Iskustvo kliničke smrti.
Napisano: 08.10.08, 11:25
Pozdrav, uz želju za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
#2 sanjac
Napisano: 08.10.08, 11:29
Napisano: 08.10.08, 12:34
Pitam se zato, nije li iskustvo kliničke smrti, odnosno ono što ljudi tvrde da su videli, doživeli u tim trenucima, jedna vrsta sna?
#4 sanjac
Napisano: 08.10.08, 13:09
Tema iskustava klinicke smrti je zanimljiva, mada mislim da jedino ko je licno doziveo moze da napise kako je. Sa druge strane, kako verovati, sigurno ima slicnosti u iskustvima a opet mnogo razlike..?
Napisano: 08.10.08, 20:07
Kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova-lakse je coveku da zivi ako veruje u ideju o reinkarnaciji. Samo to i nista vise.
Napisano: 09.10.08, 00:13
Pozdrav, uz želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
Napisano: 09.10.08, 02:49
Zvonko Stankovic, on 1:13, 9. October 2008, said:
Pa razumem te potpuno, mozak ti je bio ziv a sve ostalo mrtvo, zato se tako jasno svega secas. Ne samo ti, svi koji su je doziveli.
Napisano: 09.10.08, 10:02

POPULAR
yuliana, on 3:49, 9. October 2008, said:
Neka je mozak i bio živ, ali ja sam jasno video napuštanje tela, odlazak bez ikakvog osećanja za to, šta se dogadja oko moga tela, do trenutka, kada su se ljudi skupili oko njega. Dalje su dogadjaji koji nisu vezani za moje telo, tj. odlazak kroz mrak ka svetlosti gde je sve prijatno, gde se sve oseća predivno i gde sam lepo čuo da mi je saopšteno, da moje vreme nije došlo i da moram da se vratim. Posle toga sam se vratio u svoje telo brzinom bleska.
2004 godine sam bio na operacionom stolu pod narkozom, gde mi je mozak takodje bio živ, ali nemam nikakvog doživljaja, osim što su morali da me šamaraju da bih počeo da dišem. I još jedan podatak da tačno znam dan i čas svoje smrti koja će se dogoditi za sedam godina.
Pozdrav, uz najbolje želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
#9 sanjac
Napisano: 09.10.08, 10:18
I ako ste sasvim sigurni da je to dan D za Vas, kako ste to prihvatili i kako trosite tih preostalih 7 godina?
Sta cete raditi u toj "poslednjoj nedelji"?
Napisano: 10.10.08, 03:08

POPULAR
Sve je tako prosto!
Napisano: 10.10.08, 03:52
Zvonko Stankovic, on 4:08, 10. October 2008, said:
Sve je tako prosto!
Da. Sto bi Jung reko-sve su tajne zivota i svo je znanje ovoga sveta zapisano u nesvesnom delu psihickog aparata svakog coveka.
Oni koji dozive klinicku smrt, u vremenskom periodu dok ona traje, nisu u svesnom stanju, a kako je mozak jedini organ koji tada funkcionise, nesvesni sadrzaji su tada ujedno i jedini. Pa ako je verovati Jungu (ja mu verujem, jer njegove teorije su mnogi pokusavali, ali ih niko nije uspeo pobiti do dana danasnjeg), verujem i tebi da si u svom nesvesnom nabasao i na tu tajnu-kada ces umreti.
Napisano: 11.10.08, 02:38
Pozdrav, uz želju za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
yuliana, on 4:52, 10. October 2008, said:
Oni koji dozive klinicku smrt, u vremenskom periodu dok ona traje, nisu u svesnom stanju, a kako je mozak jedini organ koji tada funkcionise, nesvesni sadrzaji su tada ujedno i jedini. Pa ako je verovati Jungu (ja mu verujem, jer njegove teorije su mnogi pokusavali, ali ih niko nije uspeo pobiti do dana danasnjeg), verujem i tebi da si u svom nesvesnom nabasao i na tu tajnu-kada ces umreti.
Hoćete reći u "arhetipu"
Napisano: 11.10.08, 13:45
Hoćete reći u "arhetipu"
[/quote]
Da. Arhetipovi, kolektivno nesvesno i licno nesvesno. Kad bismo osvestili sto vise svojih nesvesnih sadrzaja, odnosno prizvali ih u svest, mnogo bi nam toga bilo jasnije. Svi su naucnici i geniji upravo imali taj "dar", nisu im otkrica padala sa neba, prosto prodor nekih sadrzaja iz nesvesnog u svesno(naravno na temeljima vec stecenog znanja i racija).
Napisano: 13.10.08, 14:17
Gospodine Zvonko Stankoviću, mogu li Vas pitati kao ste se osećali kada ste saznali koji je Vaš poslednji dan života?
Napisano: 15.10.08, 00:09
Lidija Vuksanović, on 15:17, 13. October 2008, said:
Gospodine Zvonko Stankoviću, mogu li Vas pitati kao ste se osećali kada ste saznali koji je Vaš poslednji dan života?
U početku sam bio veoma uzrujan, a zatim shvatio da je to neminovnost i prihvatio kao i sve u životu što mi se dogadjalo smireno i sa proučavanjem života koji mi ide kao film. Nema bežanja ili batrganja, to je, što je. Pomiriš se sa tim i čekaš.
Pozdrav, uz najbolje želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro u životu!
yuliana, on 14:45, 11. October 2008, said:
Hoćete reći u "arhetipu"
Da. Arhetipovi, kolektivno nesvesno i licno nesvesno. Kad bismo osvestili sto vise svojih nesvesnih sadrzaja, odnosno prizvali ih u svest, mnogo bi nam toga bilo jasnije. Svi su naucnici i geniji upravo imali taj "dar", nisu im otkrica padala sa neba, prosto prodor nekih sadrzaja iz nesvesnog u svesno(naravno na temeljima vec stecenog znanja i racija).
"Ali ne smemo zaboraviti da je vrlo mali broj ljudi umetnik života i da je pri tom umetnost življenja najplemenitija i najredja od svih veština - kome bi uspelo da ceo pehar isprazni u lepoti?" K. G. Jung.
Napisano: 15.10.08, 00:25
Zvonko Stankovic, on 1:13, 9. October 2008, said:
Gospodine Zvonko imam dva pitanja
1. Posto znate sta se sa vama dogadjalo dok je vase telo lezalo hajde da kazemo mrtvo..zanima me iz koje pozicije ste vi to pratili pa ste znali kada ste ``oziveli`` ponovo?
2. Otkud znate vreme vase smrti i ko vam je rekao?
Napisano: 15.10.08, 07:20
Napisano: 15.10.08, 12:09
ColdFire, on 1:25, 15. October 2008, said:
1. Posto znate sta se sa vama dogadjalo dok je vase telo lezalo hajde da kazemo mrtvo..zanima me iz koje pozicije ste vi to pratili pa ste znali kada ste ``oziveli`` ponovo?
2. Otkud znate vreme vase smrti i ko vam je rekao?
1. Iz pozicije udaljavanja uvis sa mesta udesa,
2. Rečen mi je datum i sat posle primljenog, da ga tako nazovem "obaveštenja" da još nije došlo moje vreme.
JANA, on 8:20, 15. October 2008, said:
Kažu ljudi, koji su me poneli kući na rukama, posle više pokušaja reanimacije, i kako su mojoj majci rekli da su i ogledalo upotrebili da bi se uverili dali sam živ a ja sam tada imao samo 12 godina, tako da znam šta sam "video" ili "osetio" ili "doživeo" bez znanja o kliničkoj smrti bilo šta. Tek sa 21-om godinom sam odjednom shvatio u kom sam to stanju bio, jer me je to pratilo kroz neke vizije stalno a ja nisam mogao da odgonetnem šta je to. Tek sa Inicijacijom sam uspeo da proniknem šta me to prati. Ne bih ja nazvao to paranormalnim to što pri punoj koncetraciji mogu da otkrijem, vrecimo izvor vode, ili neko mesto koje tražim, ali nikad se nisam trudio da otvaram nešto posebno u odnosu na paranormalno, osim Inicijacije. A što se tiče tih oblasti pročitao sam dosta knjiga o tome jer sam tražio odgovore na dogadjaje u životu.
Napisano: 15.10.08, 12:59
#20 sanjac
Napisano: 15.10.08, 13:17
Jako je lep Vas pozdrav "Pozdrav, uz najbolje želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro", retki su ljudi koji drugima zele dobro. Kako ste u sebi izgradili takav odnos prema svetu?