Izbeljivanje zuba UV lampom Zoom 2

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Princip rada i način izbeljivanja zuba UV lampom Zoom 2. Primena Zoom 2 UV lampe potpuno je bezbolna tako da prema sprovedenim istraživanjima, smanjuje osetljivost zuba za 67 posto.

#1 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 29.07.08, 12:37

Hit pre odlaska na more: Potpuno beli zubi za 45 minuta

Stomatološko izbeljivanje zuba u Hollywoodu je uobičajeno, kao da idete kod frizera, ali sve je popularnije i kod nas.
Ponuda oralne estetike, odnosno izbeljivanja zuba je široka, ali do sada ni jedan tretman nije beležio toliki učinak i bio toliko brz kao UV lampe Zoom 2.

Attached Image: zoom_before_after_1.jpg Attached Image: zoom_before_after_2.jpg

Potpuno beli osmeh može imati skoro svako, bez štetnog učinka. Zoom 2 deluje tako da izbeljuje gledj od uticaja kafe, čaja, duvana ili crnog vina bez ikakvih oštećenja na godinu dana ili duže ukoliko se primenjuje pravilna oralna higijena. Uz to, izbeljeni zubi Zoom 2 UV lampom nikada neće biti tamni kao pre.

Primena Zoom 2 UV lampe potpuno je bezbolna tako da prema sprovedenim istraživanjima, smanjuje osetljivost zuba za 67 posto. Primenu takve lampe imali smo prilike da vidimo na TV-u u serijalu Extreme Makeover gde pacijentima, u želji za lepšim osmehom, stomatolozi izbeljuju zube upravo koristeći Zoom 2 UV lampu.

Cena izbeljivanja Zoom 2 lampom u Americi iznosi i do 2000 dolara, u Hrvatskoj je cena cena jednog tretmana 3.000 kuna. (oko 415 eura)

Upoređujući sa "konkurentskim" proizvodima radi se o daleko najefikasnijoj metodi. Npr, preparati namenjeni privatnoj upotrebi izbeljuju maksimalno šest nijansi za sedam do četrnaest dana, razni gelovi izbeljuju do 4 nijanse za oko 30 dana dok pasta za izbeljivanje daje jedva vidljive rezultate - do dve nijanse za jedan mesec ili više.

www.zoomnow.com

E sad je pitanje da li neko zna da li kod nas postoji negde ordinacija gde se radi izbeljivanje na ovaj nacin i koliko to kod nas kosta?
0

#2 dr. Miloš Radulović  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 591
  • Pridružio se: 05.11.07
  • Pol:muški

Napisano: 29.07.08, 23:56

Ovu poruku je izmenio dr. Miloš Radulović: 30.07.08, 07:26

Moram da priznam da i meni ovo zvuči zanimljivo.
dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."
0

#3 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 30.07.08, 09:51

Odlicno!
Doco, ajde nam se raspitaj da li toga ima kod nas, ti si u tim vodama :girl_mad:
Pozz
0

#4 Marko Vidić  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 21.05.09

Napisano: 21.05.09, 22:17

Zanimljivo, ali sigurno je moguće i jeftinije uraditi izbeljivanje. Našao sam članak o mogućnostima izbeljivanja i kod kuće (ovde). Interesuje me da li neko zna da li to rade i naši stomatolozi i kolike su cene?
0

#5 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 22.05.09, 00:09

Bravo, Marko! :girl_haha:
Znao sam, u principu, da se to izbeljivanje radi -gledajuci americke filmove sa glumcima nenormalno belih zuba.
Mislio sam da je u pitanju nanosenje bele boje, kad ono-vidji vraga! U prethodnom postu je data mogucnost da se
na stomatoloskom sajtu vidi da se izbeljuje i hidrogenom. Ne kazu bez razloga neki:Svi Sve Znaju!
0

#6 Marko Vidić  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 21.05.09

Napisano: 22.05.09, 13:53

Prof. Cobra, hvala na pohvalama. Čuo sam priče kako izradu nosača za izbeljivanje kod kuće domaći stomatolozi naplaćuju oko 200 eura, a da se kasnije dopune preparatom plaćaju mnogo manje.
0

#7 dr. Miloš Radulović  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 05.06.09, 21:07

View PostMarko Vidić, on 14:53, 22. May 2009, said:

Prof. Cobra, hvala na pohvalama. Čuo sam priče kako izradu nosača za izbeljivanje kod kuće domaći stomatolozi naplaćuju oko 200 eura, a da se kasnije dopune preparatom plaćaju mnogo manje.

Kućno izbeljivanje, sa izradom individualnih nosača za izbeljivanje, kreće se odprilike oko 100 eura po vilici (cijene u Podgorici).
dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

0

#8 Ema Emili  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 07.08.11

Napisano: 07.08.11, 16:32

Meni je potreban strucan savet na temu izbeljivanja zuba!

Naime, imam prirodno veoma svetle zube, stomatolozi za bocne koriste plombu boje A2, ali mi je gornja jedinica verovatno usled traume prilikom pada sa bicikla devitalizovana. Posto nisam imala nikakve bolove niti sam mogla da povezem postepeno tamnjenje tog zuba sa nekakvom nezgodom, nisam se ni previse obazirala sve dok nisam otisla na rutinsku kontrolu prilikom koje je moj dr snimio zub i ustanovio da je devitalizovan, da se pulpa potpuno povukla i da je zub iznutra kalcifikovao.

Dr je predlozio da otvori zub, ocisti kanale i napuni ga. Zub nije imao nikakvu osetljivost, medjutim stomatolog nije mogao da prodre u kanal, stoga je stavio plombu i rekao da ga ne diramo dok nema nikakvih indikacija, a ako bude problema radice se apikotomija.

Takva situacija je po misljenju drugih stomatologa idealna za izbeljivanje, misleci na spoljasnje, pogotovo jer je kako kazu estetski"greota"zbog ostalih mojih zuba od kojih ova jedinica veoma odudara. Ja sam vec naucila da zivim sa tim, obzitom da je taj zub vec preko 5godina tako taman, ali u prilici sam da uradim takvu intervenciju, ali me zanima i necije drugo misljenje. Unapred Hvala!
0

#9 dr. Miloš Radulović  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 08.08.11, 12:53

View PostEma Emili, on 07.08.11, 16:32, said:

Meni je potreban strucan savet na temu izbeljivanja zuba!

Naime, imam prirodno veoma svetle zube, stomatolozi za bocne koriste plombu boje A2, ali mi je gornja jedinica verovatno usled traume prilikom pada sa bicikla devitalizovana. Posto nisam imala nikakve bolove niti sam mogla da povezem postepeno tamnjenje tog zuba sa nekakvom nezgodom, nisam se ni previse obazirala sve dok nisam otisla na rutinsku kontrolu prilikom koje je moj dr snimio zub i ustanovio da je devitalizovan, da se pulpa potpuno povukla i da je zub iznutra kalcifikovao.

Dr je predlozio da otvori zub, ocisti kanale i napuni ga. Zub nije imao nikakvu osetljivost, medjutim stomatolog nije mogao da prodre u kanal, stoga je stavio plombu i rekao da ga ne diramo dok nema nikakvih indikacija, a ako bude problema radice se apikotomija.

Takva situacija je po misljenju drugih stomatologa idealna za izbeljivanje, misleci na spoljasnje, pogotovo jer je kako kazu estetski"greota"zbog ostalih mojih zuba od kojih ova jedinica veoma odudara. Ja sam vec naucila da zivim sa tim, obzitom da je taj zub vec preko 5godina tako taman, ali u prilici sam da uradim takvu intervenciju, ali me zanima i necije drugo misljenje. Unapred Hvala!

Pozdrav Ema.
Mislim dasu moje kolege bile u pravu kada su rekle da je ovo idealan slučaj za izbeljivanje. Lično sam imao par ovakvih situacija i rezultati su mi bili odlični.

Pozdrav :)
dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

0

#10 Ema Emili  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 07.08.11

Napisano: 11.08.11, 14:43

View Postdr. Miloš Radulović, on 08.08.11, 12:53, said:

Pozdrav Ema.
Mislim dasu moje kolege bile u pravu kada su rekle da je ovo idealan slučaj za izbeljivanje. Lično sam imao par ovakvih situacija i rezultati su mi bili odlični.

Pozdrav :)

hvala vam puno!!!

HVALA HVALA PUNO sto ste me ohrabrili! Nadam se da ce sve proci ok. i kod mene. POZDRAV
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu