Kocka, kocka, kockica - Branko Kockica

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Lik i delo Branka kockice. Branislav Milićević (rođen 3. aprila 1946. u Zemunu, Srbiji), poznatiji kao Branko Kockica, je glumac proslavljen u emisijama i predstavama za decu.

#1 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 16.07.08, 11:17

Tatatatirci zdravo!

Sigurno se svi secate junaka naseg detinjstva, Branka Kockice i cuvene pesmice Kocka do kocke, kockica... kao i U svetu postoji jedno carstvo...

Mnogo mi je zao sto su se toliko vremena promenila i sto se ne pustaju na nasoj televiziji njegove stare emisije.
Da li zato sto je to zastarelo ili, mozda su deca danas previse pametna... ?

Malo o Branku:

Attached Image: 2312.jpg

Branislav Milićević (rođen 3. aprila 1946. u Zemunu, Srbiji), poznatiji kao Branko Kockica, je glumac proslavljen u emisijama i predstavama za decu. Takođe je reditelj i pisac.

Kocka, kocka, kockica

Jedan od najpoznatijih radova Milićevića je Kocka, kocka, kockica, program za decu koji se snimao i emitovao na televiziji Beograd od 1974. do 1993. godine, pa zatim ponovo od 2005. godine. U emisiji učestvuje Milićević, koji sa grupom dece predškolskog uzrasta istražuje čovekovo okruženje i svakodnevnicu, ali i kako se lepo ponašati i biti dobar prijatelj. Ukupno je snimljeno više od 250 epizoda.

Emisija je karakteristična po svom žargonu i uzrečicama. Na primer, Milićević se uvek obraća deci s "drugari", a kolektivni uzvik im je "tata-ta-tira". Pesma sa najavne špice "U svetu postoji jedno carstvo" je veoma poznata čak i današnjim generacijama.

Evo da se podsetimo:

Stara spica

Branko Kockica - Kamen

Branko Kockica - Lepa rec gvozdena vrata otvara

Branko Kockica - Vezbajmo u prirodi
http://www.youtube.com/watch?v=z12EW5lCXzY
0

#2 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 16.07.08, 11:21

Deca su danas drugacija, ne pametnija, jednostavno rastu u dobu drugacijeg razvoja u svakom smislu.

Kockicu bih radije gledala ja nego moja cerka. Isto kao "Mali program", engleski sa Timoti Dzon Bajfordom, Opstanak sa Dejvidom Belamijem... vrlo rado.

Koliko primecujem, danas deca na TV gledaju sve sem obrazovnog programa, na zalost.
0

#3 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 16.07.08, 11:27

Lepa tema!
Jako poučna i dobra serija za decu. Šteta što se danas, bar mi se čini manje vodi računa o kvalitetu TV programa za decu.
Bilo bi puno bolje da se umesto agresivnih crtanih i igranih filmova i serija puštaju serije ovog tipa.
Lidija
0

#4 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 16.07.08, 12:59

Obozavala sam Branka Kockicu. Svi smo ga gledali. Danas je sve drugacije, danas na TV-u ne mozemo vidjeti nijednu emisiju koja bar malo podsjeca na tu.
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#5 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 16.07.08, 14:50

Steta sto sada ne snimaju slicne emisije sa malo modernijim temama, mislim da bi privukli ponovo decu da gledaju.
0

#6 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 16.07.08, 21:35

Odrastala sam uz Branka Kockicu. Osim što su bile zabavne, njegove emisije su bile vrlo edukativne.

Kao dete nisam propuštala školski program, pre ili posle podne. Svakog dana su na programu bile bar 2-3 emisije vredne pažnje. Danas toga nema. Mislim da se ne snimaju i ne emituju baš iz razloga što se misli da deca ne bi bila zaineteresovana za to (znači ne bi bile isplative). Mislim da bi i današnja deca gledala taj nekadašnji program da nemaju velikog izbora.
0

#7 Lara Croft  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Root Admin
  • Poruka: 241
  • Pridružio se: 18.09.07

Napisano: 17.07.08, 10:15

Kada sam videla ove emisije i spicu, vratilo mi se secanje na sedenje na tepihu ispred TV-a i upijanje svake Brankove emisije :heat:
Super je vreme bilo :)
Mislim da decu to danas ne zanima, jedva docekaju da se docepaju kompa, igrica, sony-ja, mobilnih telefona...
Govori tiho i nosi psa sa sobom.
0

#8 Kenny  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 61
  • Pridružio se: 16.09.07

Napisano: 23.07.08, 01:33

Tatatatira, tatattira... kocka do kocke kockica...

Nije što sam tada bio mali, nije što nije bilo Slobe, Šešelja, Tadiće i Đinđića, nije što mi je najveći problem bilo da li ću se mnogo ili mnooogo igrati, što nije bilo problema... ali stvarno smo živeli u blagostanju.

Eh, da može... sve bih dao da budem još malo mali:)
Mmph mpph mph mmph mph mpph
0

#9 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 23.07.08, 11:52

Treba reprizirati te stare emisije, bas smo imali lepe emisije za decu a sada Pink Kids i kako postati zvezda Granda :friends:
0

#10 Mara

• Grupa: Gost

Napisano: 18.06.10, 18:27

0

#11 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 18.06.10, 21:45

Gledam komšijine devojčice dok na tv gledaju dečje programe u kojima se stalno nekome nešto preti mačem,
pištoljem, nekim topom. Deca gledaju i mršte se, iskrivljuju lice od strepnje, ponekad im se otme uzdah olakšanja.

Nigde, bre, onih slatkih ozarenih dečjih lica -zbog kojih bi čovek da ih zgrabi i izljubi i oseti zahvalnost prema takvima
kao što su Branko Kockica, Mila i Timoti Bajford-uopšte Dečja obrazovna redakcija.

Nismo valjda toliko potonuli da ne možemo da ih repriziramo?
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu