Josip Broz Tito

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Ko je Josip Broz Tito? Danas 27 godina od njegove smrti još uvek je njegovo poreklo i njegov pravi identitet pod velom tajni.

#1 Drbob

• Grupa: Gost

Napisano: 26.09.07, 14:39

Ličnost koja je obeležila 20 vek. Danas 27 godina od njegove smrti još uvek je njegovo poreklo i njegov pravi identitet pod velom tajni.
Ko je Josip Broz Tito?
Po nekima je to Valter Vajs poljski židov rođen u Bruklinu, po drugima vanbračni sin Franca Ferdinanda.
Ako je suditi po mestu gde je sahranjen(Beč), onda je sin FF.
Šta vi mislite?
0

#2 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 26.09.07, 15:52

Predlažem svima da pročitaju članak na Wikipediji o J. B. Titu, pa zatim da pronalazimo rupe u činjenicama.

Pored svih hvalospeva koja se pojavljuju o njegovom radu i delu, postavljam pitanje:

Da li je Tito bio samo lokalni igrač, koji je prvi otkrio mogucnost manipulacije masama putem medija i odatle proističe sav njegov uticaj na nas, ili je bio svetski igrač?

U biografiji Vinstona Čerčila koja se odnosila na II svetski rat, na preko 3000 strana, od uzroka i predviđanja rata nakom završetka I sv.rata, pa do epiloga 1945, NOB se pominje tek na oko desetak strana, a Tito na čitave 2 strane.

Da li mu je to stvarna vrednost ili ga je Vinston mrzeo jer je bio komunista?
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#3 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 26.09.07, 21:51

Ono sto sam ja procitala i u sta verujem, da je sve sto se pisalo o tom coveku laz.

Hajduk - Zvezda, 4 Maj 1980

Njegovo pravo ime je Franc Fransoa Jozef fon Habzburg und Loren.
On je ustvari vanbracni sin plemica Franca Habzburga i sobarice Marije, Poljakinje koja je radila na dvoru Habzburga.
Rodjen je u Becu 16.06.1892.
Bio je Mason, clan Vatikanske loze o cemu svedoci u svojoj knjizi Zoran D Nenezic (mason 33. stepena)
Postoje dokazi da je bio u Sionskom prioratu.
Umro je 16.02.1980., sahranjen na porodicnom groblju Hazburga u Becu.

Ko se sve poklonio praznom kovcegu???

Sahrana Josipa Broza Tita - ceo prenos

0

#4 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07

Napisano: 27.09.07, 10:55

E Milice, nisu nas tako ucili u skoli. Drug Tito je bio dobar i plemenit covek. Evo i jednog dela biografije:

Attached Image: tito1.jpg

Josip Broz rođen je u Kumrovcu 7. maja 1892, ali je 25. maj utvrđen kao njegov rođendan. Brozov otac Franjo, rođen 5. IX 1856, oženio se s Marijom Javeršek, kćeri seljaka iz Podsrede u Sloveniji. Medu njihovih petnaestoro dece Josip je bio sedmo. Sa 8 jutara škrte zemlje, Franjo Broz nije mogao ishraniti svoju porodicu. Svog petnaestogodišnjeg sina Josipa uputio je 1906 na konobarski zanat u Sisak, ali razočaran ovim poslom Josip Broz je ubrzo stupio kao učenik u jednu bravarsku radionicu. Usporedo je pohađao i trogodišnju šegrtsku (zanatsku) školu. Tu je došao u dodir sa socijaldemokratskim pokretom i literaturom. Septembra 1910 završio je zanat i u isto vreme dobio svedočanstvo o završenoj šegrtskoj školi. Otišao je u Zagreb i zaposlio se u jednoj mehaničarskoj radionici. Tu se upisao u sindikat za člana Saveza kovinarskih radnika i postao član Socijaldemokratske stranke Hrvatske i Slavonije. Tih dana učestvuje i u radničkim demonstracijama. Odlazi u Ljubljanu i Trst tražeći posla, pa se u martu 1911 ponovo zapošljava u Zagrebu.

Tražeći bolje uslove rada i priliku da se stručno usavrši, leti 1911 Josip Broz odlazi u Kamnik u Sloveniji gde se zapošljava u fabrici metalne robe. Učestvuje u sindikalnom radu, pristupa Sokolu, nacionalnom antiaustriskom društvu za unapređenje fizičke kulture. U maju 1912 odlazi u Češku, u veliku metalnu fabriku u Jince-Čenkov, odavde u Plzenj kod Škode zatim u Nemačku, radi u Manhajmu kod Benza, u Ruru, pa u Beču, zadržavajući se svuda kraće vreme. Naučio je češki i nemački, usavršio zanat, ali pre svega, radeći u velikim fabrikama sa nekoliko hiljada radnika, jasno je uvideo koliku snagu pretstavljaju radnici. Nešto više se zadržao u Bečkom Novom Mestu, u velikoj fabrici automobila Daimler gde je bio probni vozač.
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#5 Drbob

Napisano: 27.09.07, 11:00

Bravo Milice. I po meni je to istina.
Inače pravi Josip Broz je streljan 1939.godine u Španiji.
Hrvatski i slovenački komunisti nisu hteli Srbina na čelo KPJ pa su zato sakrili istinu o tome ko je Josip Broz Tito.
Inače Tito je brat po ocu Adolfa Hitlera.
Tito je bio istinski gospodar sveta.
U toj svetskoj zaveri koja postoji više od dvestotina godina, trenutno je na čelu engleska kraljica i venecijansko crno plemstvo, sa ciljem da se uspostavi novi svetski poredak, obnovi rimska imperija(čitaj IV Rajh), sa Habzburgom na čelu.
0

#6 Bjuti  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 122

Napisano: 27.09.07, 21:46

Шупље и недоказане приче.

Ко је убио Кенедија?

Ђинђић пуцо сам на себе.

Људи нису били на Месецу.

Срби народ најстарији.

Рибе које немају сисе су сексуално активније.

Слоба је био добар, ал су "они" око њега били лоши и потурали му лажне информације.

За вегетаријанце риба није животиња.

Итд...

Је л' вама толико досадно или волите теорије завере?
0

#7 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 27.09.07, 22:14

View PostBjuti, on 22:46, 27. September 2007, said:

Шупље и недоказане приче.
Ко је убио Кенедија?
Ђинђић пуцо сам на себе.
Људи нису били на Месецу.
Срби народ најстарији.
Рибе које немају сисе су сексуално активније.
Слоба је био добар, ал су "они" око њега били лоши и потурали му лажне информације.
За вегетаријанце риба није животиња.
Итд...

Је л' вама толико досадно или волите теорије завере?

Zašto ljudi traže dokaze za stvari koje bi voleli da su istina... to im je u krvi.

Ne odgovara im da je Đinđić ubijen "zbog boksa pljuga". Ne žele da veruju. A drugi baš žele u to da veruju.

Ali to nije tema

Što ubijaš temu sa offtopic-om: Је л' вама толико досадно или волите теорије завере??
Neka svako ko želi kaže šta misli o Titu. :rolleyes:
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#8 Drbob

Napisano: 27.09.07, 22:47

Bjuti, iz kog filma ti ispade. Iako si bio alegoričan naveo si suštu istinu. Sada ću da otvorim temu o savršenom atentau. :rolleyes: :rolleyes:
0

#9 zaza37  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 17
  • Pridružio se: 19.09.07

Napisano: 28.09.07, 00:55

Broz je sve ono u sta su hteli da veruju, siroke narodne mase a vi mozete i nemorate, e to vam je demokratija, a ja o tutu mislim kao i o svakom pokojniku, NA ZADUSNICE bez :spiteful: svece naravno da se covek ne prevrce u grobu.
0

#10 Bjuti  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 122

Napisano: 28.09.07, 18:21

Слажем се.

Нека неки будући историчари се бакћу овом темом, време ће показати, а можда и неће.
0

#11 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 29.09.07, 12:21

Ma ni ja ne mogu da verujem u tu tuznu pricu o malom Jozi... stvarno.
Ali ih je svetski sve odradio!
0

#12 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564

Napisano: 08.10.07, 11:36

... uostalom, koga je sad briga sta je bilo i ko je bio on... kad je umro pre 30 god.
Bolje da gledamo i razmisljamo o onome sto nam se sad desava.
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#13 Vucinic88  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 359
  • Pridružio se: 22.10.07

Napisano: 08.02.08, 17:39

Druze TITO mi ti se kunemo da u skolu vise ne idemo :)
Zivot je *urva ali ja sam MAKRO :P
0

#14 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 08.02.08, 20:19

Da budem iskrena - kakav god skot da je bio, ja se svog detinjstva sećam kao lepog bezbrižnog perioda u svom životu. Imalo se, moglo se, živelo se bez trzavica...
0

#15 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 08.02.08, 22:36

Po mom misljenju Tito je bio i uvujek ce biti licnost koja je obiljezila nasu istoriju. Ko god da je on bio i bez obzira na to sto se zalagao za ideju komunizma, koju ja mozda i ne podrzavam, ja mu se divim... Zadivljujuce je da jedan covjek ima toliko uticaja... Ko bi danas to mogao?! I ja sam slusala i od roditelja i od starijih da su super zivjeli dok je Tito vladao...
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#16 sanjac

Napisano: 11.02.08, 11:01

Drug Tito... vaspitana sam da se ljubav prema njemu ne dovodi u pitanje.
Kad je umro, plakali smo svi, neko iskreno a neko jer je uciteljica rekla da treba da placemo.

Mislim da je bio samo eksponent organizacije koja je zapocela ono sto nam se danas desava.
Osoba za javnost, a iza njega... sistem.
0

#17 Voytsche

Napisano: 19.02.08, 12:34

Milica i Drbob su dosta toga rekli da nemam ih cime dopuniti i potpuno se slazem sa njima. Sto se tice "blagostanja" i kako je bilo dobro ne bih se slozio. To blagostanje vrlo dobro su osetili moji dedovi obojica su bili pripadnici JA u Otadzbini. Aaa setih se Tito je 1952 potpisao tajni ugovor sa NATO e sada vidimo sta je taj hohstaoler potpisao. I ovo mrzeo je komuniste. Sto se mene tice on nije bio problem Srbiji nego su problem Titici iz Srpskog nacionalnog korpusa na celu sa SPC-om. Sanjac slazem se i sa tvojim misljenjem. :)
0

#18 Mario  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 15
  • Pridružio se: 25.01.08

Napisano: 19.03.08, 23:30

Tito je bio zakon. Sto neki kazu da je manipulisao masama i to je tacno. Znao je kako da vodi ljude. Zar je kriv zbog toga?! Pa pravog vodju karakterisu sve odlike koje su krasile druga Tita! On je bio covjek sa stavom, jakim govorima, voljom i zeljom da vlada! i to mu niko ne moze osporiti! Pogledajte one nove politicare! oni su svi brzi na jeziku, danas tvrde jedno sutra drugo i u njima niko ne vidi praog vodju. A ljudi su u Titu vidjeli nekog ko ce ih voditi u tim teskim trenutcima. To nije morao biti Tito, mogao je biti bilo ko drugi ko je imao karizmu i moc kao on.
Oko njega je bio krug ljudi koji su sve radili. Pisali govore, odlucivali, pripremali ga za nastupe a njegovo je bilo da izadje, i svojim govorom, svojim stavom povede ljude.

KAD JE TITO BIO ZIV TREBAO SI SAMO PAZITI STA PRICAS A MOGAO SI LECI BILO GDJE I SPAVATI.
A DANAS PRICAJ STA HOCES I KOLIKO HOCES ALI ZATO DOBRO PAZI GDJE CES LECI DA SPAVAS!!
imas problem?? rijesi ga sam :D
0

#19 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 19.03.08, 23:43

View PostMario, on 23:30, 19. March 2008, said:

Tito je bio zakon. Sto neki kazu da je manipulisao masama i to je tacno. Znao je kako da vodi ljude. Zar je kriv zbog toga?! Pa pravog vodju karakterisu sve odlike koje su krasile druga Tita! On je bio covjek sa stavom, jakim govorima, voljom i zeljom da vlada! i to mu niko ne moze osporiti! Pogledajte one nove politicare! oni su svi brzi na jeziku, danas tvrde jedno sutra drugo i u njima niko ne vidi praog vodju. A ljudi su u Titu vidjeli nekog ko ce ih voditi u tim teskim trenutcima. To nije morao biti Tito, mogao je biti bilo ko drugi ko je imao karizmu i moc kao on.
Oko njega je bio krug ljudi koji su sve radili. Pisali govore, odlucivali, pripremali ga za nastupe a njegovo je bilo da izadje, i svojim govorom, svojim stavom povede ljude.

KAD JE TITO BIO ZIV TREBAO SI SAMO PAZITI STA PRICAS A MOGAO SI LECI BILO GDJE I SPAVATI.
A DANAS PRICAJ STA HOCES I KOLIKO HOCES ALI ZATO DOBRO PAZI GDJE CES LECI DA SPAVAS!!

Naravno, konacno neko da dijeli isto misljenje
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#20 Čomi  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 166
  • Pridružio se: 31.03.08

Napisano: 13.04.08, 19:24

View Postistina87, on 0:43, 20. March 2008, said:

Naravno, konacno neko da dijeli isto misljenje

Kad bi me neko pitao kakvog predsednika želim svojoj zemlji rekla bih: -Lukavog geopolitičara koji ima dobro srce -
Da li je Tito bio lukav, i te kako; da li se bavio geopolitikom, da; da li je bio dobrog srca, pa ne mislim baš da je svaka nacija podjednako apsorbovala njegovu ljubav. Što se tiče Srba mislim da nam je zabiberio. Trebaće nam bar sto godina da se saberemo, kako svoju veru, tako i svoje redove, kako svoj narod, tako i svoju zemlju i ekonomiju. Šta god ispadne od nas, moraćemo se prilagodjavati geopolitičkim uslovima sveta. Da je pripadao nekim ili nekoj svetskoj organizaciji, u to verujem (masoni). A što se tiče istorije (sad zadirem i drugu temu) verujem joj samo ako je potkrepljena nekom drugom egzaktnijom naukom. Stavovi čoveka se razlikuju od istorijskog štiva koji čita, od epohe koju uzima kao reper itd.
Ja iskreno verujem narodu, jer ono što priča na ulici, u autobusu, pijaci, poslu itd. uvek je istina veća od bilo kakve istorije, samo treba osluškivati i biti otvoren za sve. Da nam je sada jedan kao Tito izvukli bi se iz ovih političkih zavrzlama. Neko dovoljno lukav da se smeška svetu i radi za svoj narod, neko dovoljno harizmatičan, taktičan, i s poznavanjem svetskih političkih kretanja, i neko dobrog srca za svoj narod koji je aorta svakog vladara. Ako je presečeš krvariš predsedniče (ma ko to bio).
Tito je bio likčina, baš kao i Hitler ili Gandi ili Cezar. Bio je čovek koji ne ostavlja svet i ljude ravnodušnim. Mogli ste ga mrzeti ili voleti. Sigurno imate nekog takvog i u svom okruženju. Ili ste ga se trebali plašiti ili bi ste se šćućurili kraj njega da vas zaštiti. Dok smo bili Juga mi obični se nismo ni bavili Titom u svakodnevnom životu.
Lao Ce reče:
- Najuzornijeg vladara narod jedva da poznaje
- Na drugo mesto dolazi onaj koga voli i poštuje
- Na trećem mestu je onaj koga se plaši
- A na poslednjem - onaj čije ime i rod u narodu izaziva gnušanje.
Procenite sami šta i kliko od ovog gore je Tito imao.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu