Pojam društvo. Društvo je telo sastavljeno iz niza različitih organizovanih grupa ljudi koji svojim delovanjem imaju uticaja na državu ili zajednicu.
Napisano: 28.08.08, 19:51
Društvo je telo sastavljeno iz niza različitih organizovanih grupa ljudi koji svojim delovanjem imaju uticaja na državu ili zajednicu.
Nemojte tražiti definicije po udžbenicima, ne zato što nisu merodavni već zato što reč društvo koristite spontano bez svesti o tome šta po definiciji jeste. Napišite ono šta vam spontano dodje.
Nemojte tražiti definicije po udžbenicima, ne zato što nisu merodavni već zato što reč društvo koristite spontano bez svesti o tome šta po definiciji jeste. Napišite ono šta vam spontano dodje.
Napisano: 28.08.08, 19:54
Jeste li za društvo? Pa naravno.
Kakvo? Mešovito: u smislu pola, religije, političkog ubedjenja. Sa kim ste obično u društvu kad možete da birate?
Koga izbegavate u društvu, a sa kim bi ste rado sedeli u društvu?
E pa takvo nam je i društvo!
Kakvo? Mešovito: u smislu pola, religije, političkog ubedjenja. Sa kim ste obično u društvu kad možete da birate?
Koga izbegavate u društvu, a sa kim bi ste rado sedeli u društvu?
E pa takvo nam je i društvo!
Napisano: 28.08.08, 20:32
Što se razlika tiče (pol, religija, političko ubeđenje, na našim prostorima i nacionalnost) vrlo sam tolerantna - bitno je samo da je društvo veselo. Rado sedim u društvu sa pozitivnim ljudima, opuštenim, optimistima... Izbegavam, koliko mogu, one tmurne, večito nezadovoljne, pesimiste... Takvi me uvek smore i pokvare mi raspoloženje.
#5 sanjac
Napisano: 29.08.08, 08:36
Ne volim folirante. One sto znam da nema za sta pas da ih ujede, a busaju se da su najjaci i nepobedivi i kako im je sve super.
Najradije sam u drustvu ljudi koji prvenstveno znaju za red (onaj kucni, kad se ide na spavanje, kad se treba uhvatiti za novcanik a kad ne, i sl.) i koji umeju da podele kesicu cipsa i jednako dobro se provedu kad odemo u kafanu i zasviraju tambure. Sreca pa oko sebe imamo veliko drustvo, i zajednicko i svako svoje pa se uvek moze naci neko za otici na Adu ili za gledanje utakmice (dok zene trce za decom, ali nema veze
)
Najradije sam u drustvu ljudi koji prvenstveno znaju za red (onaj kucni, kad se ide na spavanje, kad se treba uhvatiti za novcanik a kad ne, i sl.) i koji umeju da podele kesicu cipsa i jednako dobro se provedu kad odemo u kafanu i zasviraju tambure. Sreca pa oko sebe imamo veliko drustvo, i zajednicko i svako svoje pa se uvek moze naci neko za otici na Adu ili za gledanje utakmice (dok zene trce za decom, ali nema veze
Napisano: 17.10.08, 01:34
Izbegavam alkoholicare, modne zaludjenike, fensere [makar one koji zive na Grand Show-u] jer sa njima zaista nemam o cemu da razgovaram. Izbegavam takozvane srbende koji bi "umrli za otadzbinu".. I to je u principu to. Volim vesela drustva, volim ljude kojima nije bitno gde cemo izaci, vec da izadjemo, kojima je svejedno kuda setamo... Ne zelim da me lose shvatite, ne ogranicavam se, niti pravim podele u svojoj glavi... Ja mogu da izadjem na kraj sa raznim profilima ljudi, al hajde, recimo da je najvaznija opustenost
Napisano: 17.10.08, 19:55
Samo veselo društvo nikako politika i religija nema veze pol. Inače mi je društvo podeljeno na porodično i poslovno. Sa porodičnim se družim aktivno sa suprugom a sa poslovnim samo ja i u vezi posla.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
Napisano: 17.10.08, 22:58
Trudim se da se druzim sa normalnim osobama koje ne pate od kompleksa bilo koje vrste. Trudim se da budem u drustvu samo onih osoba za koje sam sigurna da me nece izlukaviti na neki pokvaren nacin. Ne volim dvolicne osobe
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
Napisano: 18.10.08, 18:18
Društvo je grupa ljudi koja zajedno živi u uređenoj zajednici. Ovo je definicija a dali je tačna to vi odlučite.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
Napisano: 18.10.08, 19:11
Dušan, on 19:18, 18. October 2008, said:
Društvo je grupa ljudi koja zajedno živi u uređenoj zajednici. Ovo je definicija a dali je tačna to vi odlučite.
Grupa ljudi koja zajedno živi u uredjenoj zajednici može biti i porodica. Ako pojedinac u porodici može da učestvuje u njenom uredjenju i funkcionisanju zašto kao pojedinac ne može to ostvariti i u većoj društvenoj zajednici? Šta misliš?
Napisano: 18.10.08, 19:15
Čomi, on 20:11, 18. October 2008, said:
Grupa ljudi koja zajedno živi u uredjenoj zajednici može biti i porodica. Ako pojedinac u porodici može da učestvuje u njenom uredjenju i funkcionisanju zašto kao pojedinac ne može to ostvariti i u većoj društvenoj zajednici? Šta misliš?
Verovatno zato što je porodica mala grupa a i u samoj porodici se najslabiji, deca, gotovo ništa ne pitaju.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I ako sebe celog damo,
Saznaćemo tek ako kažemo