Klinička smrt

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Iskustvo kliničke smrti.

#1 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 135
  • Pridružio se: 26.05.08
  • Pol:muški

Napisano: 08.10.08, 11:25

Doživeo sam, kliničku smrt i sve ono što ide iza smrti. Zato znam da ima života posle smrti, jer sam video kako to sve izgleda i spoznao kako se umire, izlazi iz tela, odlazi tamo gde se ne manifestuju nikakva osećanja, i kako se vraća u telo brzinom bljeska. To me je nateralo da tražim odgovore na pitanja o kliničkoj smrti, života posle smrti, i sve u vezi sa životom i smrću.
Pozdrav, uz želju za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
0

#2 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 08.10.08, 11:29

Gospodine Stankovicu, da li bi sa nama podelili svoj dozivljaj klinicke smrti i pomenutih manifestacija?
0

#3 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07
  • Pol:ženski

Napisano: 08.10.08, 12:34

Nešto razmišljam... Obično ljudi kažu: Šta ko želi, to i sanja. Sve ono što opterećuje našu podsvest u toku dana (na javi), lepo ili ružno svejedno, često se manifestuje noću u vidu snova, bukvalno ili u vidu simbola.
Pitam se zato, nije li iskustvo kliničke smrti, odnosno ono što ljudi tvrde da su videli, doživeli u tim trenucima, jedna vrsta sna?
0

#4 sanjac

Napisano: 08.10.08, 13:09

offtopic: ako sanjamo ono sto zelimo, pre 2 noci sam sanjala Sonju Liht, da mi daje casove psihologije u nekoj baraci. Da se odmah :girl_devil:?

Tema iskustava klinicke smrti je zanimljiva, mada mislim da jedino ko je licno doziveo moze da napise kako je. Sa druge strane, kako verovati, sigurno ima slicnosti u iskustvima a opet mnogo razlike..?
0

#5 yuliana  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 94
  • Pridružio se: 22.09.08

Napisano: 08.10.08, 20:07

Klinicka smrt i smrt nemaju bas puno veze. U klinickoj smrti dodje do zastoja srcanog rada i respiratornog sistema, a ono sto je bitno, je da mozak nastavlja svoju funkciju, radi i ziv je-zato se to i zove klinicka smrt. Otuda i ne cude previse opisi onoga sto su u klinickoj smrti doziveli oni koji su se iz nje vratili-mozak je sve vreme bio aktivan dok je sve ostalo bilo mrtvo. A kad umres, umre i mozak. The-end!

Kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova-lakse je coveku da zivi ako veruje u ideju o reinkarnaciji. Samo to i nista vise.
nista nije onako kako izgleda da jesta, a nije ni drigačije
0

#6 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 09.10.08, 00:13

Upravo vama i ne treba objašnjavati o kliničkoj smrti ništa, jer vi svi verujete u šta verujete, znate šta znate. Vama za informaciju sa 12 godina sam doživeo to što sam doživeo i danas se kristalno jasno sećam šta se dogadjalo samnom i mojim telom koje je ležalo, i koje je nošeno, i šta su mi ljudi opisali koji su me mrtvog nosili.
Pozdrav, uz želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
0

#7 yuliana  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii

Napisano: 09.10.08, 02:49

View PostZvonko Stankovic, on 1:13, 9. October 2008, said:

Upravo vama i ne treba objašnjavati o kliničkoj smrti ništa, jer vi svi verujete u šta verujete, znate šta znate. Vama za informaciju sa 12 godina sam doživeo to što sam doživeo i danas se kristalno jasno sećam šta se dogadjalo samnom i mojim telom koje je ležalo, i koje je nošeno, i šta su mi ljudi opisali koji su me mrtvog nosili.

Pa razumem te potpuno, mozak ti je bio ziv a sve ostalo mrtvo, zato se tako jasno svega secas. Ne samo ti, svi koji su je doziveli.
0

#8 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 09.10.08, 10:02

*
POPULAR

View Postyuliana, on 3:49, 9. October 2008, said:

Pa razumem te potpuno, mozak ti je bio ziv a sve ostalo mrtvo, zato se tako jasno svega secas. Ne samo ti, svi koji su je doziveli.

Neka je mozak i bio živ, ali ja sam jasno video napuštanje tela, odlazak bez ikakvog osećanja za to, šta se dogadja oko moga tela, do trenutka, kada su se ljudi skupili oko njega. Dalje su dogadjaji koji nisu vezani za moje telo, tj. odlazak kroz mrak ka svetlosti gde je sve prijatno, gde se sve oseća predivno i gde sam lepo čuo da mi je saopšteno, da moje vreme nije došlo i da moram da se vratim. Posle toga sam se vratio u svoje telo brzinom bleska.
2004 godine sam bio na operacionom stolu pod narkozom, gde mi je mozak takodje bio živ, ali nemam nikakvog doživljaja, osim što su morali da me šamaraju da bih počeo da dišem. I još jedan podatak da tačno znam dan i čas svoje smrti koja će se dogoditi za sedam godina.
Pozdrav, uz najbolje želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro!
1

#9 sanjac

Napisano: 09.10.08, 10:18

Da ne pitam kako znate datum svoje buduce smrti... ali sto bas za 7 godina?
I ako ste sasvim sigurni da je to dan D za Vas, kako ste to prihvatili i kako trosite tih preostalih 7 godina?
Sta cete raditi u toj "poslednjoj nedelji"?
0

#10 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 10.10.08, 03:08

*
POPULAR

Svi živimo pod istim nebom ali ne vidimo svi isti horizont! Mnogo je prosto, kada vidiš datum i čas na horizontu u paralelnom svetu u svetu u kom se nadješ na trenutak, pa vidiš još mnogo toga, onda shvatiš koliko si zrno peska u okeanu, i koliko trebaš da ispuniš svoju misiju, ili smisao svog života, i kako se moraš kretati ka svom cilju. Vrlo prosto i lako se prihvata dan D, isto onako kao i Vi koji zanate da će vam doći dan D ali neznate kad. Do tada ću gledati da pomognem svojima i ljudima oko sebe koliko god mogu, a u poslednjoj nedelji ću se mirno oprostiti sa bližnjima i mirno predati dušu onome kome treba.
Sve je tako prosto!
1

#11 yuliana  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii

Napisano: 10.10.08, 03:52

View PostZvonko Stankovic, on 4:08, 10. October 2008, said:

Svi živimo pod istim nebom ali ne vidimo svi isti horizont! Mnogo je prosto, kada vidiš datum i čas na horizontu u paralelnom svetu u svetu u kom se nadješ na trenutak, pa vidiš još mnogo toga, onda shvatiš koliko si zrno peska u okeanu, i koliko trebaš da ispuniš svoju misiju, ili smisao svog života, i kako se moraš kretati ka svom cilju. Vrlo prosto i lako se prihvata dan D, isto onako kao i Vi koji zanate da će vam doći dan D ali neznate kad. Do tada ću gledati da pomognem svojima i ljudima oko sebe koliko god mogu, a u poslednjoj nedelji ću se mirno oprostiti sa bližnjima i mirno predati dušu onome kome treba.
Sve je tako prosto!

Da. Sto bi Jung reko-sve su tajne zivota i svo je znanje ovoga sveta zapisano u nesvesnom delu psihickog aparata svakog coveka.
Oni koji dozive klinicku smrt, u vremenskom periodu dok ona traje, nisu u svesnom stanju, a kako je mozak jedini organ koji tada funkcionise, nesvesni sadrzaji su tada ujedno i jedini. Pa ako je verovati Jungu (ja mu verujem, jer njegove teorije su mnogi pokusavali, ali ih niko nije uspeo pobiti do dana danasnjeg), verujem i tebi da si u svom nesvesnom nabasao i na tu tajnu-kada ces umreti.
0

#12 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 11.10.08, 02:38

Odgovor čak leži u dva gena koji određuju dužinu života!
Pozdrav, uz želju za dobro zdravlje, mir i svako dobro!

View Postyuliana, on 4:52, 10. October 2008, said:

Da. Sto bi Jung reko-sve su tajne zivota i svo je znanje ovoga sveta zapisano u nesvesnom delu psihickog aparata svakog coveka.
Oni koji dozive klinicku smrt, u vremenskom periodu dok ona traje, nisu u svesnom stanju, a kako je mozak jedini organ koji tada funkcionise, nesvesni sadrzaji su tada ujedno i jedini. Pa ako je verovati Jungu (ja mu verujem, jer njegove teorije su mnogi pokusavali, ali ih niko nije uspeo pobiti do dana danasnjeg), verujem i tebi da si u svom nesvesnom nabasao i na tu tajnu-kada ces umreti.

Hoćete reći u "arhetipu"
0

#13 yuliana  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii

Napisano: 11.10.08, 13:45

[quote name='Zvonko Stankovic' date='3:38, 11. October 2008' post='45486'

Hoćete reći u "arhetipu"

[/quote]
Da. Arhetipovi, kolektivno nesvesno i licno nesvesno. Kad bismo osvestili sto vise svojih nesvesnih sadrzaja, odnosno prizvali ih u svest, mnogo bi nam toga bilo jasnije. Svi su naucnici i geniji upravo imali taj "dar", nisu im otkrica padala sa neba, prosto prodor nekih sadrzaja iz nesvesnog u svesno(naravno na temeljima vec stecenog znanja i racija).
0

#14 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 13.10.08, 14:17

Tema je jako zanimljiva, kao i odgovori na istu.
Gospodine Zvonko Stankoviću, mogu li Vas pitati kao ste se osećali kada ste saznali koji je Vaš poslednji dan života?
Lidija
0

#15 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 15.10.08, 00:09

View PostLidija Vuksanović, on 15:17, 13. October 2008, said:

Tema je jako zanimljiva, kao i odgovori na istu.
Gospodine Zvonko Stankoviću, mogu li Vas pitati kao ste se osećali kada ste saznali koji je Vaš poslednji dan života?

U početku sam bio veoma uzrujan, a zatim shvatio da je to neminovnost i prihvatio kao i sve u životu što mi se dogadjalo smireno i sa proučavanjem života koji mi ide kao film. Nema bežanja ili batrganja, to je, što je. Pomiriš se sa tim i čekaš.
Pozdrav, uz najbolje želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro u životu!

View Postyuliana, on 14:45, 11. October 2008, said:

[quote name='Zvonko Stankovic' date='3:38, 11. October 2008' post='45486'

Hoćete reći u "arhetipu"

Da. Arhetipovi, kolektivno nesvesno i licno nesvesno. Kad bismo osvestili sto vise svojih nesvesnih sadrzaja, odnosno prizvali ih u svest, mnogo bi nam toga bilo jasnije. Svi su naucnici i geniji upravo imali taj "dar", nisu im otkrica padala sa neba, prosto prodor nekih sadrzaja iz nesvesnog u svesno(naravno na temeljima vec stecenog znanja i racija).

"Ali ne smemo zaboraviti da je vrlo mali broj ljudi umetnik života i da je pri tom umetnost življenja najplemenitija i najredja od svih veština - kome bi uspelo da ceo pehar isprazni u lepoti?" K. G. Jung.
0

#16 ColdFire  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 80
  • Pridružio se: 12.10.08

Napisano: 15.10.08, 00:25

View PostZvonko Stankovic, on 1:13, 9. October 2008, said:

Gospodine Zvonko imam dva pitanja
1. Posto znate sta se sa vama dogadjalo dok je vase telo lezalo hajde da kazemo mrtvo..zanima me iz koje pozicije ste vi to pratili pa ste znali kada ste ``oziveli`` ponovo?
2. Otkud znate vreme vase smrti i ko vam je rekao?
I hope for nothing. I fear nothing. I am free.
0

#17 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1910
  • Pridružio se: 16.08.08

Napisano: 15.10.08, 07:20

Gospodine Stankovicu, (bez uvrede, molim)da li ste sigurni da je to sto ste preziveli(doziveli)bila klinicka "smrt"? Mozda ste nekom "hemijom "aktivirali neke uspavane delove mozga, pa vas je ta neobjasnjena(za vas)mozdana funkcija, naterala da je definisete kao klinicku "smrt. Usput, da li je to"stanje"vaseg tela i svesti dovelo do pojave vidovitosti ili neceg slicnog paranormalnog van granica vase dosadasnje mozdane funkcije? Dobro zdravlje i uspeh u buducem zivotu! JANA
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

#18 Zvonko Stankovic  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 15.10.08, 12:09

View PostColdFire, on 1:25, 15. October 2008, said:

Gospodine Zvonko imam dva pitanja
1. Posto znate sta se sa vama dogadjalo dok je vase telo lezalo hajde da kazemo mrtvo..zanima me iz koje pozicije ste vi to pratili pa ste znali kada ste ``oziveli`` ponovo?
2. Otkud znate vreme vase smrti i ko vam je rekao?

1. Iz pozicije udaljavanja uvis sa mesta udesa,
2. Rečen mi je datum i sat posle primljenog, da ga tako nazovem "obaveštenja" da još nije došlo moje vreme.

View PostJANA, on 8:20, 15. October 2008, said:

Gospodine Stankovicu, (bez uvrede, molim)da li ste sigurni da je to sto ste preziveli(doziveli)bila klinicka "smrt"? Mozda ste nekom "hemijom "aktivirali neke uspavane delove mozga, pa vas je ta neobjasnjena(za vas)mozdana funkcija, naterala da je definisete kao klinicku "smrt. Usput, da li je to"stanje"vaseg tela i svesti dovelo do pojave vidovitosti ili neceg slicnog paranormalnog van granica vase dosadasnje mozdane funkcije? Dobro zdravlje i uspeh u buducem zivotu! JANA

Kažu ljudi, koji su me poneli kući na rukama, posle više pokušaja reanimacije, i kako su mojoj majci rekli da su i ogledalo upotrebili da bi se uverili dali sam živ a ja sam tada imao samo 12 godina, tako da znam šta sam "video" ili "osetio" ili "doživeo" bez znanja o kliničkoj smrti bilo šta. Tek sa 21-om godinom sam odjednom shvatio u kom sam to stanju bio, jer me je to pratilo kroz neke vizije stalno a ja nisam mogao da odgonetnem šta je to. Tek sa Inicijacijom sam uspeo da proniknem šta me to prati. Ne bih ja nazvao to paranormalnim to što pri punoj koncetraciji mogu da otkrijem, vrecimo izvor vode, ili neko mesto koje tražim, ali nikad se nisam trudio da otvaram nešto posebno u odnosu na paranormalno, osim Inicijacije. A što se tiče tih oblasti pročitao sam dosta knjiga o tome jer sam tražio odgovore na dogadjaje u životu.
0

#19 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1910
  • Pridružio se: 16.08.08

Napisano: 15.10.08, 12:59

Gospodine Zvonko hvala sto ste se udostojili da nam pojasnite ono sto je za nas ocigledna napoznanica! Da li ste vam je Inicijaciju omogucila srpska pravoslavna crkva npr. JANA
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

#20 sanjac

Napisano: 15.10.08, 13:17

Molim da objasnite gorepomenutu Inicijaciju. Zaista ne znam da se u pravoslavlju koristi takav termin.
Jako je lep Vas pozdrav "Pozdrav, uz najbolje želje za dobro zdravlje, mir i svako dobro", retki su ljudi koji drugima zele dobro. Kako ste u sebi izgradili takav odnos prema svetu?
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu