Ceka li princ na belom konju princezu bez miraza

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li postoje muškarci koji pitaju da li žena ima kola, stan, miraz, dobru platu i sl. Koje je Vaše mišljenje o tome?

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 27.08.08, 13:02

Au!!! Princ je promenio ime u Gospodin Savrseni. Madam Savrsena se nigde ne pominje.

Savrseni je skroz savrsen:visok, plav, lepo gradjen, ima auto, ima stan, ima dr, mr, oecc, dipl, dipl itd, sve ima, samo nema roditelje. Pa moze i da ima ali bogate. I voli samo nju, NJU. I ceka samo nju, NJU. Bezgresnu. Bezgresnu? Ne. Idealnu? Ne. Svakakvu? Ne. Nego OVAKVU! Au!!!

Savrseni ima CV za NJU.

Firme ne traze takav CV!

Pa i nece firme da se za njega udaju i trpe ga celog zivota.

Gospodin Savrseni moze da bude iz uvoza? Madam Savrsena je spremna za izvoz?

Da Vas pitam, vidite li Vi resenje ove Zavrzlame?
0

#2 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 27.08.08, 13:09

Vrlo je moguće da ima i muškaraca koji pitaju da li žena ima kola, stan, miraz, dobru platu i sl. Niko nije savršen i svi mi imamo vrline i mane. Pre nego što počne čovek ocenjivati i osuđivati druge treba da pogleda sebe. To je neko moje mišljenje. A najbitnije je da se dvoje ljudi međusobno poštuju, vole i razumeju. Sve ostalo vremenom dođe na svoje.
Lidija
0

#3 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07

Napisano: 27.08.08, 13:09

Vidim.
Jos mrmot da zavije cokoladu...
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#4 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 27.08.08, 13:24

Brak je institucija u koju ljudi ulaze radi zadovoljenja licnih interesa-kazejedan ekonomista. Meni je to malo cudno, jer smartam da je mnogo bitnije uzajamno postovanje, ljubav. Ali vrlo cesto i sa jedne i sa druge strane postavljaju se pitanja te o mirazu, te o autu, dobrom izgledu. Ma, ne postoji ni Savrsen ni Savrsena. Ako trosimo vrijeme i tazimo savrsenstvo, skoro vjerovatno da ostajemo sami. Ko zna, mozda ja grijesim
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#5 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 27.08.08, 13:41

Ajde da se ne lazemo.
Ljubav je lepa, najlepsa, sve sa razumevanjem i postovanjem. A kad para nestane, kad zaskripe prazna creva i neplaceni racuni, sta ces deci da das, ljubav za rucak? Struju da platis razumevanjem? O cemu vi pricate... X raspadnutih brakova bas zato sto je nestalo para. Navikli da se vidjaju skockani, usminkani, veseli, punih dzepova, vecerice, paznja, voznja... vencali se, pare se potrosile, obaveze se uvecale... a ljubav i postovanje i razumevanje odose kod nekog drugog... pa posle djavo kriv i "muskarac treba da snosi odgovornost" sto je napravio dete i nju obmanuo... najlakse krivicu svaliti na drugog.

Materijalno nije najvaznije, tacno, ali niko nece da me ubedi da je nebitno ima li para ili ne.
0

#6 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2406
  • Pridružio se: 25.07.08

Napisano: 27.08.08, 18:15

View Postsanjac, on 14:41, 27. August 2008, said:

Ajde da se ne lazemo.
Ljubav je lepa, najlepsa, sve sa razumevanjem i postovanjem. A kad para nestane, kad zaskripe prazna creva i neplaceni racuni, sta ces deci da das, ljubav za rucak? Struju da platis razumevanjem? O cemu vi pricate... X raspadnutih brakova bas zato sto je nestalo para. Navikli da se vidjaju skockani, usminkani, veseli, punih dzepova, vecerice, paznja, voznja... vencali se, pare se potrosile, obaveze se uvecale... a ljubav i postovanje i razumevanje odose kod nekog drugog... pa posle djavo kriv i "muskarac treba da snosi odgovornost" sto je napravio dete i nju obmanuo... najlakse krivicu svaliti na drugog.

Materijalno nije najvaznije, tacno, ali niko nece da me ubedi da je nebitno ima li para ili ne.

Ma nije generalno baš tako. Ja i supruga smo prošli svakojake gluposti zajedno pa se nismo razišli. Bili smo bez para, i to vrlo često, pa smo opet opstali. Nije baš sve u novcu ima nešto i u ljubavi.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#7 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 27.08.08, 21:39

View PostDušan, on 19:15, 27. August 2008, said:

Nije baš sve u novcu ima nešto i u ljubavi.

Nije baš sve u novcu, ima nešto i u ljubavi, pa ipak od ljubavi se ne živi. Donekle se slažem sa sanjac da nemaština donosi probleme, ako ništa drugo, javlja se nervoza, a tada je najlakše okriviti partnera za srušene snove. Viđala sam takve situacije. Kad ima para svi zadovoljni, sretni, a ljubav cveta...

I mi u kući se mnogo bolje slažemo sada kada pravimo planove kako da potrošimo ono što imamo, nego nekad kada smo se presabirali kako da platimo račune i sastavimo kraj s krajem.
0

#8 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2406
  • Pridružio se: 25.07.08

Napisano: 27.08.08, 21:42

View PostBlueButterfly, on 22:39, 27. August 2008, said:

Nije baš sve u novcu, ima nešto i u ljubavi, pa ipak od ljubavi se ne živi. Donekle se slažem sa sanjac da nemaština donosi probleme, ako ništa drugo, javlja se nervoza, a tada je najlakše okriviti partnera za srušene snove. Viđala sam takve situacije. Kad ima para svi zadovoljni, sretni, a ljubav cveta...

I mi u kući se mnogo bolje slažemo sada kada pravimo planove kako da potrošimo ono što imamo, nego nekad kada smo se presabirali kako da platimo račune i sastavimo kraj s krajem.

Ma slažem se ja sa tobom i sa ostalima ali takođe tvrdim da je to individualno.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#9 boca  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 304
  • Pridružio se: 13.08.08

Napisano: 29.08.08, 13:19

novac jeste bitan, ali ne moze biti na prvom mestu.
ne verujem u happy end u pricama gde partneri ne poticu iz slicnog, ako ne cak iz istog miljea.
lepo kaze nas narod- vaska na vasku...
princeza i prosjak, ili obrnuto, to prolazi samo u bajkama.
0

#10 Ninna  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 48
  • Pridružio se: 29.08.08

Napisano: 30.08.08, 09:37

Najidealnije je kada oboje imaju odjednako pocetnog kapitala.
Svjedok sam situacije kada je on imao vise i zbog ljubavi sve dijelio sa njom iako nije nista trazila. Kada su se emocije potrosile, prisiljavao ju je da mu sve sto je na nju potrosio - vrati. Besmisleno! Ma kolika ljubav bila, vremenom se potrosi. Tad se pokazu sva odstupanja a najprije financijska. Ne postoji tako jaka ljubav da ponisti razlike (ekonomske, intelektualne...). Ako postoji veza ili brak kada su oni iz razlicitih staleza ili razlicite imovinske kartice, onda onaj "slabiji" cuti i trpi da bi veza/brak bio skladan. Nerijetko, onaj "jaci" zbog osjecaja superiornosti na ovaj ili onaj nacin pocinje prije ili kasnije partneru ukazivati na postojece razlike.
Nisam iskljuciva. Izuzeci postoje i svaka im cast!
A ako oboje poticu sa iste ili bliske drustvene ljestvice, buducnost im zavisi od njihove tolerancije i ljubavi. Jos ako zajedno planiraju i stvaraju, tesko da ce doci do situacije kada ce jedno drugom nesto prigovarati. A ona ljubav koja se "potrosi" - ona se pratvara u postivanje i prijateljstvo.
0

#11 Princeza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 442
  • Pridružio se: 18.01.08

Napisano: 13.10.08, 00:00

U Crnoj Gori nema miraza... cak je i sramota ako muz zivi u zeninom stanu...
I`m a leader not a follower
0

#12 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 13.10.08, 08:20

View PostPrinceza, on 1:00, 13. October 2008, said:

U Crnoj Gori nema miraza... cak je i sramota ako muz zivi u zeninom stanu...

Zanimljivo, kod nas to baš i nije tako...
Lidija
0

#13 Princeza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 442
  • Pridružio se: 18.01.08

Napisano: 13.10.08, 23:52

View PostLidija Vuksanović, on 9:20, 13. October 2008, said:

Zanimljivo, kod nas to baš i nije tako...

Da, znam...
I`m a leader not a follower
0

#14 Snezana1909  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 269
  • Pridružio se: 21.10.08

Napisano: 22.10.08, 17:43

miraz?jel to jos aktuelno...
malo mi je daleka ta prica... moj muz i ja smo bili "bez iceg"... sami smo stekli mnogo i posteno... sve te skole, titule..posao..stan..nije nam trebala nicija pomoc..sami i laganica...
malo mi je bzvz..da se u 21 veku spominje miraz...
plava orhideja
0

#15 Pilence  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 581
  • Pridružio se: 23.10.08

Napisano: 23.10.08, 11:39

Slazem se.
Kakve su to budalastine. Svi se problemi tog tipa mogu resiti ako su osobe rezumne i imaju volju. A ako neko nema para a dosadno mu je sa partnerom to je drugi neki problem.
I da li je moguce da i dalje neko misli da postoji princ na belom konju?! Pa cak ni tinejdzerke vise ne mastaju u nedogled...
Sve se moze u isto vreme, i stvaranje doma i doskolavanje i sve ostalo... Znam vise primera.
Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio...
I shvatice, kad-tad, da ne zna sta je hlad...
0

#16 Kraljica  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 128
  • Pridružio se: 22.10.08

Napisano: 23.10.08, 13:00

pa s obzirom da sam baksuz u ljubavi,
docice mi samo konj!
0

#17 Snezana1909  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 23.10.08, 20:44

View PostPilence, on 12:39, 23. October 2008, said:

Slazem se.
Kakve su to budalastine. Svi se problemi tog tipa mogu resiti ako su osobe rezumne i imaju volju. A ako neko nema para a dosadno mu je sa partnerom to je drugi neki problem.
I da li je moguce da i dalje neko misli da postoji princ na belom konju?! Pa cak ni tinejdzerke vise ne mastaju u nedogled...
Sve se moze u isto vreme, i stvaranje doma i doskolavanje i sve ostalo... Znam vise primera.

evo me ja sam stvarala dom..gajila decu i isla u skolu..kad se hoce sve se moze... naravno uz partnerovu podrsku
a sto se tice tinejdzerki komen.moje starije cere su za zapisivanje...
plava orhideja
0

#18 Pilence  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 581
  • Pridružio se: 23.10.08

Napisano: 24.10.08, 10:05

View PostSnezana1909, on 21:44, 23. October 2008, said:

evo me ja sam stvarala dom..gajila decu i isla u skolu..kad se hoce sve se moze... naravno uz partnerovu podrsku
a sto se tice tinejdzerki komen.moje starije cere su za zapisivanje...

Pa i rekla sam da se slazem sa tobom. Iskreno verujem da je sve moguce, ako se ljudi ne promase, kao sto je najcesci primer u zadnje vreme jer svi srljaju ili su razocarani pa misle da postoje kompromisi- kao ma dobar je... nema veze...
Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio...
I shvatice, kad-tad, da ne zna sta je hlad...
0

#19 Snezana1909  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 24.10.08, 15:15

View PostPilence, on 11:05, 24. October 2008, said:

Pa i rekla sam da se slazem sa tobom. Iskreno verujem da je sve moguce, ako se ljudi ne promase, kao sto je najcesci primer u zadnje vreme jer svi srljaju ili su razocarani pa misle da postoje kompromisi- kao ma dobar je... nema veze...

I ja sam se slozila sa tobom... ha..ha
odg.da sam ja jedan od tih primera koje i ti znas
plava orhideja
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu