- 1
- 2
Greška lekara ili pogrešno ponašanje majke?
Napisano: 07.10.08, 08:06
#2 sanjac
Napisano: 07.10.08, 08:29
JANA, on 9:06, 7. October 2008, said:
Smrt bebe je tragedija, kome god i gde god da se desi.
Da, potrebno je da trudnica bude "lisena duvana i alkohola" jer od toga ni ona ni beba nemaju nista dobro i kvalitetno. I sigurna sam da svaki lekar bar jednom to trudnici predoci. Ovo je 21. vek i takve stvari se podrazumevaju.
Jano, imate li dece? Ako imate, jako me zanima da li ste tokom svoje trudnoce bili informisani o svemu sto Vas zanima, ili ste smatrali da je obaveza lekara da objasni i ono sto ga ne pitate?
Napisano: 07.10.08, 08:55
Takodje, lekari bi trebalo da preuzmu odgovornost za to sto se bezbroj puta desilo da se detetu desi nesto bas zbog njih. Nece gospoda da te porode dok im ne platis. Sramota.
#4 sanjac
Napisano: 07.10.08, 09:20
Ova prica koju Milica pominje, nece da te porode ako ne platis... dok bude ponude bice i potraznje. Koliko znam, svaka trudna se i porodi, a mito lekaru ne garantuje da ce sve biti savrseno.
@ Milica, znate li neku trudnicu kojoj je lekar trazio pare za porodjaj? I koja ga je prijavila za trazenje mita?
Napisano: 07.10.08, 09:24
Druga je stvar ako se ti poradjas normalnim putem, pa ti od doktora nista ne zavisi vec od babice.
#6 sanjac
Napisano: 07.10.08, 09:40
Ovu poruku je izmenio sanjac: 07.10.08, 09:41
Milica, on 10:24, 7. October 2008, said:
Druga je stvar ako se ti poradjas normalnim putem, pa ti od doktora nista ne zavisi vec od babice.
Jako mali broj trudnoca se zavrsava "vrucom sekcijom", znaci iznenadnim carskim. Kako se svaka trudnoca prati, zna se da li za carski ima predispozicija i opravdanih razloga, poput polozaja bebe, malih karlicnih mera, visokog pritiska, hronicnih bolesti majke ili bebe...
Strasni bolovi... i dalje nisu opravdanje za operativni zavrsetak trudnoce. Ali dobro, koja od tih sto je poznajete je prasavila tabak i podnela prijavu protiv tog dr? Verovatno ni jedna, racuna "samo da sve bude ok" i svaka tako. I onda svi pricaju o korupciji a svi nalaze interes u tome.
Ova prica "ako se poradjas normalno pa sve zavisi od babice a ne od dr"... zasto dr trazi mito za carski a babica ne trazi za prirodan? Meni niko nista nije trazio, pa me zanima.
Napisano: 07.10.08, 09:54
veliki broj dece majki pusaca je zdrav i prav, tako da nije to bas tako strasno ako je zena izabrala da pusi u trudnoci. ne verujem da se to desilo zato sto je majka pusac, pre bih rekla da je odgovornost na lekarima.
svakakvih sam se prica naslusala, ljudi su 9 meseci isli u privatne ordinacije, placali, dogovorili porodjaj sa lekarom iz privatne ordinacije koji radi i na drzavnoj klinici, naravno porodjaji su 450-500e, a verovali ili ne lekari se nisu pojavljivali na porodjajima uopste!
mislim da se lekari dosta bahato i neodgovorno ponasaju i inace, i to upravo zato sto za njih ne postoji nikakva sankcija i drze se medjusobno.
svaka cast izuzetcima, ja inace imam vrlo pozitivna iskustva, ali...
#8 sanjac
Napisano: 07.10.08, 09:59
Svaka cast svima na trudnocama i porodjajima baz muke. I jos vise mamama koje znaju koliko su morale da paze na kojesta i svaki dan bile u opasnosti da nesto krene po zlu.
#10 sanjac
Napisano: 07.10.08, 10:42
Ovu poruku je izmenio sanjac: 07.10.08, 10:43
Tu bebu, zbog koje je otvorena tema nazalost niko ne moze da vrati.
Govorimo o odgovornosti trudnice, u smislu konzumiranja alkohola i duvana, bez svesti koliko je stetno za bebu i kakve posledice posle moze da ima. To nije trucanje vec cinjenica, za razliku od kretenizma "ako vidis petla ti se u'vati za... da beba ne bi imala beleg", na to se mnogo vise obraca paznja.
Napisano: 07.10.08, 11:00
#12 sanjac
Napisano: 07.10.08, 11:09
Milica, on 12:00, 7. October 2008, said:
Ponavljam, jako puno dana sam provela bas u toj bolnici i ne znam ni za jedan takav slucaj, osim "desilo se jednoj mojoj".
Hajde da neko napise "Da, meni, sa imenom i prezimenom, desilo se da niko nije hteo da me porodi pa sam ostala trudna zauvek, jer nisam platila 10 E ili 1000 E".
Napisano: 07.10.08, 11:17
#14 sanjac
Napisano: 07.10.08, 11:45
Milica, on 12:17, 7. October 2008, said:
Meni je gadno to "cula sam od ove i one". Niko da jasno i glasno kaze "jeste, meni se desilo, i prijavila sam dr jer je trazio pare da me porodi". Ne razumem sta znaci MORALA da plati porodjaj. Za to je MORALA i da podnese prijavu protiv dr.
Zene koje su se poradjale imaju iskustvo na tu temu, za razliku od onih sto su cule i videla na filmu, bez uvrede, ali to su dva ugla vidjenja stvari.
Uostalom, meni ni iz dzepa ni u dzep. Ostale koje ce tek da se poradjaju neka razmisljaju sta im je ciniti.
Napisano: 07.10.08, 12:17
Da je tvoj zivot i zivot tvoje bebe bio ugrozen u tom trenutku drugacije bi razmisljala.
#16 sanjac
Napisano: 07.10.08, 12:36
Ovu poruku je izmenio sanjac: 07.10.08, 12:37
Milica, on 13:17, 7. October 2008, said:
Da je tvoj zivot i zivot tvoje bebe bio ugrozen u tom trenutku drugacije bi razmisljala.
Da, zivoti su nam itekako bili ugorozeni (pisala sam vec o tome na ovom forumu), i to od 6. meseca pa sve do porodjaja. Posledice, u vidu pritiska i secera, i danas imam.
Poslala sam ti privatnu poruku.
Ne planiram vise porodjaja, ali mi itekako bode oci to MORALA DA PLATI. To je direktna UCENA na koju se svesno pristaje a niko ne odgovara. Zato sam se upustila u pricu, i necu vise.
Svako dobro.
Napisano: 30.10.08, 22:53
Za ovu pricu saznajem tek na forumu i nisam upoznata sa detaljima, a kako na vrhu stoji da je umrla jos jedna "zdrava" beba, ako roditelji nisu dobili telo bebe, ne iskljucujem trgovinu bebama, sve je moguce.
Napisano: 01.11.08, 16:22
Napisano: 03.11.08, 10:24
Natasha, on 16:22, 1. November 2008, said:
Duvan bezopasan po zivot!!! Ne utice na zivot bebe???
SVASTA, sta jos necu procitati!
Za ljude je stetan i izaziva rak a za bebe nije, kakva glupost to izjaviti i ostati ziv, ne bih da vredjam ali izjava=manjak mozga.
- 1
- 2