Miladin Kovačević student koji je pobegao iz SAD i za kojim je izdata interpolova poternica.
Napisano: 08.07.08, 19:19
I priča ide ovako: Potukli se u klubu Srbin i Amerikanac oko ribe, naš ga ulubio, i sada mora da "plati".
Jeste pojednostavljeno, ali u suštini je tako.
Samo ne znam ko je kriv, ali se zna ko će da nagrabusi (ako se ne računa amer koji je već dobio svoje)
Ali neodgovorenih pitanja ima na pretek:
Da li je Miladin bogato dete ili je bio u SAD sa stipendijom za basket?
Zašto je naš konzulat (koji nije baš revnostan da pomaže našima) platio kauciju od 100.000 $, a zatim izdao pasoš da bi Miladin mogao da se vrati u Srbiju?
Da li je branio prijatelja muslimana ili je on napao?
Da li je amer u pravoj komi ili u drug induced komi tj namerno ga drže u tom stanju (kao Daču Ikodinovića nedavno) dok se malo ne oporavi telo.
Ali najinteresantnije je kako će se cela priča završiti?
Jer interpol je raspisao crvenu poternicu za Miladinom, a po našem zakonu (sem ako je ratnio zločinac) ne može da bude izručen u drugu zemlju, već samo da mu bude suđeno ovde. I to za ovo delo se sudi u opštinskom sudu. A u SAD mu preti 15 godina zatvora. Pa čisto sumnjam da će se sam javiti da ode na suđenje.
I tako pritisak raste, a meni je baš interesantno da sačekam kraj ovog apsurdnog slučaja.
S obzirom da su kod nas puštene na slobodu one kretenke Kosovo za patike, ovaj bi momak mogao da bude i nagrađen. A sa druge strane ameri kada pokrenu mašineriju 'ebaće nas dok samo ne zapakujemo Miladina, bio on kriv ili ne.
A interpol je takođe čudna živortinja, Cane Subotić nege može, a negde na, Mira i Marko u Rusiji mogu, ali drugde ne i tako. Nama Rusi ne isporučuju, a mi Amerima treba itd...
Šta vi mislite da će biti epilog ove priče?
Napisano: 08.07.08, 20:51

POPULAR
Nije pobegao posle tuce, nego nakon sto je shvatio da je vec osudjen a da sudjenje nije ni pocelo. Trenutno postoje samo dva svedoka (dve devojke koje su u to vreme bile pijane, drugarice Brajana) od kojih je jedna opisala Miladina kao 186cm visokog mladica, a druga da Miladin ima plavu kosu i da se zove Boris! Brajan nije u komi ko sto pisu nasi mediji nego je u "drug induced coma" sto u prevodu znaci pod anestezijom. A i to ko zna koliko je tacno jer se lecio i leci u bolnici kod svojih rodjaka. Lekari nisu dali odbrani ni jedan jedini pasus kako i cime je Brajan tretiran svo ovo vreme, citaj mogu da pakuju kako im se cefne. Sanel i Edin (bosanci koji su ucestvovali) mu nisu skolski drugovi jer nisu dovoljno nadareni da idu u skolu u koju je i Miladin isao. Takodje, obojica su menjali iskaze 2-3 puta i jos su pored toga i lagali pod zakletvom pred sudom i obojica svaljuju sve na MIladina iako decko nije sve zapoceo nego se nasao tu da pomogne osobama za koje je mislio da su mu drugovi. Juce je sud zasedao ponovo, i u strahu da i njih dvojica ne pobegnu, vratio ih u tvorza. Ovde se dize takva buka oko jedne obicne kafanse tuce, toliko se lazi siri (ukljucujuci to da su njegovi roditelji imucni i da su bili simpatizeri SM) da je to neverovatno. Jedini razlog ove galame je zato sto je Brajanova majka odrasla sa senatorom Carls E. Shumerom koji pokusava da u celu pricu ukljuci i Hilari Klinton i Kondolizu Rajs. Zbog obicne kafanske tuce, trenutno bez svedoka! Brajan ce se na svu srecu oporaviti. Koliko se mi Srbi ne drzimo zajedno i mrzimo jedni druge... neka nam je Bog u pomoci!
...
Ne videh ni jedan komentar o tome kako je ovaj momak uspeo da zapali iz SAD.
To sto je on iznabadao kilavog amera je njegov licni problem. Da li je cojstvo prebiti mnogo slabijeg od sebe (vise od 20kg lakseg) je moralno pitanje. Ja mislim da nije. Mogao je i samarcinu da mu zalepi pa da mu malo zuji u usima par dana i to bi bilo to. Ovako je ispao glupa sirovina koja ne moze da kontrolise agresiju.
Medjutim, kako da ocekujemo da nasu drzavu neko postuje u svetu kad nase diplomate pomazu nasim ljudima da izigiraju pravosudni sistem najmocnije svetske sile? To je bitno za nas koji zivimo ili smo gradjani ove drzave. Ovaj momak je trebalo da bude u SAD i da ceka sudjenje da nije nas diplomata ilegalno izdao putna dokumenta da se on vrati u Srbiju.
Zato deportacija Kovacevica ne moze biti smatrana izrucivanjem nasih gradjana stranoj drzavi, sa kojom nemamo takav sporazum, vec samo ispravljanje greske koju je nasa drzava napravila preko svog zvanicnog i opunomocenog predstavnika.
Dakle, Kovacevic pred sud u SAD a diplomata koji je mu je pomogao u begu, pred srpski sud. Pa kom obojci, Tom i Dzeri.
...
E tako to rade ozbiljne zemlje. Da se kod nas kojim slucajem desila slicna stvar, policija bi verovatno cekala pola godine da podigne optuznicu, ako bi istu uopste i podigla obzirom da roditelji doticnog izgleda da nemaju problema da nabave $100k a sa tim parama se moze svako u ovoj zemlji kupiti. Postoji i mogucnost privatne tuzbe unesrecenih roditelja komatizovanog mladica, no pitanje je da l' bi smeli da se usude na tako nesto ili bi im neko onako `iza oka javnosti` rekao da se ne igraju mnogo. Naravno, mladjani junak bi sve to vreme bio na slobodi, ne bi mu bio oduzet pasos, a sud bi zakazivao rocista na po pola godine, koja bi se besomucno odlagala, i na kraju bi se nas div-junak spasao odgovornosti na konto zastarevanja predmeta.
No dobro, ipak ce ga stici kazna - ovim potezom Amerike doticni je osudjen na `Rezervat Srbija` i `Hotel Rusija` sto mu dodje nesto tek malo opustenije od zatvora. A sve branitelje nasih `junaka` molim da zamisle situaciju gde je stvar obrnuta, ne znam koliko bi tad branili nekog ko je pobegao od sudjenja za gnusno delo koje je ucinio izgovorom da Ameri to cine po celom svetu pa ih niko nista ne pita. Kod nas u recniku pod `junak` treba da pise: "Osoba koja nanese stetu jednoj ili vise osoba, ili iste lisi zivota, a zatim svim sredstvima pobegne od lica pravde i skriva se kao mis do kraja zivota. Zbog te njegove vrline ih mnogi potencijalni nasilnici, koji nisu imali dovoljno hrabrosti da realizuju svoje rdjave misli, obozavaju, idolizuju i pretvaraju u heroje."
Sad, but true...
itd...
#3 sanjac
Napisano: 09.07.08, 08:28
Sve i da je od komsinice ukrao pelcer muskatle.
To je ono sto zovu medijski rat. I pola Amerike sad zna da su Srbi (opet) agresivci, a ne zna npr. ko je Djokovic ili JJ, Ana.. O Pupinu, Milankovicu, Andricu.. da ne pominjem.
A da ce da nas 'bu dok ga ne izrucimo, oce, i sa vazeljin i bez vazeljin. Vec vidjeno.
#4 Drbob
Napisano: 09.07.08, 09:54
Napisano: 09.07.08, 10:20
Drbob, on 10:54, 9. July 2008, said:
A ja bih se kladio da sam video Slobu kako ga sa lisicama vode u helikopter, pa u Hag.
Napisano: 25.07.08, 21:43

POPULAR
sanjac, on 9:28, 9. July 2008, said:
Sve i da je od komsinice ukrao pelcer muskatle.
To je ono sto zovu medijski rat. I pola Amerike sad zna da su Srbi (opet) agresivci, a ne zna npr. ko je Djokovic ili JJ, Ana.. O Pupinu, Milankovicu, Andricu.. da ne pominjem.
A da ce da nas 'bu dok ga ne izrucimo, oce, i sa vazeljin i bez vazeljin. Vec vidjeno.
Da ne govorimo, vazi. Danci i Holandjani od livade stvorise ekonomske sile a ovde ima sve a mi stvaramo socijalne slucajeve, deponije i generacije bez buducnosti. isti smo kao drugi a malo i nesposobniji i lenji
#8 GANE
Napisano: 25.07.08, 21:52
Slučajni prolaznik, on 20:19, 8. July 2008, said:
I priča ide ovako: Potukli se u klubu Srbin i Amerikanac oko ribe, naš ga ulubio, i sada mora da "plati".
Jeste pojednostavljeno, ali u suštini je tako.
Samo ne znam ko je kriv, ali se zna ko će da nagrabusi (ako se ne računa amer koji je već dobio svoje)
Ali neodgovorenih pitanja ima na pretek:
Da li je Miladin bogato dete ili je bio u SAD sa stipendijom za basket?
Zašto je naš konzulat (koji nije baš revnostan da pomaže našima) platio kauciju od 100.000 $, a zatim izdao pasoš da bi Miladin mogao da se vrati u Srbiju?
Da li je branio prijatelja muslimana ili je on napao?
Da li je amer u pravoj komi ili u drug induced komi tj namerno ga drže u tom stanju (kao Daču Ikodinovića nedavno) dok se malo ne oporavi telo.
Ali najinteresantnije je kako će se cela priča završiti?
Jer interpol je raspisao crvenu poternicu za Miladinom, a po našem zakonu (sem ako je ratnio zločinac) ne može da bude izručen u drugu zemlju, već samo da mu bude suđeno ovde. I to za ovo delo se sudi u opštinskom sudu. A u SAD mu preti 15 godina zatvora. Pa čisto sumnjam da će se sam javiti da ode na suđenje.
I tako pritisak raste, a meni je baš interesantno da sačekam kraj ovog apsurdnog slučaja.
S obzirom da su kod nas puštene na slobodu one kretenke Kosovo za patike, ovaj bi momak mogao da bude i nagrađen. A sa druge strane ameri kada pokrenu mašineriju 'ebaće nas dok samo ne zapakujemo Miladina, bio on kriv ili ne.
A interpol je takođe čudna živortinja, Cane Subotić nege može, a negde na, Mira i Marko u Rusiji mogu, ali drugde ne i tako. Nama Rusi ne isporučuju, a mi Amerima treba itd...
Šta vi mislite da će biti epilog ove priče?
Zna se... maltretiranje srbije i ucenjivamje...
Napisano: 25.07.08, 22:02
Wendelin, on 22:43, 25. July 2008, said:
Ja sam za to sa treba suditi kada neko nesto pogresi, i za crveno svetlo i za ratne zlocine. Ali razliciti arsini za amera i srbina (u ovom slucaju) ili hrvata/siptara i srbina (haski trubunal) su ocigledni. U tom slucaju ne treba igrati fer.
Osim toga sta mislis da bi bilo da je obrnuto bilo? Da li bi bilo nesto ameru koji je nekoga ulupao u Srbiji? Ne, nego bi ga spakovala njegova vlada i prvim avionom nazad u SAD, a ytamo ga ne bi mogli dotaci nasi sudovi...
Koja je razlika ako i mi tako uradimo?
Wendelin, on 22:43, 25. July 2008, said:
Nisu oni mnogo pametniji nego imaju politicku svest i pamcenje duze od 5 dana. I uce na greskama.
Napisano: 30.07.08, 21:41
Napisano: 05.08.08, 16:04
Napisano: 05.08.08, 16:33
Ali ovi nisu došli na vlast da bi udarali kontru već da bi bili marionetska vlada koja ispunjava strane zahteve.
Da li iko misli da će da kažu "mi smo za SAD, Evropu, Zapad bla bla", a sad nećemo da ga isporučimo?
Ima da ide, samo se traži način kako da opravdaju to što u ustavu piše da neće biti isporučen niko osim onih optuženih za ratne zločine.
Možda je i ovo ratni zločin pa da ga zapakujemo?
Napisano: 05.08.08, 19:35
Napisano: 05.08.08, 19:50
Wendelin, on 20:35, 5. August 2008, said:
Ima i tu nešto. Pitanje je odakle 100k za kauciju. Da li su prodali kuću da bi zbrisao iz SAD (u šta sumnjam) i da li im je ambasador ili ko god dao pasoš onako - iz bratske pomoći ili je bio podmazan?
A sa druge strane ameri su siledžije, pa svako ko im se suprotstavlja mi je blizak.
A pogotovo što bi oni štitili svoje na isti način.
Da li njihovi vojnici odgovaraju za npr. silovanja ili siledžijstvo širom sveta? Ne, nego ih pošalju kući gde su zaštićeni, pa im onda kobojagi sude.
Ako postoji zakon onda se ne sme prekršiti. Inače WTBP?
Ali videćete da nužda (u ovom slučaju sila) zakon menja.
Napisano: 05.08.08, 19:54
Prvo: Što je se bio? Zato što je jak i pun ko brod.
Drugo: Ameri pokazuju svoju silu na svakom koraku.
To ti je to.
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
#16 Drbob
Napisano: 06.08.08, 00:58
Wendelin, on 20:35, 5. August 2008, said:
И ти имаш проблем, ствар је у томе да држава по Уставу мора да штити сваког свог грађанина.
Амери побише трећину човечанства па им нико не суди, осим Бога.
Буду ли изручили Ковачевића ова власт ће да падне.
Napisano: 06.08.08, 13:24
Sigurno Miladin Kovačević nije neki siromah čovek kad je imao tu svotu novca da plati kauciju.
U svakom slučaju glupo je tući se. Nisam za to da se naši građani šalju u druge zemlje da im se sudi.
Inače što se gore pomenutih Miloševića i Markovića tiče, treba ih dovesti u Srbiju i pustiti ih među svet da prošetaju Terazijama ili pak ugledati se na priču o čuvenom Čučeskom. Toliko su zla naneli Srbiji i unazadili ovu zemlju da je to užas!
#18 Drbob
Napisano: 06.08.08, 23:58
Kako bi ste vi postupili???
Napisano: 07.08.08, 13:04
Napisano: 08.08.08, 08:23
Drbob, on 0:58, 7. August 2008, said:
Kako bi ste vi postupili???
Aj da pricamo pricu...
Mozda je taj retard Miladin (glupog li imena!) bio ljubomoran na tog Amera zato sto je muvao njegovu drugaricu... pa je hteo da ispadne baja. A gde je ta devojka? Sto se ona ne pojavljuje u celoj prici.
I sta je tu stvarno bilo... nikada necemo saznati... tako da me bas briga i za njega i za Amerikace.