Ostrvo Krf

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Letovanje na Krfu. Zeleno ostrvce okupano suncem i okruženo kristalno čistim morem boje plavog safira, najsevernije je ostrvo u jonskom moru.

#1 Milan Todorović  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 22.02.08
  • Pol:muški

Napisano: 10.08.08, 00:29

• Attached Image: Krf_welcome.jpg
  • Attached Image: Krf_odmor_na_Krfu.jpg
  • Attached Image: Krf_Misje_ostrvo.jpg
Zeleno ostrvce okupano suncem i okruženo kristalno čistim morem boje plavog safira, najsevernije je ostrvo u jonskom moru, čiju su prirodu i magiju opisivali i veličali mnogi pesnici i umetnici. Homer je prvi opevao jedinstvenu lepotu ovog ostrva u svojoj "Odiseji". Grčko ime Krfa je Kerkira, po nimfi Kerkiri, kćerki rečnog boga Asopa, u koju se zaljubio bog mora Posejdon. Po grčkoj mitologiji, Posejdon je oteo i doveo Kerkiru na ovo ostrvo, a iz njihove ljubavi se rodio Feak, praotac Feačana. Čak i danas se Krf naziva ostrvom Feačana.
0

#2 Sunny  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 09.04.09
  • Pol:ženski

Napisano: 09.04.09, 09:19

Ovu poruku je izmenio Sunny: 09.04.09, 09:19

Da li je neko bio u mestu Agios Georgios juzni na Krfu? Kakvi su utisci? ;)
Unapred zahvalna!
0

#3 Aleksandar Kiralj  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 17
  • Pridružio se: 25.05.09

Napisano: 25.05.09, 18:30

View PostSunny, on 10:19, 9. April 2009, said:

Da li je neko bio u mestu Agios Georgios juzni na Krfu? Kakvi su utisci? :girl_haha:
Unapred zahvalna!

Molim vas i ja za ovaj odgovor... :girl_haha:

Krecem od 14.06...
Treba ti pomoc pri kladjenju?
0

#4 Dragana Sevo  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 11.09.08

Napisano: 29.05.09, 02:17

U Agios georgiosu na jugu Krfa bila sam pre 2 godine i potpuno sam sa razocarala. Mesto je malo, relativno slabo snabdeveno i nemate utisak da ste u Grckoj vec u nekoj nerazvijenoj britanskoj provinciji. Plaze nisu lose, ali ne mogu da se porede sa onima na zapadnoj obali npr Pelekas. Sto se tice nocnog zivota, ne ocekujte mnogo. Postoji nekoliko klubova, ali su bili poluprazni. Takodje zelim da vas upozorim da je mesto prepuno Siptara za koje se sumnja da kradu po apartmanima. I sama sam bila zrtva jedne od takvih kradja (a bilo ih je nekoliko za samo 10 dana) i to se desilo nocu dok smo spavali. Lokalna policija je utvrdila da su prilikom kradja koriscena i sredstva za omamljivanje. Mi smo bili smesteni u vili Teodoras i ta kuca je bila 2 puta na meti provalnika. Ako ste se vec odlucli za ovo mesto, iznajmite auto i obidjite najlepse pescane plaze na zapadu ostrva-Glifadski zaliv. Za one koji vole stenovite plaze i cisto more moja preporuka je Kasiopi na severu Krfa.

Pozdrav Dragana
0

#5 Aleksandar Kiralj  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 17
  • Pridružio se: 25.05.09

Napisano: 31.05.09, 10:03

Ovu poruku je izmenio Super Moderator: 30.06.09, 13:54

View PostDragana Sevo, on 3:17, 29. May 2009, said:

U Agios georgiosu na jugu Krfa bila sam pre 2 godine i potpuno sam sa razocarala. Mesto je malo, relativno slabo snabdeveno i nemate utisak da ste u Grckoj vec u nekoj nerazvijenoj britanskoj provinciji. Plaze nisu lose, ali ne mogu da se porede sa onima na zapadnoj obali npr Pelekas. Sto se tice nocnog zivota, ne ocekujte mnogo. Postoji nekoliko klubova, ali su bili poluprazni. Takodje zelim da vas upozorim da je mesto prepuno Siptara za koje se sumnja da kradu po apartmanima. I sama sam bila zrtva jedne od takvih kradja (a bilo ih je nekoliko za samo 10 dana) i to se desilo nocu dok smo spavali. Lokalna policija je utvrdila da su prilikom kradja koriscena i sredstva za omamljivanje. Mi smo bili smesteni u vili Teodoras i ta kuca je bila 2 puta na meti provalnika. Ako ste se vec odlucli za ovo mesto, iznajmite auto i obidjite najlepse pescane plaze na zapadu ostrva-Glifadski zaliv. Za one koji vole stenovite plaze i cisto more moja preporuka je Kasiopi na severu Krfa.

Pozdrav Dragana

Hvala Dragana na komentaru...
Treba ti pomoc pri kladjenju?
0

#6 Plava Ptica  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2710
  • Pridružio se: 06.02.09

Napisano: 13.08.11, 07:13

Ovu poruku je izmenio Plava Ptica: 13.08.11, 09:22

Krf je osvojio moje srce.
Neobično ostrvo kao da je ostalo negde u prošlom veku. Savršena priroda, predivne plaže... Mala mestašca jedna do drugog sa divnim plažama, svaka drugačija od one prethodne. Ono što vam je na ovom ostrvu neophodno je auto, ali voziti putem uz obalu je veliki izazov za svakog vozača. Na taxi nismo mogli da računamo jer su u štrajku. Ništa od ovoga neće sprečiti onoga ko želi da uživa u lepoti ostrva.
Domaćini pitomi, opušteni doneće vam račun posle dugog čekanja..ali gle to me ovde uopšte ne nervira (U Crnoj gori bih verovatno bila na ivici nervnog sloma).
Ostrvo će vam dati sve što sto niste očekivali.

Jedno malo ostrvo preko puta grada Krf Vido je dovoljan razlog da Krf bude destinacija koju nikako ne bi trebali da zaobiđete. Stazom naše istorije koja ovde postaje više od toga.

Osećanja koja sam imala posle ostrava Vido teško je opisati. Znala sam sve ali sam ovde spoznala. Naši preci ne traže od nas da im se klanjamo već da se zapitamo šta se to desilo sa nama.

Mesto koje svakako treba videti Ahilon palata princeze Sisi.

I naravno vodeni park za sve koji misle da nisu više deca. Uveriće se u suprotno.
Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
0

#7 Plava Ptica  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2710
  • Pridružio se: 06.02.09

Napisano: 13.08.11, 07:37

Krf je prelep primorski grad u kome se jako prijatno osećate.

I tako... tamo daleko gde cveta limun žut.

Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu