Da li svekrve često utiču na vaš brak?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Večito se priča kako svekrve i snaje retko imaju zajednički jezik! Koje je vaše iskustvo i šta mislite da li muževi često preteruju u slušanju svojih mama?

#1 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Grupa: Član
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 11.06.08, 14:19

E evo jedne zanimljive teme! Večito se priča kako svekrve i snaje retko imaju zajednički jezik! Koje je vaše iskustvo? Šta mislite da li muževi često preteruju u slušanju svojih mama?
Lidija
0

#2 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 11.06.08, 14:28

Ne preteruje u slusanju mame (nikog ne slusa inace), a sa njom komuniciram samo sa distance. Mozda bi moglo i drugacije, ali iskustvo do sad je pokazalo da je distanca zlatna.

Sama slika zene od 60 god, 50 kg i duge plameno crvene kose mozda je bolje opisuje.
0

#3 *J*  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 1136
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 11.06.08, 15:15

Svekrve?!

O Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

(MISLIM DA OVO SVE GOVORI)
0

#4 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 11.06.08, 15:20

View Post*J*, on 16:15, 11. June 2008, said:

Svekrve?!

O Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

(MISLIM DA OVO SVE GOVORI)

Znači draga moja loše iskustvo?
Lidija
0

#5 *J*  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 18.06.08, 08:57

Da, nažalost.
Ili, kad bolje razmislim na sreću.

Dobro je pa se završilo, jer još uvek nije kasno naći nekog boljeg, a ne maminog uobraženog i sebičnog sinčića!
A mamica neka sada neku drugu snaju zajebava... :girl_haha:
0

#6 sanjac

Napisano: 18.06.08, 09:01

Meni je moja pre neki dan spustila slusalicu. Jednostavno, nije jos se svidela cinjenica koju je cula i bez blama je prekinula vezu.
Za 38 god. zivota i 15 god. staza to mi se nije desilo pre toga.
Sta reci... bezobrazluk ne poznaje granice i godine, a takvo ponasanje bas ne volim. Stavila sam je na ignore listu, do daljnjeg.
0

#7 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 18.06.08, 09:03

Mnoge svekrve su često i razlog razilaženja, retke su one ok! Samo me zanima za te MAMICE da li su bile nečije snaje ili ne?!
Lidija
0

#8 andjeo007  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 356
  • Pridružio se: 17.09.07

Napisano: 18.06.08, 09:23

Ma jesu ali je to bilo drugo vreme(bar one tako kazu)mada moja je ok ali smo jako daleko, mozda zbog toga i mogu da predjem preko nekih njenih gluposti kada smo zajedno ipak je staz od 16 god.braka ucinio svoje nema previse zezanja.
I believe i can fly...
0

#9 *J*  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 18.06.08, 10:35

View Postsanjac, on 10:01, 18. June 2008, said:

Meni je moja pre neki dan spustila slusalicu. Jednostavno, nije jos se svidela cinjenica koju je cula i bez blama je prekinula vezu.
bezobrazluk ne poznaje granice i godine.

Strasno.

Mene je najvise nerviralo kada moj sin ode sa njima na more, i kada ja pozovem na mob. da pitam sta radi, kako je i naravno da ga cujem, ona kaze:
"Dusan se igra, zovi kasnije" i samo prekine. :P
Niti ga pozove, niti kaze cao, nista, samo prekine vezu.

Kada pozovem kasnije, prica bude malo izmenjena, tipa: "Dusan ruc" ili "Dusanu su dosli drugari" i kraj - tu, tu, tu, tu, tu, tu...

Kao da mi ne da da cujem rodjeno dete.
Ponekad sam toliko besna posle "razgovora" da mi dodje da im vise nikada ne dajem dete... :aggressive:
0

#10 sanjac

Napisano: 18.06.08, 11:03

Na moju radost, ova baba se ne trudi da nase dete provede neko vreme kod nje, ni pola sata.
Dodje jednom mesecno, kao poigraju se... nikad je nije odvela napolje, nikad okupala, nikad prespavala kod nje... i moja cerka lepo pre neki dan rece "Ti nisi moja baba, ti si M. baba", jer su cerkina deca njene unuke, a ovo od sina... necije dete... Bravo, tako ce i da joj se vrati. Volim kad neko na vreme opredeli pravac razvoja veze, pa makar na relaciji baba-unuka.
0

#11 Veselaaa

Napisano: 22.06.08, 17:50

View PostLidija Vuksanuvic, on 10:03, 18. June 2008, said:

Mnoge svekrve su često i razlog razilaženja, retke su one ok! Samo me zanima za te MAMICE da li su bile nečije snaje ili ne?!

Ne sjekira mene moja svekrva mnogo, valjda je sreća u tome što se rijetko gledamo, a i nemamo zajedničkih tema pa malo komunciramo. Iskreno, i jedan razgovor godišnje sa njom mi je previše.
Nego, sada da se vratim na ovo što tebe zanima. Bile su i one nečije snaje. Moja svekrva je bila snaja, ali od onih koje ne zarezuju mnogo svekrve. Ali ni to me ne dotiče. Ono što mene zanima je - Kakva ću ja biti svekrva? Možda će za nekih 15-20 god. moja buduća snaha tipkati neke slične komentare:)
0

#12 Dej  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 10
  • Pridružio se: 20.04.08

Napisano: 22.06.08, 18:23

Veciti problemi izmedju nas i njih.
Verujte, nije samo dosvekrve. Moj muz nikad nije doz\volio njegovoj mami da se mesa. Odmah joj je dao do znanja: " ako nisi dobra svekrva, nisi ni dobra majka". Znao se postaviti izmedju nas dve.. Ako ije dobra i prema sinu, njegovom detetu, onda nije u pitanju samo losa svekrva.
Najcesce su one koje ne zele izgubiti sina, snaju smatraju rivalkom, ali ako to muz dozvoli, smatram da je on glavni krivac.
Tad smo udate za nezrelog coveka, maminog sina i da nije u pitanju svekrva, ucalo bi nekad negde na drugom mestu.
Preko danaa koji mogu dugo trajati, prozivimo zivot koji je uvek kratak.
0

#13 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 22.06.08, 21:40

View Postsanjac, on 15:28, 11. June 2008, said:

Sama slika zene od 60 god, 50 kg i duge plameno crvene kose mozda je bolje opisuje.

Hahhaha, jel to vestica iz nekog horor filma???
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#14 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 22.06.08, 21:46

Uvek sam govorila da je sreća što imam dve devojčice, pa nikada nikome neću biti svekrva... :D (Mislim da ću se jednog dana bolje slagati sa zetovima, ako, naravno, budu bili dovoljno pametni da usreće moje mezimice.)

A što se moje svekrve tiče... Živele smo i živimo već 17 godina u istom dvorištu (takoreći i sa zajedničkom kuhinjom, kuvanje - malo ja, malo ona). Uglavnom, kada sam se udala malo sam uvukla jezik, a ona "rogove" i iskreno, mogu samo da joj zahvalim za sve što je učinila za mene :D.
Pre svega, zamenila mi je majku, koju sam izgubila neposredno pre nego što sam rodila prvo dete. Ona sama nikada nije imala svekrvu, pa tako nije ni naučila ponašanje svekrve "po modelu" - sreća!
Naše nesuglasice su počele tek u ovih poslednjih godinu dana, od kad je svekar ozbiljno oboleo, a ona se "bacila" u depresiju. Sticajem okolnosti, ja sam svoj jezik ponovo pustila na slobodu, čisto za njeno dobro, želim da je trgnem iz letargije, ali ona to ne shvata tako. Dobra stvar je u tome što me suprug podržava u svemu tome.

Ovim postom sam samo htela da kažem devojkama da ne mora sve biti baš tako crno u odnosima svekrve i snaje. Ima i pozitivnih primera (mada znam da ih je malo).
0

#15 sanjac

Napisano: 23.06.08, 08:42

View PostJaca, on 22:40, 22. June 2008, said:

Hahhaha, jel to vestica iz nekog horor filma???

Tako je valjda zamislila svojumisiju na ovom svetu...

Mozda je zena u sustini OK ali stav "ja sam najpametnija i najlepsa, a ti kako hoces, ali da bude po mome" pomera me iz mesta. Vaspitana sam da postujem starije, ali bezobrazluk kod mene ne prolazi. Sva je sreca pa svu svoju energiju trosi na cerku i njenu porodicu, za nas nema vremena, jer u nasoj kuci nema neku preteranu ulogu.
0

#16 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 23.06.08, 09:42

View PostVeselaaa, on 18:50, 22. June 2008, said:

Ne sjekira mene moja svekrva mnogo, valjda je sreća u tome što se rijetko gledamo, a i nemamo zajedničkih tema pa malo komunciramo. Iskreno, i jedan razgovor godišnje sa njom mi je previše.
Nego, sada da se vratim na ovo što tebe zanima. Bile su i one nečije snaje. Moja svekrva je bila snaja, ali od onih koje ne zarezuju mnogo svekrve. Ali ni to me ne dotiče. Ono što mene zanima je - Kakva ću ja biti svekrva? Možda će za nekih 15-20 god. moja buduća snaha tipkati neke slične komentare:)

Ima ćerku i trudiću se da budem ok tašta (osim ako neko ne pokuša fizički i psihički da mi zlostavlja dete, jer sam ja prošla kroz to u svom braku, ali sam rekla DOSTA VIŠE)!
Lidija
0

#17 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 23.06.08, 12:32

Ja kao musko uopste ne vidim razlog za svadju izmedju zene i majke. Potpuna budalastina, verovatno zbog toga sto su se u mojoj porodici svi druzili roditelji i sa mamine i sa tatine strane i super je funkcionisalo jer su svi imali zajednicku misiju: da usrece mene i olaksaju mojim roditeljima. Pa cak i ako dodje do nekih ne slaganja, valjda su dovoljno pametni bili da uvek neko popusti.
0

#18 Lillyn  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 338
  • Pridružio se: 11.10.07

Napisano: 23.06.08, 14:59

View Postsanjac, on 8:42, 23. June 2008, said:

Sva je sreca pa svu svoju energiju trosi na cerku i njenu porodicu, za nas nema vremena, jer u nasoj kuci nema neku preteranu ulogu.

Sva sreca, samo nek' je trosi i dalje na taj nacin...
"Since we cannot change reality, let us change the eyes which see reality"
0

#19 Tasmanijski Djavo  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 35
  • Pridružio se: 27.06.08

Napisano: 22.07.08, 12:55

Kad sam se udala (davno bese, citava decenija), ziveli smo zajedno i moja "draga"svekrva krenula je odmah u napad. Ali ja sam imala srecu da moj muz nije mamin
sincic pa joj je lepo rekao"Za sve sto ti ne odgovara kod nje(tj. moje malenkosti) obrati se meni a moju zenu da ostavis na miru" Onda je uvukla rogove :D
Taz
0

#20 *J*  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 22.07.08, 23:23

Bravo za tvog muza!!!
0

• Ne možete da započnete novu temu