08

Napisano: 29.10.08, 00:28

lidija strasno... potpuno te razumemi uzasavam se... ja sam u drugoom stanju i lepo mi dodje da seporodim kod kuce... uzas... gde mi zivimo...
0

#7 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 05.11.08, 16:50

Ma koja crna etika, to ne postoji. Ne samo kod nas, govorim uopsteno. Ne znam da li ste gledali film koji je snimao Michael Moor a govori o doktorima i bolnicama u Americi... sve vam je jasno...
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#8 Melinda Ugri  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 9
  • Pridružio se: 24.10.08

Napisano: 05.11.08, 18:10

Ja kao jedna vrsta medicinskog radnika(med.sestra-vaspitac) jedino "opravdanje" nalazim samo u zasicenosti poslom... mada to nije kod mene slucaj, ali eto... to je mozda jedini razlog... :tease:
juce je istorija,sutra je misterija,ali danas je dar,zato se i zove danasnjica...
0

#9 *Srdjan*  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1086
  • Pridružio se: 02.12.07
  • Pol:muški

Napisano: 05.11.08, 19:25

Ko je zasicen poslom, neka ga menja. Bar radnika bez posla ima dovoljno. A ja sam operisao stopalo u Pancevackoj bolnici. Operacija je izazvala jos gore probleme pa sam morao da moljakam za uput u Boegrad. Na Banjici su me primili na 13.odelenje kod profesora Butkovica. Prvih dana redovni pregledi, da bih od glavne sestre cuo u petak da ce me operisati u ponedeljak. Dosao je tak ponedeljak. Posle gladovanja od 24 sata, pred kraj radnog vremena me obaveste da je sala inficirana i da sam "na programu" za sredu. Docekao sam jos tri ponedeljka i tri srede lezeci uzalud u bolnici, a u medjuvremenu su operisani svi koji su dosli posle mene na odelenje. U nezvanicnom razgovoru sa jednom od sestara, receno mi je da se "nisam ispruzio" dvesta evra za operaciju kolika je bila tarifa za stopala kod Butkovica. Pri sledecoj viziti (u ponedeljak) sam rekao pred svim lekarima da cu zvati novinare da ispricam sta se radi u bolnici. Operisan sam u sredu i otpusten posle 7 dana. U bolnici sam lezao
36 dana, dok su drugi sa ozbiljnijim operacijama lezali od 10-15 dana. Od tada mrzim i lekare i bolnice.
...ljudi u nama ostavljaju trag... radosti....sreće...boli....
0

#10 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 06.11.08, 11:26

Jesi dao gorepomenutih 200 E ili im je dosadilo da zauzimas krevet pa su te operisali?
Boli me stopalo, bez zezanja, da znam da li da nosim karticu, nemam kes.
0

#11 tammy07  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 114
  • Pridružio se: 04.09.08

Napisano: 07.11.08, 16:42

Ovu poruku je izmenio tammy07: 07.11.08, 16:59

Skoro sam imala intervenciju u Narodnog fronta i zgrozena sam celokupnim osobljem koje tamo radi... blago je reci da ih mogu nazvati kasapima i sestrama koje kao izvidnica ocenjuju koliko ce kome para traziti... ako si fin ponasaju se prema tebi kao da si bice drugog reda naravno kritikujuci te za sve i svasta... a ako pokazes malo zube povlace se u najmanju rupicu..
Doktorka koja je bila internista i kod koje sam morala da prekontrolisem srce divila se celih 15 minuta gradjevini privatne klinike u kojoj sam morala zbog hitnosti obaviti ultrazvucni pregled, slika klinike bila je postavljena u logou memoranduma na kome je dat opis ultrazvucnog pregleda, mislim da joj je moj EKG, ultrazvuk bio u desetom planu ali velelepno zdanje klinike joj je golicalo citavo vreme mozak i padali su komentari kako je lepa ova klinika, bas su je lepo sredili, divna kuca i ostalo... katastrofa..da ne govorim da zbog toga sto se nisam ispruzila odredjenu svotu novca zamalo da me zaborave kada su me stavili na program i pripremu i onda je usledilo vijanje doktorke po klinici, laboratorijama, hodnicima, mobilni joj je bio iskljucen i ostale stvari... i tek na jedvite jade... zamislite nasli su je... i ona dodje da obavi to sto ima... kasnije mi je prijateljica rekla da sestre u takvim situacijama pokrivaju doktore i sakrivaju ih od pacijenata i da je to opste poznato na GAK-u.
Nakon intervencije neki ljudi su me pitali da li cu castiti nesto doktorku,  sestre,   ja sam rekla da nisu zasluzili ni 100 g kafe da odnesem kamoli da castim ili kupujem poklone s obzirom na to kako su me namucili i iscimali jer nisam dala odredjenu svotu da se to zavrsi kako treba.
Poseban osvrt bih dala za jednu jako neljubaznu, nadrndanu i osornu sestru Gordanu Tintor koja radi u ambulanti za kolposkopiju i koja je operisana od ljudske i lekarske etike, normalnih kodeksa ponasanja,  koja se ponasa kabadahijski i tretira  ljude kao stoku. Davno nisam imala prilike da sretnem toliko neprijatnu osobu,  a takva persona sebe naziva medicinskim radnikom. Da nije crno i tuzno bilo bi smesno.
0

#12 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 07.11.08, 19:18

Kod nas, u Zrenjaninu, ukoliko krenete na ispitivanja i preglede po specijalističkoj poliklinici treba vam po par meseci da odradite bilo šta: zakažete pregled (ispostavi se da je prvi slobodan termin za 2-3 meseca), pa onda zakažete snimanje ili analizu (za mesec dana), pa opet zakažete pregled da bi doneli rezultate... I tako u nedogled.
Kada poludite od silnih zakazivanja nazovete neku od privatnih ambulanti. Kod nas svi doktori-specijalisti iz državne bolnice rade i po privatnim bolnicama i ambulantama po gradu. Ljubazno vas pozovu da dođete istog tog dana. Pojavite se u dogovoreno vreme, a tamo... Sestre vam se klanjaju, lekari divni, ljubazni, predusretljivi, saosećajni... Morate da se uštinete da se uverite da ne sanjate. Sve se obavlja sad i odmah. Radi se punom parom...
Problem je samo u tome što lepa reč i ljubaznost puno koštaju. Ipak, bolje je pošteno istaći cenovnik, nego maltretirati pacijente koji su došli na besplatan pregled, a nisu poneli novac.
0

#13 joga_bonito  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 73
  • Pridružio se: 11.10.07

Napisano: 07.11.08, 20:34

View Post* Mirjana *, on 19:18, 7. November 2008, said:

Kod nas, u Zrenjaninu, ukoliko krenete na ispitivanja i preglede po specijalističkoj poliklinici treba vam po par meseci da odradite bilo šta: zakažete pregled (ispostavi se da je prvi slobodan termin za 2-3 meseca), pa onda zakažete snimanje ili analizu (za mesec dana), pa opet zakažete pregled da bi doneli rezultate... I tako u nedogled.
Kada poludite od silnih zakazivanja nazovete neku od privatnih ambulanti. Kod nas svi doktori-specijalisti iz državne bolnice rade i po privatnim bolnicama i ambulantama po gradu. Ljubazno vas pozovu da dođete istog tog dana. Pojavite se u dogovoreno vreme, a tamo... Sestre vam se klanjaju, lekari divni, ljubazni, predusretljivi, saosećajni... Morate da se uštinete da se uverite da ne sanjate. Sve se obavlja sad i odmah. Radi se punom parom...
Problem je samo u tome što lepa reč i ljubaznost puno koštaju. Ipak, bolje je pošteno istaći cenovnik, nego maltretirati pacijente koji su došli na besplatan pregled, a nisu poneli novac.

ja sam radnik na odrzavanju u pomenutoj bolnici i slazem se u potpunosti sa tobom.. Neverovatno je da pregled i snimanje na skeneru cekamo po nekoliko meseci i kao radnici i kao pacijenti..
nezvanicno: skoro svi doktori imaju svoje privatne klinike ili bolnice i igrajuci se sa strpljenjem pacijenata oni ih svesno navode da preglede i snimanja odrade privatno, odnosno kod istih tih doktora koji su namerno neazurni u drustvom sektoru.
Toliko!
0

#14 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1910
  • Pridružio se: 16.08.08

Napisano: 07.11.08, 21:03

U ovom trenutku, JA cu reci:Sve pohvale za lekare i medicinsko osoblje Klinicko-bolnickog centra u Kraljevu!!! JANA
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

#15 Pilence  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 581
  • Pridružio se: 23.10.08

Napisano: 11.11.08, 11:25

View Postjoga_bonito, on 20:34, 7. November 2008, said:

nezvanicno: skoro svi doktori imaju svoje privatne klinike ili bolnice i igrajuci se sa strpljenjem pacijenata oni ih svesno navode da preglede i snimanja odrade privatno, odnosno kod istih tih doktora koji su namerno neazurni u drustvom sektoru.
Toliko!

Pre dve i po godine, kada sam imala nezgodu i pala na glavu iz hitne pomoci su me direktno prebacili u bolnicu na pregled specijaliste koji mi je rekao da hitno moram na skener, da utvrde ima li nekih povreda, ali da se bolnicki skener ceka 6 MESECI!!! I lepo mi preporucio da odem sutradan privatno (jer logicno je da mi za 6 meseci skener glave nece trebati, ili ce me proci ili cu biti mrtva od izlivanja krvi i slicno).
Pa sam tako platila ogromnu svotu privatno da bi mi rekli da mi nije nista, da imam otok koji ce proci sam od sebe za godinu dana recimo, ali da cu glavobolje imati cesto.
Cemu sluzi taj skener kad ne mogu da ga koriste ni pacijenti iz urgentnod?!
Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio...
I shvatice, kad-tad, da ne zna sta je hlad...
0

#16 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 11.11.08, 12:26

View PostPilence, on 11:25, 11. November 2008, said:

Pre dve i po godine, kada sam imala nezgodu i pala na glavu iz hitne pomoci su me direktno prebacili u bolnicu na pregled specijaliste koji mi je rekao da hitno moram na skener, da utvrde ima li nekih povreda, ali da se bolnicki skener ceka 6 MESECI!!! I lepo mi preporucio da odem sutradan privatno (jer logicno je da mi za 6 meseci skener glave nece trebati, ili ce me proci ili cu biti mrtva od izlivanja krvi i slicno).
Pa sam tako platila ogromnu svotu privatno da bi mi rekli da mi nije nista, da imam otok koji ce proci sam od sebe za godinu dana recimo, ali da cu glavobolje imati cesto.
Cemu sluzi taj skener kad ne mogu da ga koriste ni pacijenti iz urgentnod?!

Pa bas za to sluzi, da ti pokazu da to postoji ali je nedostupno, bar u ovom zivotu. Ali ima kod cike iza coska, povoljno... slucajno je kolega...
0

#17 Серафим  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 777
  • Pridružio se: 08.11.08

Napisano: 11.11.08, 14:04

I jaaaaoooooo, da je samo zdravstvo tako pa i podnelo bi se nekako već su sve državne institucije takve sve one koje su na budžetu i kada čovek pukne i uradi nešto što nebi u normalnim okolnostima onda dođu oni iz policije, sudstva i kažu " vi nesmete tako nešto postoje institucije sistema pa se to rešava preko suda... " a kada se ode na sud to traje u najbržem mogućem roku, do beskonačnosti, u nekoj fijoci se stavi da više ni pera ložač nezna gde se to nalazi a kamo li bilo ko od njih i tako nam (ne)funkcioniše država, nego da se vratim na temu, elem ja sam izgubio majku zahvaljujući NEradu bolničkom medicinskom osoblju grada Prokuplja a ako ne a ono bar 50% je njihova krivica 2 Oktobra 2007 godine moja majka je bila životno ugrožena i to je bio početak kraja njenog života i narednih 4 meseca, do 5 Februara 2008 do 06sati i 10minuta kada je zvanično proglašena mrtvom, je trajala svakodnevna borba za njen produžetak života u proseku se hvatalo 7 dana kući pa 7 dana u bolnici i tako non-stop i ja sam konstantno tražio od bolničkog osoblja da je šalju dalje ako su već oni nesposobni i nestručni gde su me ti isti obaveštavali da to nije moguće jer oni to mogu lečiti (da napomenem moja majka je težak srčani bolesnik bila i da ne nabrajam šta je sve kod nje bilo veoma problematično lakše mi je da nabrojim od čega nije bolovala) i kada je jednom prlikom došlo do moje agresivnije reakcije doktor mi je rekao da nažalost njoj nema spasa jer zapravo ona više nema srce već neku kesicu koja ima oblik srca, jedino bi možda pomogla transplatacija srca ako bi uopšte preživela operaciju ali ako već toliko insistirate na tome da se šalje dalje pa hajde kada se malo oporavi pa da je pošaljemo u Nišu, naravno moja majka nije izašla živa iz bolnice tu je jadna i preminula a meni za kakvu takvu utehu je bilo to da je veoma tiho i mirno preminula da je ni jedan pacijent nije čuo, nakon par dana posle sahrane ja sam otišao o bolnicu i tražio obrazloženje zašto nije poslata dalje još dok nije propala u tolikoj meri da joj spasa nije bilo odgovor koji sam dobio zapravo nije bio odgovor već neko mrmljanje koje se nerazume i bežanje od mene pod izgovorom imam hitan slučaj i kako se gde pojavim tako svi su bežali kao da imam neku tešku prenosivu zarazu svi su bežali ko je gde stigaogde sam ja stekao zaključak da je u pitanju ne samo nestručnost ne samo nerad nego i njihova profesionalna sujeta kojom na žalost plaća običan čovek kad kad i životom.
A da bi se lečio kao normalan čovek pored finansiske stimulacije (korupcija) potrebno je biti učlanjen u G17 i pokrenuti sve moguće veze ako ih imaš uopšte! I to je naša Srbija!
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
0

#18 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 13.01.09, 12:08

Sigurno ste svi procitali u novinama da je uhapsen dr. Eugen Slavik koji je osumnjicen da je pretio i trazio od roma Žarka Miloševića da mu plati da bi mu ovaj operisao tesko bolesno dete. Hvala Bogu da ga je ovaj covek prijavio i svaka mu cast na hrabrosti!

PRIJAVITE KORUPCIJU!
Građani Srbije svakodnevno se suočavaju s korupcijom, ali su retki slučajevi prijava nesavesnih lekara, profesora, policajca ili državnih službenika! Sagovornik Pressa iz vrha policije poručuje građanima da se ne plaše i da korupciju obavezno prijave jer ovakvi slučajevi mogu da se reše i za manje od mesec dana!

Naš sagovornik kaže da građani treba da slede primer Žarka Miloševića, koji je prijavio doktora jer je tražio novac za operaciju njegovog sina. Žarko je slučaj korupcije prijavio početkom decembra, a osumnjičeni doktor uhapšen je odmah posle novogodišnjih praznika! Naš izvor objašnjava da je procedura prijave korupcije jednostavna i da se u dogovoru s policijom brzo i efikasno može uhapsiti osoba koja traži mito.

- U Srbiji svi pričaju o korupciji, ali imamo malo prijava. Građani se plaše osvete jer smatraju da imaju posla s članovima mafijaških organizacija koji su dobro povezani. Takođe, u Srbiji se već odavno zna koliko su solidarni lekari, profesori, policajci ili državni službenici. Mnogi daju novac i ćute. Zato treba pohvaliti Žarka Miloševića, koji je prijavio doktora za mito. Ova slučaj je završen za manje od mesec dana, a verovatno bi bio i ranije da nije bilo novogodišnjih praznika - kaže naš sagovornik.

- Procedura prijave korupcije je jednostavna. Oštećeni pozove policiju i ispriča ko mu je i zašto tražio mito. Kriminalistička policija najpre proveri osobu koja je prijavila korupciju da bi se eliminisala mogućnost zloupotrebe. Recimo, ako se optuži osoba za mito zbog osvete, zavisti, porodičnih problema i slično. U isto vreme proverava se i osoba za koju se sumnja da traži mito. Kada se inspektori uvere da postoji osnov za istragu, obavlja se nekoliko razgovora sa osobom koja je prijavila korupciju - navodi naš sagovornik.

Posle detaljnog dogovora s policijom, oštećeni ozvučen odlazi na prvi sastanak sa osumnjičenim i ugovara vreme i mesto predaje novca.

- „Bubicu" povezujemo s mobilnim telefonom, ceo razgovor se prisluškuje i snima. Ovaj snimak nije dokaz na sudu, ali je bitan u policijskoj istrazi. Kada se zakaže primopredaja novca, oštećeni je takođe ozvučen. Novac uzimamo iz našeg depozita, obeležavamo ga i zapisujemo serijski broj. Taj novac obavezno fotografišemo pored datuma na dnevnim novinama kao dokaz da je primopredaja izvršena tog dana - kaže sagovornik iz policije.

On objašnjava da prilikom primopredaje novca učestvuje nekoliko ekipa policajaca.

- Jedna ekipa postavlja „bubicu", predaje obeleženi novac oštećenom i daje mu poslednje instrukcije. Druga ekipa je ispred kabineta ili kancelarije osobe koja traži mito. Naravno, oni su obično dobro kamuflirani kao pacijenti, studenti ili stranke. Kada oštećeni preda novac, oni odmah ulaze u kancelariju i traže novac. Treća ekipa obično je ispred zgrade, za svaki slučaj, ukoliko bude problema prilikom hapšenja - priča izvor Pressa.

Prema njegovim rečima, prva reakcija osobe koja je primila novac jeste „da ne zna o čemu se radi" i da je reč o „nameštaljki".

- Kada inspektori uđu u kancelariju, novac je već na sigurnom. Osumnjičeni u početku poriču da su uzeli novac, a kada se obeleženi novac pronađe, pričaju da nisu dobili pare već da su ih stranke častile - objašnjava ovaj policajac.

Žarko Milošević, koji je početkom decembra prošle godine prijavio doktora Eugena Slavika jer mu je tražio 500 evra za operaciju sina Dejana, kaže da je od muke najpre hteo da se ubije, ali je ipak zvao policiju.

- Razmišljao sam celu noć. Taj novac nisam mogao da skupim, doktoru Slaviku sam pre tri godine već dao 750 evra. Mislio sam kako da pomognem bolesnom sinu. Ujutru sam prelomio i okrenuo broj 92! Povezali su me s inspektorima kriminalističke policije. Ispričao sam im sve o tom doktoru. U jednom trenutku sam se zaplakao i spustio slušalicu - priča Žarko.

eđutim, posle sat vremena policajci su došli kod Žarka kući.

- Iznenadio sam se kad sam ih video jer sam mislio da odustanem. Inspektori su videli mog nepokretnog sina. Bili su uporni, savetovali su me da ne odustajem i da će mi pomoći. Posle nekoliko razgovora u policiji zakazao sam sastanak s doktorom Slavikom i dogovorio da donesem pare. Ostalo je poznato, odneo sam obeležen novac, a doktor je uhapšen - kaže Milošević.

On poručuje građanima Srbije da prijave ovakve slučajeve jer samo tako može da se stane na put korupciji.

- Nisam mogao ni da pomislim da će za manje od mesec dana biti sve gotovo! Plašio sam se sve vreme za svoje dete, ali sam smogao snage da prijavim nesavesnog doktora. Pri tom su mi mnogo pomogli policajci, koji su me sve vreme hrabrili - rekao je naš sagovornik. Press
0

#19 Zikazdravkovic  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 211
  • Pridružio se: 30.03.08

Napisano: 31.01.09, 19:14

Muka mi je i od njih i od prosvetara, cast izuzecima kojih je na zalost sve manje.
Zivi zivot i pusti druge da zive,ali nedaj da gaze po tebi.
0

#20 *Srdjan*  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1086
  • Pridružio se: 02.12.07

Napisano: 31.01.09, 19:52

I ja sam svedok da mi je doktor trazio pare za operaciju, a kad sam odbio da dam, čekao sam
mesec dana na operaciju koja traje 60 minuta... i to kod drugog doktora. Ali sam i prosvetar i
nikada mi nije palo na pamet da tražim pare od nekog. Sramota je što je tako, ali je i to posledica
naše politike i ugledanje na naše političare!
...ljudi u nama ostavljaju trag... radosti....sreće...boli....
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu