Saobracajne nesrece - sta je sa zakonom o saobracaju?

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Novinari Mile Veljković (53) i Aleksandar Mitrović (31) i bivši otporaš Radojica Luković (49) poginuli su juče kada su, posle sudara, opel omegom sleteli s mosta u Veliku Moravu!

#1 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 11.07.08, 13:46

• Attached Image: 0.jpg
Ne mogu da verujem koliko nesreca u poslednje vreme. Jednom sam vec pisao o novom Zakonu o saobracaju, sta cekaju???

Citat

POGINULA DVA NOVINARA I "OTPORAŠ"
Novinari Mile Veljkovic (53) i Aleksandar Mitrovic (31) i bivši 'otporaš' Radojko Lukovic (49), svi iz Požarevca, poginuli kada su posle sudara na mostu automobilom sleteli u Veliku Moravu

Prilog 0.jpg

Novinari Mile Veljkovic (53) i Aleksandar Mitrovic (31) i bivši "otporaš" Radojica Lukovic (49) poginuli su juce kada su, posle sudara, "opel omegom" sleteli s mosta u Veliku Moravu! Stravicna nesreca dogodila se oko 14 casova na mostu na putu Požarevac - Smederevo, kada je šleper kojim je upravljao Stanimir Jovanovic iz Loznice naleteo na "opel" i još cetiri vozila u koloni! Posle lancanog sudara, kamion i "opel" sleteli su u reku! Veljkovic, Mitrovic i Lukovic poginuli su na licu mesta, dok je vozac kamiona uspeo da ispliva.

Prema prici ocevidaca, na "opel" u kome su bili novinari televizije In iz Požarevca velikom brzinom naleteo je kamion loznicke registracije i bukvalno ga sa mosta katapultirao u reku! Zajedno sa automobilom u reku se survao i teretnjak, cijeg je vozaca sigurne smrti spasao vikendaš Dragan Križanovic!

Nesreca se dogodila nešto pre 14 casova kada je preko mosta milela velika kolona automobila jer se na njemu pokvario jedan automobil. Prema recima ocevidaca, tada se pojavio šleper loznicke registracije koji je išao velikom brzinom i poceo pred sobom da "cisti" automobile koji su bili na mostu! Prvi se na udaru našao automobil u kom su bili Veljkovic, Mitrovic i Lukovic. Od siline udara, oni su udarili u "astru" koja se nalazila ispred njih, pa u "audi", a pre nego što su upali u reku, zakucali su se i u kombi! Od siline udarca njihov automobil je, zajedno sa kamionom koji nije mogao da se zaustavi, upao u reku. Ograda mosta probijena je u dužini od 15 metara!

Zoran Stanojevic, vozac kombija, rekao je da se zbog vozila koje se pokvarilo na mostu napravila kolona koja se kretala veoma sporo.

- Kolona je bila veoma dugacka. Odjednom sam iza sebe cuo stravicnu buku. Ubrzo sam osetio jak udarac u zadnji deo kombija. Gledao sam kako kamion i "opel" upadaju u vodu. Na srecu, naše vozilo je ostalo na mostu. Prizor je bio stravican... - rekao je Stanojevic.

Vikendaš Dragan Križanovic bio je prvi koji je došao na mesto dogadaja. Prema njegovim recima, kada je stigao do reke video je samo kabinu kamiona koja je virila iz reke.

- Cuo sam užasan prasak i lomljavu. Istrcao sam iz dvorišta i video da iz Morave viri kabina kamiona i da vozac pokušava da se spase. Uskocio sam u vodu, doplivao do kamiona i pomogao mu da dode do obale. Imao je posekotine po licu, krvario je. Bio je u šoku, ali je sam došao do saniteta, gde su mu ukazali pomoc i odvezli ga. "Opel" je munjevitom brzinom potonuo na dno - kaže Križanovic.

Na tom mestu, prema recima meštana, ilegalno se iskopava šljunak, pa je dubina reke velika i ima mnogo opasnih virova.

- Reka je na ovom mestu duboka od 6 do 10 metara, a most je visok oko 20 metara - kaže jedan meštanin.

Na mesto dogadaja u 15.30 sati stigle su i ekipe Žandarmerije i Hitne pomoci. Ronioci koji su uspeli da lociraju vozilo posebnim sajlama su zakacili automobil u kom su se nalazili nastradali, ali zbog nepristupacnosti terena vadenje automobila je trajalo nekoliko sati. Pripadnici vojske morali su bagerima "da seku" obalu kako bi dizalica mogla da pride i izvuce uništenu "omegu"! Ronioci Žandarmerije su oko 18 casova iz reke izvadili tela stradalih.

Veljkoviceve kolege su rekle da je on juce poslom krenuo u Beograd jer je cetvrtkom uredivao podlistak "Branicevo" koji izlazi kao dodatak u listu "Danas". Medutim, vozac se razboleo, pa je on zamolio svog drugara da ga odveze do prestonice, ali ovaj zbog obaveza to nije mogao. Na kraju, kolegu je do Beograda povezao novinar Aleksandar Mitrovic, koji se ponudio da mu pomogne.

- Rekao je: "Vozicu ja, taman malo da prošetam po Beogradu... " - kazao je jedan od njegovih kolega.

Vozac kamiona u pritvoru

Stanimir Jovanovic iz Loznice, vozac kamiona koji je spasen u teškoj saobracajnoj nesreci na mostu na Velikoj Moravi na putu od Požarevca ka Smederevu, nalazi se u pritvoru. Jovanovic je pritvoren posle ukazane pomoci u požarevackoj bolnici.

Mile Veljkovic bio je glavni i odgovorni urednik televizije In iz Požarevca. Tokom tridesetogodišnje karijere bio je dopisnik listova "Vreme", "Glas javnosti", "Blic", kao i "Dojce vele" i "Slobodne Evrope" i novinar lista "Rec naroda". Aleksandar Mitrovic bio je muzicki urednik na televiziji u Požarevcu. Radojko Lukovic, koji je sekretar Sportskog saveza Požarevca, poznat je kao bivši pripadnik požarevackog Otpora, koga su u maju 2000. godine pretukli saradnici Marka Miloševica.

Vozacu kamiona, Stanimiru Jovanovicu iz Loznice, posle ukazane pomoci u bolnici sinoc je odredeno zadržavanje, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivicno delo protiv bezbednosti saobracaja. Press

Da li ovakve slike ista znace???

Attached Image: 1.jpg Attached Image: 2.jpg Attached Image: 3.jpg Attached Image: 4.jpg Attached Image: 5.jpg Attached Image: 6.jpg Attached Image: 7.jpg Attached Image: 8.jpg Attached Image: 9.jpg Attached Image: 10.jpg Attached Image: 11.jpg Attached Image: 12.jpg
0

#2 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 11.07.08, 13:53

Da mene neko pita, kazne za prekoracenje brzine, razgovor mob. telefonom u toku voznje, voznju bez kacige i ne vezivanje pojasa u autu bi bile tako visoke, da bi se nesavesni vozaci doterali u red za 7 dana. To je cist nemar i neodgovornost ucesnika u saobracaju, nepostovanje propisa i bezbednosti. Po dzepu, pa oduzimanje dokumenata do oduzimanje vozila.

A za pesake... gledam bake i deke jedva hodaju, ili vode unucice, pa se vuku preko ulice, ne gledaju na pesacki, na zeleno svetlo... Zasto su postedjeni kazni? Nije meni zao pregazene babe, sama je odabrala gde ce da predje ulicu, nego onoga ko ce da je robija.
0

#3 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07

Napisano: 11.07.08, 15:26

Citat

Šestoro poginulo kada se prevrnuo autobus kod Inđije

U jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu na isključenju za Inđiju, kada se prevrnuo autobus iz Poljske sa 68 putnika, petoro je poginulo na licu mesta, a jedno dete je podleglo povredama u bolnici. Više desetina putnika je povređeno.
Od 27 dece povređene u saobraćajnoj nesreći kod Inđije, četvoro ima teške telesne povrede, a dvojica starijih dečaka su u životnoj opasnosti, zbog povreda ruku. Kako kaže načelnik Klinike za dečiju hirurgiju, Slobodan Grebeldinger, jedna desetogodišnja devojčica je preminula neposredno nakon što su je dovezli u bolnicu, posle pokušaja reanimacije. Lakše povređena deca se i dalje nalaze u bolnici, javlja 021.info.
U Klinički centar Vojvodine i Dečju bolnicu u Novom Sadu jutros je dovezeno 35 odraslih i 33 dece koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Inđije, izjavio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić. Najmlađe dete u bolnici ima 3 godine. Uviđaj je u toku i još se ne zna precizan broj povređenih. Na mestu nesreće intervenisalo je pet beogradskih ekipa, kao i Hitna pomoć iz Inđije i Rume, prenosi B92.
Devetoro odraslih putnika koji su dovezeni u Klinički centar, teže je povređeno i zadržani su na lečenju, dok ostali mogu da idu kući, rekao je Pajtić. Za sada se zna da su na licu mesta poginuli jedno dete, jedna devojka i trojica muškaraca. Glavni svedoci vozač i suvozač su samo lakše povređeni.
"Po poslednjim informacijama pet osoba poginulo je na licu mesta, ali s obzirom na težinu nesreće strahuje se da bi moglo biti više poginulih", dodao je on. U kliničkom centru u Novom Sadu otvoren je info telefon +381(0)63 11 54 811, preko kojeg rođaci i prijatelji putnika mogu dobiti informacije o njihovom stanju.
Kako prenosi 021.info, otvoren je još jedan broj za informacije o stanju povređenih u Dečijoj bolnici je +381 21 488 05 38. Osoba na telefonu govori poljski jezik.

Prevoznik: Tehnički ispravan autobus

Autobus koji se jutros prevrnuo na Novosadskom autoputu i u kome je poginulo najmanje petoro osoba, tehnički je bio ispravan, ali je moguće da je do nesreće došlo zbog trenutne nepažnje vozača, saopštili su danas predstavnici autoprevoznika Moana.
"Prema izjavama vozača, do nesreće je došlo kada je suvozač, koji se odmarao, zatražio od kolege da isključi svetlo u autobusu", kazao je medijima Juzef Žepka, vlasnik firme Moan iz Rude Šlonske koja je prevozila Poljake sa odmora u Bugarskoj.
Prema mišljenju autoprevoznika, taj trenutak nepažnje mogao je da košta vozača kontrole nad vozilom, koje se rano jutros prevrnulo na Novosadskom autoputu kod skretanja za Inđiju.
Među putnicima u autobusu bilo je 40 zaposlenih u rudniku Žemovit iz mesta Lendzine na jugu Poljske, a svi su se vraćali sa letovanja, mnogi sa decom.
Autobus tipa Neoplan star je dve godine, bio je u ispravnom tehničkom stanju i za volanom su se, prema propisima, smenjivala dvojica vozača, potvrdila je poljskim medijima i Tereza Šćibiš iz turističke agencije In Tur Beskidi koja je organizovala letovanje Poljaka u Bugarskoj.
Moan i In Tur Beskidi poslali su odmah u Srbiju autobus da preveze nepovređene i lako povređene putnike a na mesto se uputio i sam vlasnik preduzeća čiji je autobus, Juzef Žepka. (B92) Blic

Hitno potrebna krv
Zbog velikog broja povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Inđije, novosadskom Zavodu za transfuziju je hitno potrebna krv. Direktor Zavoda Čedomir Gavrančić kaže za 021 da su preko potrebne sve krvne grupe. Zavod za transfuziju se nalazi u Hajduk Veljkovoj 9a. Danas radi do 17:00, a ako bude potrebno i duže.

Attached Image: 1.jpg Attached Image: 2.jpg Attached Image: 3.jpg Attached Image: 4.jpg Attached Image: 5.jpg
0

#4 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 11.07.08, 15:38

Strašno je to što se dešava u saobraćaju, tj. što se broj saobraćajnih nesreća iz dana u dan povećava. Možda bi neke oštrije mere doprinele smanju ovih nesreća.
Lidija
0

#5 pajja  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 213
  • Pridružio se: 20.10.07

Napisano: 16.07.08, 21:29

ja sam skoro nasiao na preturen autobus (izmadju Panceva i Bavanista) pravac, cistina, nije bilo prometno - sta je bio uzrok, neprilagodjena brzina ili nesto drugo, i ne mogu da razumem profesionalne vozace i kakvo razmisljanje oni imaju, igraju se sa zivotima svih putnika.
A policija, pa obicno stoji ispred bolnica i slicnim mestima gde se vozi 40 na sat
0

#6 GANE

Napisano: 26.07.08, 06:40

View PostLidija Vuksanović, on 16:38, 11. July 2008, said:

Strašno je to što se dešava u saobraćaju, tj. što se broj saobraćajnih nesreća iz dana u dan povećava. Možda bi neke oštrije mere doprinele smanju ovih nesreća.

--------------------------------------------------------------------
pa donošeno je trista zakona i povećavane su kazne ne znam koliko puta, ali... nije to rešenje narode... rešenje je autoput i kraj... tu se sve završava.
0

#7 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 26.07.08, 13:54

Evo ja sam danas "popio" kaznu za prekoračenje brzine. 69 gde je dozvoljeno 40.

Kerovi stoje u Bulevaru Oslobođenja, 2 trake pa ostrvo pa 2 trake. Max brzina 60 - ludost, a oni se nacrtaju kod škole gde je 40 i kažnjavaju.

E sad problemi su:
Zašto samo 60 max brzina? U Grčkoj npr. putevi i ograničenja se taman kako treba, brže nego kod nas i sigurnije, a ako prekoračiš velika kazna.

Kod nas bi bilo 60 kod njih 70
Kod nas 70 kod njih npr 90
A put 80/120 kod nas u GR 140.

I niko ne juri preko toga, ali nemaš osećaj da puziš gde je očigledno da može brže bez problema. Ovako nas maltretiraju da i kada nema gužve (to je druga priča) miliš kroz saobraćaj.

Drugi problem je saobraćajna gužva, jer juriš da nadoknadiš vreme izgubljeno dok si čekao da se 2 puta semafor promeni dok pređeš raskrsnicu.

A treće je - šta bre rade sa tim parama koje idu u budžet?

Sve u svemu sramota.
I nisu mi promenili mišljenje, da treba da poštujem znak koji nije u skladu sa realnim stanjem u Srbiji i na putevima.
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#8 Drbob

Napisano: 27.07.08, 03:19

Nije kriva milicija i zakon krivi su isključivo vozači.
0

#9 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 27.07.08, 22:01

Krivi su vozaci koji nista ne postuju
0

#10 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1107
  • Pridružio se: 08.05.08

Napisano: 27.07.08, 22:09

zakon kao zakon, srbi kao srbi... kakav zakon treba doneti? koliko poginulih sa motora, a pun grad momaka bez kacige i majica na bratele. nemam nista protiv njih ali... da ne duzim, vozaci su uzrok saobracajnih nesreca...
Postoje dve vrste ljudi koji ne poznaju zene: ozenjeni i neozenjeni muskarci.......
0

#11 Dusan Peric  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 34
  • Pridružio se: 04.08.08

Napisano: 04.08.08, 23:33

Kazne su i sada prevelike, jer ih najvise placaju ljudi koji imaju platu desetak hiljada. Treba ih smanjiti ali povecati ucestalost.
Pojasevi su glupost u naseljenom mestu gde se ne prelazi 60km/h, kacige takodje. Smanjuju vidno polje i u naselju mogu cak da izazovu nesrecu koja se inace ne bi desila. Van naselja naravno nisu.
Oduzimanje automobila je naravno nemoguce iz mnogo razloga, tako da ne razumem zaista kako je taj genije koji je to smislio to i zamislio.
Vozacke prema zakonskim zaslugama, nekima ih nikada nije trebalo ni dati. A oni sto su ih dobili u vojsci, njima ih treba oduzeti trajno. Naravno ne moze se tek tako nista oduzimati i davati ali mislim da su ti vozaci najgori.
Saobracajci mogu da budu krivi za saobracajne nesrece samo kada su za volanom, ne razumem sta neko od njih ocekuje. Oni sluze da regulisu saobracaj i da ga kontrolisu. Pa oni to i rade. Mada me nervira kada me zaustave rutinski pogledaju ovlaz isprave i ni sami ne znaju zbog cega su me zaustavili. Ko da sam ja posao negde kolima da se vozim pa mi nije bitno kada cu da stignem.
Putevi su nam valjda najsporiji u suncanom sistemu, mozda i sire. A saobracajni znakovi se u mom gradu postavljaju po zelji lokalnih buzdovana.
Ogranicenje od 50km/h koje stoji na ulazu u skoro svako mesto a vazi u vecini slucajeva narednih 50-60 metara, do prvog skretanja kao i svaki drugi znak ja ne razumem zasto uopste i postavljaju.
0

#12 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 05.08.08, 10:13

Možda i kad bi vozači videli pešački prelaz i stali, sačekali da pešaci prođu bilo bi manje saobraćajnih nesreća.

Trebalo bi doživotno oduzeti vozačke dozvole alkoholičarima, jer ih ima dosta koji voze pijani, a kazna od 3 meseca zabrane je mala u odnosu na nečiji život!
Lidija
0

#13 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071

Napisano: 21.10.08, 10:23

Ne znam da li ste culi sad pre neki dan sto su neka trojica u mecki pregazili devojku na pesackom prelazu i zapalili. Ladno su prosli na crveno i nikom-nista. Gde su panduri??? Najprometnija raskrsnica (ugao Kneza Milosa i Bul. Kralja Aleksandra)u gradu bez pandura? Pa to je ludost.
0

#14 Ica1989  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 7
  • Pridružio se: 21.10.08

Napisano: 21.10.08, 19:04

Znaci, citam i ne mogu verovati sta se sve danas dogadja... Ja ne znam da li svi ti (nazovi) vozaci imaju bar trunku mozga... Jer, ni manje ni vise u pitanju je njihov zivot... A da, citala sam gore komentar od jednog korisnika (mrzi me da se vracam kako mu ide nick) koji je napisao da kazne trebaju biti i te kako strasne za nemarne vozace... jer to stvarno nema smisla... Ne mogu verovati koliko samo udesa se napravi za samo jednu noc... i to sve samo zbog nekontrolisanog unosa alkohola... i nemarnosti vozaca... :girl_haha:
`````Ica`````
0

#15 Micky  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 114
  • Pridružio se: 28.01.09

Napisano: 30.01.09, 18:28

E da vam ispricam moju pricu!
Pre dve godine imala sam saobracajnu nesrecu posto sam se mimoilazila u raskrsnici. Naravno, to je moja greska i ne bezim od toga ali, zena koja je vozila ispred mene nije dala zmigavac da skrece, i naravno da sam je udarila. Srecom nikom nije bilo nista ali ja sam dobila kaznu koju bi trebala da platim a ona nije dobila nista, ne terete je i ona je prosla ne ostecena posto je moje osiguranje platilo njenu stetu. Njen brat radi u miliciji, tata joj je penzionisani policajac i pokojna majka je radila u miliciji. Pored toga, vozila je dete od 2 godine na prednjem sedistu i nije imala dokumenta kod sebe, i nije dobila ni najmanju kaznu. Prema tome, ako nemas nikakvu vezu u miliciji moras da platis kaznu, a ako imas... Da li je to u redu?
0

#16 Prasac  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 210
  • Pridružio se: 23.12.08

Napisano: 30.01.09, 19:02

View PostMilena Ponjausic, on 18:28, 30. January 2009, said:

E da vam ispricam moju pricu!
Pre dve godine imala sam saobracajnu nesrecu posto sam se mimoilazila u raskrsnici. Naravno, to je moja greska i ne bezim od toga ali, zena koja je vozila ispred mene nije dala zmigavac da skrece, i naravno da sam je udarila. Srecom nikom nije bilo nista ali ja sam dobila kaznu koju bi trebala da platim a ona nije dobila nista, ne terete je i ona je prosla ne ostecena posto je moje osiguranje platilo njenu stetu. Njen brat radi u miliciji, tata joj je penzionisani policajac i pokojna majka je radila u miliciji. Pored toga, vozila je dete od 2 godine na prednjem sedistu i nije imala dokumenta kod sebe, i nije dobila ni najmanju kaznu. Prema tome, ako nemas nikakvu vezu u miliciji moras da platis kaznu, a ako imas... Da li je to u redu?

zasto pitas, kada si sama dala odgovor... nadam se da si nasla decka policajca...
..............samo da ulepsam sebi dan, kada porastem bicu svinja, ako vec nisam...............
0

#17 Micky  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 114
  • Pridružio se: 28.01.09

Napisano: 30.01.09, 19:18

View PostPrasac, on 19:02, 30. January 2009, said:

zasto pitas, kada si sama dala odgovor... nadam se da si nasla decka policajca...

Pitam zato sto me interesuje misljenje drugih
0

#18 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 30.01.09, 19:59

View PostMilena Ponjausic, on 19:18, 30. January 2009, said:

Pitam zato sto me interesuje misljenje drugih

Nikako ne opravdavam, ali toga je uvek bilo i biće - bar mi se čini. :guilty:
0

#19 Prasac  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 210
  • Pridružio se: 23.12.08

Napisano: 30.01.09, 20:00

osnovano je to sto si napravila gresku, a to je da nema preticanja u raskrsnici, to sto ona nije dala migavac tebe ne spasava, mogla je biti kaznjena za to, mandatnom kaznom... to sto je vozila dete, nije zatecena u saobracaju pa bilo i proslo, to ti je kao kada prodjes na crveno pa ako te ne uhvate nikom nista... nemoj mnogo patiti, sve sto se moze platiti, nije skupo...
..............samo da ulepsam sebi dan, kada porastem bicu svinja, ako vec nisam...............
0

#20 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046

Napisano: 31.01.09, 00:10

I policija ima unutrasnju kontrolu. Trebalo je to da prijavis.
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu