Citat
Novinari Mile Veljkovic (53) i Aleksandar Mitrovic (31) i bivši 'otporaš' Radojko Lukovic (49), svi iz Požarevca, poginuli kada su posle sudara na mostu automobilom sleteli u Veliku Moravu
Novinari Mile Veljkovic (53) i Aleksandar Mitrovic (31) i bivši "otporaš" Radojica Lukovic (49) poginuli su juce kada su, posle sudara, "opel omegom" sleteli s mosta u Veliku Moravu! Stravicna nesreca dogodila se oko 14 casova na mostu na putu Požarevac - Smederevo, kada je šleper kojim je upravljao Stanimir Jovanovic iz Loznice naleteo na "opel" i još cetiri vozila u koloni! Posle lancanog sudara, kamion i "opel" sleteli su u reku! Veljkovic, Mitrovic i Lukovic poginuli su na licu mesta, dok je vozac kamiona uspeo da ispliva.
Prema prici ocevidaca, na "opel" u kome su bili novinari televizije In iz Požarevca velikom brzinom naleteo je kamion loznicke registracije i bukvalno ga sa mosta katapultirao u reku! Zajedno sa automobilom u reku se survao i teretnjak, cijeg je vozaca sigurne smrti spasao vikendaš Dragan Križanovic!
Nesreca se dogodila nešto pre 14 casova kada je preko mosta milela velika kolona automobila jer se na njemu pokvario jedan automobil. Prema recima ocevidaca, tada se pojavio šleper loznicke registracije koji je išao velikom brzinom i poceo pred sobom da "cisti" automobile koji su bili na mostu! Prvi se na udaru našao automobil u kom su bili Veljkovic, Mitrovic i Lukovic. Od siline udara, oni su udarili u "astru" koja se nalazila ispred njih, pa u "audi", a pre nego što su upali u reku, zakucali su se i u kombi! Od siline udarca njihov automobil je, zajedno sa kamionom koji nije mogao da se zaustavi, upao u reku. Ograda mosta probijena je u dužini od 15 metara!
Zoran Stanojevic, vozac kombija, rekao je da se zbog vozila koje se pokvarilo na mostu napravila kolona koja se kretala veoma sporo.
- Kolona je bila veoma dugacka. Odjednom sam iza sebe cuo stravicnu buku. Ubrzo sam osetio jak udarac u zadnji deo kombija. Gledao sam kako kamion i "opel" upadaju u vodu. Na srecu, naše vozilo je ostalo na mostu. Prizor je bio stravican... - rekao je Stanojevic.
Vikendaš Dragan Križanovic bio je prvi koji je došao na mesto dogadaja. Prema njegovim recima, kada je stigao do reke video je samo kabinu kamiona koja je virila iz reke.
- Cuo sam užasan prasak i lomljavu. Istrcao sam iz dvorišta i video da iz Morave viri kabina kamiona i da vozac pokušava da se spase. Uskocio sam u vodu, doplivao do kamiona i pomogao mu da dode do obale. Imao je posekotine po licu, krvario je. Bio je u šoku, ali je sam došao do saniteta, gde su mu ukazali pomoc i odvezli ga. "Opel" je munjevitom brzinom potonuo na dno - kaže Križanovic.
Na tom mestu, prema recima meštana, ilegalno se iskopava šljunak, pa je dubina reke velika i ima mnogo opasnih virova.
- Reka je na ovom mestu duboka od 6 do 10 metara, a most je visok oko 20 metara - kaže jedan meštanin.
Na mesto dogadaja u 15.30 sati stigle su i ekipe Žandarmerije i Hitne pomoci. Ronioci koji su uspeli da lociraju vozilo posebnim sajlama su zakacili automobil u kom su se nalazili nastradali, ali zbog nepristupacnosti terena vadenje automobila je trajalo nekoliko sati. Pripadnici vojske morali su bagerima "da seku" obalu kako bi dizalica mogla da pride i izvuce uništenu "omegu"! Ronioci Žandarmerije su oko 18 casova iz reke izvadili tela stradalih.
Veljkoviceve kolege su rekle da je on juce poslom krenuo u Beograd jer je cetvrtkom uredivao podlistak "Branicevo" koji izlazi kao dodatak u listu "Danas". Medutim, vozac se razboleo, pa je on zamolio svog drugara da ga odveze do prestonice, ali ovaj zbog obaveza to nije mogao. Na kraju, kolegu je do Beograda povezao novinar Aleksandar Mitrovic, koji se ponudio da mu pomogne.
- Rekao je: "Vozicu ja, taman malo da prošetam po Beogradu... " - kazao je jedan od njegovih kolega.
Vozac kamiona u pritvoru
Stanimir Jovanovic iz Loznice, vozac kamiona koji je spasen u teškoj saobracajnoj nesreci na mostu na Velikoj Moravi na putu od Požarevca ka Smederevu, nalazi se u pritvoru. Jovanovic je pritvoren posle ukazane pomoci u požarevackoj bolnici.
Mile Veljkovic bio je glavni i odgovorni urednik televizije In iz Požarevca. Tokom tridesetogodišnje karijere bio je dopisnik listova "Vreme", "Glas javnosti", "Blic", kao i "Dojce vele" i "Slobodne Evrope" i novinar lista "Rec naroda". Aleksandar Mitrovic bio je muzicki urednik na televiziji u Požarevcu. Radojko Lukovic, koji je sekretar Sportskog saveza Požarevca, poznat je kao bivši pripadnik požarevackog Otpora, koga su u maju 2000. godine pretukli saradnici Marka Miloševica.
Vozacu kamiona, Stanimiru Jovanovicu iz Loznice, posle ukazane pomoci u bolnici sinoc je odredeno zadržavanje, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivicno delo protiv bezbednosti saobracaja. Press
Da li ovakve slike ista znace???