#1 Ole Gunnar
Napisano: 06.08.08, 12:43
Ako imate sat i po vremena, pogledajte film na http://video.google....621349401144790 i molim Vas ostavite svoj komentar.
Ako film ostavi utisak na Vas, posaljite link svojim prijateljima. Hvala.
Ako film ostavi utisak na Vas, posaljite link svojim prijateljima. Hvala.
Napisano: 07.08.08, 17:34
Hrvatski subtitle.
Text koji ide uz film:
Film ZEMLJANI (EARTHLINGS) je dugometražni dokumentarac koji govori o potpunoj ljudskoj ovisnosti o životinjama (koje se koriste kao ljubimci, za hranu, odjeću, zabavu i znanstvena istraživanja), ali on također prikazuje naš potpuni nedostatak poštovanja prema ovim takozvanim "ne-ljudskim opskrbljivačima".
Tekst fima pripovijeda za Oscara nominirani glumac Joaquin Phoenix (GLADIJATOR), a glazbu za film je skladao Moby, umjetnik kojeg hvale kritičari i čiji se albumi prodaju u platinastim nakladama.
Pružajući dubok uvid u trgovinu kućnim ljubimcima, uzgajivačnice pasa i skloništa za životinje, kao i u industrijske farme, trgovinu kožom i krznom, industrije sporta i zabave, te konačno medicinsku i znanstvenu profesiju, u ZEMLJANIMA se koriste skrivene kamere i dosad neviđeni materijali koji bilježe svakodnevnu praksu nekih od najvećih industrija na svijetu, koje se redom u potpunosti oslanjaju na životinje za ostvarivanje profita.
Snažan, edukativan i provokativan, film ZEMLJANI je daleko najopsežniji dokumentarac ikad proizveden koji se odnosi na vezu između prirode, životinja i ljudskih ekonomskih interesa. Postoje mnogi filmovi o pravima životinja koji su vrijedni pažnje, ali ovaj nadmašuje te okvire.
Film ZEMLJANI vapi da ga se pogleda.
Delovi nisu za one sa slabijim stomakom, ali stvarno vredi pogledati.
Text koji ide uz film:
Film ZEMLJANI (EARTHLINGS) je dugometražni dokumentarac koji govori o potpunoj ljudskoj ovisnosti o životinjama (koje se koriste kao ljubimci, za hranu, odjeću, zabavu i znanstvena istraživanja), ali on također prikazuje naš potpuni nedostatak poštovanja prema ovim takozvanim "ne-ljudskim opskrbljivačima".
Tekst fima pripovijeda za Oscara nominirani glumac Joaquin Phoenix (GLADIJATOR), a glazbu za film je skladao Moby, umjetnik kojeg hvale kritičari i čiji se albumi prodaju u platinastim nakladama.
Pružajući dubok uvid u trgovinu kućnim ljubimcima, uzgajivačnice pasa i skloništa za životinje, kao i u industrijske farme, trgovinu kožom i krznom, industrije sporta i zabave, te konačno medicinsku i znanstvenu profesiju, u ZEMLJANIMA se koriste skrivene kamere i dosad neviđeni materijali koji bilježe svakodnevnu praksu nekih od najvećih industrija na svijetu, koje se redom u potpunosti oslanjaju na životinje za ostvarivanje profita.
Snažan, edukativan i provokativan, film ZEMLJANI je daleko najopsežniji dokumentarac ikad proizveden koji se odnosi na vezu između prirode, životinja i ljudskih ekonomskih interesa. Postoje mnogi filmovi o pravima životinja koji su vrijedni pažnje, ali ovaj nadmašuje te okvire.
Film ZEMLJANI vapi da ga se pogleda.
Delovi nisu za one sa slabijim stomakom, ali stvarno vredi pogledati.
Mmph mpph mph mmph mph mpph
Napisano: 07.08.08, 21:38
Odvratno i onda se ljudi čude šta nam se događa pa zaslužili smo.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
Napisano: 10.08.08, 16:54
Iskreno, nisam dugo izdržala da ga gledam ali i ono što sam videla samo je učvrstilo moje stavove... Čovek je zver i prema sebi i prema drugim živim bićima... Verovatno je nastanak čoveka bio deo jednog Velikog plana ali je negde došlo do greške... Naseljavamo ovu predivnu planetu, a ne zaslužujemo je... Ne želim da pametujem i nisam ostrašćena, samo mi je žao što u svoj svojoj gluposti uništavamo raj koji nam je, nekada davno, poklonjen...
Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego momentima koji nam oduzimaju dah...
Napisano: 18.08.08, 10:34
jao vidim i ovde je postavljen vilm...
gledala sam ga pre neka 3-4 meseca i dosla do dela kada su djubretari ubacili zivog psa u kamion i zgnjecili ga
i naravno zgrozila se i iskljuchila... tachnije dobila nervni slom i iskljuchila
dokle bre vise
gledala sam ga pre neka 3-4 meseca i dosla do dela kada su djubretari ubacili zivog psa u kamion i zgnjecili ga
dokle bre vise
#6 Ole Gunnar
Napisano: 19.08.08, 14:34
Steta sto ljudi uglavnom izbegavaju da odgledaju ovaj film ili ga ne odgledaju do kraja... Postavljao sam ga i na druge forume i slao prijateljima na mail... Kad bi odgledali do kraja poceli bi na drugi nacin da razmisljaju o ljudskoj vrsti i ljudima uopste. Shvatili bi pravu prirodu coveka i zapitali bi se da li je opravdano to sto cinimo sa Zemljom i sa drugim bicima sa kojima je delimo. Film je strasan, ali i jako poucan. Kada nas za 50-ak godina deca i unuci budu pitali zasto smo dozvoljavali takve stvari i sto smo dozvolili da mnoge vrste budu istrebljene necemo moci da im kazemo da nismo znali, jer svi znamo sta se desava, samo sto neki zmure, a neki okrecu glavu. Od celog filma na mene je najjaci utisak ostavio cetvrti deo koji govori o mucenju i ubijanju zivotinja iz zabave... Zaista okrutno...
Napisano: 19.08.08, 14:43
pa oni koji treba da odgledaju, tj. oni koji nisu svesni sta se sve radi, nece da gledaju... samo odmahnu rukom i kazu jao ja ne mogu... i naravno to se zaboravi... niko ne razmishlja o tome sta se desava, osim onih koji su takve stvari videli...
Napisano: 19.08.08, 14:56
Svašta se dešava oko nas, a film je jeziv. Kako bi tim ljudima bilo da im tako nešto urade? Posle kažu da su životinje ovakve ili onakve. A kakvi su oni?
Lidija
Napisano: 19.08.08, 15:15
"of all the creatures ever made HE(man) is the most detestable"
ovo je chisto izivljavanje... ceo film... toliko zla... teshko za poverovati.
ali nekako se plashim da cu ako gledam te stvari stalno, pocheti iz dubine duse da mrzim ljude...
a toliko zla chine da nije teshko mrzeti ih... a ja sam jedna od njih... (tj. ista vrsta)
sramota me
ovo je chisto izivljavanje... ceo film... toliko zla... teshko za poverovati.
ali nekako se plashim da cu ako gledam te stvari stalno, pocheti iz dubine duse da mrzim ljude...
a toliko zla chine da nije teshko mrzeti ih... a ja sam jedna od njih... (tj. ista vrsta)
sramota me
Napisano: 10.03.11, 02:35
pogledala sam par sekvenci kad se tek pojavilo na netu i za malo nisam precrkla, a i ono sto sam videla nisam mogla od suza i od urlanja sama sa sobom. Mi nismo nikakva dominanta vrsta mi smo gamad, bubasvabe su za nas inteligencija i razum. Mi smo okrutne kreature, komplex pri rodjenju, nastali smo da nestanemo i nestacemo bez ikakvog pozitivnog traga za nama jer nece imati sta dobro da se zapamti. Strasno, horror!
pogledala sam par sekvenci kad se tek pojavilo na netu i za malo nisam precrkla, a i ono sto sam videla nisam mogla od suza i od urlanja sama sa sobom. Mi nismo nikakva dominanta vrsta mi smo gamad, bubasvabe su za nas inteligencija i razum. Mi smo okrutne kreature, komplex pri rodjenju, nastali smo da nestanemo i nestacemo bez ikakvog pozitivnog traga za nama jer nece imati sta dobro da se zapamti. Strasno, horror!
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 22.03.11, 20:56

POPULAR
Svaka životinja, dete ili žensko biće treba da je zaštićena na maksimalnom nivou i bez ikakvih prepreka.
Ljudima koji krše ovakva pravila treba da se sudi momentalno na licu mesta bez straha od posledica,
jer jedina "posledica" je ta koju možemo mi sami da sprovedemo u delo u datome trenutku.
Ne treba se nikada bojati svojih pravilnih postupaka, kakvi god oni bili,
samo i isključivo na taj način možemo doprineti boljem sutra.
Sistem je tu da nas zastraši a mi smo tu da mu dokažemo da je sitan, naspam nas!
Ljudima koji krše ovakva pravila treba da se sudi momentalno na licu mesta bez straha od posledica,
jer jedina "posledica" je ta koju možemo mi sami da sprovedemo u delo u datome trenutku.
Sistem je tu da nas zastraši a mi smo tu da mu dokažemo da je sitan, naspam nas!
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 22.03.11, 23:19
SLD, on 22.03.11, 20:56, said:
Svaka životinja, dete ili žensko biće treba da je zaštićena na maksimalnom nivou i bez ikakvih prepreka.
sve od a do sh!
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja
Napisano: 04.04.11, 22:30

POPULAR
Par puta sam probao da pogledam dokumentarac i odustao sam.
Ne znam dali ću ga ikada pogledati jer na nekome će se kola slomiti.
Uvek se slome na nekome.
Ne znam dali ću ga ikada pogledati jer na nekome će se kola slomiti.
Uvek se slome na nekome.
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com